Dodaj do ulubionych

Wyspy Marzeń

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 10:52
Mam marzenie. Kryzys minął :)
Obserwuj wątek
    • Gość: PyK. Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:37
      Znowu Ty?
    • mambeusz Re: Wyspy Marzeń 30.06.09, 11:42
      architektura mizerna , ale kto nie chcialby miec takiej malej wysepki w ksztaltnym archipelagu ( no z wyjatkiem wyspy - ryby to chyba wszedzie bym pomieszkal )
    • Gość: obywatel Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:42
      radni radzić w radzie a nie na komentarze pisać
    • Gość: radny PO Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:52
      ;) mów mi pierwszy ;)
    • stayrudee Re: Wyspy Marzeń 30.06.09, 12:10
      taki nowy barok, ciekawe podejście do projektowania, już nie funkcja, ale lans 100% co z tego, że z perspektywy człowieka nic z tego wrażenia pewnie nie zostanie, ważne, że w folderze ładnie wygląda :) i tak się robi szmalec na lanserach ;)
    • Gość: goźdź Re: Wyspy Marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:02
      ....z Niderlandów.
    • Gość: D. Re: Wyspy Marzeń IP: *.rubyn.com 30.06.09, 16:43
      Ciekawe czy latwiej usypac wyspy czy wykopac kanaly?
      @stayrudee -nowy barok to masz w supermaketach. To to jest jakis satelitaryzm.
    • Gość: sabaton Re: Wyspy Marzeń IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 30.06.09, 19:53
      co komentarz to glupszy... skad sie biorą takie trolle? :P
    • Gość: Banan Re: Wyspy Marzeń IP: *.gemini.net.pl 30.06.09, 22:02
      O wyspy szczęśliwe prosił już Konstanty Ildefons Gałczyński :) generalnie chyba takie projekty są dowodem na to że reklama jest dźwignią handlu, a wizualizacje mogą wszystko :) Przecież żeby zobaczyć mapę świata z tych wysp, trzeba by nad nimi latać samolotem na dużej wysokości. A kij mi z tego że se kupię wyspę wyglądającą jak Ameryka Północna, jeśli opalając się na jej środku nie będę tego widział :)
      no ale problemy ludzi którzy nie mają na co kasy wydać, są trochę inne niż problemy nas + - normalnych ;)

taka wyspiarska Ameryka to prawie to samo, tak samo jak to:

www.domoklik.pl/virtualtour.php?vt=domoklik_86

to prawie park ;)
    • Gość: AniaMaja Re: Wyspy Marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:01
      Co, kolejne sztuczne, śmierdzące "światowe wyspy"? Dajcie spokój, podobno odór jest nie do wytrzymania...
    • Gość: Nikt Re: Wyspy Marzeń IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.09, 23:26
      W dupach się poprzewracało a ludzie z głodu zdychają...
    • Gość: Mi :) Re: Wyspy Marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:47
      Niestety ale mnie się takie wyspy nie podobają. Prócz tego, że wyglądaja naprawde sztucznie i nie naturalnie, są takie powiedzmy projektowane na siłe to nie oferują nic. Ingerują tylko w środowisko naturalne niszcząc je. Spójrzcie sobie na widok z satelity np. najpopularniejszej chyba Palmy, działki są tam hymm dosyć małych rozmiarów, wszędzie ciasno i tłoczno, bez luksusu i bogactwa, które miały te wysyp oferowac...
    • Gość: radny PO Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 09:46
      a mnie ciekawi, czy mają tam jakieś urzędu co by oceniały estetyke i dbały o ład przestrzenny i porządek w ogóle. Na środku takiej wyspy powinien zawsze stac ratusz.

Panie Nikt,
      wyrażaj sie pan kulturalniej, bo nie jesteś na zebraniu SLDe.
    • model-ka Re: Wyspy Marzeń 01.07.09, 11:18
      to już takim kiczem urosło,że .. szkoda gadać..
    • Gość: watcher Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 15:50
      @MAJA; z tego co wiem to smrod zneutralizowano Ps. well well, widze ze w Dubaju o Polsce niezapomnieli;D a swoja droga: ciekawe co Polska sobie wymyli na baltyku:> ...moze Magadaskar?:) Zart dla wtajemniczonych;)
    • Gość: radny PO Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 09:25
      Byliscie razem na wyspie??? Ja tez chcem!
    • Gość: Gość Re: Wyspy Marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 23:43
      Dziwna sprawa: skoro jesteśmy w stanie usypywać sztuczne wyspy, to o co niby ten cały raban z niknącymi pod wodą wysepkami na oceanach?
    • eeeee1 Re: Wyspy Marzeń 04.07.09, 21:03
      "Sztuczne wyspy: świat luksusu, przepychu, piękna...popis potęgi gospodarczej i możliwości technologicznych"

bzdura - sztuczne wyspy to są zwykle burdele na morzu, buduje sie je wylacznie dlatego, ze na nich nie obowiązują surowe prawa dotyczace prostytucji, narkomani itp., bo prawo tyczy tylko czesci kontynentalnej

• Gość: papry$ Re: Wyspy Marzeń IP: 92.2.196.* 05.07.09, 12:20
      swietnym pomyslem ktory pasiwalby do Polski i odwzorowywal jej prawdziwy symbol bylyby wyspy w ksztalcie ORLA z naszego godla :) najlepszy pomysl. Miejsce - Kolobrzeg
    • shithead Re: Wyspy Marzeń 06.07.09, 10:15
      A obok byloby dobrze wybudowac sztuczna gore wielkosci Everestu z gniazdem dla tego orla na jej szczycie.
    • omgsmeagol Re: Wyspy Marzeń 06.07.09, 21:41
      Ino poco poco po to żeby paliwo drogie było chyba ;P ale chciałbym mieć taką małą wyspę;P
    • Gość: Ja Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:37
      ej to są prawdziwe zdjęcia czy grafika?
    • Gość: hhehehe Re: Wyspy Marzeń IP: *.aster.pl 10.07.09, 10:32
      Tu macie linka z satelitarnych map googla: maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=25.223112,55.134201&spn=0.070969,0.158272&t=h&z=13
      Oto jak te wyspy wyglądają naprawdę.
    • Gość: Iam Sterdam Re: Wyspy Marzeń IP: *.aster.pl 10.07.09, 10:39
      Nie wyszła im za bardzo Ameryka. I Australia też jakaś bez formy. Lepszy link: maps.google.pl/?ie=UTF8&t=h&ll=25.223578,55.171108&spn=0.066932,0.092697&z=13
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka