Gość: portwajn IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 17.10.02, 09:53 Zaczynają już chyba nieodwołalnie zdejmować z tej półki.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pm53 Re: Pieńkowska nie żyje IP: proxy / 217.153.7.* 17.10.02, 10:35 Zapalmy jej świeczkę ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Porzadni ludzie odchodza.... IP: *.icm.edu.pl / *.globalintech.pl 17.10.02, 11:34 ... pamietacie ostatnia wypowiedz stalinowskiego sedziego na wlasnej rozprawie?: "ja was wszystkich przezyje". To prawda i nic dziwnego bo 50 lat zyli bezstresowo w dobrobycie gnebiac spolecznie i finansowo uczciwa polowe narodu ! Moje kondolencje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maczek51 Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.02, 11:34 Bardzo smutne,odchodzą ludzie którzy kładli podwaliny pod lepszą przyszłość,choć tak naprawdę do końca jej nie doczekali-maczek51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon Re: Pieńkowska nie żyje IP: proxy / *.net81-65-32.noos.fr 17.10.02, 11:40 zegnaj, Alinko....:-((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
starykot Ludzie, dodajcie w tytule imię!!! 17.10.02, 11:48 Pierwsze skojarzenie - Jolanta Pieńkowska z Wiadomości TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Dopiszcie w tytule... IP: *.zigzag.pl 17.10.02, 11:50 Dopiszcie w tytule, że to Alina, a nie Jolanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norge Re: Dopiszcie w tytule... IP: proxy / 213.25.97.* 17.10.02, 12:16 Szkoda, że Alina, a nie Jolanta. I dziwi mnie, że komuś mogło by być żal wyłupiastej agitatorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Dopiszcie w tytule... IP: *.zigzag.pl 17.10.02, 13:56 Pierwszy raz w zyciu slysze o Alinie Pienkowskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laik Re: Dopiszcie w tytule... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.02, 16:09 Gość portalu: Joanna napisał(a): > Pierwszy raz w zyciu slysze o Alinie Pienkowskiej! Wybacz,ale to nie świadczy żle o autorze wątku. Nie znasz - twój pech. I lepiej się tym nie chwal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Pieńkowska nie żyje IP: 195.205.251.* 17.10.02, 12:05 Szanowni Redaktorzy portalu GW. Zmieńcie tytuł tej informacji, bo narażacie na zawał bliskich dużo młodszej redaktor Pieńkowskiej. Przynajmniej dodajcie imię. Z powaźaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norge Re: Pieńkowska nie żyje IP: proxy / 213.25.97.* 17.10.02, 12:11 A bolszewiccy mordercy i oprawcy żyją i mają się dobrze np. Jaruzelski, czy to nie złośliwość losu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa, Norwegia Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.ti.telenor.net / *.ti.telenor.net 17.10.02, 12:44 "Chorowała od czterech lat, ale lekarze wykryli chorobę w lutym tego roku..." Nie chcę obarczać winą lekarzy. W końcu Alinka sama była pielęgniarką. Należała po prostu do tego rzadkiego dziś gatunku, który najpierw myśli o drugich,i to nie tylko o najbliższych, a na końcu o sobie. Żegnaj. Spoczywaj w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Pieńkowska nie żyje IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 17.10.02, 13:10 Nie wiem, czy Bogdan Borusewicz to przeczyta, ale na wszelki wypadek - szkoda, że Jej już nie ma, miał Pan dobrą Żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 13:27 MOŻE TO WSZYSTKO PRZECZYTA JAKIŚ OSIOŁ CO CHCE STAWIAĆ POMNIK PANU G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda.gdansk Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.coe.int 17.10.02, 14:07 Zegnaj, Alinko. Bylas dobrym, uczciwym, godnym najwyzszego szacunku czlowiekiem o czystych intencjach i nieposzlakowanej przyzwoitosci. Dziekuje Ci za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 15:59 Zatrzymajmy się na chwilę i pamiętajmy że w życiu można też robić coś dla inych, jak górnolotnie by to nie brzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.10.02, 16:15 Jakie to smutne, że gość tego portalu "pierwszy raz usłyszał o Alinie Pieńkowskiej". A przecież to było tak niedawno... A przecież GW czytają raczej ci z prawej strony... Nic nie rozumiem. Żegnam Panią, pani Alino, i za wszystko dziękuję. Dopisuję się do kondolencji dla pana Borusewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 17:51 Alina należała do tych osób co Solidarność miały w sercu a nie na ustach czy w klapie dlatego dziś o Solidarności i o tych co za nią obrywali nie pamięta. Złego diabli nie biorą bo i tak wiedzą że jest jego a dobrzy odchodzą tak wcześnie. Składam wyrazy głębokiego współczucia dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakers Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.antik.sk / 172.16.25.* 17.10.02, 16:18 najszczersze kondolencje-nic dodač nic ujač naležy sie szacunek za postawe pani Pienkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.fal.buffalo.edu 17.10.02, 20:27 Wiem, ze sie czepiam, ale uklad wiadomosci uderza - Alina Pienkowska najpierw byla dzialaczka, a potem zona Borusewicza. Dla ludzi nic o niej nie wiedzacych wydaje sie, ze fakt bycia zona dzialacza jest w tym przypadku najwazniejszy. Rozumiem, ze to po to, aby czytelnik ulokowal ja sobie w jakims kontekscie. Lecz, zwlaszcza dla kobiet, to ona jest legenda numer jeden, i nic to legendarnosci Pana Borusewicza nie ujmuje. Dosc typowy uklad informowania o polskich kobietach Solidarnosci. Zapalam dla niej swieczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Pieńkowska nie żyje IP: *.gda.cdp.pl, / *.gda.pl 17.10.02, 22:35 Pamiętam ją z roku 80 bo to ona stanęła na czele strajku służby Zdrowia w Gdańsku, i wsparła Stoczniowców, malutka kobietka z długim warkoczem, komenderowała profesorami i miała ogromną energię, zawsze uważałem,że była lepsza od Bogdana. Potem ostatnie wspomnienie jak przyszła na sesję Rady Miasta Gdańska a było to 26 września tego roku, było widać jak walczyła z godnością z chorobą, jak obowiązek radnego był dla Niej powinnością i nakazem moralnym. Była kobietą wspólczesnej wolnej Polski, bo to ona ją stwarzała w każdym momencie swojego czasu. Zostanie zawsze w mojej pamięci jako młoda piękna dziewczyna z długim warkoczem, ad 1980 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatsby Na co zmarla??? IP: *.cvx22-bradley.dialup.earthlink.net 18.10.02, 04:58 Byla stosunkowo mloda. Odpowiedz Link Zgłoś