Dodaj do ulubionych

Foster+Partners

IP: *.acn.waw.pl 29.11.06, 15:03
www.serrenia.com/
Obserwuj wątek
    • Gość: czarny_kocoor Re: Foster+Partners IP: 89.100.134.* 03.12.06, 14:32
      Hmmm a moze rozwiniesz watek ? masz na mysli projekt? kraj?

Ja powstrzymam sie od nadmiernej krytyki - znowu ktos mi wytknie ze zachowuje
      sie jak typowy Polak architekt ALE ... ale jesli ktos choc raz widzial jak
      wyglada prawdziwy Egipt ten wie jak oderwany od rzeczywistosci jest ten
      projekt . To luksusowy kurort dla obcokrajowcow z architektura imitujaca Dubaj,
      tylko ze do Dubaju to troche Egiptowi brakuje :D No i te wizualki na ktorych
      widzisz tylko 'bialych' - tez o czyms swiadczy.

www.guardian.co.uk/population/Story/0,2763,1055787,00.html
      www.dailystaregypt.com/article.aspx?ArticleID=1964
      heheh troche nie pasuje do wypicowanych wizualek zrzuconych na spadochronie z
      Londynu? Swoja droga czy Foster kiedykolwiek znizyl by sie do robienia projektu
      dla slumsow w Kairze? Chyba nie...

• pianazludzen Re: Foster+Partners 03.12.06, 16:13
      i?

osobiscie nie przepadam za fosterem i jego partnerami, i do hotelu ktory
      pokazujesz podchodze bez wiekszych emocji - a niech se buduja.
    • Gość: proarchitektura Re: Foster+Partners IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:39
      słuchajcie, a kto projektował slumsy ( z założenia), bo to, ze cos potem
      slumsami się stało, to inna kwestia
    • Gość: RufusFerrus Re: Foster+Partners IP: *.tczew.net.pl 05.12.06, 19:24
      Ludzie! Foster projetuje dla ludzi bogatych. Taką sobie wybrał niszę na rynku. Myślę, że wszyscy chcielibyście byc na jego miejscu. Inni architekci zajmują się rewitalizacją slamsów.
      • Gość: czarny_kocoor Re: Foster+Partners IP: 193.95.191.* 06.12.06, 10:44
        'Foster projetuje dla ludzi bogatych. Taką sobie wybrał niszę na rynku. Myślę,
        że wszyscy chcielibyście byc na jego miejscu. Inni architekci zajmują się
        rewitalizacją slamsów'

Mnie Foster ani ziebi ani grzeje. Ja po prostu bardziej podziwiam architektow
        ktorym sie chce babrac z rewitalizacja slumsow. Z drugiej strony jak pisalem -
        po tym kiedy opuszcza sie enklawy dla bogaczy i Europejczykow widzisz z jakimi
        problemami cywilizacyjnymi boryka sie ten kraj i jaka 'wyspa' za plotem z
        uzbrojona ochrona bedzie ten projekt.

No a rewitalizacja slumsow to IMHO chyba wieksza nisza niz projektowanie dla
        bogaczy - Na pewno nie daje takich szybkich efektow jak szklane wieze nad
        Morzem Czerwonym ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka