polaroid_life 18.03.07, 16:09 Witam Szukam wzrou bibliografii i planu ramowego na ustna mature z jezyka polskiego. Na stronie cke ni widu ni slychu - tylko tablice z matematyki/fizyki. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paulinka Re: wzór bibliografii. plan ramowy IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.03.07, 16:49 Wzór zarówno bibliografii jak i planu zależy od szkoły. Udaj się do polonistki. Ja miałam specjalną lekcję i mówili co trzeba umieścić, w jaki sposób, te wszystkie nr ISBN, nawiasy itp. itd.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: wzór bibliografii. plan ramowy IP: *.n.INTELINK.pl 18.03.07, 17:40 nie doceniasz CKE :P jest taki biuletyn na ich stronie "Egzamin ustny z języka polskiego" www.cke.edu.pl/images/stories/EFS/ustny_j_polski_popr.pdf Inne biuletyny: www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=262&Itemid=155 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neil Re: wzór bibliografii. plan ramowy IP: *.toya.net.pl 28.03.07, 18:47 a gdzie w bibliografii nalezy wpisac obrazy, ktore beda uzywal w mojej prezentacji, spytal bym polonistki, ale chwilowo jej nie ma a jak sie pojawi to pewnikiem z natloku maturzystow bedzie niedostpena. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: wzór bibliografii. plan ramowy IP: *.eranet.pl 29.03.07, 09:52 1) obrazy i wszelkie inne pomoce wpisujesz w materiałach dodatkowych. 2)wzór planu i bibliografii NIE ZALEŻY od szkoły!!! W informatorach maturalnych jest podany schemat tego jak to ma wyglądać i jest on wiążący dla wszystkich maturzystów w Polsce. 3) bibliografia - w literaturze podmiotu wpisujesz to,czego dotyczy twoja prezentacja, np. Romeo i Julia, Makbet etc etc. w literaturze przedmiotu wpisujesz to,co posłużyło Ci do opracowania tematu, czyli słowniki,encyklopedie,opracowania. 4) Ramowy plan wypowiedzi - rozwijasz po prostu te punkty, które zostały podane w schemacie konspektu w informatorze maturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś