Dodaj do ulubionych

Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba

05.05.04, 13:52
Proszę, byście wymienili jedną osobę publiczną i wskazali zapach, jaki do
niej pasuje. Ja zacznę może od Kayah. Bardzo pasuje mi do niej Kenzo Jungle
Elephant:)
Obserwuj wątek
    • addinka Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 15:09

Hmm, trudno mi wymyślać, ale chciałabym wiedzieć czym może pachnieć np. Joasia
      Brodzik, zresztą sama widziałam ją niedawno w perfumerii, niestety nie wiem co
      wąchała...Pasowało by mi do niej coś seksownego i świeżego jednocześnie,
      młodego duchem jak ona sama, coś jak Gloria, Sensi, Premier Jour.
      Czytałam kiedyś jakie zapachy lubi Foremniak i bardzo się zdziwiłam, bo lubi
      raczej ciężkie zapachy - Feminite du Bois, Jicki Guerlaina(przepraszam za
      pisownię, ale nie znam obu zapachów zbyt dobrze i pisowni także), a mnie się
      ona raczej kojarzy z jakimś lżejszym, kwiatowo-piżmowym zapachem, coś jak 5 th
      avenue, też widziałąm ją na żywo kilka razy i byłam nawet bardzo blisko niej,
      ale niczym nie pachniała.
      Kasia Bujakiewicz natomiast zarzeka się, że pachnie tylko Premier Jour.
      Pani Jola Pieńkowska-kruszyna na żywo, 45 kg i malutka, przejawia miłość tylko
      do lekkich zapachów: Isseya w stożku, eau d eden, Pleasures, In love again.

W ogólnie to fajnie by wiedzieć czym pachną gwiazdy ekranu i nie tylko ekranu.
      • luloo1 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 16:09
        Natalia Kukulska używa Angel, pasuje do niej.
        • lolik2 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 16:19
          parę lat temu gdzieś wyczytałam, że ukochanym zapachem Justyny Steczkowskiej
          jest coś Kleina...bodajże Eternity....bardzo mną to wtedy wstrząsnęło, bo
          podobała mi się wczesna twórczość Steczkowskiej, a Kleina nie cierpiałam nigdy!
          haha :)
          mam nadzieję, że juz jej przeszło...
          • coralin Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 16:33
            Takie gwiazdeczki w kazdym z pism podają inny ulubiony zapach (czego nie mamy
            im chyba za złe bo sami nie potrafimy podać jednego:). Z tego co pamiętam to
            Steczkowska przepadała za L'eau par Kenzo, by w czasie gdy reklamować miała
            makijaż Lancome'a deklarować dozgonne uwielbienie dla Miracle. A Brodzik to
            chyba Extravagance d'amarige.
            Na stronie scentdirect.com są takie dane. Z tego co kojarzę księżna Diana
            nosiła Diora (Diorissimo , Miss Dior) a potem Hermesa 24 Faubourg. Diorissimo
            nosi też Naomi Campbell i konwalia to jej ulubiony zapach.Popularny wśród
            popularnych jest Guerlain (Jardin de Bagatelle- E.Beart) , Bvlgari no i Opium
            YSL.
            Ze znanych pań ale bardziej tych nobliwych to Bożena Walter Ysatis i Rive
            Gauche, Elzbieta Penderecka Chloe (czy teraz również-nie wiem:).
            • marla30 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 17:05
              A czy do tego możemy włączyć osoby nieistniejące, no. bohaterów filmów lub książek? Czego Waszym zdaniem by używały? Gdzieś, chyba na makeupalley czytałam, że Trinity z Matrixa z pewnością używałaby Blacka Bvlgari :)))
              • ashanti5 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 17:26
                A do Audrey Hepburn moim zdaniem pasowałyby 5th Avenue
                • dori7 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 07.05.04, 18:42
                  Audrey Hepburn uzywala ponoc specjalnei dla niej skomponowanych perfum
                  Givenchy: L'Interdit :)
            • luloo1 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 06.05.04, 08:38
              coralin napisała:

> Takie gwiazdeczki w kazdym z pism podają inny ulubiony zapach (czego nie mamy
              > im chyba za złe bo sami nie potrafimy podać jednego:). Z tego co pamiętam to
              > Steczkowska przepadała za L'eau par Kenzo, by w czasie gdy reklamować miała
              > makijaż Lancome'a deklarować dozgonne uwielbienie dla Miracle. A Brodzik to
              > chyba Extravagance d'amarige.

Zgadza się ona używa Givenchy.

> Na stronie scentdirect.com są takie dane. Z tego co kojarzę księżna Diana
              > nosiła Diora (Diorissimo , Miss Dior) a potem Hermesa 24 Faubourg. Diorissimo
              > nosi też Naomi Campbell i konwalia to jej ulubiony zapach.Popularny wśród
              > popularnych jest Guerlain (Jardin de Bagatelle- E.Beart) , Bvlgari no i Opium
              > YSL.
              > Ze znanych pań ale bardziej tych nobliwych to Bożena Walter Ysatis i Rive
              > Gauche, Elzbieta Penderecka Chloe (czy teraz również-nie wiem:).

Właśnie dwa dobre zapachy: Chloe i Moon Stars (może coś pokręciłam z nazwą)
              zniknęły...
              • dori7 Sun Moon Stars 07.05.04, 12:49
                luloo1 napisała:

> Właśnie dwa dobre zapachy: Chloe i Moon Stars (może coś pokręciłam z nazwą)
                > zniknęły...

I to nikt nei wie, dlaczego :(( Sama jestem fanka Sun Moon Stars, to moje
                wieczorowe. A jak je odbierasz w porownaniu z Deep Red?
                • luloo1 Re: Sun Moon Stars 07.05.04, 12:50
                  dori7 napisała:

> A jak je odbierasz w porownaniu z Deep Red?

Zupełnie inaczej,są bardziej pastelowe, DR jest natomiast ostro-krzykliwo-
                  mdławy.Poza tym, jakoś nie mam przekonania do marki Hugo Boss.
                  • dori7 Re: Sun Moon Stars 07.05.04, 18:44
                    Ja tez nei przepadam za DR, ale moja kuzynka jest absolutnie zakochana i w Deep
                    Redzie, i w Sun Moon Stars i twierdzi, ze odbiera je barzdo podobnie.
                    • luloo1 Re: Sun Moon Stars 10.05.04, 13:09
                      dori7 napisała:

> Ja tez nei przepadam za DR, ale moja kuzynka jest absolutnie zakochana i w
                      Deep
                      >
                      > Redzie, i w Sun Moon Stars i twierdzi, ze odbiera je barzdo podobnie.

dla mnie to kompletnie inne zapachy
    • luloo1 Boguslaw Linda tylko w Baldessarini:) 07.05.04, 12:55

• luloo1 Dominika Ostałowska w Stelli 07.05.04, 12:56
    • luloo1 Maja Ostaszewska Poeme i Black cashmire, Nu 07.05.04, 12:57

• elve Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 07.05.04, 15:00
      Sharon Stone podobno używa Birmane :)
      a co do pasowania - to nigdy nie wiadomo, co komu tak naprawdę...
      • coralin Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 07.05.04, 15:14
        scentdirect podaje że lubi Bulgari Eau parfumee

www.scentdirect.com/genealogy.php3?scentID=468
        Wiele znanych osób robi sobie perfumy na zamówienie. Na stronie Osmoz jest też
        wykaz osób (oraz wywiady) i obok perfumy jakich używają (A.Goutal wiedzie
        prym).
        Zaskoczeniem dla mnie było gdy jedna z najbardziej Znanych Polskich Śpiewaczek
        Operowych mieszkajaca w Monako przyznała, że pachnie Morabito. To takie nie
        najbardziej drogie perfumy (były z 5 lat temu dostępne nawet u nas),
        kosztowały coś ok. 100 zł.

• luloo1 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 10.05.04, 13:07
          coralin napisała:
          > wykaz osób (oraz wywiady) i obok perfumy jakich używają (A.Goutal wiedzie
          > prym).

Piękne flakoniki:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka