Gość: xxx Re: Pochwała prostoty IP: *.ghnet.pl 19.11.10, 09:58 wygląda jak buda dla psa!!!!!!! co za koszmar i to pokazują na bryła.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pochwała prostoty IP: *.toya.net.pl 19.11.10, 10:08 gratuluję realizacji!! i inwestora! baaardzo bym chciała żeby taki mi się trafił... to musi być ktoś kto się interesuje architekturą współczesną bo na razie na naszym PL podwórku (WIDAĆ TO O ZGROZO RÓWNIEŻ NA TYM PORTALU) ludzie nie mają pojęcia! otoczeni całym tym za przeproszeniem gównem, nie wiedzą że można wybudować coś innego niż sąsiad z katalogu ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyjawiem Re: Pochwała prostoty IP: *.wipie.ur.krakow.pl 19.11.10, 10:09 trochę przypomina XiX wieczny grobowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekarz zenek Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:09 Uwielbiam te zacieki na ścianie. Zabrakło krótkiej rynienki czy tak malowniczo miało być? Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Pochwała prostoty 19.11.10, 10:12 Jak na duzy dom wg mnie pomysl fajny... tzn. na 1000% lepszy niz "gargamele"... Mi samemu osobiscie marzy sie wlasnie dom prosty, jasny, tylko o znacznie nizszej zabudowie i maks.200m2... bez wiezyczek, kolumn, zaokraglen, fiu, bzdziu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 Re: Pochwała prostoty 19.11.10, 10:17 Brzydki. KOPIA stylu 'flamandzkiego'. Pelno takich stoi w Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmithc Re: Pochwała prostoty IP: 46.113.28.* 19.11.10, 10:29 A ile w przybliżeniu kosztuje w stanie surowym taki dom?? ewentualnie wersja trochę mniejsza niż 335m jakieś 200m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyziu Re: Pochwała prostoty IP: 213.231.192.* 19.11.10, 10:34 @tony_maki: Chodzi o to że bez okapów jest be, bardzo be, daleko wtedy bryle do wielbionego przez gawiedź pięknego, polskiego dworku. Sądzę że większość krytykantów widziałaby tutaj dach połamany we wszystkich możliwych kierunkach, kilka wykuszy, śliczne kolumienki przy wejściu zakrytym balkonem zdobionym misterną balustradą spawaną przez pana Zdzicha z castoramowych tralek i teren wypłaszczony na idealną patelnię z trawniczkiem wielkości boiska do piłki kopanej, oczkiem otoczonym pięknymi białymi otoczakami (rzyg) i szpalerem żywotników dookoła (czy wielki ryk polskiej bylejakości i bezguścia). Oj, i jeszcze żwirek na rabatkach z jałowcami o kształcie zbliżonym do ameby (obowiązkowo w szyku zielona, żółta, niebieska odmiana - standard estetyczny polskiej myśli "ogrodniczej" a'la Maja w Ogrodzie - bo sąsiad ma tak samo więc musi być dobrze, ewentualnie ogród "japoński" po polsku). Gratuluję autorom kolejnego ciekawego i nieszablonowego projektu a inwestorowi tego że nie pokusił się na opcję "Stokrotka 3 - adaptacja projektu GRATIS" z katalogu "500 najpiękniejszych, najcudowniejszych i najsłitaśniejszych domów w Polsce już od 999 PLN za projekt". W zalewie otaczającej nas tandety budowlanej oby więcej takich realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Re: Pochwała prostoty 19.11.10, 10:39 domek fajny ale już widać zacieki pod oknem tym tylko dachowym... ktoś tam czegoś nie przemyślał... na ściany to lepiej byłoby wrzucić kamień w podobnej kolorystce jak ten gont Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Pochwała prostoty IP: 195.242.176.* 19.11.10, 10:45 a kto umyje te okna na dachu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sora Re: Pochwała prostoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 10:48 GRATULACJE!!!! SUPER DOMEK!!! A CI CO KRYTYKUJĄ NIECH POKAŻĄ SWOJE "SUPER" REALIZACJE!?! NAJLEPIEJ KRYTYKOWAĆ A SAMEMU NIC NIE ROBIĆ - CUDOWNE POLACTWO!!! WKLEJCIE LINKI ZE SWOIMI SUPER DOMAMI TO PORÓWNAMY. NA STUDIACH TO KAŻDY JEST GENIALNY PROJEKTANT. ALE POPROWADZĆIE BIURO I RÓBCIE TAKIE RZECZY...WTEDY KRYTYKUJCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazda Re: Pochwała prostoty IP: 194.181.190.* 19.11.10, 10:58 szkoda że już są zacieki na elewacji. no i jak na taki metraż to zagospodarowanie terenu mało funkcjonalne. jak posiedzieć na tarasie jak zaczyna kropić letni deszcz.. chyba trzeba się przenieść do garażu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Pochwała prostoty IP: 212.191.195.* 19.11.10, 10:58 Jak dla mnie jest piękny, tak po prostu. Woda się leje to prawda, trzeba by było to poprawić. Jeśli chodzi o bryłę to uważam, że jest piękny. Mówcie co chcecie podoba mi się taka "stodoła" przypomina mi trochę te norweskie :) Ale myślę, że jakbym taką "stodołę" postawiła na norweskiej ziemi to sąsiedzi by mnie z zazdrości znienawidzili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do marcina Re: Pochwała prostoty IP: 212.191.195.* 19.11.10, 11:00 Kominiarz je umyje :) masz jakiś problem? czyżbyś w swoim domu musiał sam myc okna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pochwała prostoty IP: *.nplay.net.pl 19.11.10, 11:00 szkoda że nie ma przynajmniej technicznego rzutu wnętrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyziu Re: Pochwała prostoty IP: 213.231.192.* 19.11.10, 11:04 @sora: Rispekt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinR Re: Pochwała prostoty IP: *.umed.lodz.pl 19.11.10, 11:13 Wygląd mi się nie podoba ale to oczywiście kwestia gustu. Dwa błędy są jednak rażące - budynek nie wyniesiony ponad poziom gruntu, nie zazdroszczę przebywania w salonie przy ulewach szczególnie jeśli dom jest na dość spadzistym terenie. Połacie dachowe za mało wypuszczone, nawet jeśli elewacja jest z cegły klinkierowej to szkoda aby non stop zamakała przy deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jons Re: Pochwała prostoty IP: 195.205.81.* 19.11.10, 11:18 Wystarczyły dwa paski szkła w dachu i PRAWDZIWI ZNAWCY zaczęli piać na widok gołej obory. W nagrode należało by ich zakwaterować na rok w takim domu,niech w nim mieszkają i go utrzymują w nalezytym stanie ,a potem zobaczymy czy dalej bedą zachwyceni,a naprawdę ciekawe połaczenia tradycyjnych materiałów z nowoczesnymi obejrzec mozna na Litwie ,to niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pochwała prostoty IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 11:26 rzuty ... 0048.pl/pl/projekty/mieszkaniowe/dom-w-sulistrowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx Re: Pochwała prostoty IP: *.static.solucion.net.pl 19.11.10, 11:33 Ladny oby takich wiecej powstawalo. ale moment... "bocznych fasad budynku" ? Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Re: Pochwała prostoty 19.11.10, 11:34 ideał? bo ma duże okna w dachu? Cóż to za nowatorstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pochwała prostoty IP: 212.180.168.* 19.11.10, 11:39 "Kryje ją dwuspadowy dach pokryty gontem. Takie rozwiązanie zostało poniekąd wymuszone planem miejscowym, który nie pozostawia wiele swobody w zakresie geometrii i materiałów używanych do krycia dachów." Hmmm. To interesujące. Mieszkam w tych okolicach i jakoś nie zauważyłam, by nowe budynki spełniały jakiekolwiek normy co do krycia dachów. W zależności od fantazji inwestora (a fantazji ludzie mają, że hej), stają koło siebie domu kryte tak dachówką, jak i blachą (obowiązkowo w kolorze drastycznie innym niż u sąsiada, od czerwonego po czarny). Do tego architektura od Sasa do Lasa. I fantazyjne kolory elewacji. O ogrodzeniach boję się nawet wspomnieć. Jeśli jakiekolwiek normy w kwestii wykończenia budynków występują w zapisach planu, to są one, delikatnie mówiąc, traktowane jak powietrze, zarówno przez inwestorów, jak i władze gminy Sobótka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuju Re: Pochwała prostoty IP: 46.113.99.* 19.11.10, 11:50 kmiotom się nie spodoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pochwała prostoty IP: *.timplus.net 19.11.10, 11:53 @MarcinR: Dwa błędy są jednak rażące - budynek nie wyniesiony ponad poziom gruntu, nie zazdroszczę przebywania w salonie przy ulewach szczególnie jeśli dom jest na dość spadzistym terenie. Posadownie na pozmiomie terenu jest b. wygodne. W Polsce typowo buduje sie wysokie fundamenty + tzw. kapinosy i dom wyglada jak nie powiem co. Nawet 2-3 schodki psuja otwartosc domu i wygodne poruszania wokol. Przed ulewa tutaj b. latwo sie zabezpieczyc robiac splyw wokol domu. Odpowiedz Link Zgłoś