Dodaj do ulubionych

Miernik laserowy

IP: *.dowco.com 31.03.06, 00:28
Co sadzicie o laserowych miernikach odleglosci. Mnie i mojego kolege
odstrasza cena (ok. 2000zl). z drugiej strony jest to duze udogodnienie
podczas pomiaru wnetrza. Kiedy robie projekt ze tak powiem "na lewo" (bez
wiedzy wspolnika), pomiary zabieraja mi tyle czasu ze wracam do domu
niejednokrotnie bardzo pozno. Projektanci poslugujacy sie takim miernikiem
prosze o opinie.

z gory kolegom dziekuje, Roman
Obserwuj wątek
    • Gość: Spacedreamer Re: Miernik laserowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:01
      Kupuj - Twoje życie prywatne jest bezcenne, a za miernik możesz zapłacić kartą -
      wiesz jaką?!
      • Gość: autor nie kupuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:07
        nie zgadzam sie ze swoim szanownym przedmówca

jak kupisz to pozałujesz
        nigdy juz nie bedziesz mógł wrócic nad ranem zmeczony i tłumaczyc sie ze pomiar
        trwał do rana
        no bo przeciez niemasz czym mierzyć!!

nie rób tego stracisz doskonałe alibi
        tym bardziej ze miernk laserowy ponoś na 200 zeta mozna od biedy nabyć
        nie bądz rura i nie kękaj
        • Gość: Spacedreamer Re: nie kupuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 13:50
          Ok. Może kupić potajemnie - pomierzyć w pół godzinki, a resztę nocy spędzić na
          innej "inwentaryzacji"
          • Gość: autor Re: nie kupuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 19:05
            ok
            bedę go krył ale jak mnie zabierze ze soba
            • Gość: Roman z Gorlic Re: nie kupuj IP: *.dowco.com 31.03.06, 21:16
              Dzieki za podpowiedzi. Nie ma co sie smiac Panowie. Jak sie mierzy podloge to
              ok ale jak trzeba wysoko rekami siegac to co sie dzieje.... no co?
              Omdlenie rak sie dzieje, brak doplywu krwi. Moja lewa reka jest np. slabsza niz
              prawa i duzo szybciej sie meczy. Poza tym tasma tradycyjna (metalowa w obudowie
              plastikowej lub czasem bardziej solidnej z metalu - taka ja mam) sie lamie, nie
              mowie juz jak czasem potrafi podczas zwijania w palec trzasnac! Jednak
              odstrasza mnie cena, raczej poczekam jak potanieja. Chyba ze zciagne sobie ja z
              zagranicy. Na zachodzie wiadomo wszystko tansze w przeliczeniu. Przesylka nawet
              z daleka jak np. USA nie jest tez taka droga. Pozdrawiam, Roman.
              • Gość: mif Re: nie kupuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:18
                gazeta.allegro.pl/15956_narzedzia_przyrzady_miernicze.html
              • Gość: Spacedreamer Re: nie kupuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:27
                Istotny jest błąd pomiaru.
                0,5% w przypadku Skila jest dyskwalifikująca = 7,5cm na 15m.
                Sądzę, że w rzeczywistości może to być nawet do 1%.
                Disto jest ok, ale kosztuje.
                • Gość: Roman z Gorlic Re: nie kupuj IP: *.dowco.com 01.04.06, 00:23
                  "Allegro to rzecz niepewno" ze pozwole sobie zacytowac...samego siebie. Moja
                  zona kupila kiedys na allegro szlafrok. Nie powiem ze wygladala w nim jak za
                  przeproszeniem "pierwsza dama" ale jaki on byl poplamiony to szkoda gadac.
                  Oczywiscie stawiam piwo temu komu udalo sie przeprowadzic pomyslnie reklamacje
                  rzeczy zakupionej na allegro. Wiem ze oferty sa kuszace ale powiem szczerze ze
                  ja bym nie ryzykowal. Juz wole wysylkowe zakupy przez internet z renomowanych
                  firm np: Hylti. Znalazlem w internecie taki miernik ktory mierzy do 600 stop
                  (okolo 400m) z dokladnoscia do 1/16 cala. Super - ale cena dolujaca - $560.
                  Nie powiem, byc projektantem - rzecz nie tania, Roman.
                  • Gość: IKEAwiec Re: nie kupuj IP: *.bchsia.telus.net 01.04.06, 05:22
                    Tak slucham sznownych exoertow i jakos mi czegos brakuje, aha juz wiem gdzie
                    opinia naszego fachowca Pishora. Jednak kaleczka cyrkielek i kredka to nie
                    wszystko. Laser kolego laaaser!
                    • Gość: gość portalu Re: nie kupuj IP: *.acn.waw.pl 01.04.06, 07:26
                      Gość portalu: IKEAwiec napisał(a):

> Tak slucham sznownych exoertow i jakos mi czegos brakuje, aha juz wiem gdzie
                      > opinia naszego fachowca Pishora. Jednak kaleczka cyrkielek i kredka to nie
                      > wszystko. Laser kolego laaaser!

fakt, tym bardziej że dalmierz jest chyba urządzeniem pomiarowym a nie
                      kreślarskim, ale mogłem nie załapać związku w przesłaniu kolegi.
            • Gość: Jadwiga z Gorlic Roman - ty zdrajco !!! IP: *.krak.tke.pl 01.04.06, 11:44
              No tak.
              Szczescie,ze tu zagladlam. To juz wiem co sie kroi. Wy mi tu meza nie
              balamuccie! Pomiary, tak? Noca? To ja mu pomiar zrobie.Takim miernikiem
              laserowym, ze sie zdziwi. Miecz swietlny to bedzie przy tym male miki.
              Niech tylko ta lajza wroci do domu. Z "pomiarow".
              Roman - juz nie zyjesz!
              A z wami to policze sie pozniej !
              -----
              Wszystkie chlopy sa jednakie.
              • Gość: Spacedreamer Re: Roman - ty zdrajco !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 13:38
                Roman! Dam Ci telefon do Chucka Norrisa.
              • Gość: autor Re: Roman - ty zdrajco !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 14:43
                podzielam zdanie jadwigi
                roman to zdrajca
                i juz nie zyje

nie bede sie z kobietą kłócił

licze jednak ze dotrzyma słowa i
                ,,z nami sie pózniej policzy"

roman wisi mi 300 stówy za domenę
                wiec jak niezyje to zona przejmuje długi
                • Gość: Jadwiga z Gliwic Re: Roman - ty zdrajco !!! IP: *.krak.tke.pl 01.04.06, 20:17
                  Wy chlopaki to lepiej uwazajcie.
                  Roman juz dostal za swoje.
                  A takie np. Czaki Norisy to ja na sniadanie konsumuje.
                  Aha. I zadne tam takie z kasa. Za swoje bledy i potkniecia Roman placil, placi
                  i placic bedzie SAM. Slowo sie rzeklo - HAWK.

-------
                  Wszystkie chlopy sa jednakie
                  • Gość: autor jadzka do domu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 20:28
                    jak jestes z Gliwic to gdzie łazisz po Krakowie
                    jazda do domu
                    kto bedzie romana strzegł przed ,,laserowymi pomiarami"
                    jak cie nie ma w domu to roman ma laser w oczach
                    i miecz laserowy .....za pasem
                    • Gość: IKEAowiec Re: jadzka do domu!!! IP: *.bchsia.telus.net 01.04.06, 20:54
                      No tak, liczylem na merytoryczna dyskusje na temat tego urzadzenia a tu prosze -
                      bazar sie zrobil. Roman to, Roman tamto, jeszcze jakas baba sie wtranca. Ludzie
                      gdzie my jestesmy ! ! ! Pewnie zaraz Rysioz Klanu tu wpadnie i wszystkim nastuka!
                      Aha i jeszcze jedno, do tej pani z Gorlic - jak Pania maz oszukuje to ja jestem
                      samotny, w srednim wieku, bez nalogow (to tak na marginesie).
                      • Gość: Jadwiga z Gorlic Re: jadzka do domu!!! IP: *.krak.tke.pl 01.04.06, 22:17
                        Na wstepie dodam moze, ze ja z GORLIC jestem nie z Gliwic , tylko mi sie z tych
                        nerw polozenie geograficzne pomylilo.

A teraz do meritum.

Ty mnie Roman nie wnerwiaj, bo to co bylo dzis po poludniu, to ja ci moge
                        zwielokrotnic. Ja cie ostrzegam. I zadna obdukcja ci nie pomoze.

A panu autoru to ja moze dodam, ze buntowanie meza to podchodzi pod paragraf i
                        ja wiem jaki. Wiec moze raczej ostroznie poprosze. Zreszta ja juz sie domyslam
                        z kim przyjemnosc mam , bo jak Roman ostatnio "mierzyl" , to cos wspominal ze
                        pomocnika mial i ja sie chyba domyslam nawet jakiego. Tak, ze Zygmunt, ja cie
                        moze solidarnie uprzedze , ze jak do Marysi zadzwonie, to i ty przechlapane
                        mial bedziesz.
                        A co do Krakowa, to moze ja wlasnie , akurat, przebywalam (chyba wolno) w
                        wiadomym miescie , a ze znajomych w grodzie Kraka sie posiada , stad i mylacy
                        moze IP komputera sie pojawil.
                        Nie pozdrawiam bo mna nerwy terepia.
                        • Gość: mif Re: jadzka do domu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 22:59
                          Jadźka, ty się nie wnerwiaj, bo jesteś gotowa tutaj Alkaidę jakąś zrobić.
                          Pomyśl, czy Romanowi coś ubędzie przy pomiarach?
                          • Gość: Jadwiga z Gorlic Tylko se nie do domu!!! IP: *.krak.tke.pl 01.04.06, 23:24
                            No prosze. Nastepnego mamy. Kolejny "pomiarowiec". Do twojej wiadomosci. Roman
                            to ma Hamas juz od popoludnia. I ubylo mu juz "co nieco". Z tych raczej
                            wystajacych "spraw". Wiec umowmy sie,ze chwile o nim nie uslyszycie. A jesli
                            juz to cienko zaspiewa.
                            A jak mi sie bedziecie wcinac w pozycie...Trotylu ci u nas nie brak. A jak
                            trzeba bedzie to i paru chlopakow od wykonawstwa , po sasiedzku znajde.
                            • Gość: mif Re: Tylko se nie do domu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 00:06
                              Jadźka, daj chłopu odsapnąć, bo niedługo będzie wyglądał, jak promień laserowy
                              do pomiarów.
                        • Gość: autor Re: jadzka do domu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 23:31
                          jadzia napisała co następuje:
                          Ty mnie Roman nie wnerwiaj, bo to co bylo dzis po poludniu, to ja ci moge
                          zwielokrotnic. Ja cie ostrzegam. I zadna obdukcja ci nie pomoze.

jak nie obdukcja to moze sekcja by mu pomogła?

sekcja podobno jest dobra na wszystko ,a i przyczyne określi ....
                          a potem my bysmy sobie pomiar laserowy sporzadzili ?
                          z wawy do kraka rzut beretem
                          • Gość: mif Re: jadzka do domu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 00:01
                            Nie podpuszczaj Jadźki, bo tak zmaltretuje chłopa, że na salę przyjęć nie
                            wpuszczą. Kto po nim posprząta?
                            A z patologiem, to też lichy pomysł. Jak Romana pomierzą, jak lasera nie mają?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka