Gość: Rebeca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:00 Ponieważ wszystko krytykujecie, to może powiedzcie jaki dom zbudować , aby spełniał kryteria domu nowoczesnego, pięknego itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: Co zbudować ? 08.02.06, 21:17 Po pierwsze dom budujesz dla siebie i swojej rodziny i Tobie ma być dobrze. Po drugie temat wymaga długiego pogadania i nie chcę pisać skrótowo,bo to po prostu nie da rady. Przepraszam,że to niby na odchrzań,ale ja budownictwo traktuję poważnie,szczególnie jeżeli miałbym tam mieszkać,a porada to wczucie się w klienta.Ew.zapraszam na moją skrzynkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arch.1234 Re: Jaki dom ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:25 = Odpowiedni ! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Co zbudować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:50 Gość portalu: Rebeca napisał(a): > Ponieważ wszystko krytykujecie, to może powiedzcie jaki dom zbudować , aby Zrównoważony, pod względem: - wymogów i oczekiwań własnych i pozostałych mieszkańców - możliwości finansowych (budowy i utrzymania) - poczucia estetyki własnej i architekta (projektanta) - warunków WZ Odpowiedz Link Zgłoś
opiniodawca Re: Co zbudować ? 09.02.06, 09:39 Najlepiej niech Pani zaprenumeruje pare czasopism o tematyce "architektura": - polskie: Architektura- Murator Architektura i Biznes - hiszpanskie: El Croquis - niemieckojezyczne: Architektur AKtuell Hochparterre db Baumeister AIT - anglojezyczne: architecture (www.architecturemag.com) To ostatnie prezentuje swietne projekty domow jednorodzinnych mimo, ze redakcja z USA. Poczyta Pani, nabedzie estetycznej oglady, porowna do bryndzy polskich projektow gotowych a nastepnie uda sie na poszukiwania architekta, ktory zaprojektuje cudo wedlug gustu swiezo upieczonego konesera. opiniodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Co zbudować ? 09.02.06, 11:28 Rada niby dobra,ale jest jeden feler.Przed etapem zamawiania lub kupowania projektu potrzeba porady→ po to ten wątek.Inwestor jest z natury rzeczy zielony,a domu nie buduje się co parę lat.To nie skarpetki. Odpowiedz Link Zgłoś