Dodaj do ulubionych

moja refleksja na temat architektów - jak słuchają

28.01.06, 23:34
Zlecałam projekt indywidualny domu.Dość dobrze wiedziałam czego chcę i od
czego nie chcę odstąpić:całkowite podpiwniczenie,garaż w piwnicy,jadalnia
osobno z kuchnią plus duża kuchnia,pokoje dzieci minimum 16m2.Pytam dlaczego
na Boga dopiero architekt nr 9 zaprojektował wsłuchując się w nasze potrzeby
to co chcieliśmy?Dlaczego panuje stupor kuchnia połączona z slaonem?
Piszę to z już zbudowanego domu z osobną kucnią "heavy duty" rodziny
wielodzietnej,z absolutnie niezbędną piwnicą .
Obserwuj wątek
    • Gość: AIA Re: moja refleksja na temat architektów - jak słu IP: 71.194.5.* 29.01.06, 01:24
      BO MY PROJEKTUJEMY DLA SIEBIE NIE DLA WAS !!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: haha Re: moja refleksja na temat architektów - jak słu IP: *.acn.waw.pl 29.01.06, 02:19
      kuchnia z salonem, bo ludzie tak chcą:)
      a w kucni się kuca
    • wojtek33 Re: moja refleksja na temat architektów - jak słu 29.01.06, 11:36
      marina2 napisała:

> Zlecałam projekt indywidualny domu.Dość dobrze wiedziałam czego chcę i od
      > czego nie chcę odstąpić:całkowite podpiwniczenie,garaż w piwnicy,jadalnia
      > osobno z kuchnią plus duża kuchnia,pokoje dzieci minimum 16m2.

To jakaś zmora, spisek architektów albo szkoła projektowania a'la wczesny gierek
      - cztery 10m klitki, 8m ciemna kuchnia, sześciokątny wykusz, a do tego 40 m
      "salon" ale z sufitem na wys. 2,5m i jeszcze łamany "hall" o pow. 20m. I jeszcze
      drobiazgi pod tytułem kominek na zewnętrznej ścianie między dwoma drzwiami
      "balkonowymi" czy wąskie, strome i obudowane schody. Tak wyglądają współczesne
      projekty.
    • Gość: kasik7873 Re: moja refleksja na temat architektów - jak słu IP: *.acn.waw.pl 29.01.06, 22:27
      czy zechcesz podać namiar na architekta nr 9
      odnioslam bardzo podobne wrazenie jesli chodzi o architektow i mam bardzo
      podobne oczekiwania jesli chodzi o kuchnie ,piwnice i sypialnie,narazie probuje
      dogadac sie z Pania konserwatorką zabytków,cena tej Pani to 16.000pln.
      Bardzo mi zalezy na podpowiedziach bo dopiero zaczynamy,budujemy sie w Markach
      na działce,ktorą nazywam brzozowym laskiem.

• roma36 Do Kasik 29.01.06, 23:29
        Podaj adres mailowy, znam architekta, który ma opinię takiego, który słucha
        tego czego oczekują jego klienci, a prześlę Ci namiary na niego. Osoby, które
        zatrudniały go sa równiez zadowolone z jakości wykonanych projektów. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka