Dodaj do ulubionych

News- Yves Saint-Laurent: Manifesto

08.06.12, 09:44
Manifesto to nowa jesienna damska propozycja YSL, nazwa nawiazuje do corocznej inicjatywy-rozdawanego magazynu o modzie, ktoremu towarzysza specjalne koszulki.
Twarza Manfiesto zostala aktorka Jessica Chastain.
Pierwsze informacje nie brzmia specjalne innowacyjnie- w nutach konwalia, czarna porzeczka, cedr, drzewo sandalowe, wanilia i bob tonka.
Wiecej detali wkrotce- premierza we wrzesniu 2012.
Widac, ze prawa Isabellini Rosellini do nazwy perfum Manifesto juz wygasly, tak samo jak jej caly kontrakt z Coty.
www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=31289
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Yves Saint-Laurent: Manifesto 01.07.12, 10:41
      Przy okazji warto wspomniec o szeroko komentowanej, dosyc kontrowersyjnej zmianie- Hedi Slimane, nowy projektant marki (dawny tworca sukcesu linii Dior Homme) zdecydowal sie zmienic nazwe domu mody na Saint-Laurent Paris, juz bez Yves. Ma to odswiezyc wizerunek firmy i poprowadzic ja mocno do przodu.
      Logo YSL bedzie jednak pojawiac sie na dodatkach, akcesoriach, a takze wciaz kosmetykach i perfumach (nie po to L'Oreal kupil pare lat temu YSL, aby teraz podporzadkowac sie nowej strategii).
      Ciekawe jednak, czy zmieni sie z czasem kierunek lansowania perfum, w koncu Slimane kierowal projektem Dior Homme Cologne, ktore teraz ewoluowaly w linie butikowa.
      Na razie na to sie nie zanosi- wiekszosc klasykow i tak reformulowano i rozcienczono (vel Opium), firma zarabia dzieki flankerom (np. nieustajace wariacje L'Homme), a Manifesto nie zapowiada sie wcale rewolucyjnie.
    • forevermore79 Re: News- Yves Saint-Laurent: Manifesto 12.07.12, 11:37
      Tu juz pierwsze zdjecie flakonu- z premiery prasowej zapachu, skojarzyl mi sie on nieco z Youth Dew. Kompozycja jednak do ciezkich nalezec raczej nie bedzie.
      www.britishbeautyblogger.com/2012/07/ysl-manifesto-fragrance.html
      • forevermore79 Re: News- Yves Saint-Laurent: Manifesto 22.07.12, 09:49
        Jeszcze rzut na flakon/opakowanie- tym razem oficjalnie zdjecia, do calosci brakuje jeszcze kampanii reklamowej:
        parfum-femme.prime-beaute.com/marque/yves-saint-laurent-manifesto/2012
    • forevermore79 Re: News- Yves Saint-Laurent: Manifesto 26.07.12, 11:09
      Sa juz oficjalne zdjecia reklamowe:
      www.fragrantica.com/news/Yves-Saint-Laurent-Manifesto-3405.html
    • forevermore79 Plakat reklamowy i 1-a recencja 20.08.12, 21:28
      boisdejasmin.com/2012/08/yves-saint-laurent-manifesto-fragrance-review.html
      Wiecej o premierze takze na:
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2012/08/yves_saint_laurent_manifesto_i.html#more
    • forevermore79 Manifesto- reklama TV i krotkie wrazenia 12.09.12, 22:48
      Kiepska niestety premiera- bardzo plytki, mdlacy, kwiatowo-slodkawy zapach. Jesli to manifest, to jedynie niestety wtornosci i przewidywalnosci. Szkoda potencjalu.

Tu kampania reklamowa- good point- dlaczego artystka licytuje swoje dzielo?
      www.nstperfume.com/2012/09/12/the-game-is-on/
    • furka_dusz Yves Saint-Laurent: Manifesto 16.09.12, 17:02
      Wielkiej rewolucji tu nikt nie znajdzie i o to chyba chodzi: nie ma zaskoczeń, jest 'sukienkowy' design butelki, jest chwytliwe zdjęcie reklamowe i kolejna bezpieczna paczulowo-owocowa kombinacja. Truskawkowata nuta na wstępie kojarzy się z dawnym wydaniem Coco Mademoiselle i jest to dla mnie zaskakująco urocze skojarzenie. Całość prawie natychmiast uderza karmelizowaną watą cukrową i nie jest to aromat natrętnie sztuczny w moim mniemaniu. Nie jestem masochistką i doszukiwać się głębi w kwiatowych kilku nutkach tutaj nie widzę potrzeby. Czy w oczekiwaniu na (wielkie) premiery tego sezonu ten manifest może zatrzymać choćby na moment? Cóż, przyznam, że mnie zwyczajnie zatrzymał. I ukoił. YSL trafił na właściwy moment, gdy ten flakon pierwszy raz wpadł mi w ręce: zmęczenie podróżą i późna pora nie były sprzymierzeńcami do testowania czegokolwiek 'szczególniejszego', chwyciłam zatem za 'nieszczególne' i słodka chmura, która towarzyszyła mi przez wiele godzin aż do powrótu do domu, okazała się mi nadspodziewanie miłym towarzyszem. Wybrzmiewa ten zapach również 'niechemicznie', słodką smugą przypieczonego karmelka. Przez te parę godzin Manifesto zamieniło mi lekko męczarnianą podróż w chwilę rozrywki na w wesołym miasteczku ;-) Wiadomo wprawdzie czym się może skończyć nadmiar kołysania na karuzeli ;-), ale jedna przejażdżka - czemu nie? ;-)
      Flakon i kolorystyka spodobała mi się bardzo na reklamowych zdjęciach, 'na żywo' jest - na szczęście ;-) - mniej kusząca.
      • olaj.j Re: Yves Saint-Laurent: Manifesto 08.10.12, 14:52
        Reklama sugerowala cos nieco pretensjonalnego i snobistycznego, a tutaj mamy mily, puszysty waniliowy budyn z lekka przyprawiony klasyczna She Emporio Armani. Oczywiscie, nic rewolucyjnego, a w nadmiarze moze troche zemdlic, ale zgadzam sie, ze calkiem to sympatyczna odslona.:)
        • charade Re: Yves Saint-Laurent: Manifesto 12.10.12, 13:12
          Ha! Wczoraj doszły do mnie próbki Manifesto i natychmiast wyczułam Emporio Armani She. Z biegiem czasu bardziej wybija się flowerbombowa nuta. Dla mnie bardzo przyjemny zapach (lubię Emporio), nie obraziłabym się na prezent w postaci flaszki, ale póki co będę jechać na próbkach.

A odnośnie wspaniałych nowych strategii na "popchnięcie" marki do przodu, nie bardzo rozumiem, w jaki sposób jechanie walcem po klasyce może się marce przysłużyć. Wszystko pewnie się tak skończy, że ludzie przestaną kupować te rozcieńczone klasyki, więc i tak je wywalą z oferty.
          • forevermore79 Re: Yves Saint-Laurent: Manifesto 12.10.12, 13:58
            Heh, i tylko "dziwnym przypadkiem" i Armani i V&R, a i teraz YSL naleza do L'Oreal- i stad zapewne wyczuwasz podobienstwa pomiedzy akordami tychze 3 kompozycji :)

Coz, takie czasy- YSL mocno zreformulowalo Opium, Belle d'Opium nie spelnilo sprzedazowych oczekiwan, ale i tak probuje je sie dalej lansowac. Meski Kouros trzyma sie dobrze (wersja Body zyskala nawet ostatnio nowa butelke), reszta to pomniejsze zapachy a la Baby Doll itd.
            Za to wszystkie klasyki przepakowano i wstawiono do linii butikowej (u nas w duzych Douglasach)- udana marketingowo strategia, choc do dawnej glorii im daleko (procz moze b. udanie zreformulowanego m7).
    • olaj.j Re: News- Yves Saint-Laurent: Manifesto 24.02.13, 13:51
      Wygląda na to, że Manifesto trafi jednak, ze sporym opóźnieniem, do polskich perfumerii (a może już tam jest, tylko nie zauważyłam?), w każdym razie ponoć jest już reklamowany w kolorowej prasie. Data polskiej premiery może nieco dziwić, bo nie jest to raczej zapach na ciepłe dni, ale z drugiej strony popularność rudowłosej Jessiki Chastain jest coraz większa, duże jest prawdopodobieństwo, że otrzyma dziś w nocy Oscara - więc marketingowo jest to z pewnością uzasadnione.
      • charade Re: News- Yves Saint-Laurent: Manifesto 24.02.13, 15:49
        Po globalnych testach jednak stwierdzam, że Manifesto to bardzo mało satysfakcjonujący zapach. Płytki i męczący, mam już dość tej wszechobecnej mdlącej słodyczy w każdej premierze.
        • olaj.j Re: News- Yves Saint-Laurent: Manifesto 25.02.13, 13:52
          U mnie się skończyło jedynie na testach nadgarstkowych bo zdałam sobie sprawę, że taka puddingowa, przesłodzona bajka to dla mnie jednak zbyt wiele.;) Jednak wyłapany gdzieś w powietrzu robił miłe wrażenie, na bezpieczną odległość.;)
    • forevermore79 Re: News- Yves Saint-Laurent: Manifesto 25.06.13, 18:17
      A wkrotce nowa kampania Manifesto, wciaz z Jessica Chastain.
      Making-off na stronie tabloidu:
      www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2348166/Jessica-Chastain-oozes-classic-elegance-smoulders-chic-new-images-Yves-Saint-Laurents-Manifesto-fragrance.html
    • forevermore79 Nowy flanker- Manifesto L'Elixir 09.07.13, 11:34
      Nowa kampania z Jessica Chastain nie byla krecona bez powodu- pod koniec sierpnia bedzie miec bowiem miejsce swiatowa premiera bardziej zmyslowej wersji Manfiesto- Manifesto L'Elixir.
      Nowa woda bedzie dostepna w 3 pojemnosciach, a w nutach odnajdziemy bergamote, mandarynke, jasmin sambac, heliotrop, tuberoze, cashmeran, wanilie i ambroxan. Flakon zyskal ciemniejsza barwe.
      Za:
      www.laprovence.com/article/elles-co/2438507/yves-saint-laurent-transforme-manifesto-en-un-elixir-intense.html
      Zdjecia z nowej kampanii:
      www.neverunderdressed.com/beauty/news/jessica-chastains-new-ysl-manifesto-campaign
      • charade Re: Nowy flanker- Manifesto L'Elixir 09.07.13, 16:38
        Coś niezdrowo wygląda na tych zdjęciach. Jakaś wychudzona i zmarniała. Co za trendy są w modzie...
        • forevermore79 Re: Nowy flanker- Manifesto L'Elixir 10.07.13, 09:04
          Takie wymogi- na szczescie na zywo prezentuje sie mniej surowo.
          Tu jeszcze notki o L'Elixir:
          www.fragrantica.com/news/Yves-Saint-Laurent-Manifesto-l-lixir-4485.html
          www.nstperfume.com/2013/07/09/yves-saint-laurent-manifesto-lelixir-new-perfume/
          • forevermore79 Re: Nowy flanker- Manifesto L'Elixir 23.08.13, 14:08
            Tu "kalejdeskopowy" filmik promocyjny:
            www.nstperfume.com/2013/08/21/audacity-radiates/
    • forevermore79 3ci flanker w 2014- Manifesto L'Eclat (EdT) 23.12.13, 19:13
      Wiosna 2014 lzejsza wariacja nt Manifesto- nadal Jessica Chastain jako twarz premiery.
      Calosc bardziej zielona i odswiezajaca.
      www.chicprofile.com/2013/12/ysl-manifesto-leclat-edt-spring-2014.html
      • forevermore79 Re: 3ci flanker w 2014- Manifesto L'Eclat (EdT) 27.12.13, 14:07
        Oraz:
        www.fragrantica.com/news/Yves-Saint-Laurent-Manifesto-L-Eclat-4974.html
    • forevermore79 Flanker- Manifesto Le Parfum 06.02.15, 07:59
      www.nstperfume.com/2015/02/05/yves-saint-laurent-manifesto-le-parfum-new-fragrance/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka