Dodaj do ulubionych

Zaha Hadid w Egipcie

IP: *.gdynia.mm.pl 12.06.09, 12:15
Jakos kojarzy mi sie z egiptem
dla mnie idealnie sie wpasowala. taki egipt/ ogrody mezopotamskie/ kolektory jakeis

no nei wiem, dla mnie bomba : P
Obserwuj wątek
    • Gość: re Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 12:37
      a mnie z projektami Mayera ;)
    • Gość: kajus Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.zamek.net.pl 12.06.09, 12:42
      to jest kopia projektu Zahy z Dubaiu. Nie ma nic gorszego niż powielać jeden projekt gdzie się tylko da.
    • Gość: Tetris Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 13:49
      Nowy Paradygmant! Genialne
    • korbuzier Re: Zaha Hadid w Egipcie 12.06.09, 14:40
      kosmici przylecą i wybudują.jak piramidy...
    • Gość: bubu Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.chello.pl 12.06.09, 17:39
      autor artykuły powinien zachować chyba odrobinę powściągliwości, jest od tego zeby rzetelnie zrelacjonowac temat a wnioski wyciagnie kazdy sam...po co ten komentarz wlasny na sile wrzucony miedzy wiersze. nie rozumiem tego, chyba ze robimy forum gdzie kazdy bedzie mog wylewac swoje frustracje, hmmm moze zaha-do-kibla.pl ? moze byc?
    • Gość: Hanka Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 20:32
      nuda i brzydota... w ogole nic w tym nie ma!!! wszystko takie sae tylko lekko kopnięte i powielone na wielkim obszarze ze strach na to patrzec... chociaz zeby te budynki były ładne... ale niestety nie są... poza tym na filmie wyglada całkowicie nieludzko i na szczescie mało realnie... niejmy nadzije ze nie powstanie!!! film tego projektu na cymbidium.myminicity.com/env
    • Gość: amant Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.acn.waw.pl 13.06.09, 10:34
      paradygamant
    • gsb Re: Zaha Hadid w Egipcie 13.06.09, 11:42
      Dobrze, ze zaczynacie pisać "z pracowni Hadid" bo jak wiadomo, ona osobiście właściwie już nie projektuje (tylko jeździ po świecie i promuje/ sprzedaje prace).

A ten projekt wydaje się nie głupi. Nie jest blobowaty, tylko nawiązuje do brutalizmu i futuryzmu wzornictwa lat 70/80tych. Szkoda, ze w Warszawie sprzedała taki niedopracowany taśmowy gniot, ale na szczęście to i tak nie powstanie.
    • Gość: blond Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.centertel.pl 13.06.09, 16:36
      Przyjemne dla oka.
      Mają sens te powtarzające się gęsto wieże.
      Szczególnie w skwarze egipskiego słońca.
      Wyglądają jak wąwóz,czy kanion w dole którego płynie życie
      jak rzeka osłonięta skałami od słońca...
      Przyjemne...
    • Gość: szabo Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 17:10
      ładne, ale Zaha to już się od tych powyginanych linii nie uwolni do końca życia chyba.
    • Gość: k Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.wlan-117-137.betanet.pl 13.06.09, 21:40
      kicz
    • Gość: browar Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 21:54
      Mi także kojarzyło by się zapewne z "magią starożytnego Egiptu" , ale byłem w Kairze i wiem ,że jest to najbrzydszy i najgorzej zorganizowany moloch zbudowany rękami człowieka ever.
      Aby nieobeznani w temacie wiedzieli o co chodzi dodam że 90% miasta wygląda tak;
      lh6.ggpht.com/_uf0cZ-jOtwc/R-ZwGRgWRnI/AAAAAAAAAWo/STKSDHh-d_A/Obraz+214.jpg
      Bloki na obrazku nieprzypadkowo są niedokończone; tak wyglądają wszystkie, ponieważ wtedy mieszkańcy nie muszą płacić jakiś tam podatków O_o
    • Gość: Marian Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:35
      FlyJack ty sprytny jesteś człowieku... ogrody mezopotamskie domslam sie że chodzi o babilońskie zostały wzniesione w Babilonie! W dzisiejszym Iraku!
    • Gość: l Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: 188.33.2.* 14.06.09, 09:48
      projekt jest naprawde spojny z caloscia,,egipt jest kiczowaty i zaha przeniosla to na projekt ,,brawo!!!!
    • Gość: papry$ Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: 92.0.61.* 14.06.09, 12:50
      glupia Zaha nie miala co nowego wymyslic to wziela projekt z Dubaju i z deczka go przerobila. No co.. w Dubaju nie wyszlo to moze tu ten kicz wcisne. Trzeba z kazdego prjektu uzytek zrobic :/ zal mi jej, nie umywa sie do Sir Fostera
    • Gość: jonoo Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.xdsl.centertel.pl 14.06.09, 15:20
      artykuł beznadziejny, ale projekt extra !
    • Gość: :) Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 23:54
      paradygmat:)chyba:)
    • Gość: xxx Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:08
      zaje...fajne!
    • Gość: DD Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.acn.waw.pl 15.06.09, 13:50
      a co na to rysio z klanu?
    • badracing Re: Zaha Hadid w Egipcie 17.06.09, 09:13
      scenografia w StarTrecku wyglada lepiej
    • Gość: plagiat !!! Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.stk.vectranet.pl 17.06.09, 20:26
      plagiat !!!

Star Wars: Knights of the Old Republic:

www.force-temple.com/kotor/media/conceptart/view.cgi?2l.jpg
    • Gość: precel Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.bb.online.no 17.06.09, 21:33
      ciekawe jakby wyszły wizualki ze słońcem o 12 w południe...
    • Gość: aad Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.hstl6.put.poznan.pl 17.06.09, 22:35
      elegancko to wygląda qck.pl/FIGHT
    • Gość: bida Re: Zaha Hadid w Egipcie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.06.09, 08:27
      sajensfikszyn z lat 60
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka