Gość: radny PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 10:52 Mam marzenie. Kryzys minął :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PyK. Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:37 Znowu Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
mambeusz Re: Wyspy Marzeń 30.06.09, 11:42 architektura mizerna , ale kto nie chcialby miec takiej malej wysepki w ksztaltnym archipelagu ( no z wyjatkiem wyspy - ryby to chyba wszedzie bym pomieszkal ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:42 radni radzić w radzie a nie na komentarze pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny PO Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 11:52 ;) mów mi pierwszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stayrudee Re: Wyspy Marzeń 30.06.09, 12:10 taki nowy barok, ciekawe podejście do projektowania, już nie funkcja, ale lans 100% co z tego, że z perspektywy człowieka nic z tego wrażenia pewnie nie zostanie, ważne, że w folderze ładnie wygląda :) i tak się robi szmalec na lanserach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goźdź Re: Wyspy Marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:02 ....z Niderlandów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Wyspy Marzeń IP: *.rubyn.com 30.06.09, 16:43 Ciekawe czy latwiej usypac wyspy czy wykopac kanaly? @stayrudee -nowy barok to masz w supermaketach. To to jest jakis satelitaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabaton Re: Wyspy Marzeń IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 30.06.09, 19:53 co komentarz to glupszy... skad sie biorą takie trolle? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: Wyspy Marzeń IP: *.gemini.net.pl 30.06.09, 22:02 O wyspy szczęśliwe prosił już Konstanty Ildefons Gałczyński :) generalnie chyba takie projekty są dowodem na to że reklama jest dźwignią handlu, a wizualizacje mogą wszystko :) Przecież żeby zobaczyć mapę świata z tych wysp, trzeba by nad nimi latać samolotem na dużej wysokości. A kij mi z tego że se kupię wyspę wyglądającą jak Ameryka Północna, jeśli opalając się na jej środku nie będę tego widział :) no ale problemy ludzi którzy nie mają na co kasy wydać, są trochę inne niż problemy nas + - normalnych ;) taka wyspiarska Ameryka to prawie to samo, tak samo jak to: www.domoklik.pl/virtualtour.php?vt=domoklik_86 to prawie park ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaMaja Re: Wyspy Marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:01 Co, kolejne sztuczne, śmierdzące "światowe wyspy"? Dajcie spokój, podobno odór jest nie do wytrzymania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Re: Wyspy Marzeń IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.09, 23:26 W dupach się poprzewracało a ludzie z głodu zdychają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi :) Re: Wyspy Marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:47 Niestety ale mnie się takie wyspy nie podobają. Prócz tego, że wyglądaja naprawde sztucznie i nie naturalnie, są takie powiedzmy projektowane na siłe to nie oferują nic. Ingerują tylko w środowisko naturalne niszcząc je. Spójrzcie sobie na widok z satelity np. najpopularniejszej chyba Palmy, działki są tam hymm dosyć małych rozmiarów, wszędzie ciasno i tłoczno, bez luksusu i bogactwa, które miały te wysyp oferowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny PO Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 09:46 a mnie ciekawi, czy mają tam jakieś urzędu co by oceniały estetyke i dbały o ład przestrzenny i porządek w ogóle. Na środku takiej wyspy powinien zawsze stac ratusz. Panie Nikt, wyrażaj sie pan kulturalniej, bo nie jesteś na zebraniu SLDe. Odpowiedz Link Zgłoś
model-ka Re: Wyspy Marzeń 01.07.09, 11:18 to już takim kiczem urosło,że .. szkoda gadać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watcher Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 15:50 @MAJA; z tego co wiem to smrod zneutralizowano Ps. well well, widze ze w Dubaju o Polsce niezapomnieli;D a swoja droga: ciekawe co Polska sobie wymyli na baltyku:> ...moze Magadaskar?:) Zart dla wtajemniczonych;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny PO Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 09:25 Byliscie razem na wyspie??? Ja tez chcem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wyspy Marzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 23:43 Dziwna sprawa: skoro jesteśmy w stanie usypywać sztuczne wyspy, to o co niby ten cały raban z niknącymi pod wodą wysepkami na oceanach? Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Wyspy Marzeń 04.07.09, 21:03 "Sztuczne wyspy: świat luksusu, przepychu, piękna...popis potęgi gospodarczej i możliwości technologicznych" bzdura - sztuczne wyspy to są zwykle burdele na morzu, buduje sie je wylacznie dlatego, ze na nich nie obowiązują surowe prawa dotyczace prostytucji, narkomani itp., bo prawo tyczy tylko czesci kontynentalnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papry$ Re: Wyspy Marzeń IP: 92.2.196.* 05.07.09, 12:20 swietnym pomyslem ktory pasiwalby do Polski i odwzorowywal jej prawdziwy symbol bylyby wyspy w ksztalcie ORLA z naszego godla :) najlepszy pomysl. Miejsce - Kolobrzeg Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Wyspy Marzeń 06.07.09, 10:15 A obok byloby dobrze wybudowac sztuczna gore wielkosci Everestu z gniazdem dla tego orla na jej szczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
omgsmeagol Re: Wyspy Marzeń 06.07.09, 21:41 Ino poco poco po to żeby paliwo drogie było chyba ;P ale chciałbym mieć taką małą wyspę;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wyspy Marzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 17:37 ej to są prawdziwe zdjęcia czy grafika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhehehe Re: Wyspy Marzeń IP: *.aster.pl 10.07.09, 10:32 Tu macie linka z satelitarnych map googla: maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=25.223112,55.134201&spn=0.070969,0.158272&t=h&z=13 Oto jak te wyspy wyglądają naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iam Sterdam Re: Wyspy Marzeń IP: *.aster.pl 10.07.09, 10:39 Nie wyszła im za bardzo Ameryka. I Australia też jakaś bez formy. Lepszy link: maps.google.pl/?ie=UTF8&t=h&ll=25.223578,55.171108&spn=0.066932,0.092697&z=13 Odpowiedz Link Zgłoś