Dodaj do ulubionych

Ocena projektu (Pomocy)

21.02.07, 09:35
Prosze o ocenę projektu:
www.archeton.pl/index.aspx
Obserwuj wątek
    • Gość: jl75 Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:45
      www.archeton.pl/index.aspx
      KRASKA
      • Gość: Skolgirl Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: *.domtel.ptc.pl 21.02.07, 18:03
        Jak na tak mały dom, to podoba mi się bardzo. Dobrze rozmieszczone
        pomieszczenia. Brak trochę pomieszczeń gospodarczych, ale przy takiej
        powierzchni, to raczej nie możliwe. Dobrze by było dobudować piewnicę. Jeden
        minus to to, że są aż 3 kominy, a to dodatkowe koszty. Ale ogólnie mi się
        podoba. Niestety nie jestem z branży budowlanej, więc nie mogę ocenić go fachowo.
        • Gość: koliber Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: 81.210.16.* 21.02.07, 18:09
          a czy takie malenstwo oplaca sie budowac? 80 m2 - fundamenty, dach, kominy,
          schody. to lepiej mieszkanie w bloku.
          • Gość: chwilowo Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: *.ipartners.pl 21.02.07, 21:50
            witaj
            Porzuć myśl o garażu, zlikwiduj wiatrołap, usuń szczątki ściany między pokojem
            dziennym, a jadalnią. Zastanów się nad metodą ogrzania domu. Może będzie
            potrzebna jakaś kotłownia?
            pzdr
    • Gość: mif Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:43
      Wiatrołap mały, ale ostatecznie...
      garaż 18,8 m2
      hol 5,6 m2
      jadalnia 5,8 m2
      klatka schodowa 2,8 m2
      kuchnia 6,7 m2
      pokój dzienny 23,3 m2
      pomieszczenie gospodarcze 3,7 m2
      sień 2,7 m2
      wc + kotłownia 3,2 m2

Narysuj sobie w pokoju powyższe powierzchnie i spróbuj uwstawić tam meble.
      Garaż większy od salonu. ??????????
      Różnica kilku metrów zostanie zabudowana kominkiem i zajmie powierzchnię jego
      obsługi.
      Budujesz dom dla siebie, czy dla samochodu?
      Taczki i kosiarka będzie stać pod domem. Fajnie, łatwiej ukraść drobiazgi niż
      samochód.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=33290777&a=33310742
      Schody zabiegowe - ubezpiecz na życie i NM rodzinę.
      Pilnuj wysokości w kotłowni. Jeden cm niższe pomieszczenie i nie założą pieca
      gazowego CO (wymagana kubatura -minimum 8 m3).
      Szukaj architekta, a nie gotowców :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka