Dodaj do ulubionych

Centrum sztuk projektu Snøhetta Architects

IP: *.lss.net.pl 15.05.09, 10:32
znów miło popatrzeć. Duży spokój.
Obserwuj wątek
    • Gość: viko Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.gdc.no 15.05.09, 11:14
      coscie sie uparli na to "architects". pracownia nazywa sie po prostu sn?hetta bez zadnych dodatkow
    • Gość: PS Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: 77.233.245.* 15.05.09, 11:30
      a jednak jak na snohette slabe. wyglada jakby sie wlasnie zawalilo.
    • stanleykubrick Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec 15.05.09, 11:56
      Wg mnie słabe nie jest, ale też nie przynosi zachwytu. Może dalsza praca nad projektem przyniesie więcej ciekawych rozwiązań. Przeszkadza mi to, że całość w formie wydaje się być dobrym, prostym pomysłem, ale jest jednak przekombinowane. Z jednej strony integruje się z zielenią, z drugiej ta zieleń jest tak prostokreślna. Patrząc na ujęcie z oczu człowieka faktycznie jest nieco inne wrażenie, niż z lotu ptaka. Tak, jakby ta proporcja we wtapaniu się obiektu w teren była zachwiania i źle dobrana - stąd bardziej efekt zapadnięcia. W tej perspektywie też zanika ta bryła na dachu, która powinna mieć chyba takie proporcje, aby właśnie nie pozostawać ukrytą, gdy idziemy pieszo w stronę budynku.
    • Gość: kaas Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 12:48
      Autorzy najlepszego budynku na swiecie? No no.. zdolniachy.. przebili wszystko: od Taj Mahal, przez Wersal po Chrysler Building.. normalnie brawo! Nic tylko pogratulowac tym geniuszom na miere Einsteina, Eulera i Newtona!
    • Gość: bety Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:26
      już widziałam podobne projekty, sama też projektowałam koncepcyjjnie... dylemat stanowiły okna na części "wkopanej" dostosować do zewnęrtrza bryły, czy logicznie rozwiązać wnetrze. Koledzy chyba nie odpowiedzieli nam na to pytanie. Na jednej wizualce są ukośnie na drugiej proste, i jak to rozumiec?
    • Gość: joszko Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.cityedge.it 15.05.09, 17:27
      eee, chyba na obu sa ukosnie...
    • Gość: kaas Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 20:56
      bo te dwie wizualizacje to dwa rozne modele. roznia sie rozkladem okien, a nawet katami nachylania.. Pytanie: dlaczego?
    • Gość: rtg Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 00:19
      ...kąty są różne bo budynek bedzie mobilny. podniescie sie do góry jak Norwegia zdobędzie złoty medal .Z kolei podlużne okna pojawiaja się tylko gdy słońce na nie świeci. To taka nowa technologia
      doooobranoc:>
    • Gość: definwegas Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.187.237.196.ip.airbites.pl 16.05.09, 14:13
      kaas Nie krytykuj tego, czego nie rozumiesz:)
    • Gość: kaas Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 19:28
      wiec ty tez mnie nie krytykuj, ok?
    • Gość: kaas Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 20:20
      :)
    • Gość: qwerty Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.chello.pl 17.05.09, 11:43
      Wejście jak do samu z epoki późnego Gierka.
    • Gość: lolo Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 14:30
      niezła bryła... filmik tego projektu na cymbidium.myminicity.com/env
    • Gość: definwegas Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.09, 10:32
      kaas nie ma problemu.
    • 6grudnia Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec 19.05.09, 14:29
      sprzedam działkę we Wrocławiu
      www.jarnoltow.zafriko.pl/
    • Gość: Jac Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 23:49
      Jakoś nie chce mnie to rzucić na kolana. Klasyczny total...
    • Gość: mam pytanie Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.Biskupin.wroc.pl 26.05.09, 22:49
      Na to forum wchodzą architekci. Mam do nich pytanie.
      Jak śmiecie krytykować taką architekturę, skoro Polska wygląda jak śmietnisko?
      To chyba dzięki Waszym projektom mamy dzisiaj jeden z najbrzydszych krajów w Europie.

Będę wdzięczny za odpowiedź.
    • Gość: Avalanche Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.1.telkab.pl 27.05.09, 14:50
      Wynurzający się spod ziemi? Raczej zaryty w ziemię po nieudanym lądowaniu...
    • Gość: arch Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 00:25
      nie tylko architekci są winni, inwestorzy też!
    • Gość: mam odpowiedź Re: Centrum sztuk projektu Snøhetta Architec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 14:15
      Polska wyglada jak śmietnisko bo
      1. w ramach wojen sąsiedzi zniszczyli i rozkradli nam wszystko
      2. stoimy na niskim poziomie cywilizacji i - co z tego wynika-
      3. brak jest mecenasa, czyli inwestorów, którzy chcą realizować rzeczy piękne
      O obiektach publicznych decydują urzędnicy , którzy mają bardzo małe rozumki
      organizują np przetargi pod hasłem "jedyne kryterium cena"
      (no i ma być szybko szybko}
      jak w tych warunkach moze powstać coś pieknego?
      Rozwiązaniem jest dobra organizacja konkursów - to wiąże sie z zatrudnieniem kompetentnego i uczciwego jury, z tym też jest problem, bo u nas działają znajomości.
      Jak społeczeństwo zrozumie wreszcie, jak wielkie znaczenie ma tworzenie architektury,
      przestrzeni która nas otacza, to będzie duży postep cywilizacyjny
      Na razie tego nie widzę.

Liczę na wyrazy wdzięczności tego, który ma pytanie
      bo
      kto pyta nie błądzi
      oraz
      szukajcie a znajdziecie
      Wierzę, że dojrzejemy w końcu do tworzenia pięknej architektury (i urbanistyki)
      dla naszego wspólnego dobra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka