Dodaj do ulubionych

Katastrofa budowlana w Chinach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 14:58
Przecież ten "budynek" nawet porządnych fundamentów nie miał - ekspert (nie ja oczywiście) jakby to zobaczył po kilku fotach pewnie by to potwierdził - idą ci krwiopijni deweloperzy tylko w ilość a nie w jakość. Ach... mam nadzieję, że w Polsce tak nie ma
Obserwuj wątek
    • Gość: hę? Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: 217.153.125.* 02.07.09, 15:41
      ale jazda. Alternatywy 4 sie klania. Nigdy bym nie powiedzial, ze budynek moze sie po prostu polozyc. Tu widac ktos nie przylozyl sie do fundamentow, do tego slaby grunt. I smieszno i straszno....
    • Gość: Gość Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.lanet.net.pl 02.07.09, 16:32
      oprócz fundamentów to reszta widać trzyma się bardzo dobrze, bo inaczej by się rozsypał :)
    • Gość: en Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.chello.pl 02.07.09, 16:34
      o co Wam chodzi? słabe miał jak widac tylko fundamenty, reszta jak należy, a nawet więcej, normalnie konstrukcja musiałaby się gdzieś "poskładać". Wg mnie wystarczy postawić z powrotem, wzmocnić grunt, wypłukać "dolną" elewację z błota i można sprzedawać dalej. No może z małym rabatem.
    • Gość: jedrek Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 16:41
      ciekawe gdzie teraz jest inspektor który zrobił odbiór na fundamenty... ;)
    • Gość: D Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.rubyn.com 02.07.09, 16:59
      swoja droga to niezle szklenie mial. Tylko piwnicy albo parkingu mu braklo.
    • Gość: D Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.rubyn.com 02.07.09, 17:01
      Teraz pewnie trudno znalezc kupca na pozostale mieszkania:)
    • Gość: inż Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 17:25
      Dlaczego , jakiś idota zawsze się nawinie.Wystarczy dobrze zareklamować.
    • Gość: bojo Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.hstl6.put.poznan.pl 02.07.09, 20:26
      ojjj coś nie pykło hehe pewnie cena mieszkań teraz diametralnie spadnie jak qck.pl/tutej
    • Gość: uuu Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.114.32.59.plusnet.thn-ag3.dyn.plus.net 02.07.09, 20:32
      to mi pachnie jakims angielskim biurem, patalachy
    • Gość: ..święty... Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.subscribers.sferia.net 02.07.09, 20:39
      Chińska jakość - świetna jakość :D mega tanim kosztem, dlatego jestem zdecydowanie przeciwny chińskiej ekspansji światowych rynków oferując badziewie za marne grosze. Żal.
    • Gość: JJ Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.09, 21:09
      Niech zrobią z teo atrakcję turystyczną, niczym dom do góry nogami na kaszubach :D
    • Gość: okocza Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.internet.szczecin.pl 02.07.09, 22:34
      dom ma nogi ;]?
    • rec303 Re: Katastrofa budowlana w Chinach 03.07.09, 09:17
      INTERESUJĄCE. Lubię nurt landscraperów.
    • argino Re: Katastrofa budowlana w Chinach 03.07.09, 16:36
      Jak żyję czegoś takiego nie widziałem. Ja bym na miejscu dewelopera zwiększył cenę mieszkań, bo klienci zamiast mieszkań w bloku mają szeregówkę :)
    • Gość: j23i1/2 Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: 94.75.112.* 04.07.09, 06:26
      to nie nogi; to pale; tylko mało ich i pewno za krkie.
    • Gość: maaaaaa Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.cable.ubr02.telf.blueyonder.co.uk 04.07.09, 10:20
      fundamenty na takim gruncie to przynajmniej powinny miec 1/3 wysokosci budynku.. takie palii to w dupe mozna sobie wsadzic.. a co z reszta blokow..? tez sie poloza? hahaha
    • Gość: gość Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.lanet.net.pl 04.07.09, 12:38
      Ja uważam, że ten blok został specjalnie przewrócony bo zapomniano o zakopaniu kamienia węgielnego !!
    • Gość: scyg Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.07.09, 14:04
      no i biskup pewnie nie poświęcił :-)
    • Gość: whisky Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 17:19
      Najwyraźniej obowiązują tam zasady by budować bloki tak, by w przypadku ich przewrócenia się nie zahaczyły o drugi:)
    • Gość: q Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.netrunf.cytanet.com.cy 04.07.09, 17:57
      sie podciagnie do pionu, zaszpachluje pekniecia i bedzie gicio.
    • Gość: radny PO Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.acn.waw.pl 04.07.09, 21:36
      tak jest. Tak się wywalił rząd Kaczyńskich. Upadł i lezy. ;)
    • Gość: radny PiS Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.acn.waw.pl 04.07.09, 21:40
      Upadł - ok. Leży - ok.
      ale nie popękał !!!!! :)

Jak wasz administracyjny rząd upadnie, to zostanie z was wszystkich i całej tej waszej razwiedki miazga - proszek i pył śmietnika historii!

PS
      Pozdrowienia dla Olechowskiego. Widać dostał nowe rozkazy na tworzenie kolejnej pseudoprawicy łże liberałów.
    • Gość: Specjalista Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:11
      A kto Wam powiedzial ze fundamenty byly slabe?
      Fundamenty mogly byc mocne, tylko byly nieadekwatne do jakosci gruntu!

Jesli na dachu bedziecie mieli 10m sniegu i dach sie zawali, to nie byl to slaby dach, tylko za duza (jak na przewidywane normami warunki) warstwa sniegu. Podobnie jest z fundamentami i grunetem.
      Fundamenty byly nieadekwatne do gruntu, to fakt, ale to wina gruntu mogla byc i jego zlego przebadania
    • Gość: kandydat na radneg Re: Katastrofa budowlana w Chinach IP: *.acn.waw.pl 05.07.09, 22:55
      rozumiem, ze cały ten rząd platformy był super, cała ta idea była najlepsza, premier był naj i w ogóle wszystko było naj, ale sie to wszystko jak w ostaniej scenie w alternatywach po prostu prrrrrrrrrruuuuuuufrufrufrufrrftfurf ufruruf ruufurufuuuuurrrrrrrrrrchrfrrrrrruuuuu....... spie........ fryuuuuu zeeeeeeeee.......... lae myśmy towarzysze naprawdechcieli dobrze, tylko ...... kuuuuuuuuu........ sru................ i założenia i fundament był super tylko nie na tym gruncie - nie w tym kraju nie z tym narodem.
      A ja wam mówię, jak wam kraj i naród się nie podoba - to platfujsy jedźcie do Berlina do pracy na zmywaku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka