Dodaj do ulubionych

Okna na północ! Proszę o rade !!!

18.02.06, 10:04
Witam wszystkich serdecznie!
Napaliłem sie strasznie na nowe mieszkanie, dobra cena, niezły rozkład i fajne widoki, ale jedna rzecz mnie przeraża okna z salonu i kuchni wychodzą na północ.
Czy ktoś ma z was mieszkanie z salonem na północ? Czy ktoś z was zauważa jakieś minusy takiego położenia?
Czekam na opinie!
Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Północny zachód IP: *.orange.pl 18.02.06, 15:46
      Mam doświadczenia z północnym zachodem. Nie jest źle, tylko radzę zostawić
      białe ściany, żeby było jaśniej. No i paradoksalnie jest jeden plus: jeśli masz
      okna na południe, to masz jasno, jak cię nie ma, bo jesteś w pracy. Kiedy masz
      północ, czy jeszcze lepiej północny zachód, to w lecie słońce dociera do ciebie
      właśnie wtedy, kiedy jesteś już w domu: późnym popołudniem i wczesnym
      wieczorem. Zobaczysz jak fajnie będzie w salonie w lipcu o 20! A twoi sąsiedzi
      z południowej strony będą mieli już półmrok...
      • Gość: observator Re: Północny zachód IP: 82.146.246.* 18.02.06, 23:16
        To nie jest odpowiedź na wyraźne pytanie o północną stronę. Moja rada - odpuść
        sobie to mieszkanie (jeśli wszystkie okna wychodzą własnie na ten kierunek).
        Architekt dokonał juz swojego dzieła i nie pytaj nas o radę na tym forum.
        Spytaj psychologa co Cię czeka po zamieszkaniu w takim mieszkaniu. Pozdrawiam.
    • Gość: pstryk Re: Okna na północ! Proszę o rade !!! IP: *.acn.waw.pl 19.02.06, 00:59
      pokoje od południa i zachodu są przereklamowane. w lato jedynie kłopot bo się
      strasznie nagrzewa.
      • Gość: l Re: Okna na północ! Proszę o rade !!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:26
        nie kupilabym. Totalna depresja- wole juz przegrzane (a takie mam) mieszkanie
        niz ciemne i zimne. Czeka cie zycie w cieniu. A nie widzialam, zeby gdzies
        slonce dochodzilo od polnocy.
    • Gość: olk nie i jeszcze raz nie IP: *.wsse.gda.pl 22.02.06, 09:35
      W domu na przeciwko mnie ludzie mają okna na północ. Przez cały dzień nie
      zagląda tam ani jeden promyk słońca. Jest ciemno, buro i nijako. Cena
      mieszkania o którym piszesz jest atrakcyjna właśnie ze względu na północną
      stronę. Każdy deweloper takie mieszkania sprzedaja po nizszej cenie, bo
      wiadomo, że nikt takich mieszkań nie chce. Jeżeli nie lubisz słońca w domu,
      chcesz zima grzac na całego - takie meiszkania też się szybko wyziębiają to
      kupuj. Ja nigdy nie kupiłabym mieszkania z oknami na północ nawet jesli cena
      byłaby atrakcyjna.
      Podsumowując - jeśli masz jakis wybór to nie kupuj. Zawsze można założyć rolety
      i problem z przegrzanym mieszkaniem zniknie. Ja ma okna na południowy zachód i
      zimą jeśli tylko troszkę zaświeci słoneczko to zakrecam kaloryfery bo jest tak
      cieplutko.
      Ale decyzja należy do ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka