lidjar 11.07.05, 12:28 Moje dziecko dostało się na architekturę - chciałabym zrobić jej jakiś prezent ale jestem lajkonik w tej dziedzinie, więc proszę speców o radę? co ją ucieszy i jednocześnie się przyda (i nie poszarpie kieszeni)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: architekt22 Re: prezent dla studentki architektury IP: *.acn.waw.pl 11.07.05, 13:02 sadze, ze bedzie zachwycona ksiazka-jest tyle pieknych albumow o architekturze np w american bookstore/wydzial archPW lub galeria mokotow/ za 600 zl 1500 projektow z calego swiata-super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obly Re: prezent dla studentki architektury IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 11.07.05, 13:04 przyda sie: - zestaw rapitografów - ale tylko dobre (rotring), najlepiej 4 grubosci 25,30,50,70 wiecej nie jest konieczne - do 250 zeta - KOMPUTER - jesli nei ma to bedzie musiala miec hehehe i to te o najwyzszych mocach obliczeniowych ale to pewnie dopiero okolo 2-3 rok - fajna tuba na rysunki - (musi fajna byc) - teczka skórzana dosc szeroka aby pomiescic wszysckie zabawki architekta (zadna aktówka tylko porzadny teczur jak dr dolitl najlepiej) - do malowania: farby (niech lepiej sma wybierze) pastele (niech sama wybierze) i kredki (dobra kredka kosztuje sztuka ok 5-10 zeta) - dobra miarka stanleya do ok 6 m - ok 20 pln (bardzo bardzo sie przydaje!!!) - dobra flaszka jest zawze bardzo dobra na kazdy prezent z kazdej okazji - album z projektami (niesmiertelny: frank lloyd wright) albo cos z taschena - fajne obrazki aby sycic oko czyms spoza naszego ukladu platniczego. - sfeter, dlugi powyciagany welniany sfeter w kolorze szarym. ;))) i dzinsy - prenumerata!!!!! prenumerata fajnego czasopisma ale zza granicy coby i jezyk szkolic, JA BY POLECAL WAASNIE TO NAJBARDZIEJ. jezyk jesli niemiecki to - baumeister (dosc tani, jakas polska firma go sprowadza i jest tanioszka) jesli angielski to np - JA: The japan architect (drozszy ale kurcze fascynujacy i poziomem jest dosc porzdnym i zawsze sie do niego wraca) - w najgorszym przypadku ARCHIEKTURA. nie jest zla niby ale jesli ma nasiakac wrazliwoscia musi byc poza polski tak radze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obly errata IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 11.07.05, 13:06 co do rapitografów : zamiast 30 ma byc 35 sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: prezent dla studentki architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:32 Wyślij na wakacje w fajne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: prezent dla studentki architektury IP: 217.11.133.* 11.07.05, 18:09 o tak racja niech sie dziuecko odstresuje i wypocznie na zapas bo przez najblizsze lata odpoczynku miec nie bedzie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaa Re: prezent dla studentki architektury IP: *.acn.waw.pl 12.07.05, 08:38 przeciez 5 lat balangi moze zmeczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
pk21 Re: prezent dla studentki architektury 12.07.05, 11:06 jakieś zabezpieczenie anty ciążowe zwłaszcza gdy córka będzie studiować w innym mieście Mam kolegów którzy uwielbiają polować na świerzutkie studentki potem różne rzeczy sie dzieją ..płacz, rozczarowanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zb5u Re: prezent dla studentki architektury 12.07.05, 11:15 co ją ucieszy i jednocześnie się przyda (i nie poszarpie kieszeni)? hmmm.... to niestety trzy różne prezenty - w trzech różnych sklepach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G__D Re: prezent dla studentki architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:04 podstawa jeszcze myśle chyba to Podręcznik Projektowania Neuferta koło 150 zł kosztuje ważne by to mieć często się tam zagląda a po zatym to masa różnych rzeczy ...a skoro kobieta to możesz się szarpnąć i kupić jej skórzaną teczkę A2 na projekty wypas itd... niestety najblizej cos takieog widzialem w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
ollin1 Re: prezent dla studentki architektury 12.07.05, 20:39 kup jej flaszke --- "bo Cimoszewicz to kmiot , sztywniak i burak. ja głosuje na przedstawiciela naszej kochanej prawdziwej lewicy Andriu Lepiera." - Alfred Comandoo Odpowiedz Link Zgłoś
dzira Re: prezent dla studentki architektury 13.07.05, 00:26 oj ollin! wydaje mi sie ze tam u was w kgb zadużo pijecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: prezent dla studentki architektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:18 Rotring ArtPen EF to takie piórko do pisania i rysowania, ale uwaga! może już je mieć. Albo wyślij na wakacje do jakiegoś dobrze zbudowanego miasta... Polecam Paryż, Londyn, Pragę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eri Re: prezent dla studentki architektury IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 01:37 chocby kazimierz... Odpowiedz Link Zgłoś
architerror Re: prezent dla studentki architektury 14.07.05, 07:59 poradnik majstra budowlanego Odpowiedz Link Zgłoś
ciposz Re: prezent dla studentki architektury 14.07.05, 18:22 a może poprostu bukiet nagietek?? Odpowiedz Link Zgłoś