Dodaj do ulubionych

Rzut dolnej kondygnacji i pytanie

IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 19.05.06, 14:53
Witam,

Oto rzut dolnego poziomu mojego nowego lokum /pod spodem, mam nadzieję,że
link zadziała :)/ i pytanie, jakie mi się nasuwa : czy można przeniesc
kuchnię do pokoju obok salomu /jakieś piony w ścianie są ale czy wystarczą?
Chciałabym zaaranżować kuchnie otwarta na salon i dzieki temu, likwidując
drzwi do niej, uzyskać wnekę na spora szafę w przedpokoju.

Proszę, napiszcie czy to w ogóle jest realne?

[URL=www.fotosik.pl][IMG]images2.fotosik.pl/68/1c3abeea99bc639d.jpg
[/IMG][/URL]

Obserwuj wątek
    • auxanne Re: Rzut dolnej kondygnacji i pytanie 19.05.06, 15:07
      Nowy plan , po przeniesieniu kuchni i wyburzeniu ściany miałby wygladac tak
      • auxanne Re: Rzut dolnej kondygnacji i pytanie 19.05.06, 15:10
        [URL=www.fotosik.pl][IMG]images3.fotosik.pl/68/6d923a5956baacbf.jpg[/IMG]
        [/URL]
      • auxanne Re: Rzut dolnej kondygnacji i pytanie 19.05.06, 15:12
        Może teraz sie uda www.fotosik.pl
        • auxanne ostatnia próba wklejenia fotki :) 19.05.06, 15:26
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d923a5956baacbf.html
          • pishor Re: ostatnia próba wklejenia fotki :) 19.05.06, 18:57
            spoko-loko-lusi-sponton... Co, ni mniej, ni więcej oznacza, że możesz przenieść
            tą kuchnię. No i oczywiście stać Cię na samochód. Citroena bodajże :)
            • Gość: Spacedreamer Re: ostatnia próba wklejenia fotki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:51
              Przenieść można nawet katedrę, ale w kuchni przydałaby się wentylacja :-).
              • auxanne Re: ostatnia próba wklejenia fotki :) 19.05.06, 19:57
                Tez sobie o tym myślałam, może uda sie jakos podprowadzić wyciąg pod wentylacje
                łazienkowa /bez kucia sie nie obejdzie, wiem, wiem ale ta przeróbka to chyba
                jedyny mój sensowny pomysł na to,żeby coś zrobić z przedpokojem i zyskać
                kuchnie otwarta na salon = wieksza ilość "nieposiekanej" ścianami przestrzeni/
                • auxanne Re: ostatnia próba wklejenia fotki :) 19.05.06, 20:12
                  aha, pomysł mój/nie mój bo kilka osób mi w w jego wymyśleniu pomogło za co
                  jestem im wdzieczna:)
            • auxanne Re: ostatnia próba wklejenia fotki :) 19.05.06, 19:54
              czy to oznacza,że jest to droga zabawa??
            • auxanne Re: ostatnia próba wklejenia fotki :) 19.05.06, 20:00
              ??O co chodzi z tym citroenem?? koszt przeróbki=koszt samochodu??
              I czemu citroen?
              • pishor hi hi.. 19.05.06, 21:39
                Nie no. Reklama taka w radiu leci. Chyba własnie citroena. Koledzy się gościa
                pytają czy go na samochód nowy stać. A on im na to (opowiada tak w tej
                reklamie) - spoko-loko-lusi-sponton. Co jak rozumiem, oznaczać ma, że stać go i
                to z lekkim zapasem. Ot tak mi się skojarzyło. hi hi...
                • auxanne Re: hi hi.. 19.05.06, 21:42
                  teraz juz wiem, mąz mnie oświecił :)))))
                  chyba za mało słucham radia.
                  Dzięki za odzew.
                  Mam nadzieje,że przy tych przenosinach kuchni uda mi sie znależć jakiś pion
                  wentylacyjny,hihi /jak nie-pożycze od sąsiadów :P/

pozdrawiam
                  • pishor pion wentylacyjny 19.05.06, 21:51
                    Ja to bym nie kombinował, tylko łazienkę podpiął do pionu dawnej kuchni, a nową
                    kuchnię do pionu obecnej łazienki. Tak chyba najprościej będzie...Jak mus , to
                    mus :0
                    • auxanne Re: pion wentylacyjny 19.05.06, 22:12
                      Tak tez zrobię, kombinowac nie będę :)
                      Dziękuję za podpowiedź.

Pozdrawiam

• Gość: ert Re: pion wentylacyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:53
                        Co do wentylacji to zgadzam się z pishorem, gorzej będzie z gazem, wodą i
                        kanalizacją.
                        • pishor raczej nie... 24.05.06, 15:10
                          Biorąc pod uwagę ,że tuż za ścaną jest łazienka, nie sądzę żeby był problem z
                          doprowadzeniem wody i odpływu do zlewu. Co do gazu ( o ile wogóle tam będzie).
                          Dospawanie kilku metrów rurki to nie jest jakiś wielki problem. To już więcej
                          roboty będzie z gniazdkami elektrycznymi...
                          • auxanne Re: raczej nie... 24.05.06, 16:33
                            A czy gniazdka to jakiś duży problem? Czy nie można bedzie zrobić listwy z nimi
                            w blacie kuchennym /doprowadzajac od juz istniejących/ Wiem,że to nie tanie ale
                            ładnie wyglada:)
                            Proszę,oświećcie mnie, bo nie znam sie na tym ani trochę a ma to być mieszkanie
                            docelowe, wiec chciałabym żeby wszystko było jak należy.
                            • pishor gniazdka elektr. 24.05.06, 16:56
                              W pomieszczeniu , do którego przeniesiesz kuchnię są juz pewnie gniazdka
                              elektryczne rozplanowane pod obecne jego przeznaczenie (jak sie domyślam -
                              pokój). Gniazdka w kuchni "ustawia" się pod rozmieszczenie poszczególnych
                              urządzeń (lodówka, zmywarka, piekarnik, mikrofalówka, okap, płyta ceramiczna).
                              Te , o których mówisz , nazwijmy je "blatowymi" Można umieścić w listwach (na
                              blacie, pod szafkami górnymi itp.)Pozostałe trzeba niestety zlokalizować w
                              konkretnych miejscach, co będzie się wiązało z przerobieniem już istniejących.
                              Do tego nalezy podciągnąć jeszcze prąd do halogenów (pod szafkami górnymi).
                              Myślę,że bez kucia w ścianach się nie obejdzie.
                              • auxanne Re: gniazdka elektr. 24.05.06, 17:16
                                Na to jestem przygotowana, to juz drugie mieszkanie, które bedę przerabiać,
                                wiec niestraszny mi pył,kurz i gruz,hihi.
                                Myślałam,że szykuje sie coś gorszego niż "ścieżki" w ścianach.
                                Jak przezyje i uda mi sie zrealizować moje plany - zamieszcze fotki tej nowej
                                38 metrowej salonowo-kuchennej powierzchni.
                                A tymczasem trzymajcie kciuki /za cierpliwość sąsiadów przede wszystkim :P/

Pozdrawiam
                                • auxanne Re: gniazdka elektr. 24.05.06, 17:20
                                  Aha, o ile sie uda /i sie pomieszczę/-nie będzie górnych szafek, będą za to
                                  szklane / mrożone szkło/ malutkie lampy na długich przewodach, wiec szykuje
                                  sie raczej kucie w suficie, co nie jest mi obce. Mam nadzieje,że sie nie
                                  pogryza z okapem ;)
                                  • pishor Re: gniazdka elektr. 24.05.06, 17:25
                                    Ten sufit to bym chyba zostawił w spokoju (no chyba,że kogoś pasjonuje prucie
                                    żelbetu)Wystarczy kawałek "podciągu" z karton. gips. i sprawa załatwiona.Tym
                                    bardziej ,że przydać się on może jako "zwieńczenie" okapu. W końcu czymś ten
                                    okap powinien się chyba konczyć? :)
                                    • auxanne Re: gniazdka elektr. 24.05.06, 19:06
                                      Jestem pod wrażeniem dobrych pomysłów :)
                                      Dzięki.To pewnie pozwoli zaoszczedzić trochę murów,sąsiadów i pieniązków.
                                      Czemu ja nie poszłam na jakieś techniczne studia??
                                      Pozdrawiam

niespełniona architektonicznie romanistka :P
                        • auxanne Re: pion wentylacyjny 24.05.06, 16:27
                          Gazu tam nie ma i nie bedzie :) To nowy budynek i wszystko jest na prad no i
                          oczywiście wodę.

Pozdrawiam
                • Gość: literka_m Re: hi hi.. IP: 217.6.80.* 20.05.06, 08:08
                  > Nie no. Reklama taka w radiu leci. Chyba własnie citroena.

Renault
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka