Gość: gość Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.chello.pl 25.04.09, 20:28 Krakowianinie, ja jestem kobietą, a nie facetem... to po pierwsze.. po drugie, to naucz się otrografii... a po trzecie... pisze się bluecity jak coś... a po czwarte, ja jestem z warszawy, a we wrocławiu bywam co cztery dni, więc wiem, co mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.tychy.msk.pl 25.04.09, 21:49 Najlepszą reakcją na prowokacje jest brak reakcji.;) Renoma jest świetna. Przyczepiłbym się tylko do tego przeszklonego łącznika. Nie wiem jak to wygląda rzeczywistości, ale na zdjęciach sprawia wrażenie w ogóle nie pasującego do reszty. Po co dali ten skos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.09, 23:10 Ja też się cieszę, kiedy inni nam zazdroszczą. Jak zaczną naśladować to już pełnia szczęścia. Krakowscy mieszkańcy (nie ci 'tradycjonaliści prosto z okolicznych wiosek' to też super ludzie, a Wrocław coraz bardziej przypomina mi 'europejskie' miejsce, a nie coś na skraju europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryk_wroclaw Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.09, 23:52 ludendorf---dobrze powiedziane...ze swojej strony do "pięknej oraz tak powalajhączej Krakowskiej architektury" dołączam "piękny" wieżowiec bez ścian..)m.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Zupełnie nowa Renoma IP: 217.153.99.* 26.04.09, 00:02 raj dla gołębi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.mas.airbites.pl 26.04.09, 00:22 Murowany kandydat do Bryly Roku 2009! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.toya.net.pl 26.04.09, 09:34 Jak ogladam takie cuda w innych miastach to szlag mnie trafia, że mieszkam w skansenie i do tego zapuszczonym i zapomnianym przez wladze miasta. Gratulacje dla Wroclawia i jego mieszkańców . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.09, 10:04 Ten pizduś,co podpisał się "ja",pewnie jest projektantem kocich kuwet.Ma po prostu inny model piękna.Zenujacy pizduś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclawianka Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.gprs.plus.pl 26.04.09, 10:24 OGROMNE ROZCZAROWANIE :(((( Z zewnatrz ok, ale w srodku... paskudne centrum handlowe zupelnie bez polotu- makawnetrze. Brak przestrzeni, swiatla, alejkowy chaos. Ojojoj, az bola zeby!!! Stara Renomo, gdzie jestes? Juz tesknie za toba. Do tego takie potkniecia jak - tylko 3 malutkie windy ukryte malym zaulku. Tak bardzo chcieli upchac jak najwiecej sklepow, ze zapomnieli o ludziach. Bubel niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józwa Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.chello.pl 26.04.09, 11:57 rozumiem cię Wrocławianko że ci się nie podoba,a widzisz mnie się podoba , to najlepszy dom handlowy we Wrocławiu,nie mam się do czego przyczepić,każdy widzi inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3wieś Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.gprs.plus.pl 26.04.09, 12:18 super ale ta ruina sąsiada boshe cała Polska w pigułce Odpowiedz Link Zgłoś
gsb Re: Zupełnie nowa Renoma 26.04.09, 12:21 Ładnie w srodku. Miejscami posh minimal, a jednocześnie te uskoki i paciorkowe żyrandole nawiązują do Art Deco. Ale powiem szcerze, że przydałoby się wprowadzić pasiaste kolumny z wejścia do środka. I więcej sztuki współczesnej (jak w S. Browarze) to odrealniłoby trochę tę sterylną przestrzeń. Jeśli w środku nie ma miejsca na kafejki to rzeczywiście błąd (sukces Z. Tarasów polega między innymi na pomieszaniu funkcji, tworzeniu wewnątrz uliczek, naśladowaniu miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seiw83 Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 14:05 co oni wiedza o harrodisie?takie porownanie jest od czapy, czy wogole ktoklwiek byl tam w idzial klimat wnetrz zeby porownywac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.chello.pl 26.04.09, 14:08 Akurat Złote Tarasy to fakt- są niezłe. Na samej górze znajduje się mnóstwo kafejek, a pozostałe dwa piętra idąc w dół mają alejki, że nie łatwo się zgubić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fj Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.swidnica.mm.pl 26.04.09, 15:00 eh w środku jak każde pospolite centrum handlowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dhd Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.173.11.60.tesatnet.pl 26.04.09, 16:59 nuuuuda... całość oceniam na dst- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:rt Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.chello.pl 26.04.09, 17:48 Po co te nieszczęsne balkoniki, mają rację ci, co piszą, że to dla gołębi....tyle materiału zmarnowanego.....nie podoba mi się to. A w środku też nie za bardzo, tak , jak we wszystkich galeriach, tylko człowiek się zmęczy, zanim coś znajdzie. Tak ogólnie to nowoczesność jest brzydka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 20:30 Byłem ostatnio we Wrocławiu. Jeśli chodzi o nową architekturę, to jest ona na na prawdę wysokim poziomie jak na polskie warunki. Rzucił mi się natomiast w oczy jakiś różowo seledynowy budynek z szalonych lat 90 przy Świdnickiej:/ Straszna masakra i to w takim otoczeniu. Czegoś takiego w to ja jeszcze nie widziałem. Co to za budynek? Na pewno należy mu się wzmianka w Makabryle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.192.86-79.rev.gaoland.net 26.04.09, 22:04 to chyba o Solpol lub Solpol2 Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Zupełnie nowa Renoma IP: 94.254.219.* 27.04.09, 00:00 Byłam dzisiaj w środku - coś pięknego - świetna kolorystyka, dużo przestrzeni, logiczna komunikacja (nie to co Pasaż Grunwaldzki), dobry pomysł z przeszkleniem/widokiem na fosę oraz Plac Czysty. Wnętrze tak samo zachwycające jak odnowione fasady. Naprawdę warto zobaczyć! (zrobić zakupy już mniej, bo ceny w niektórych sklepach są bardzo zaskakujące). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dia Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.centertel.pl 27.04.09, 11:29 No troche za wiele oczekiwalam... niestety pospiech sie nie oplacil, detale bardzo brzydko wykonczone, podlogi bez polotu , BRUDNO!!! Ale z zewnatrz fantastycznie! Szkoda,ze na tarasie widokowym parking,a nie knajpki, jak we wspomnianym Monopolu:) gdzie dla odmiany detal na najwyzszym poziomie! Odpowiedz Link Zgłoś
badracing Re: Zupełnie nowa Renoma 27.04.09, 14:13 budynek fajny.. ale to logo to jakies nieporozumienie. Apeluje po raz kolejny: niech architekci nie zajmuja sie typografia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 16:50 Z wypiekami na twarzy czekałem aż odsłonią elewację, w środku jeszcze nie byłem (co uczynię czym prędzej), obserwowałem prace od początku z delikatnym niepokojem, ponieważ jest to według mnie najlepsza galeria handlowa we Wrocku (egzekwo z Kameleonem). Jestem zachwycony obiema częściami, uważam że budynek nic nie stracił, pierwotna koncepcja i elegancka linia zostały zachowane (także detale po renowacji eksponują się znacznie lepiej) a nowa część płynnie przechodzi w starą i jest jej logiczną kontynuacją). do jaaa: to jest koszmarny solpol a naprzeciwko niego jego szkaradny brat - solpol 2, ewidentnie jedne z największych makabrył w Polsce, niedaleko nich jest kolejna - c.h. Chinka (popularnie zwana Gotham City), niżej link - bardzo małe foto ale poszukajcie w necie, ten maszkaron wygląda jak forteca Mordoru z Władcy Pierścieni ;) www.portalion.com/wroclaw-zakupy/img_sklepy/sklepy_113.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Zupełnie nowa Renoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 17:00 Do Piotr: wygooglowałem Solpol i rzeczywiście o ten budynek mi chodziło. Dzięki. Oby jak najmniej takiej architektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławejo Re: Zupełnie nowa Renoma IP: 94.254.202.* 27.04.09, 21:32 jeszcze w środku nie byłem ale przejeżdżałem wczoraj wieczorem gdy iluminacja była włączona. powiem jedno - cu-do-wnie to wyglądało! super nowoczesny żyrandol, podświetlenie elewacji, nazwy renoma. extra Odpowiedz Link Zgłoś