katia_l 08.01.07, 17:07 Szukam architekta który niedrogo zaprojektuje mieszkanie z pustką nad salonem tak żeby tej pustki nie było. Architekt musi mieć doświadczenie w robieniu takich rzeczy (żeby sufit nie runął nam na głowy) katia@active-credit.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratatouille Re: Pustka nad salonem 08.01.07, 23:41 czyżby firma Agencja Handlu Zagranicznego "RICHARD" Ul. Chałubińskiego 8, p. 3679 00-613 Warszawa nie miała żadnych znajomych architektów ?? :o Wszak reprezentuje na rynkach wschodnich branże meblarskie i zbliżone :D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pustorozec Re: Pustka nad salonem IP: 62.189.41.* 09.01.07, 00:47 Hahahahaha Zaprojektowac pustke tak aby tej pustki nie bylo???? Albo mam pomrocznosc jasna przed glazami, albo kobitko wstyd pisac, ale..... masz pustke w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Pustka nad salonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 08:22 swietne ,dowcipne i na temat wypowiedzi gdyby to napisał autor ,to byłyby BE a tak sa CACY ( GALAXY znów cos pokręci i przeczyta o CYCACH ,ale on juz tak ma ) Odpowiedz Link Zgłoś
katia_l Re: Pustka nad salonem 09.01.07, 16:48 Gość portalu: pustorozec napisał(a): > Hahahahaha Zaprojektowac pustke tak aby tej pustki nie bylo???? Albo mam > pomrocznosc jasna przed glazami, albo kobitko wstyd pisac, ale..... masz pustke > > w glowie. Czlowieku czy ty z Marsa spadłeś? To sie robi na słupach które później trzymają sufit! Odpowiedz Link Zgłoś
katia_l Re: Pustka nad salonem 09.01.07, 16:50 ratatouille napisał: > czyżby firma > > Agencja Handlu Zagranicznego > "RICHARD" > Ul. Chałubińskiego 8, p. 3679 > 00-613 Warszawa > > nie miała żadnych znajomych architektów ?? :o > Wszak reprezentuje na rynkach wschodnich branże meblarskie i zbliżone :D > pzdr Nie mam żadnych znajomych architektów! My meble sprzedajemy a nie projektujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proarchitektura Re: Pustka nad salonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:21 a ja mam wrażenie, że całkiem sporo wątków ma w sobie dozę swoistej "zaczepki", z treści możnaby sądzić, że autorzy nie potrafią wypowiedzieć prostej myśli w sposób zrozumiały dla otoczenia (nie tylko architektów)i że nie wiedzą o czym mówią....czy lubicie potem pośmiać się z wypowiedzi? nudzicie się? ja też jestem a jakby mnie nie było.....inna pani szuka architekta tylko do ścian....a obie panie chcą niedrogo, ale z doświadczeniem, no naprawdę, to się kłóci Odpowiedz Link Zgłoś
katia_l Re: Pustka nad salonem 09.01.07, 16:46 Nie jestem polka i mogę nie umiec czegoś powiedzieć! A z was takie "dobre" architekty że nie wiecie że w dwupoziomowych mieszkaniach są pustki nad salonem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proarchitektura Re: Pustka nad salonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:59 a jednak serio !!!! z nas są (albo przynajmniej bywają) "dobre architekty", mamy jeszcze "dobre konstruktory" bez których się tu nie obejdzie :))))))ale kalkulacje cenowe robimy serio, bo nie sprzedają nam "niedrogo" programów,komputerów, paliwa, ołówków..... z całym szacunkiem, madame... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pustorozec Re: Pustka nad salonem IP: *.winn.cable.ntl.com 09.01.07, 18:02 Katia ty chyba nacpalas sie zdrowo. Ja tez nie mieszkam mase lat w polsce i tez pewnie juz nie potrafie pisac po polsku. Takie kity to mozesz zenic swojemu... Piszesz o jakis slupach pie..ch, skup sie na tresci bo ona jest bez sensu !! Jak cos moze byc zeby czegos nie bylo. A pustki nad salonem to sa normalna rzecza i nie rob z ludzi jelopow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: Pustka nad salonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:44 To jest kwestia decyzji: albo usługa ma być tania albo wykonana przez doświadczonego człowieka za większe pieniądze. Poza architektem będzie potrzebny jeszcze konstruktor, któremu też trzeba zapłacić, i to właśnie po to żeby sufit nie spadł Wam na głowy. Sprawa jest wię dość skomplikowana, ale jak najbardziej do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
katia_l Re: Pustka nad salonem 10.01.07, 15:12 Sorki, ale nie wiem co robi konstruktor? Stawia ściany czy może jakieś kolumny na których później się trzyma sufit? I jeszcze - czy zwykła ekipa budowlana ma konstruktora? I ile to by w takim wypadku kosztowało? Cale mieszkanie ma 140 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI Re: Pustka nad salonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:27 Konstruktor projektuje - znaczy wymyśla rozwiązanie i oblicza czy się coś nie zawali (w dużym uproszczeniu). Czy będą to słupki czy ściany to zależy od konkretnej sytuacji. Zwykła ekipa budowlana realizuje (stawia) to co projektant wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
proarchitektura z dużą frajdą 10.01.07, 09:54 z ogrooomną frajdą popełnię teraz "nadużycie semantyczne" i powiem, że potrzebuje Pani "wykształciucha" w dodatku z doświadczeniem :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proarchitektura Re: Pustka nad salonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:38 Katiu, zaczyna Pani od końca, pyta Pani "ile to będzie kosztowało" a nie wie Pani "co"? klasyczny przykład niezrozumienia istoty problemu....najpierw zgoda właściciela budynku na przeróbki, (potem potrzebuje Pani projektu zatwierdzonego w wydz.architektury właściwego urzędu oraz koncepcji która wyjaśni po co i jak to nalezy zaprojektować zeby, całe mieszkanie miało sens) a potem moze koncepcji rozszerzonej, projektu wnętrz bardziej lub mniej szczegółowego a dopiero potem ekipa budowlana wyceni za ile zrobi.... Odpowiedz Link Zgłoś
katia_l Re: Pustka nad salonem 12.01.07, 12:16 Ok! Już rozumiem że potrzebuje konstruktora, architekta i ekipy bud.! Czy to wszystko można znaleźć w jednym miejscu czy każdego specjalistę oddzielnie trzeba szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pustka nad salonem IP: 213.155.169.* 12.01.07, 22:15 ja moge zaprojektowac pustke za 1000zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proarchitektura Re: Pustka nad salonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:27 proszę napisać mi cos więcej o temacie na proarchitektura@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś