Dodaj do ulubionych

Podryw na psa

08.08.25, 14:20
Cześć dziewczyny, czy zdarzyło wam się być poderwaną na psa (lub inne zwierzę)?

Wychodziłam z Tess właśnie od weterynarza, gdzie i tak usłyszałam milion pochwał, które przyjęłam ze zrozumieniem, bo pies mi się rzeczywiście udał- no i stwierdziłam, że nie pójdziemy prosto do auta, tylko przejdziemy się jeszcze wzdłuż ulicy. Przechodząc obok sklepu z kraftowymi piwami zaczepił mnie pan, który niósł do auta karton piw (?). Zapytał najpierw co to za rasa psa. Odpowiedziałam, że shih tzu. A jest tylko jeden rodzaj shih tzu?- kontynuował. Mówię że tak, ale jest jeszcze Lhasa apso, tak jakby kuzyn shihtza. Wtedy mężczyzna zaczął mnożyć komplementy, że Tess niesamowicie wygląda, jest bardzo zadbana i lśniąca. Kiedy wymienił ostatnie pytanie, czyli ile T. ma lat, a ja odpowiedziałam że 11, to nie mógł wyjść ze zdumienia i mi pogratulował. Oczywiście kulturalnie podziękowałam 😅

I zastanawiam się- czy to był podryw?
Obserwuj wątek
    • srubokretka Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:25
      W Usa po to ludzie sobie psy kupuja. To norma.
      Dziwne, ze ciebie poderwal ktos dopiero po 11 latach. smile
      • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:49
        To i tak sukces, uwierz mi.
        • hrasier_2 Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:55
          alexis1121 napisała:

> To i tak sukces, uwierz mi.
          Czyli wreszcie dojrzałaś do miłości.
        • malia Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:56
          nikt cię nigdy nie podrywał?
        • srubokretka Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:58
          Nikt cie nigdy na ulicy nie zagaduje? U nas to naprawde norma.
          • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:51
            No Amerykanie są chyba ogólnie bardziej kontaktowi, nie? W Polsce kobiety są super, mężczyźni niestety niewychowani i pozbawieni ogłady.
            • szarmszejk123 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:52
              Ci we Włoszech też nie powalają kulturą, jeden wczoraj na wstecznym wrócił żeby mnie zbluzgać 🤷
              • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:54
                A co zrobiłaś?
                • szarmszejk123 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:36
                  Skomentowałam jego styl jazdy samochodem, bo na pełnej i z piaskiem opon wjechał w uliczkę z której ja wychodziłam z córką w czasie, kiedy ruch samochodowy w centro storico jest zabroniony. Powiedziałam coś w stylu, że o, następny Schumacher się znalazł. On to usłyszał, wrócił na wstecznym i zbluzgał mnie od ku.ew i innych takich na koniec krzycząc " ignorante di merda". 🤷
                  Elegancik taki, w nowym Audi.
                  • hrasier_2 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:51
                    szarmszejk123 napisał(a):

> Skomentowałam jego styl jazdy samochodem, bo na pełnej i z piaskiem opon wjecha
                    > ł w uliczkę z której ja wychodziłam z córką w czasie, kiedy ruch samochodowy w
                    > centro storico jest zabroniony. Powiedziałam coś w stylu, że o, następny Schuma
                    > cher się znalazł. On to usłyszał, wrócił na wstecznym i zbluzgał mnie od ku.ew
                    > i innych takich na koniec krzycząc " ignorante di merda". 🤷
                    > Elegancik taki, w nowym Audi.
                    Po co komuś zwracasz uwagę. Jeszcze by cię pobił.
                    • szarmszejk123 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:27
                      Noe zwróciłam mu uwagi, nie mówiłam tego do niego, nie wiedziałam nawet, że w takiej wypasionej furze ktoś zamiast z Airco jeździ z opuszczonymi szybami przy 40 stopniach ...
                      Powiedziałam to w eter, bardziej do siebie, no ale akurat usłyszał i tak go to ubodlo, że na wstecznym do mnie wrócił, żeby mnie zbluzgać. Maczo taki.
                    • bene_gesserit Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:28
                      Yhyyy. A jak na ciebie pluja, to mówisz że deszcz pada. Bo przecież mogą pobić
                      • hrasier_2 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:35
                        bene_gesserit napisała:

> Yhyyy. A jak na ciebie pluja, to mówisz że deszcz pada. Bo przecież mogą pobić
                        >
                        Facet taki wielki jak ja to raczej nie. Ja sobie nie pozwolę. Ale ona może dostać z liścia od agresora. U mnie gęba nie szklanka.
                  • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 19:37
                    Szok, noś ze soba gaz, ja zaczęłam. Jeden w ręce, drugi w aucie. Właśnie ze względu na agresywnych facetów.
    • irma223 Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:26
      Albo pan, który kiedyś miał psa podobnej urody.
    • majenkirr Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:26
      Haha, to tak jak mojà córkę faceci zagadują jakie ma fajne auto🤣
    • maszkaroni Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:52
      Nie. To nie był podryw. Pan zwyczajnie lubi psy.
      • hrasier_2 [...] 08.08.25, 14:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • hrasier_2 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:49
        Za co znowu usunięte. Moderatorka jest nadgorliwa. Są psy płci odmiennej czyli suki. To jest chore. Za co znowu usunięte. Moderatorka jest nadgorliwa. Są psy płci odmiennej czyli suki. To jest chore.
    • gryzelda71 Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:57
      Psa podrywał? Bo nie ciebie.
    • babcia47 Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:58
      Niekoniecznie. Jedna z zalet powiększenia rodziny o pierwszego psa był wielki przypływ znajomych poznanych dzięki psicy i to płci obojga oraz różnego wieku i stanu cywilnego. Pies stanowi wdzięczny powód do nawiązania rozmowy a to rodzi konsekwencje tj już się jest znajomym którego się zagaduje,wita na ulicy , rodzą się czasem przyjaźnie. Kiedyś tak było też z dziećmi ale teraz strach zagadać bo może być wscibstwem lub namolnoscia. Z takich kontaktów mogą się też narodzić głębsze związki i łatwiej zagadnąć interesującą osobę ale nie bralabym tego jako powód na początku znajomości tylko uznała że po prostu faktycznie to pupilka na siebie zwróciła uwagę
      • babcia47 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:01
        Ostatnio przystojny młody człowiek sam mający psa na smyczy bardzo entuzjastycznie zareagował na mojego spasionego kundelka ( miły jest) i nie przyszło mi do głowy że mnie podrywa
      • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:49
        Rzeczywiście posiadanie psa jest jak lep na nowe znajomości, ale raczej te damskie.
        • babcia47 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:28
          Moją pierwszą psica była wilczyca do tego ponadnormatywnych rozmiarów więc panów przyciągała stadami. Z drugiej strony ja wtedy byłam o przeszło połowę młodsza 🤔
    • azalee Re: Podryw na psa 08.08.25, 14:59
      Koniecznie sprawdz spotted!
      • beneficia Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:00
        Ubiegłaś mnie 😁
    • aankaa Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:07
      mujtyborze!!! wygląda na to, że podrywałam wczoraj swojego sąsiada, który chadza na spacer z kotem przepięknej urody
      • babcia47 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:55
        No jak kot piękny to pan nie miał prawa do szukania podtekstów, zresztą każdy kot jest piękny na swój sposób .
        • vivi86 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:20
          Bez swojego sposobu też ❤️
      • bazia_morska Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:02
        A mój niemąż podrywa sąsiada!
        • tanebo0001 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:05
          Może szuka bromansu?
          • bazia_morska Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:21
            Głodnemu chleb na myśli.
          • bene_gesserit Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:31
            tanebo0001 napisał:

> Może szuka bromansu?

Psiumansu.
      • vivi86 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:20
        Kurczę jak tak było to wyszło by mato, że też bym poderwała, a jestem zajęta 😁
    • heca007 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:11
      Raczej nie był to podryw wink
    • aankaa Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:15
      zastanawiałam się czego mi brakuje w tym wątku... Wiem! foty alexis w lustrze windy albo w samochodzie. Z obowiązkowym kubkiem jakiejś cieczy ze starbunia big_grin
    • szarmszejk123 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:19
      Mnie się nie zdarzyło, ale mojemu mężowi zdarza się nagminnie, że jakieś baby się przyczepiają kiedy jest z psem na spacerze.
    • wapaha Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:41
      tak, na bank to był podryw-bo jaki byłby inny cel takiego kadzenia zwlaszcza że pies jak pies/suka jak suka - specjlaną urodą nie powala
      • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:47
        To akurat zależy. Komplementy otrzymała przed wizytą u groomera. Na tym zdjęciu jest po stylizacji, gdzie z całą pewnością można stwierdzić, że powala wdziękiem.

• astomi25 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:50
          Czy ja wiem?
          Ja akurat kocham wszystko co ma cztery nogi, ale ta rasa nie wydaje mi sie specjalnie urodziwa.
          Juz naprawde wole szorstka mordke jakiegos kundelka.
          • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:53
            W ogóle żadnego psa bym nie nazwała brzydkim, wszystkie są piękne, reszta zależy od preferencji, więc rozumiem brak zachwytu nad Tess 😅
            • astomi25 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:05
              Ja nie mowie ze jest jakas brzydka, ja kocham wszystko co miauczy i szczeka.
              Tess tez bym wycalowala.
              Co nie zmienia faktu, ze shit zu jakies za piekne nie sa. Bardziej wystylizowane.
              Widuje sporo psow tej rasy, bo w Niemczech jest bardzo popularna...i te zwykle psy na ulicy nie powalaja uroda....czesto nie sa groomerowane, czasem maja zeza 😜
              • babcia47 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:24
                Jednak przeważnie są urocze, energiczne i bardzo przyjazne. Bardzo lubię tę rasę bo czasem są tak brzydkie że aż śliczne a na pewno ujmujące charakterem. Mi się osobiście bardziej podobała przed fryzjerem ale to mój gust
        • wapaha Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:13
          alexis1121 napisała:

> To akurat zależy. Komplementy otrzymała przed wizytą u groomera. Na tym zdjęciu
          > jest po stylizacji, gdzie z całą pewnością można stwierdzić, że powala wdzięki
          > em.
          >
          o gustach się nie dyskutuje ale pies jak pies- z buźki trochę glupawy ( to chyba cecha rasy, taki płaski pyszczek sprawiajacy wrażenie "niedorobionego")
          • alpepe Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:29
            Wapaha, naprawdę dno. Naprawdę, naprawdę.
            • wapaha Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:39
              bosz...widzę że ematka coraz delikatniejsza, już nawet nie wolno napisać nic krytycznego nt zwierzęcia
              • babcia47 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:59
                Może dlatego że ta rasa jest wbrew pozorom inteligentna tylko bardzo energiczna i radosna w zachowaniu. Są jednak też osobniki wręcz wojownicze i o głupotę ich podejrzewać trudno a co ludzie, głównie Chińczycy z nimi zrobili w procesie hodowli to nie ich wina . Nie należy sądzić po pozorach
                • wapaha Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:05
                  a teraz raz jeszcze , powoli

z buźki trochę glupawy ( to chyba cecha rasy, taki płaski pyszczek sprawiajacy wrażenie "niedorobionego")
                  • babcia47 Re: Podryw na psa 08.08.25, 22:47
                    Chyba robi różnicę toteż cię próbuje naprostować że to tylko pozory bo rasa inteligentna tylko sprawia pozory a po pozorach nie należy oceniać . Podobnie jest z pudłami które zazwyczaj uchodzą za glupoli a wielu rankingach uchodzą za najinteligentniejsze psy
                    • wapaha Re: Podryw na psa 09.08.25, 08:46
                      babcia47 napisała:

> Chyba robi różnicę toteż cię próbuje naprostować

big_grin lol

>
              • bene_gesserit Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:34
                wapaha napisała:

> bosz...widzę że ematka coraz delikatniejsza, już nawet nie wolno napisać nic kr
                > ytycznego nt zwierzęcia

Bo to suka, a urody kobiet się komentować nie powinno wink
                • wapaha Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:38
                  bene_gesserit napisała:

>
                  > Bo to suka, a urody kobiet się komentować nie powinno wink
                  >
                  >
                  bosz...suka
                  3

2

1
            • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 19:32
              Już dawno zauważyłam, że Wapaha ma jakiś ogromny kompleks, może mój, może mojego psa.. 🙃
              • wapaha Re: Podryw na psa 08.08.25, 21:34
                alexis1121 napisała:

> Już dawno zauważyłam, że Wapaha ma jakiś ogromny kompleks, może mój, może mojeg
                > o psa.. 🙃

Tak sobie tłumacz zlotko-paprotko 🙂
    • a_julka Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:44
      Ja, wczoraj, na spacerze z moją psicą, usłyszałam od starszego, eleganckiego pana ,, ale wy jesteście piękne". W odpowiedzi gruchnęłam perlistym śmiechem - ciągu dalszego nie było. Żeby nie było, że bez zdjęcia się nie liczy- to Zuzka na działce. Ciekawe czy dzisiaj ten pan byłby równie zachwycony...
      • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:48
        Piękność! ❤️ też bym skomplementowała.
      • asia.sthm Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:07
        Zuzka lubi kopać, prawda?
        Na działałce super pomoc, ona kopie ty zakopiesz.
      • bene_gesserit Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:35
        Jeśli jesteś chociaż w połowie tak piękna jak twoja suka, to jesteś wyjątkowej urody wink
        • niemcyy Re: Podryw na psa 09.08.25, 11:09
          Z naciskiem na "wyjątkowej" big_grin
    • m_incubo Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:49
      Myślę, że to był podryw, bo akurat shih tzu to jedne z najbrzydszych psów i trudno mi uwierzyć, by ktoś na serio się nimi zachwycał.
      • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:53
        Dzięki 😅
        • aankaa Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:02
          zaczepił mnie pan, który niósł do auta karton piw (?)

rzeczywiście, masz z czego być dumna big_grin
          • gryzelda71 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:21
            Moj bosze to już kupno piwa to.zbrodnia?
            • aankaa Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:44
              wiesz, gdyby niósł kosz najprzedniejszych win... wink
              • alicia033 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:05
                aankaa napisała:

> wiesz, gdyby niósł kosz najprzedniejszych win... wink
                >

No przecież to były kraftowe piwa!!!
                • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 19:33
                  Dokładnie, dodałam że były kraftowe 😅
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Podryw na psa 08.08.25, 15:59
        Podzielam opinię
      • pffpffpff Re: Podryw na psa 09.08.25, 07:29
        Co ty gadasz! Piękne są! Tylko chwilowo przestały być modne.
        • alexis1121 Re: Podryw na psa 09.08.25, 08:29
          Tak, moda na shih tzu minęła i dobrze, prawidłowo wychowany nie jest to „pies dla dzieci” jak większość twierdzi. Tylko bardzo wyważony pies, pragnący spokoju, a nie chaosu.
        • m_incubo Re: Podryw na psa 09.08.25, 11:30
          Raczej odwrotnie. Stały się ładne, gdy zaczęły być modne. Ten pies (nie że ten konkretny, tylko ogólnie rasa) jest brzydki jak nieboskie stworzenie.
          • pffpffpff Re: Podryw na psa 09.08.25, 14:39
            Nope, jedna z ładniejszych ras.
    • miaumia Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:16
      Możliwe, że u Ciebie podryw, Alexis wink
      Mnie co chwilę zaczepiają na spacerze i komplementują Łaskotka mimo bycia mieszańcem.
      A jeden facet ( około 30) już sam z daleka się wita i podchodzi z psem, który lubi mojego.
      Wcześniej sporo wypytywał o Łaskotka i sam spytał, czy psy mogą się pobawić.
      W moim przypadku myślę, że opiekun tego psa szuka dla niego socjalizacji z innymi psami, dlatego sam zaczepia wink
    • default Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:33
      E, tak sobie zagadał, do mnie często ludzie (płci obojga, chociaż rzeczywiście faceci częściej) zagadują na temat moich psów, najczęściej na melodię "ale stadko/banda/niezła grupa" 🙂 Czasem jak się ktoś rozgada to i z pół godziny schodzi. W życiu nie pomyślałam, że to podryw, no ale ja stara jestem ... Chociaż taki jeden pan lat ok. 70+ to regularnie mnie zagaduje, więc może to i podryw 😉
      A wczoraj "podrywała" mnie piękna Rita - tak się przysiadła do mnie, gdy siedziałam z moimi pieskami na łące 🙂
      • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 19:34
        Bardzo lubię to imię- ‚Ritą’
    • tanebo0001 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:53
      To raczej zoofil.
    • demono2004 Re: Podryw na psa 08.08.25, 16:57
      To nie był podryw, tylko miłośnik psów uciął z toba pogawędkę na temat twojego psa. Spodobał mu sie i tyle.
    • smietankowa33 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:06
      Nie wiem, czy to był podryw, jakoś trudno mi sobie wyobrazić podryw na shitzu, sorry 🙈

Na jamnika nigdy nikogo nie poderwałam, ponieważ jak idziemy razem, to nikt nie zwraca uwagi na mnie, wszelkie komplementy zbiera on 😂
      Dodam tylko, że w Polsce raczej rzadko ktoś do nas zagaduje, trochę smutno sad Ja często uśmiecham się do mijanych psow, ale rzadko ktoś uśmiecha się "zwrotnie". W Anglii i w Hiszpanii za to byliśmy zaczepiani i komentowani bardzo czesto: oooo, sausage dog, mogę pogłaskać? Też mieliśmy takiego /ile ma lat /itd.
      W Polsce jakos small talk nie jest taki powszechny, no trudno.
      • smietankowa33 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:08
        PS muszę dopisać, żeby nie bylo: nie że shitzu nie są sympatyczne, o nie! Tylko takie...malo seksowne, raczej zabawne, jak dla mnie wink
      • astomi25 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:11
        I na szczescie ze nie jest.
        Nienawidze smalk talkow, nienawidze wrecz. Brrr
      • alexis1121 Re: Podryw na psa 08.08.25, 19:36
        O, w PL z tego co widzę minęła moda na jamniki, może to dobrze w sumie. Ale są oczywiście śliczne 🤩
        • simply_z Re: Podryw na psa 08.08.25, 21:41
          Nieee,
          • babcia47 Re: Podryw na psa 08.08.25, 22:56
            Cudn są i inteligentne. Moja wilczyca przyjaźniła się z jamniczką sąsiadów a że między naszymi tarasami było ażurowe ogrodzenie to wpadała czasem do mojej suczki " na kawę" . Najlepsze że z sąsiadami akurat byliśmy w konflikcie ale dziewczyny miały to w nosie i kochały się miłością Wielka. Kiedyś jakaś koleżanka córki sąsiadów dała jamnicze klapsa to u mojej wilczycy ma ala przejechane dokad moja psica żyła. Była obszczekiwana i obwarkiwana gdy tylko się pojawiła na horyzoncie
        • smietankowa33 Re: Podryw na psa 09.08.25, 08:14
          Moda? Niech ci będzie, że była, choć w porównaniu z uk to pikuś.. Nie, nie minęła. Jamników widuję pełno, tylko ludzie nie zagadują. Ja uśmiecham się też do nie-jamników, i nic.
          • alexis1121 Re: Podryw na psa 09.08.25, 08:28
            Mówię o Szczecinie, znam milion psów i żaden z nich nie jest jamnikiem. Obecna moda zawiera wszelkie -poo i -doodle, oraz pudle.

A to obrazek psich sucharów wink

• wapaha Re: Podryw na psa 09.08.25, 08:45
              a ja mam przemiłych sąsiadów, ktorzy mają jamnika wink
    • vivi86 Re: Podryw na psa 08.08.25, 17:14
      Zwykły miły small talk
    • magdulecp Re: Podryw na psa 08.08.25, 20:46
      Nawet jeśli to bardzo późno ten podryw ci się przytrafił. Ja jak wychodziłam z moją shihtzu to od szczeniaka przez 5 lat, bo tyle żyła każdego dnia mi się przytrafiało. Może dlatego, że jej futro miało taki piękny blond, że każdy zazdrościł 😀
    • pytajacakinga Re: Podryw na psa 08.08.25, 21:29
      Tak to był podryw.Twoj piesek piękny ale trochę zarośnięty i nie widać aż tak bardzo że aż taki piękny żeby na ulicy się zachwycać.
    • pffpffpff Re: Podryw na psa 09.08.25, 07:28
      Wczoraj w knajpie podrywaliśmy z 5 osób. Był wysyp ludzi z psami. I to naprawdę były tak cudne okazy, że od jednego pana wzięliśmy nawet namiar na insta.
      Mam nadzieję, że nikt z tych ludzi nie ma dziś takich rozkmin.
    • princesswhitewolf Re: Podryw na psa 09.08.25, 07:41

Ja mam dziennie dziesiatki takich rozmow. W zyciu bym nie uznala ze to podryw
      • szarmszejk123 Re: Podryw na psa 09.08.25, 07:47
        U ciebie to dziwi jakoś mniej 😂
      • alexis1121 Re: Podryw na psa 09.08.25, 08:30
        Cudowny!!! 🤩
      • wapaha Re: Podryw na psa 09.08.25, 08:44
        princesswhitewolf napisała:

>
        > Ja mam dziennie dziesiatki takich rozmow. W zyciu bym nie uznala ze to podryw

bo twój pies jest rzeczywiście piękny
        a ty pewnie nie jesteś tak elegancką i piękną damą jak alexis suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka