Dodaj do ulubionych

mój pomysł na projekt

23.06.09, 19:49
Plany budowy domu coraz bardziej realne, więc bardziej aktywnie szukamy projektu. Nie znalazłam nic co by mi pasowało w 100%, więc zaczęłam sama coś tworzyć na bazie innych projektów - jeszcze zanim skorzystamy z usług fachowca. Proszę o ocenę i konstruktywną krytykę tego co udało mi się stworzyć. Założenia były takie: dach dwuspadowy (trochę jak stodoła, trudno), garaż na 2 samochody, ale bryła domu zwarta, bo ogródek jest z boku i to wcale niewielki. Zależało nam też na sypialni z własną łazienką na parterze. Zaznaczam, że na projektowaniu się nie znam, więc powiedzcie czy takie coś da się w ogóle wybudować? Oczywiście szczegóły są do dopracowania.
oto rzuty:
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1851261,2,1.html
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1851262,2,2.html
Obserwuj wątek
    • hogatek7 Re: mój pomysł na projekt 23.06.09, 20:01
      dodaję jeszcze widok tego domku z zewnątrz:
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1861377,2,1.html
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,1861378,2,2.html
      • Gość: seiw83 Re: mój pomysł na projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 20:01
        poponuje popracowac nad komnami, wygladaja makabrycznie i sa powciskane a nie
        zaprojektowane, po drugie wedlug wymagan takie komini na krawedzi sciany musza
        wystawac duzo poza polac dachu, dzwi wiejsciowe wygladaja tak jak pozaostale a
        powinny byc nie mniejsze niz 1m szerokosci pokoi i kuchni do sprawdzenia
        minimalne powierzchnie pokoi 1 jak i 2 os 9 i 12 m@ sa takie? pytam sie bo nie
        da sie odczytac, proponuje spojerzec w poslkie normmy i prawo budowlane chocby
        na stronie ronet.pl sa w jednej zakladce i przejrzec czy sie wszytko zgadza.
        rozne drobnostki i niuase, dziwne i malo przyjemne usklady scian miejscami,
        korytarz na pietrze zupelnie nie funkcjonalny. koniec korekty zapraszam na
        nastepne zajecia:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka