Dodaj do ulubionych

Gont i Beton

• Gość: radny PO Re: Gont i Beton IP: *.acn.waw.pl 04.07.09, 21:45
      nic ciekawego. Znowu ten czarny kler się panoszy i buduje za nasze pieniądze.
      Zamiast wybudować coś fajnego dla nas.
    • Gość: radny PO Re: Gont i Beton IP: *.acn.waw.pl 04.07.09, 21:47
      przepraszam, ale miało byc "dla mas" a nie jak napisałem "dla nas".
      izwienities sorry
    • Gość: radny LPR Re: Gont i Beton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 22:44
      nie ma co przepraszać przedmówco. co w sercu, to się i na klawiaturę ciśnie ;)
    • Gość: qwerty Re: Gont i Beton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 23:49
      Piękny kościół, zdecydowanie wyjątek wśród polskiej architektury sakralnej począwszy gdzieś od lat 80tych. Swoją drogą ciekawi mnie reakcja mieszkańców Tarnowa, jakie jest/będzie ich zdanie na temat świątyni której bliżej protestantyzmowi niż katolicyzmie, bez przepychu, złota, rzeżbionych dębowych ław itp.
    • Gość: jedrek Re: Gont i Beton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 14:29
      Piękno skromności i prostoty, zarówno budynku jak i autorów. Siła pomysłu i racjonalnego myślenia. Gratuluję i czekam na więcej !
    • ableee Re: Gont i Beton 06.07.09, 08:58
      patrzę na stronę i kim się okazuje rzeczony pisarz?- Aleksandrem Rowińskim! to się nazywa rodzinna promocja, otwartych umysłów
    • Gość: watcher Re: Gont i Beton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 11:50
      jeszcze jeden doskonały w prostocie. @...Bogusław; jak chcesz podziwiać koronki to raus do barokowego; ten jest przeznaczony do koncentracji/medytacji
    • malgorzataboguslaw Re: Gont i Beton 06.07.09, 12:46
      Pieprzony WACHTERZE. Nie lubię koronek w architekturze!W ogóle nie lubię baroku i ciebie!
    • malgorzataboguslaw Re: Gont i Beton 06.07.09, 12:49
      Przepraszam za pomyłkę. Pieprzony WATCHERZE!
    • Gość: asd Re: Gont i Beton IP: *.radom.vectranet.pl 06.07.09, 17:06
      głupcem nazwę każdego, kto uważa takie pustaki za coś pięknego i wspaniałego.

totalny debilizm, brak wizji i wyobraźni.

już mamy pustaki straszące swoimi betonowymi murami w Warszawie i każdym innym miejscu polski. Ciemne, nieprzyjazne. szlag mnie trafia jak ktoś takie dziadostwa nazywa "doskonałymi w swej prostocie"

jesteście jak te czopy z reklamy skody co to wieszaka od instalacji artystycznej nie potraficie odróżnić i tyle
    • Gość: e-poseł Kalinowski Re: Gont i Beton IP: *.acn.waw.pl 06.07.09, 23:16
      A czy ktoś wie gdzie mozna kupic treblinki do snopowiązałki???????? Szukam od kilku lat io niema!
    • Gość: stanley Re: Gont i Beton IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 12:38
      malgorzataboguslaw - Eh, wróć na to archdaily lepiej.
    • malgorzataboguslaw Re: Gont i Beton 07.07.09, 12:47
      @stanley.Jestem gdzie mi się podoba, i na archdaily i tutaj. Tutaj, choćby po to , żeby tępić chuliganów internetowych takich jak np.WACHTER.
      Jak ci się moje wpisy nie podobają, to ich nie czytaj.
    • Gość: gg Re: Gont i Beton IP: 217.153.152.* 07.07.09, 17:34
      kosciół!
    • mure_sauvage Re: Gont i Beton 08.07.09, 11:11
      Ładny, prosty, bez zadęcia. Jestem ateistką, ale chętnie spędziłabym tam dłuższa chwilę.
    • vonbingen Re: Gont i Beton 09.07.09, 09:57
      do radnego PO - te swiatynkę sfinansował prywatny fundator. Czy antyklerykalizm oznacza nieumiejętność czytania?
    • harrus Re: Gont i Beton 11.07.09, 03:11
      eh -zeby tylko bardziej urozmaicona elewacja - i gitara gra (póki co musze ją jeszcze nastroić :)
    • Gość: piotr Re: Gont i Beton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 18:14
      Ten Tarnów o którym mowa jest w pobliżu Góry Kalwarii.
    • Gość: Gość Re: Gont i Beton IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.09, 19:47
      Niestety - nie podoba sie. Brak ducha prawdziwego kościoła. Może i udany jako projekt, ale nie jako kościół.
      Ni to szałas, ni to stóg siana.. Kosciół tak nie wyglada.
    • Gość: warwar Re: Gont i Beton IP: *.aster.pl 16.07.09, 17:55
      W latach 70-tych było coś takiego - domki prefabrykowane "Brda". Tak że nihil novi sub sole...
    • Gość: Gość_ Re: Gont i Beton IP: 194.181.194.* 20.07.09, 11:16
      Ten kościół nie nawiązujący do tradycji polskiej architektury moze być potraktowany jako swoista ciekawostka ale raczej nie zdobędzie powszechnego uznania. Są inne piękniejsze drewniane kosciółki i tego tradycyjnego polskiego stylu się trzymajmy.
    • Gość: gość-kot Re: Gont i Beton IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.07.09, 07:00
      wreszcie kościół w którym atmosfera sprzyja modlitwie,i Stół Pański na tle krajobrazu ,a nie zakazane w I-szym przykazaniu wizerunki złotych cielców .Piękno jest prostotą./nie mylić z prostactwem/
    • Gość: krzywy Re: Gont i Beton IP: 77.236.0.* 30.09.09, 15:36
      Ciekawe jest podejście architektów: stawiamy tezę a później ją udowadniamy. Jednak wygląda to chyba inaczej - oto inwestor/fundator miał konkretny zamysł, który ze zrozumieniem architekci wykonali. Jestem pełen uznania dla efektu. Cieszy mnie jak się ludzie wzajemnie rozumieją. W skromnym otoczeniu odpowiedni projekt, nie męczy, nie bije po oczach, "przez" i "dla" lokalnej społeczności.
    • 3mrw Re: Gont i Beton 13.11.09, 00:17
      Fundator/inwestor - grzesznik i syn - architekt. Spacery nad Wisłą nie pomagają, stąd sprytny pomysł na odkupienie grzechów. Intencje są nieszczere, to i kaplica nie pomoże. Gra pozorów i zakłamanie. Lokalna społeczność ma wielbić i podziwiać hojność dobroczyńcy. Po co doszukiwać się szlachetnych działań tam gdzie ich nie ma.
    • Gość: IDEA Re: Gont i Beton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 22:22
      piękne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka