Gość: pstryk IP: *.acn.waw.pl 29.11.06, 15:03 www.serrenia.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czarny_kocoor Re: Foster+Partners IP: 89.100.134.* 03.12.06, 14:32 Hmmm a moze rozwiniesz watek ? masz na mysli projekt? kraj? Ja powstrzymam sie od nadmiernej krytyki - znowu ktos mi wytknie ze zachowuje sie jak typowy Polak architekt ALE ... ale jesli ktos choc raz widzial jak wyglada prawdziwy Egipt ten wie jak oderwany od rzeczywistosci jest ten projekt . To luksusowy kurort dla obcokrajowcow z architektura imitujaca Dubaj, tylko ze do Dubaju to troche Egiptowi brakuje :D No i te wizualki na ktorych widzisz tylko 'bialych' - tez o czyms swiadczy. www.guardian.co.uk/population/Story/0,2763,1055787,00.html www.dailystaregypt.com/article.aspx?ArticleID=1964 heheh troche nie pasuje do wypicowanych wizualek zrzuconych na spadochronie z Londynu? Swoja droga czy Foster kiedykolwiek znizyl by sie do robienia projektu dla slumsow w Kairze? Chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Foster+Partners 03.12.06, 16:13 i? osobiscie nie przepadam za fosterem i jego partnerami, i do hotelu ktory pokazujesz podchodze bez wiekszych emocji - a niech se buduja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proarchitektura Re: Foster+Partners IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:39 słuchajcie, a kto projektował slumsy ( z założenia), bo to, ze cos potem slumsami się stało, to inna kwestia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RufusFerrus Re: Foster+Partners IP: *.tczew.net.pl 05.12.06, 19:24 Ludzie! Foster projetuje dla ludzi bogatych. Taką sobie wybrał niszę na rynku. Myślę, że wszyscy chcielibyście byc na jego miejscu. Inni architekci zajmują się rewitalizacją slamsów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny_kocoor Re: Foster+Partners IP: 193.95.191.* 06.12.06, 10:44 'Foster projetuje dla ludzi bogatych. Taką sobie wybrał niszę na rynku. Myślę, że wszyscy chcielibyście byc na jego miejscu. Inni architekci zajmują się rewitalizacją slamsów' Mnie Foster ani ziebi ani grzeje. Ja po prostu bardziej podziwiam architektow ktorym sie chce babrac z rewitalizacja slumsow. Z drugiej strony jak pisalem - po tym kiedy opuszcza sie enklawy dla bogaczy i Europejczykow widzisz z jakimi problemami cywilizacyjnymi boryka sie ten kraj i jaka 'wyspa' za plotem z uzbrojona ochrona bedzie ten projekt. No a rewitalizacja slumsow to IMHO chyba wieksza nisza niz projektowanie dla bogaczy - Na pewno nie daje takich szybkich efektow jak szklane wieze nad Morzem Czerwonym ;) Odpowiedz Link Zgłoś