Dodaj do ulubionych

Wdzięczny

IP: 80.51.186.* 30.08.06, 14:47
Projekt do zopiniowania:
www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=338&IdKolekcji=Dziekuje
Obserwuj wątek
    • misia_pysia79 Re: Wdzięczny 30.08.06, 15:16
      Byłaś kiedyś na poddaszu pod kopertowym dachem ???????
      Chyba jednak nie ............
      Zgadnij, co to są te kwadraciki na rzutach poddasza :)

Krotko mówiąc - kosztowny gniot - wierz mi na słowo, bo nie zarabiam na
      projektowaniu i nie mam interesu w krytykowaniu twojego wyboru.
      • Gość: darek Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:52
        misia_pysia79 napisała:

> Byłaś kiedyś na poddaszu pod kopertowym dachem ???????

Ten dom ma jednak dach namiotowy.
      • ramonka27 Re: Wdzięczny 30.08.06, 16:27
        Nie tylko dachy kopertowe mają te <<kwadraciki>>. Dach płatwiowy także posiada
        słupy. Czy wszystkie domy ze słupami to gnioty???
        • Gość: darek Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:13
          > Dach płatwiow
          > y także posiada
          > słupy

Nie zawsze.
          • ramonka27 Re: Wdzięczny 30.08.06, 20:11
            No chyba, żę podeprze Pan płatwie belkami stalowymi,lub za pomocą belek albo na
            ścianach nośnych.
            Poza tym dach kopertowy takżę można zrobić na konstrukcji stalowej - bez
            słupów. Pytanie tylko o koszt wykonania.
            • Gość: mif Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:51
              ramonka27 napisała:
              > Poza tym dach kopertowy takżę można zrobić na konstrukcji stalowej - bez
              > słupów. Pytanie tylko o koszt wykonania.

:)
              ========================

5. pokój dzienny 29,4 m²
              10. garaż 20,0 m²
              Cóż za rozkosz, Samochodem być!!!
              ========================================

Brakuje mi słupa w łazience, z dobrym widokiem z wanny. Poqiniwn być pod 14,
              prawda ramonka27 ?
              ===============================

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=37106430&a=37106430
              I inne duperele

• ramonka27 Re: Wdzięczny 31.08.06, 22:21
                Co do garażu to ja akurat jestem przeciwnikiem garażów w domu. Więc moja rada -
                wywalić garaż.
                Co do słupa w łazience to nie musi go tam być. Rozstaw słupów po prawej i lewej
                stronie możę być rózny. Słupy nie muszą stać obok siebie bo nie jest to więźba
                kleszczowa. Słupy po prawej stronie zostały wkomponowane w ścianki działowe -
                rozwiązanie jak najbardziej poprawne - co do słupów po prawej stronie.
                Natomiast ja mam inne zastrzeżenie. Czy ktoś zauważył, że do kuchni wchodzi się
                przez salon??? Spiżarka 3 także nie spełnia tutaj swojej roli. Już sobie
                wyobrażam, jak Pan domu ciągnie przez cały salon worek z ziemniakami do
                spiżarki - a jeszcze jak są goście to musi zabawnie wyglądać.

NATOMIAST NIE RAZ PISAŁEM - NAJGORSZE SĄ PROJEKTY Z MURATORA!!!!!!!
                POZDRAWIAM
                • Gość: mała Re: Wdzięczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:16
                  a po co komu worek kartofli w kuchni? i w dodatku wnoszony przy gościch?
                  • Gość: mif Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:56
                    Gość portalu: mała napisał(a):
                    > a po co komu worek kartofli w kuchni?

Przy realizacji tego projektu z kopertowym dachem, garażem w bryle, pseudowolim
                    okiem, kupą drzwi, poprawek do projektu, może się okazać jedyną potrawą, na
                    którą będzie stać rodzinę inwestora. A w hurcie zawsze taniej :)
                    • Gość: mała Re: Wdzięczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 14:05
                      to przynajmniej proponuję przygotować odpowiednią ilość kartofli przed
                      przyjściem gości.
                      • Gość: mif Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:26
                        Gość portalu: mała napisał(a):

> to przynajmniej proponuję przygotować odpowiednią ilość kartofli przed
                        > przyjściem gości.

Nie. Trzeba pokazać gościom, że stać domowników na duże zaprowiantowanie :)
                    • ramonka27 Re: Wdzięczny 01.09.06, 16:17
                      Hmmm no to musiałby go tam wrysować konkretny kretyn - buahahahaha no ale tacy
                      też się zdarzają.
                • Gość: mif Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:50
                  ramonka27 napisała:
                  > Co do słupa w łazience to nie musi go tam być.

Ale wcale nie zdziwiłbym się, gdyby tam był wrysowany :(
                  • Gość: ' Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:59
                    Gość portalu: mif napisał(a):
                    > Ale wcale nie zdziwiłbym się, gdyby tam był wrysowany :(

Może też być sprytnie schowany pod cyferką 14 :D
          • Gość: cuba Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 21:11
            Gość portalu: darek napisał(a):
            > > Dach płatwiow
            > > y także posiada
            > > słupy
            >
            > Nie zawsze.

Ale prawie zawsze.
            Natomiast zawsze płatwie trzeba na czymć oprzeć
            I zazwyczaj są to słupy właśnie
    • misia_pysia79 Re: Wdzięczny 31.08.06, 08:34
      >ramonka27 30.08.06, 16:27 + odpowiedz
      >Czy wszystkie domy ze słupami to gnioty???

Nie wszystkie domy ze słupami to gnioty, miałam na mysli rozpoaczliwie małą
      przestrzeń na poddaszu, dodatkowo poszatkowaną słupkami.
      Spotkałam sie juz pare razy z tak skomplikowaną i drogą konstrukcją w domku
      jednorodzinnym, ze włos sie jezy na glowie, a wszystko w celu wykonania takiego
      właśnie dachu i uzyskania pod nim klaustrofobicznych i nieustawnych pokoikow.

Wszystkim milośnikom tego typu domków chcę wyjaśnić, ze budując 40m2 sensownej
      powierzchni na poddaszu, zapłacą za 100 m2 liczonych "po podlodze".
      Z prostego rachunku wynika, że przepłacicie 60%, czy warto ????
      • Gość: gosciu Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:11
        przy tak malej powierzchni domku zrobienie "wygodnego" poddasza przy tak malym
        kacie nachylenia dachu... graniczy z cudem, czy to bedzie dach z paltwiami czy
        czymkolwiek innym...
      • ramonka27 Re: Wdzięczny 31.08.06, 22:28
        Wie Pani można te słupy zamienić na ramy stalowe - ale ten projekt jest
        naprawdę nieudany i nie ma sensu go przerabiać - moim zdaniem. Wiele innych wad
        typowo architektonicznych - typu rozplanowanie parteru przemawia za tym aby go
        odrzucić w 1 kolejności. Niech Pani zobaczy na doświetlenie większości
        pomieszczen na poddaszu. Nie jestem architektem, ale wiem że okno dachowe nie
        powinno być jedynym doświetleniem pomieszczenia typu pokój. Rozwiązanie kuchni
        na dole - smieszny pomysł z przejściem przez salon. Co do elewacji - moim
        zdaniem okno imitujące <<BAWOLE OKO>> nie pasuje do reszty architektury
        budynku - aż razi w oczy. Poza tym wiele innych wad, o których nie chce mi się
        pisać.
        Oczywiście, że domy z dachami czterospadowymi mają mniej powierzchni użytkowej
        (liczonej od 1,90) niż domy ze szczytami. Nawet w projekcie indywidualnym
        byłoby tak samo.
        POZDRAWIAM
    • Gość: kajak75 Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:45
      na parterze brakuje jadalni - stolik na 4 osoby jest chyba nieporozumieniem.
      Noszenie zakupow do kuchni przez salon tez jest srednio wygodne. Pietro to
      porazka. Las filarow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka