jl75 21.02.07, 09:35 Prosze o ocenę projektu: www.archeton.pl/index.aspx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jl75 Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:45 www.archeton.pl/index.aspx KRASKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skolgirl Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: *.domtel.ptc.pl 21.02.07, 18:03 Jak na tak mały dom, to podoba mi się bardzo. Dobrze rozmieszczone pomieszczenia. Brak trochę pomieszczeń gospodarczych, ale przy takiej powierzchni, to raczej nie możliwe. Dobrze by było dobudować piewnicę. Jeden minus to to, że są aż 3 kominy, a to dodatkowe koszty. Ale ogólnie mi się podoba. Niestety nie jestem z branży budowlanej, więc nie mogę ocenić go fachowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: 81.210.16.* 21.02.07, 18:09 a czy takie malenstwo oplaca sie budowac? 80 m2 - fundamenty, dach, kominy, schody. to lepiej mieszkanie w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwilowo Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: *.ipartners.pl 21.02.07, 21:50 witaj Porzuć myśl o garażu, zlikwiduj wiatrołap, usuń szczątki ściany między pokojem dziennym, a jadalnią. Zastanów się nad metodą ogrzania domu. Może będzie potrzebna jakaś kotłownia? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Ocena projektu (Pomocy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:43 Wiatrołap mały, ale ostatecznie... garaż 18,8 m2 hol 5,6 m2 jadalnia 5,8 m2 klatka schodowa 2,8 m2 kuchnia 6,7 m2 pokój dzienny 23,3 m2 pomieszczenie gospodarcze 3,7 m2 sień 2,7 m2 wc + kotłownia 3,2 m2 Narysuj sobie w pokoju powyższe powierzchnie i spróbuj uwstawić tam meble. Garaż większy od salonu. ?????????? Różnica kilku metrów zostanie zabudowana kominkiem i zajmie powierzchnię jego obsługi. Budujesz dom dla siebie, czy dla samochodu? Taczki i kosiarka będzie stać pod domem. Fajnie, łatwiej ukraść drobiazgi niż samochód. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=33290777&a=33310742 Schody zabiegowe - ubezpiecz na życie i NM rodzinę. Pilnuj wysokości w kotłowni. Jeden cm niższe pomieszczenie i nie założą pieca gazowego CO (wymagana kubatura -minimum 8 m3). Szukaj architekta, a nie gotowców :) Odpowiedz Link Zgłoś