Dodaj do ulubionych

Proszę o ocenę projektu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:52
Jednoczesnie zaznaczam, ze wizualnie kilka rzeczy można zmienić, np.
balustradę na kutą, wielkość okna od frontu. Czy bedzie problemem
przeniesieni bardziej centralnie kominka? Co jeszcze powinnam wiedzieć?

www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=73

Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:09
      up
      • Gość: Qba Re: Proszę o ocenę projektu IP: 87.192.234.* 30.08.06, 17:02
        Mala anegdotka - w firmie moja kolezanka ktora robi adaptacje gotowcow poirytowana kolejnym
        klientem ktory prosil o darmowe konsultacje zaproponowala wprowadzenie cennika (wzorem radcow
        prawnych, prawnikow, lekarzy itp) za jednorazowa porade (jakies smieszne pieniadze chyba 50 zl???).
        Zrezynowalismy z tego bo klienci zaczeli na nas krzywo patrzec hehehe. i jak tu wyzyc z architektury?
        Czym dzieci wykarmic? Za co kupic buty na zime?
        • Gość: autor Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:19
          przed chwila mialem wlasnie telefon,od klientki ,zeby przyjachac poradzić jak
          zabudowac pokoj i przedpokoj
          ok mowie
          300zl za przyjazd -kaucja za projekt
          a ona ze : to nie chce projektu ,tylko zeby poradziuc czy sie da zrobic
          i wycenic
          wycena bez projektu,przyjazd ,prada co zrobic
          pewnie po co projekt
          to moze brać za ..wlasnie za co ?
          za projekt nie ,bo moze byc be projektu
          za przyjazd ? tez nie - bo powiedza zebym MZK przyjechal
          2zl 40 groszy

za co brać ?
          maja racje klenci ,nie nalezy sie !!
          • Gość: gt Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:36
            nie o tym jest ten watek...
            • Gość: Qba Re: Proszę o ocenę projektu IP: 87.192.234.* 30.08.06, 17:40
              Oj wiem, ale tak mi sie nasunelo :D
              Fajne z tym biletem na MZK! heheheh dobre -sprobuje z moim lekarzem: "Panie, za co wyceniac, za te
              herbate ktora pan teraz siorbie czy za ten patyczek ktorym pan mi jezyk przytrzymal kiedy mowie
              'aaaa' :)))))))"
              • Gość: Łysy Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.zax.pl 30.08.06, 21:26
                sposob otwierania drzwi do pokoju numer piec zdradza maestrie projektanta.
                • Gość: opinie Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 21:40
                  nie podoba mi sie ten projekt to jakies dno
          • Gość: he he Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.eranet.pl 24.09.06, 13:54
            Chodzi ci o pania Monikę? Znam temat. . h ehehe
          • asskela Re: Proszę o ocenę projektu 25.09.06, 15:58
            a za co bierze pieniądze np. adwokat i radca prawny jeśli nie za poradę?
    • Gość: mif Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:35
      Gość portalu: nata136 napisał(a):
      > przeniesieni bardziej centralnie kominka? Co jeszcze powinnam wiedzieć?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=39271506&a=39380417
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=33290777&a=33310742
    • Gość: pekar Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 23:06
      Gość portalu: Łysy napisał(a):
      > sposob otwierania drzwi do pokoju numer piec zdradza maestrie projektanta

;)
      Wielkość okien w tym pokoju też.

+ połączenie pokoju dziennego z tył... garażu
      + taras ( a właściwie basen :)) nad częścią pokoju dziennego ( i sprawy tech. z
      tym związane (ocieplenie stropu, izolacje, itd. też nad garażem ( ociepl.gar.po
      co?)= zaprogr.problemy w przyszł.,itd.
      + konstrukcja dachu ( ? "b.ciekawa"- bez płatwi albo jętek,... hmmm )
      +...itd.,itd.

Wszystko to b.ładnie powychodzi po zakupie "projektu", a zwłaszcza w trakcie
      budowy ... i potem.
      Trudno mi uwierzyć, że zaprojektował to architekt, a nie np. praktykant i to
      początkujący, mający raczej kiepskie pojęcie o ...
      • Gość: Zenon z Wrocławia Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.ists.pl 24.09.06, 09:52
        Ach.. gdzieś już widziałem podobny projekt.
        Wiem, mój kolega podobne rysował, na 1 semestrze Podstaw Rysunku Technicznego na
        budownictwie wiejskim AKademii Rolniczej.
      • ramonka27 Re: Proszę o ocenę projektu 24.09.06, 11:04
        Jako konstruktor tylko do konstrukcji:

Skąd Pan wie, jaka jest konstrukcja dachu nie widząc rzutu więźby dachowej????
        Skąd Pan wie, że nie ma tam jętek???
        Jętek, płatwi nie zaznacza się na rzutach.
        Jest Pan magikiem czy co???
        Poza tym kąt dachu wskazuje że mogłaby być tam więźba krokwiowa, lub krokwiowo-
        belkowa - tylko nie wiem jak z rozpiętością.

Moja rada jest taka:
        Proszę nie pisać nic o konstrukcji skoro jej nie widać. Chyba, że jest Pan
        jasnowidzem i wie co się kryje ponad rzutem poddasza.
        • Gość: v2 Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 11:25
          > Skąd Pan wie, że nie ma tam jętek???
          > Jest Pan magikiem czy co???

facet ma oczy - w przeciwieństwie do ciebie
          pooglądaj sobie palancie elewacje
          poszukaj na niej jętek
          poszukaj na niej płatwi
          zobacz jaka jest rozpietość krokwi
          poszukaj na rzucie poddasza słupów
          zastanów się chociaż trochę
          jak znajdziesz to wszystko to daj znać
          opieranie krokwi na kominie (patrz elewacja) :( - tak tylko
          potrafią 'projektować' tylko pożal się boże 'architekci' od gotowców :(

• ramonka27 Re: Proszę o ocenę projektu 24.09.06, 14:03
            Sznowny Panie nazwę pana tak samo jak Pan mnie PALANCIE.
            Więc szanowny PALANCIE
            Ja nie mogę się wypowiedzieć na temat konstrukcji nie widząc jej to po 1.
            Po drugie co to znaczy opieranie krokwi na kominie. Widzę że na konstrukcji się
            Pan nie zna a ja nie zamierzam wyprowadzać Pana z błędu powiem tylko że jest
            coś takieg jak WYMIAN - to po 2.

Reasumując nie wypowiadam się na temat konstrukcji jak jej nie widzę. Elewacja
            nie zawsze oddaje stan rzeczywisty.
            Co do tzw WYMIANÓW odsyłam do podstawowych książek z zakresu projektowania
            dachów derwnianych - może być np. VEDEMECUM BUDOWNICTWA - bardzo prosta
            książeczka obrazująca laikom zasady konstruowania np dachów.
            POZDRAWIAM

Jak już postudiujesz konstrukcje drewniane dachów odezwij się wtedy
            porozmawiamy lub też wymienimy się wiadomościami. Narazie musisz się
            podszkolić.
            • Gość: v2 Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 15:02
              najwidoczniej ślepy jesteś i nawet kolorowych obrazków oglądać nie umiesz
              palant z ciebie do kwadratu
              i taki sam zakichany 'konstruktor'
              zastosuj sobie wymiana dla krokwiach skrajnych ( szczytowych )
              powiesisz go sobie w powietrzu, albo będziesz stał i go podtrzymywał
              wytrwałości w trzymaniu !

jak takim palantom uprawnienia dają ?
    • nenuphar77 Re: Proszę o ocenę projektu 01.09.06, 11:07
      projetk mi sie nie podoba, ale to moje prywatne zdanie i nie nalezy sie nim
      sugerowac
      waro przemyslec, czy stac Cie na okna o niewymiarowych ksztalach, poza tym
      projekt ma troszke skomplikowana bryle, wymaga to dobrych fachowcow, ktorzy tez
      sobie za to policza
    • Gość: j23 Re: Proszę o ocenę projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:13

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=47810678&a=47847071
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka