Gość: koja IP: *.acn.waw.pl 06.06.06, 13:31 Potrzebuje arcon 5+ w polski9ej wersji niemosi byc orginal moze mi ktos pomóc? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pishor Re: arcon 5+ 06.06.06, 13:44 Osobiście nie polecam tej wersji. Niestety jest BARDZO wadliwa. Jeżeli już to radziłbym się zastanowić na "szóstką". Podobno działa lepiej. Jeśli chodzi o "nieorginalność" (sic!), to z tego , co się orientuję, ciężko jest znaleźć dobrego "cracka". No, ale poszukać w sieci można, a nuż się coś trafi? A tak w ogóle, to nie lepiej zainwestować w "oryginała"? Nie są AŻ TAK drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czak od norisów Re: arcon 5+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 16:00 mam 6.5 tylko jak chcesz to dostać ? Odpowiedz Link Zgłoś
pishor Re: arcon 5+ 06.06.06, 22:54 No dzięki :) Wolę moją oficjalną piątkę. Kiepsko działa-fakt. Ale wiesz, nie mogę piracić :) Klienci bybliby oburzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORMO Re: arcon 5+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:15 a jak przychodzi do ciebie lekarz ,który brał łapówki i zarobił na mieszkanie w ten sposób to mu mówisz : nie zenek ja ci nie zrobie projektu ,bo jestes łapownik! albo przestepca skarbowy ,który tak zarabia na zycie ,nie płacac podatków? albo poseł co współpracuje z grupą trzymajaca władze to tez bedziesz taki święty? pewnie mozna powiedziec : ja nie wiem z czego oni żyja albo to nie moja sprawa ale ja mamy byc uczciwi to do bólu a nie wtedy kiedy pasuje jak panstwo nas okrada:z wkładów na ksiązeczjam mieszkaniowych,przedpłatach na samochody wypłatach na paliwo dla łyzwinskich to ok a jak uzyje program to be? a jak boire pieniądze od łapówkarza to ok? juz czyste ,wyprane? jak robie na legalnym programie ,a robie bez rachunku to tez ok ? bo nie piratuje? a tylko ukrywam dochody? to nie tylko do ciebie pishor ale tez do tych co tak scigaja piratów i spam a na forum kuchnie reklama firmy extrameble ze zdjeciami skavoliniego na stronie więc jek wyborcza moze tolerowac złodziei to dlaczego sie tym przejmować jakims prawkiem autorskim? Odpowiedz Link Zgłoś
pishor Re: arcon 5+ 07.06.06, 16:33 Ho, ho... A skąd tyle emocji? Czym sobie zasłużyłem? Tym niewinnym żarcikiem? A tak na poważnie. Jest mi rzewnie obojętne kto na czym robi. Jego sprawa. Nie myślę uzdrawiać świata. Swojego "oryginała" wolę, bo dzięki temu mam dostęp do forum dla użytkowników, na czym mi zależy. No i nikt mnie w razie kontroli nie "stuknie" na pięć "koła". A,że przy okazji kupiłem ją okazyjnie, w promocji, więc sam rozumiesz. Te wszystkie argumenty za "piraceniem" dość ciekawe, chociaż jak dla mnie nieco demagogiczne. Ale nic. Ja Ci podrzucę lepszy. Z własnego podwórka. Po co kupować oryginalny program, skoro, ta jego konkretna wersja, jest tak niedopracowana, że szlag człowieka trafia. I mimo ,że zapłaciłem za niego i na licencji mam deklarację pomocy w problemach z nim związanych, nie mogę się jej doczekać od firmy, która mi go sprzedała. I bądź tu człowieku legalistą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ormo Re: arcon 5+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:50 dlatego ja kupuje na stadionie legalne wersje wszystkich programów po 20 zł przeciez musza byc legalne gdyby były nielegalne to by ich nasza kochana policja skreciła przeciez nie moge ich podejrzewac ze wiedza i nic nie robią a do tego biora w łape przeciez tak byc nie moze na pewno te kopie sa legalne Odpowiedz Link Zgłoś
oharaleee Re: arcon 5+ 07.06.06, 18:29 Arcon 5 to lipa chyba ze zaladujesz nakladke do animacji 3D. Mozna wtedy robic cudenka przy ktorych klienci sikaja po nogach. Nie od rzeczy jest tez nakladka z efektami dzwiekowymi - bang bang, a jak trzeba to soft do sypialni itd. Polecam szukanie dodatkow ktore czasem zmieniaja nedzny program nie do poznania! Odpowiedz Link Zgłoś
oharaleee Re: arcon 5+ 07.06.06, 18:31 z tym dziwekiem to chodzilo mi oczywiscie o prezentacje dla klienta. podana w formie krotkiego filmu zwala z nog - wierz mi - to dziala $$$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fachmeno Re: arcon 5+ IP: *.dowco.com 07.06.06, 21:58 To ja raz jeszcze bo sie pomylilem...Pinio - ujawnij sie, wiem ze to ty, tak tak, ty nie masz co sie ogladac za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fachmeno Re: arcon 5+ IP: *.bchsia.telus.net 07.06.06, 19:21 Haya ludziska ! ArchiCAD - mowi Wam to cos? W slowniku frazeologicznym znajdziecie haslo: ArchiCAD - z ang. Potega! Odpowiedz Link Zgłoś
pishor Re: arcon 5+ 07.06.06, 21:21 A ty, Fachmeno , to nie miałeś mieć dziś przypadkiem wolnego? Tak mi się coś o uszy obiło. Że niby coś dla prasy,jakieś wywiady,czy jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fachmeno Re: arcon 5+ IP: *.dowco.com 07.06.06, 21:55 Pinio - wylaz, wiem ze to Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
pishor Re: arcon 5+ 07.06.06, 22:16 Jak ja ci dam Pinia , to Ci Dominik bokiem wyjdzie... - Najlepsza sygnaturka to...brak sygnaturki. Odpowiedz Link Zgłoś
pishor Re: arcon 5+ 07.06.06, 22:50 Taaa...Pudło mówisz...Hmmm... Może i pudło. OK. No dobra. To wróćmy do prapoczątków. Dzierżyńskiego. A Starą znasz? I Zygmunta i Kajtka? Odpowiedz Link Zgłoś
oharaleee Re: arcon 5+ 07.06.06, 23:13 Klub "Pod Reka" i fruwajace gasnice ... itd Odpowiedz Link Zgłoś
pishor Re: arcon 5+ 07.06.06, 23:20 OK. Lubimy się podrażnić? "Pod Reką". Zgadza się. Było takie coś. Bonia to Ty nie jeseś - to wiem. A co Ci mówi takie hasło :"Sandał"? No proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
oharaleee Re: arcon 5+ 07.06.06, 23:26 Sandal? .....hmmmm no nie wiem.......... moze odpowiedz brzmi 79? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wito Re: arcon 5+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:24 A jaka to nakładka do animacji 3D jeśli mozna wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a10 Re: arcon 5+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 16:45 Mogę odstąpić legalną 5+ i 6. Nie wiem czy możliwe jest odstąpienie licencji. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to zapraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
pishor Re: arcon 5+ 08.06.06, 16:48 No, z licencją to może być problem. O ile pamiętam wystawiana jest imiennie. Odpowiedz Link Zgłoś
pishor Re: arcon 5+ 08.06.06, 20:03 Nooo, widziałem kilka, więc nie muszę ich brać na wiarę :) To Ty już w pracy? Która tam u was godzina? Odpowiedz Link Zgłoś
oharaleee Re: arcon 5+ 08.06.06, 20:22 Cos ty Pishor taki ciekawski, a jaki nerwowy - pewnie zaraz na faje pojdziesz abo co! Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Link do sciagniecia Arcon 5.0 PL 11.08.06, 15:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34731&w=32287326&a=33357369 Odpowiedz Link Zgłoś
pishor tak sobie poczytałem... :) 11.08.06, 16:38 hmm... Z jednej strony to niby fajnie, że ludzie wykazują tyle samozaparcia, że wgłębiają się w program, w pocie czoła zapoznają się z jego niuansami... (tylu fanów Arcona i to na tak ograniczonym terenie(!)to jeszcze w życiu nie spotkałem). A z drugiej to się dziwię. Nie prościej byłoby to komuś zlecić? Np komuś,kto, powiedzmy, zna się na tym? Po co wyważać otwarte drzwi? A tak przy okazji. Udało się Wam coś zaprojektować? Z ciekawości pytam... Typuję, że większość "odpadła" już na etapie "budowania" ścian... (bez złośliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
wito_89 Re: tak sobie poczytałem... :) 13.08.06, 11:50 Ja traktuje arcona jako rozrywke i dochodze do dalszych etapow niż tworzenie ścian. I program podoba mi sie jest prosty ale ma błedy (przynajmniej moja wersja) np. znikają nie wiem czemu podesty itp. Odpowiedz Link Zgłoś