Gość: Agnieszka IP: 80.51.186.* 30.08.06, 14:47 Projekt do zopiniowania: www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=338&IdKolekcji=Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia_pysia79 Re: Wdzięczny 30.08.06, 15:16 Byłaś kiedyś na poddaszu pod kopertowym dachem ??????? Chyba jednak nie ............ Zgadnij, co to są te kwadraciki na rzutach poddasza :) Krotko mówiąc - kosztowny gniot - wierz mi na słowo, bo nie zarabiam na projektowaniu i nie mam interesu w krytykowaniu twojego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:52 misia_pysia79 napisała: > Byłaś kiedyś na poddaszu pod kopertowym dachem ??????? Ten dom ma jednak dach namiotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ramonka27 Re: Wdzięczny 30.08.06, 16:27 Nie tylko dachy kopertowe mają te <<kwadraciki>>. Dach płatwiowy także posiada słupy. Czy wszystkie domy ze słupami to gnioty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:13 > Dach płatwiow > y także posiada > słupy Nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ramonka27 Re: Wdzięczny 30.08.06, 20:11 No chyba, żę podeprze Pan płatwie belkami stalowymi,lub za pomocą belek albo na ścianach nośnych. Poza tym dach kopertowy takżę można zrobić na konstrukcji stalowej - bez słupów. Pytanie tylko o koszt wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:51 ramonka27 napisała: > Poza tym dach kopertowy takżę można zrobić na konstrukcji stalowej - bez > słupów. Pytanie tylko o koszt wykonania. :) ======================== 5. pokój dzienny 29,4 m² 10. garaż 20,0 m² Cóż za rozkosz, Samochodem być!!! ======================================== Brakuje mi słupa w łazience, z dobrym widokiem z wanny. Poqiniwn być pod 14, prawda ramonka27 ? =============================== forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=37106430&a=37106430 I inne duperele Odpowiedz Link Zgłoś
ramonka27 Re: Wdzięczny 31.08.06, 22:21 Co do garażu to ja akurat jestem przeciwnikiem garażów w domu. Więc moja rada - wywalić garaż. Co do słupa w łazience to nie musi go tam być. Rozstaw słupów po prawej i lewej stronie możę być rózny. Słupy nie muszą stać obok siebie bo nie jest to więźba kleszczowa. Słupy po prawej stronie zostały wkomponowane w ścianki działowe - rozwiązanie jak najbardziej poprawne - co do słupów po prawej stronie. Natomiast ja mam inne zastrzeżenie. Czy ktoś zauważył, że do kuchni wchodzi się przez salon??? Spiżarka 3 także nie spełnia tutaj swojej roli. Już sobie wyobrażam, jak Pan domu ciągnie przez cały salon worek z ziemniakami do spiżarki - a jeszcze jak są goście to musi zabawnie wyglądać. NATOMIAST NIE RAZ PISAŁEM - NAJGORSZE SĄ PROJEKTY Z MURATORA!!!!!!! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Wdzięczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:16 a po co komu worek kartofli w kuchni? i w dodatku wnoszony przy gościch? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:56 Gość portalu: mała napisał(a): > a po co komu worek kartofli w kuchni? Przy realizacji tego projektu z kopertowym dachem, garażem w bryle, pseudowolim okiem, kupą drzwi, poprawek do projektu, może się okazać jedyną potrawą, na którą będzie stać rodzinę inwestora. A w hurcie zawsze taniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Wdzięczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 14:05 to przynajmniej proponuję przygotować odpowiednią ilość kartofli przed przyjściem gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:26 Gość portalu: mała napisał(a): > to przynajmniej proponuję przygotować odpowiednią ilość kartofli przed > przyjściem gości. Nie. Trzeba pokazać gościom, że stać domowników na duże zaprowiantowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ramonka27 Re: Wdzięczny 01.09.06, 16:17 Hmmm no to musiałby go tam wrysować konkretny kretyn - buahahahaha no ale tacy też się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:50 ramonka27 napisała: > Co do słupa w łazience to nie musi go tam być. Ale wcale nie zdziwiłbym się, gdyby tam był wrysowany :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ' Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:59 Gość portalu: mif napisał(a): > Ale wcale nie zdziwiłbym się, gdyby tam był wrysowany :( Może też być sprytnie schowany pod cyferką 14 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuba Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 21:11 Gość portalu: darek napisał(a): > > Dach płatwiow > > y także posiada > > słupy > > Nie zawsze. Ale prawie zawsze. Natomiast zawsze płatwie trzeba na czymć oprzeć I zazwyczaj są to słupy właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
misia_pysia79 Re: Wdzięczny 31.08.06, 08:34 >ramonka27 30.08.06, 16:27 + odpowiedz >Czy wszystkie domy ze słupami to gnioty??? Nie wszystkie domy ze słupami to gnioty, miałam na mysli rozpoaczliwie małą przestrzeń na poddaszu, dodatkowo poszatkowaną słupkami. Spotkałam sie juz pare razy z tak skomplikowaną i drogą konstrukcją w domku jednorodzinnym, ze włos sie jezy na glowie, a wszystko w celu wykonania takiego właśnie dachu i uzyskania pod nim klaustrofobicznych i nieustawnych pokoikow. Wszystkim milośnikom tego typu domków chcę wyjaśnić, ze budując 40m2 sensownej powierzchni na poddaszu, zapłacą za 100 m2 liczonych "po podlodze". Z prostego rachunku wynika, że przepłacicie 60%, czy warto ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:11 przy tak malej powierzchni domku zrobienie "wygodnego" poddasza przy tak malym kacie nachylenia dachu... graniczy z cudem, czy to bedzie dach z paltwiami czy czymkolwiek innym... Odpowiedz Link Zgłoś
ramonka27 Re: Wdzięczny 31.08.06, 22:28 Wie Pani można te słupy zamienić na ramy stalowe - ale ten projekt jest naprawdę nieudany i nie ma sensu go przerabiać - moim zdaniem. Wiele innych wad typowo architektonicznych - typu rozplanowanie parteru przemawia za tym aby go odrzucić w 1 kolejności. Niech Pani zobaczy na doświetlenie większości pomieszczen na poddaszu. Nie jestem architektem, ale wiem że okno dachowe nie powinno być jedynym doświetleniem pomieszczenia typu pokój. Rozwiązanie kuchni na dole - smieszny pomysł z przejściem przez salon. Co do elewacji - moim zdaniem okno imitujące <<BAWOLE OKO>> nie pasuje do reszty architektury budynku - aż razi w oczy. Poza tym wiele innych wad, o których nie chce mi się pisać. Oczywiście, że domy z dachami czterospadowymi mają mniej powierzchni użytkowej (liczonej od 1,90) niż domy ze szczytami. Nawet w projekcie indywidualnym byłoby tak samo. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajak75 Re: Wdzięczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:45 na parterze brakuje jadalni - stolik na 4 osoby jest chyba nieporozumieniem. Noszenie zakupow do kuchni przez salon tez jest srednio wygodne. Pietro to porazka. Las filarow. Odpowiedz Link Zgłoś