forevermore79
30.03.11, 22:31
Ostatnio strasznie zaprzyjaznilem sie z kardamonem- takze dzieki arabskim daniom, ktorych mialem okazje probowac. Kawa z kardamonem, potrawy to jedno, ale do perfum o tej nucie ciagnelo mnie od dawna. Lubicie ten akord w zapachach?
Tradycyjnie jest zarezerwowany bardziej dla meskich kompozycji- dla mnie najpiekniej brzmi w meskim X Clive'a Christiana, chyba wlasnie dlatego skusilem sie wlasny flakon.
Ostatnio strasznie spodobal mi sie Kenzo Power w wersji klasycznej, a chyba bardziej nawet w wariancie Cologne- rowniez i tam kardamon nadaje kompozycji aromatyczny, cieply charakter, polecam przetestowac ten niedoceniony w sumie zapach. Swietnie ten skladnik pobrzmiewa zarowno w La Nuit de l`Homme, jak i nieodzalowanym meskim Envy.
I moge przysiasc, ze czuje go w L'Eau Par Kenzo Eau Indigo, choc sklad sugeruje raczej mieszanke z imbirem w roli glownej.
Z damskich kompozycji przychodza mi na mysl Nu, pierwsze Fendi i Dolce Vita- dwa pierwsze wycofane, ostatnie zmienione juz prawie nie do poznania. Przyprawowo mi :-)