Gość: ArturR IP: *.netia.pl 27.05.03, 20:47 Witam, Czy w okolicach ul. Wiolinowej działa jakiś dostawca stałego dostępu do internetu poza AsterCity? Czy ktoś korzysta może w tej lokalizacji z SDI albo Neostrady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaromir Gazy Re: Internet na Wiolinowej IP: *.acn.pl / 10.71.6.* 27.05.03, 23:14 Dlaczego nie chcesz Aster City? Ja mam to w domu i nie narzekam. W Twoim budynku musisz to mieć, bo wszystkie budynki w Jarach są okablowane przez tą firmę. chcę załozyc internet blisko Ciebie, ale Aster City nie ma okablowanego tego obiektu, SDI jest niedostępne, Neostrada to łacze analogowe i chyba do celów zawodowych(a takiego potrzebuję) będzie za droga. Moi sąsiedzi mają Neostradę, specjalnie chyba nie narzekają, ale zmieniliby na coś innego, przede wszystkim żeby uciec od monopolisty TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArturR Re: Internet na Wiolinowej IP: *.netia.pl 28.05.03, 09:50 Nie nie... to nie tak. Chętnie skorzystam z usług Aster City, bo w zasadzie nie słyszałem zbyt wielu złych opinii o ich ofercie i działaniu łącz. Po prostu chciałem dowiedzieć się, czy istnieją jakieś alternatywy... Znajomi na Wrzecionie mają ofertę sieci blokowej - 250 zł instalacja (w tym karta sieciowa) i 60 zł abonament przy tych samych parametrach łącza. To w sumie dwa razy taniej niż w AC - stąd moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Persy Re: Internet na Wiolinowej IP: *.met.pl 28.05.03, 10:35 Nie wiem, czy Jary są objete usługami firmy, dzieki której ja mam stałe łacze - mieszkam na Stoklosach. Firma nazwywa się PC SERWIS i mieści sie na Surowieckiego, tel. 644-58-50. Za instalację płacilam ok. 500 PLN, a miesieczny abonament to 100 PLN. Mój net dziala szybko i bez zarzutu, jestem z niego bardzo zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
asztet Uważaj na BIGVent, Netlandia, IPPartners 02.06.03, 21:13 Pod tymi nazwami kryje się jedno i to samo dziadostwo - ich biznes wyglada tak, że płacisz - a Internet chodzi - albo i nie chodzi (częściej to drugie). Wysyłasz reklamację - a oni ją przeczytaja albo i nie przeczytają (prawie zawsze to drugie). Dzwonisz do serwisu - a on działa albo nie działa (działa tylko w dni powszednie od 9 do 17). Dzwonisz o 9:03 - a tam albo ktoś jest, albo jeszcze nikogo nie ma. Dodam, że teoretycznie chodzi tu o usługę "Internet drogą radiową" Interesy kryjące się pod tymi nazwami opanowały pewną część Ursynowa - więc niewykluczone, że i w Twojej okolicy takie coś chciałoby od Ciebie wyłudzić pieniądze. Generalnie ja bym polecał kablówkę - Aster lub Chello - to drugie, po pewnych króciutkich (!) kłopotach na samym początku działa u mnie absolutnie bez zarzutu. Natomiast nie polecałbym jakichś małych interesów typu "droga radiowa" - od tego zaczęła się przygoda wielu nieszczęśników z biznesem pt. BIGVent (a pierwsza firma nazywała się ATJ, potem przejęta przez BIGVent). Pierwsze dwa miesiące działało to dobrze, natomiast przez półtora roku użerania się z tymi "fachowcami" były to jedyne dwa miesiące bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś