Dodaj do ulubionych

Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27.09.05, 20:42
PiS stawia na rodzine i zamierza zwiekszyc swiadczenia na rodziny
wielodzietne. Jak to uslyszalam to myslalam, ze mnie qrvica strzeli.

Teraz beda produkowac bachory, a antykoncepcji oczywiscie nie uzyja, no bo
PiS jest przeciwny rodzieleniu kosciola od panstwa, a kosciol zakazuje
antykoncepcji. I tak to gufniane kolko sie zamyka.

Mialam sie z ta wypoiedzia podpiac pod czyjs watek, ale tak sobie pomyslalam,
ze zaloze nowy :D
Obserwuj wątek
    • demi77 moze zrobmy polowanie na kaczki :D 27.09.05, 20:43
      zalamka normalnie :/
      • braineater Re: moze zrobmy polowanie na kaczki :D 27.09.05, 20:54
        take it easy.
        za 20 lat te dzieci z rodzin wielodzietnych wypełnia przywięzienne zakłady
        pracy i podniosa krajowe PKB na wyzyny dotąd nieosiagalne.
        Polska stanie sie potęgą w produkcji długopisów, a Polska opieka penitencjarna
        będzie stawiana za wzór na swiecie.
        P:)
        • Gość: a.w.k. Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraźni IP: *.aster.pl 28.09.05, 02:09
          ...idiotów.

Za 20 lat te dzieci z rodzin wielodzietnych wypełnia zakłady pracy, zakłady
          usługowe, szpitale, itp. i będą zatrudnieni w zawodach którymi tacy jak ty
          pogardzają a bez których nie mogą się obyć. Takim jak ty będą wywozić smieci
          i szambo, robić lewatywę, sprzątać ulice i wykonywać wiele porzytecznych rzeczy
          których takie wypieszczone jedynaki zawsze będą się wstydziły.
          Qrwa, gdzie to bezmyślne egoistyczne badziewie sie chowało.
          Poczytajcie przygłupy jak we Francji dbają o przyrost naturalny :
          serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2930239.html
          • facet123 Re: Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraź 28.09.05, 08:14
            Podstawa "dbania o przyrost naturalny" to dbanie o to aby ludzie CHCIELI mieć
            dzieci. Na niechcianych dzieciach z rodzin wielodzietnych nie mozna zbudować
            zdrowego społeczeństwa.
            • twoj_aniol_stroz Re: Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraź 28.09.05, 11:13
              A dlaczego zakładasz, że dzieci w rodzinach wielodzietnych są niechciane?
              • facet123 Re: Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraź 28.09.05, 12:21
                > A dlaczego zakładasz, że dzieci w rodzinach wielodzietnych są niechciane?

Nie zakładam, że to reguła. Ale to chba oczywiste, że kiedy w średnio
                zarabiającej rodzinie rodzi się czwarte, piąte dziecko, to nie jest to zjawisko
                zaplanowane, ale efekt nieznajomości antykoncepcji lub strachu przed
                antykoncepcją.
                • p.s.j Re: Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraź 28.09.05, 12:37
                  albo kaprysu, albo pęknięcia prezerwatywy, albo stwierdzenia, że ma się już 3
                  synów, a bardzo chcialoby się mieć córeczkę... Szybkiś w uogólnieniach. Uwaga
                  moja jest czysto akademicka, gdyż dzieci nie mam i nie spieszy mi się.
                • twoj_aniol_stroz Re: Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraź 28.09.05, 14:24
                  Wszystko zależy co komu jest do szczęścia potrzebne. Są ludzie, którzy muszą
                  mieć duży dom, najnowszy model drogiego samochodu i wakacje w ciepłych krajach
                  i dopiero wtedy mówią o sobie, że są raczej dobrze zarabiający. A są również i
                  tacy, którym wystarczy mieszkanie, samochód, który jeździ oraz wakacje pod
                  gruszą i wcale nie mają aspiracji żeby lepiej zarabiać. Ich cieszy co innego.
                  Czy tacy ludzie nie mogą mieć trójki (bo od trójki dzieci jest już pojęcie
                  rodziny wielodzietnej), czwórki, czy więcej dzieci? Wszystko zależy co jest dla
                  Ciebie ważne.
                  • braineater Re: Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraź 28.09.05, 14:52
                    Widzisz, aniele, stróżu mój, to nawet chyba nie jest kwestia kasy co klasy.
                    Jestem w stanie przyjąc do wiadomości 9-oro dzieci pana Radziwiłła, ważnego
                    lekarza, bo wiem, że jest to człowiek, który zadba o to by jego dzieci nie
                    szwędały sie po ulicach grzebiąc w śmietniku. To samo dotyczy niewiemsamjuzilu
                    dzieci naszego ex-prezydenta, pana Wałęsy - nawet jeśli on sam miał mały wpływ
                    na ich wychowanie, co akurat w tym wypadku jest całkowicie zrozumiałe, to
                    wychowywane były w takim środowisku, które nie pozowliło im zejśc na
                    stereotypową złą drogę - pomijając pijackie wybryki, ale to się zdaża nawet w
                    rodzinach jedynaków:). Inaczej jeszce rozumiem sytuację człowieka, którego pare
                    tygodni temu pokazywano w Expressie Reporterów, który na jakiejś zapadłej wsi w
                    Polsce wychowuje samotnie 16cioro dzieciaków. I daje sobie radę, bez żalenia
                    się, bez błagań o pomoc, bez poniżania siebie i tych dzieciaków - w ogóle
                    naprawdę niesamowity facet.
                    Niestety są to wyjątki.
                    Ogół zaś wygląda tak, jak moja dzielnica rodzinna, gdzie w co drugim mieszkaniu
                    pod jednym dachem gnieździ sie 10 osobowa rodzina, gdzie nikt nie ma pracy,
                    nikt nie ma kasy, nikt nie ma niczego do jedzenia, za to wszyscy, łacznie z
                    dzieciakami chodza nawaleni w trupa tanim winem lub klejem. Ci ludzie nie wezmą
                    się za siebie, dopóki państwo za każdego dzieciaka będzie im dawało kasę, z
                    której, co tu ukrywac, najmniej korzystają same dzieciaki.
                    A teraz spróbuj się zastanowić jaką drogę obierze większość tych dzieci (żeby
                    nie generalizowac słowem "wszystkie"), gdy od najwcześniejszych lat sa nauczone
                    pogardzania sobą - nie licz na to, ze dzieciak z wielodzietnej rodziny nie
                    natnie się na społeczny ostracyzm od pierwszych chwil w szkole; nauczone, że to
                    czego potrzebuja muszą same sobie wyszarpać, zdobyć siłą, pozbawione edukacji
                    poza podstawowym zakresem - bo przeciez po co sie uczyć, skoro korzyści z tego
                    i tak żadnej - lepiej iśc pracować - niekoniecznie w zawodach uznanych za
                    legalne.
                    I stąd się wział mój post - być może lekko przegięty, a nie z argumentu, że
                    dzieci sa bleh i najlepiej by w kraju żyli sami starcy:)

Pozdrowienia:)
                    • twoj_aniol_stroz Re: Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraź 29.09.05, 09:03
                      Rozumiem, że po prostu przykład dzielnicy faktycznie może prowadzić do takich
                      wniosków. Ja akurat znam inne przykłady stąd moja opozycja :) Znam całe mnóstwo
                      rodzin z trójką lub więcej dzieci, które są naprawdę wspaniałe, które żyją
                      mniej lub bardziej skromnie, ale uczciwie, czysto i wcale nie żebrza o pomoc.
                      Natomiast to co opisujesz jest patologią, która jest rezultatem bezsensownej
                      pomocy społecznej, która zamiast uczyć ludzi pracy, oszczędzania i dbania o to
                      co jest jego i innych, uczy wyłącznie kombinowania, cwaniactwa i właśnie
                      nałogów, przestępczości. Pewna starsza osoba, mądra nie tylko wykształceniem,
                      ale także życiem, nauczyła mnie jak powinno się pomagać, otworzyła oczy tak
                      naprawdę na przyczyny ubóstwa wielu ludzi. Tak naprawdę pomagać trzeba umieć, a
                      niestety większość pomocy społecznej szkodzi, a nie pomaga i tu jest problem do
                      rozwiązania.
                      • Gość: agrest Re: Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraź IP: 217.149.242.* 29.09.05, 10:29
                        Ojej, to troje dzieci to już rodzina wielodzietna?
                        • twoj_aniol_stroz Re: Moze zrobmy polowanie na pozbawionych wyobraź 29.09.05, 12:50
                          A owszem :))))
    • yoma Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.05, 22:09
      Jedna kaczka ma jedno dziecko, a druga nie ma wcale. Niech się sami
      porozmnażają.
      • supaari ze sobą? 27.09.05, 22:39
        To będzie kazirodztwo! I jeszcze coś gorszego! Brrrrr
        • po_godzinach moze niech 27.09.05, 22:40
          zapładniają się intelektualnie ?
          • braineater Re: moze niech 27.09.05, 22:42
            Błagam, po_godzinach.
            bylibysmy tedy swiadkami takiej impotencji, że nawet TIR Viagry niczemu by nie
            Obawiam się jednakowoż, że ustawa nakazująca rozród przez klonowanie już
            wkrótce:)

P:)
            • po_godzinach Re: moze niech 27.09.05, 22:47
              "Obawiam się jednakowoż, że ustawa nakazująca rozród przez klonowanie już
              wkrótce:)"

myslisz, ze będzie ich jeszcze więcej ???

beą się rozradzać, wyradzać, naradzać ?
              • yoma Re: moze niech 28.09.05, 11:51
                PoPISywać, oPISywać i nadPISywać.
          • supaari Re: moze niech 28.09.05, 14:57
            po_godzinach napisała:

"może niech zapładniają się intelektualnie ?"

Chcesz, żeby robili to z głową?
            Zatem proponujesz im...

Proponujesz im...

SEKS ORALNY?
        • siedemgrzechow Re: ze sobą? 28.09.05, 11:14
          to be3dzie kaczorodztwo:)
    • chaynik Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.05, 22:41
      Oczywiscie ty mozesz zostac dziewica.
      • po_godzinach Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.09.05, 22:48
        "Oczywiscie ty mozesz zostac dziewica. "

a jak to sie robi ?

bo ja tez bym
        chciała ........................................................................
        ................................................................................
        • Gość: Niechcietrafi Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 64.163.150.* 28.09.05, 07:08
          Czy tu nie chodzi przypadkiem o sojusz lewakow i alquaidy? Po wojnie mielismy
          o wiele wiecej dzieci na rodzine niz teraz i mniej proporcjonalnie w wiezieniach
          20 lat potem. Przyznam ze nic bardziej nie irytuje idiotow niz dodatni przyrost
          naturalny. Gdyby mogli to zaczeliby mordowac zeby byl ujemny. Wtedy mozna bedzie
          zaludnic Polske mudzahedinami z Afganistanu.
          --------
          take it easy.
          za 20 lat te dzieci z rodzin wielodzietnych wypełnia przywięzienne zakłady
          pracy i podniosa krajowe PKB na wyzyny dotąd nieosiagalne.
          Polska stanie sie potęgą w produkcji długopisów, a Polska opieka penitencjarna
          będzie stawiana za wzór na swiecie.
        • yoma Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.05, 12:40
          Mówią, że w Japonii robią takie operacje :)
    • redudek Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.05, 07:46
      Ciekawe kto ciebie wyprodukował?i nie pomyslał o antykoncepcji...
      • Gość: demi77 Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:07
        nie rozumiesz, ze sa ludzie ktorzy beda teraz rodzic - przepraszam za
        wyrazenie - "w duzych ilosciach", bo za to bedzie kasa??? z TWOICH PODATKOW!
        jak jestes taki madry, to powinienes o tym wiedziec.
        • kraxa demi nikt Twoim rodzicom nie zaglada 30.09.05, 14:56
          w pobudki jakimi sie kierowali, robiac Ciebie. wiec daj spokój. ajk ci szkoda
          Twojej kasy na utrzymanie rodzin wielodzietnych to zrób sobie tyle dzieci,
          zeby "wykorzystaly" Twoje i Twoich podobnie myslacych znajomych środki. A innym
          w portfel nie zagladaj.
    • Gość: demi do lekarza Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:52
      Ale oczywiście hodowla dzieci in vitro MA BYĆ BEZPLATNA
    • uasiczka Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.05, 09:38
      zgadzam się z demi77
      i zastanwiam skąd na to wezmą - bo ja bym wolała mniejsze podatki i więcej
      pieniędzy w kieszeni dla mojego (potencjalnego)dziecka niż oddawac na cudze
      dzieci w przerażającej ilości płodzone dla zasiłku
      • Gość: demi77 Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:10
        poczytaj wypowiedzi tutaj innych, jak widzisz zostali pewnie splodzeni na
        zasilku, a jakoze innej metody zarabiania nie znaja, totez sie buntuja.
    • redudek Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.05, 09:49
      Czy wy się orientujecie,ile wynoszą takie świadczenia?
      ja wiem,i wątpie żeby ktoś decydował się na dziecko tylko dlatego że wezmie za
      to śmieszne pieniądze ok.50zł. mies.
      Chyba nie-
      • uasiczka Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.05, 10:24
        skoro takie śmieszne to po co wogóle?
      • vivian.darkbloom śmieszne pieniadze 29.09.05, 16:53
        no własnie - to pokazuje, ze cała ta polityka prorodzinna PiS to populistyczny
        chwyt obliczony na ignorancję wielu wyborców. 50 zł miesiecznie nic tak naprawdę
        nie zmieni w życiu otrzymujacej je rodziny, bo utrzymanie dziecka kosztuje o
        wiele wiele wiecej ale jesli się to zsumuje wydatek dla budżetu będzie duży, a
        pieniądze zmarnowane. Więc jesli zasiłki to albo wcale albo rzecywiście
        pomagające utzrzymać dziecko - tylko, nie wiem czy na takie nas stać. I najwyzej
        na 3 dziecko, do rodzenia 4 państwo nie powinno zachecać (a PiS proponuje chyba
        także na czwarte), bo jest to działanie nieodpowiezialne - mało kogo stać na 4
        dzieci, poza tym wyadej mi się, ze rodzice nie maja wtedy dla nich wystarczjacej
        ilości czasu
    • Gość: P.S.J. Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.itpp.pl 28.09.05, 10:43
      To nie kwestia kościoła, tylko wydolności ZUS-u. Wybór jest prosty:

1) importujemy masowo Wietnamczyków, Gruzinów, Czeczeńców czy inszych Turków,
      żeby tu pracowali (a Polacy nadal tak jak lubią najbardziej, na bezrobociu...),
      2) zwiększamy wszystkim masowo i znacznie wymiar miesięcznych składek na ZUS
      3) mamy więcej dzieci, które za kilkanaście lat zaczną pracować i opłacać te
      nasze emeryturki.

Pkt 3 wydaje się najmniej stresogenny, zwłaszcza, że w posiadaniu dziecka jest
      jedna bardzo miła chwila - dokładnie na 9 miesięcy przed porodem. W płaceniu
      50% swej pensji na ZUS nie ma żadnej miłej chwili...
      • Gość: demi77 Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:12
        > 1) importujemy masowo Wietnamczyków, Gruzinów, Czeczeńców czy inszych Turków,
        > żeby tu pracowali (a Polacy nadal tak jak lubią najbardziej, na
        bezrobociu...),

ano wiem, a smieszne jest to, ze Polacy swietnie spisuja sie za granica, sa
        wrecz uznawani za wybitnych pracownikow, jesli tylko znaja jezyk i znaja sie na
        rzeczy.
    • Gość: an24 Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:49
      Pomyślałaś, ze załozysz nowy watek?

Niezwykle dobrze pomyslałaś!!! Wspaniale!!! Tak trzymać!!!
    • Gość: Soukie Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.05, 10:51
      Bo w ogóle powinno się płacić za urodzenie i wychowywanie dzieci. To cieżka
      praca. Teraz ludzie nie mają dzieci, bo to się nie opłaca: dużo wydatków, dużo
      wysiłku, i nikt za to nawet nie powie "pocałuj mnie w d..", a dziecko gdy
      dorośnie, i tak pójdzie w świat, jeśli polska będzie taka, jaka jest, zreszta
      dzieci w ogóle wychowuje się dla świata, dla przyszłości, a nie dla siebie.
      Rodzice teraz są wyrolowani: odwalają kawał ciężkiej roboty dla świata, a świat
      twierdzi, że to żadna robota i ich prywatna sprawa i nie należy się za to żadna
      wymierna nagroda - która i tak jest niczym w porównaniu z wkładem, jaki się
      inwestuje w dziecko. A potem ten arogancki świat będzie bardzo wiele chciał od
      tego dziecka, któremu nic nie dał, i będzie uważał za normalne, że coś mu się
      należy, i że dziecko nie może uznać, że jego sprawą są tylko jego rodzice, tak,
      jak w swoim czasie ono było prywatna sprawą rodziców...
    • vivian.darkbloom Dzieci jest i za mało i za dużo... 28.09.05, 12:30
      I w tym tkwi największy problem - w Polsce mamy z jednej strony ujemny przyrost
      naturalny, a z drugiej rodziny, w których dzieci jest za dużo. Demagodzy chcą
      nam wmówić, ze dla dobra społeczeństwa trzeba ludzi zachęcać do posiadania jak
      największej liczby dzieci, ale to nieprawda. Korzyscią dla społeczeństwa byłoby
      zwiększenie liczby dzieci np. z jednego do dwóch w dobrze sytuowanych rodzinach,
      które stać na ich wychowanie. Ale zachęcanie rodziców ktorzy mają już czwórkę
      dzieci i nie są w stanie ich utrzymać do posiadania piątego potomka nic dobrego
      nie przyniesie, bo proawdopodobieństwo, że to dziecko trefi w przyszłości na
      zasiłek dla bezrobotnych albo do więzienia jest duże. Polityka rodzinna powinna
      być wiec dwótorowa - jedne rodziny zachęcać a drugie uświadamiać i zniechęcać.
      • p.s.j Re: Dzieci jest i za mało i za dużo... 28.09.05, 12:39
        Tylko że taka polityka jest nie do obrony z praktycznego punktu widzenia:
        przywileje można posiadającym dzieci dać lub nie dać, natomiast nie da się (i
        byłoby to samobójstwo polityczne, na dokładkę) zróżnicować polityki
        prorodzinnej, np. zasiłków, w zależności od tego, czy rodzina ma lub nie ma
        określonego rocznego zarobku. Albo, czy matka ma blond włosy i niebieskie oczy,
        lub ich nie ma.
        • Gość: Niechcietrafi Re: Dzieci jest i za mało i za dużo... IP: 64.163.150.* 28.09.05, 16:00
          Mozna zroznicowac. Rodziny bezdzietne powinny placic wyzsze podatki. W miare
          posiadania dzieci powinny rosnac ulgi podatkowe. Im ktos wiecej zarabia tym
          wiecej placi podatkow wiec dziecko powinna byc ulga. Posiadanie i wychowanie
          dzieci musi byc odpowiedzialnoscia nie poszczegolnych rodzin ale caleh
          spolecznosci. A rodziny wielodzietne? Jesli nie sa patologiczne (wiekszosc nie
          jest), to powinny dostac wszelkie wsparcie szczegolnie jesli sa biedne.

> Tylko że taka polityka jest nie do obrony z praktycznego punktu widzenia:
          > przywileje można posiadającym dzieci dać lub nie dać, natomiast nie da się (i
          > byłoby to samobójstwo polityczne, na dokładkę) zróżnicować polityki
          > prorodzinnej, np. zasiłków, w zależności od tego, czy rodzina ma lub nie ma
          > określonego rocznego zarobku. Albo, czy matka ma blond włosy i niebieskie oczy,
          >
          > lub ich nie ma.
          • yoma Re: Dzieci jest i za mało i za dużo... 30.09.05, 12:14
            Stanowczo sobie wypraszam płacenie podatków na cudze bachory.
    • aesteria Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.09.05, 14:34
      Mam nadzieję ,że twoje zyczenie w temacie się spełni.
    • Gość: Sky Produkcja bachora 77 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.09.05, 16:11
      Przeciez juz niedlugo bialych na swiecie nie bedzie. Liczba Polakow spada
      drastycznie a ty sie wtracasz ile kto ma dzieci miec? Szkoda ze twoj ojciec nie
      uzyl antykoncepcji jak produkowal swojego bachora(czyli ciebie).
      • Gość: demi77 jak nie umiesz dyskutowac, bo .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:01
        twoja matka cie nie nauczyla patologiczny bachorze, to zamilknij
        • Gość: agrest Re: jak nie umiesz dyskutowac, bo .... IP: 217.149.242.* 29.09.05, 16:41
          Demi, jak można normalnie dyskutować z kimś, kto używa na dzień dobry
          określenia bachor, a potem za to samo się obraża?
          • Gość: demi77 Re: jak nie umiesz dyskutowac, bo .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 17:42
            ale ja nie obrazam nikogo personalnie, a on mnie tak.

Sluchaj mam ochote pogadac o problemie, a nie jakies osobiste potyczki
            prowadzic. Coz wkurza mnie cholernie taka polityka panstwa.
        • Gość: Sky Demi 77 to umie patologicznie "dyskutowac" IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.09.05, 17:42
          No nareszcie sie sama do tego przyznalas zes patologiczny bachor demi77. Ladnie
          tak nazywac innych? Lepsza jestes niz ten patologiczny bachor o ktorym piszesz
          w swoim watku???? Oj nieladnie, nieladnie i jak widac sama tego nie lubisz,
          wiec,nie czyn drugiemu co tobie niemile.
      • yoma Re: Produkcja bachora 77 29.09.05, 16:31
        > Przeciez juz niedlugo bialych na swiecie nie bedzie.

I bardzo dobrze, biali to zdegenerowana rasa.
        • Gość: Sky Re: Produkcja bachora 77 yoma IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.09.05, 17:45
          Nieprawda, nieprawda. Biali to super rasa. Tylko biala kobieta moze urodzic
          dziecko kazdej rasy.
          • yoma Re: Produkcja bachora 77 yoma 30.09.05, 12:15
            Znaczy, może być wycieruchem każdego... Chyba jednak nie o to ci chodziło.
    • Gość: M Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elk.mm.pl 28.09.05, 16:13
      Myślałaś, demi, myślałaś....no i urodziłaś post.Brawo.
    • corgan1 a potem takie szmaty jak ty... 29.09.05, 15:49
      dyskryminują kobiety chcące pracować i urodzić dziecko.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=29694382
      nieładnie, nieładnie...
      • Gość: demi77 jak nie umiesz dyskutowac, bo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:00
        cie matka nie nauczyla patologiczny bachorze, to zamilknij
        • Gość: Sky Re: jak nie umiesz dyskutowac, bo... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.09.05, 17:46
          Uuuuuu , ale sie malenka popisuje....
        • corgan1 ale nie ma nad czym dyskutować! 29.09.05, 20:01
    • kixi Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.09.05, 21:32
      Aleś wymyśliła!Co w tym złego ,że rodziny wielodzietne dostaną wsparcie
      socjalne.Co do antykoncepcji to indywidualna sprawa każdego człowieka czy
      będzie ją stosował czy nie a mieszanie do tego kościoła jest nie na
      miejscu.Kościół daje wybór i ani nie zabroni ani nie nakaże facetowi
      nakładać "gumki" a kobiecie łykać pigułki.
      • Gość: demi77 Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:03
        > Aleś wymyśliła!Co w tym złego ,że rodziny wielodzietne dostaną wsparcie
        > socjalne.

to, ze to idzie z moich podatkow!
        to ze podatki nie zostana obnizone, bo trzeba bedzie wspierac rodziny
        wielodzietne!
        to, ze przedsiebiorcom nie pozwala sie wiecej zarabiac, tylko sciaga od haracz
        m.in. na rodziny wielodzietne

> Co do antykoncepcji to indywidualna sprawa każdego człowieka czy

nie, jesli i mnie to dotyczy

> będzie ją stosował czy nie a mieszanie do tego kościoła jest nie na
        > miejscu.Kościół daje wybór i ani nie zabroni ani nie nakaże facetowi
        > nakładać "gumki" a kobiecie łykać pigułki.

co?? KK daje Ci wybor, co do stosowania antytkoncepcji?
        • kixi Re: Szlag mnie trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.09.05, 21:12

> > będzie ją stosował czy nie a mieszanie do tego kościoła jest nie na
          > > miejscu.Kościół daje wybór i ani nie zabroni ani nie nakaże facetowi
          > > nakładać "gumki" a kobiecie łykać pigułki.
          >
          > co?? KK daje Ci wybor, co do stosowania antytkoncepcji?

Tak daje wybór i uznawanie zasad propagowanych przez kościół katolicki nie musi
          być przymusowym obowiązkiem tak samo jak przynależenie do tego kościoła.Można
          odrzucić te zasady i tą religię i żyć własnym tokiem myślenia.Poczytasz trochę
          na forum to znajdziesz osoby ,które tak zrobiły.
      • vivian.darkbloom co w tym złego? - juz odpowiadam 30.09.05, 12:08
        Uważam, że nieetyczne jest powoływanie na swiat dzieci jeśli będą one żyć w
        biedzie, bez najmniejszych szans na zdobycie edukacji, bez perspektyw na prace
        itd. Jeśli ktoś jest bogaty i stać go na wielodzietność -prosze bardzo to jego
        prywatna sprawa. Ale jesli ludzie, ktorych stać byłoby na dwoje dzieci mają
        siedmioro to jest to skrajna nieodpowiedzialność, którą muszą finansować inni
        podatnicy.
        • Gość: agrest Re: co w tym złego? - juz odpowiadam IP: 217.149.242.* 30.09.05, 12:37
          A skąd można wiedzieć, co będzie za 15-20 lat? Nie istnieje dziecko, które nie
          ma najmniejszych szans na zdobycie wykształcenia i dobrą pracę. Nigdy nie
          wiesz, czy akurat to dziecko nie zrobi kariery od pucybuta do milionera.
    • agniecha75 mnie też!!! I jeszcze jak JK będzie Prezydentem .. 30.09.05, 13:29
      ... to ja stąd emigruję.
      nie będe żyła w kraju zakłamanych homofobów..
      Ech szkoda gadać!
      • Gość: idiotki wyjadą Re: mnie też!!! I jeszcze jak JK będzie Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 14:46
        No proszę, są pozytywy rządów Kaczek !
      • yoma Re: mnie też!!! I jeszcze jak JK będzie Prezydent 30.09.05, 15:08
        JK - Janusz Korwin?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka