terem 18.07.04, 14:19 Czy ktoś zna, pamięta perfumy C'est la vie, francuskiego kreatora mody, nie pomnę nazwiska. Kiedyś się w nich po prostu zakochałam. Czy są jeszcze do zdobycia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balbina_alexandra Re: Perfumy sprzed lat 18.07.04, 14:51 Żadnym wielkim specen nie jestem, ale czy to nie Christian Lacroix? Nie znam ich zupełnie, pamiętam że Coralin wspominała o nich parę razy w świetle naszych rozważań na temat zapachów Lacroix :) www.perfumebay.com/women-s-c-c-est-la-vie-by-christian-lacroix.html Odpowiedz Link
terem Re: Perfumy sprzed lat 18.07.04, 15:07 Tak, dokładnie o to mi chodzi.Czy jeszcze mozna je kupić? Były przepiękne... Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Perfumy sprzed lat 18.07.04, 15:25 Nie znam tego zapachu, w polskich perfumeriach raczejna pewno go nie znajdziesz. Nie widziałam również w żadnych polskich perfumeriach internetowych. Czasami czegos szukam i wiem, że na zagranicznych stronach mozna znaleźć wszystko, nawet bardzo rzadkie limitowane zapachy, ale pewnie z wysyłką do Polski nie jest łatwo, albo trzeba płacić bajońskie sumy... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
terem Re: Perfumy sprzed lat 18.07.04, 15:50 Też pozdrawiam, moze mi się uda je zdobyc, bo piekne były niezwykle... Odpowiedz Link
sorbet Re: Perfumy sprzed lat 18.07.04, 16:39 Tak to Christian Lacroix. Były chyba już wycofane i nieprodukowane od pewnego czasu. Nie jestem jednak pewien, czy flakony, które przetrwały nadal są "dobre" :-) Odpowiedz Link
lune sprzed wielu lat 19.07.04, 08:57 nazywaly sie Janine D chyba jakas niemiecka firma je robila ; wtedy podobal mi sie ten zapach - byl zielony, swiezy (tak go pamietam); a czy ktos pamieta zapach Sikkim ? pozdrawoam, Lune Odpowiedz Link
effa Re: sprzed wielu lat 21.07.04, 10:49 pamietam Janine D.:) na pocz. lat 90 reklamy tego pojawiłay sie w niemieckiej Burdzie, która kupowała mama mojej przyjaciólki, zapach był całkiem miły, produkował/rozprowadzał(???) to niemiecki Muelhens, zapach juz wycofany z produkcji...jak wiele innych niestety... pozdr, E Odpowiedz Link
lune :) 21.07.04, 11:34 nie bylo wtedy zbyt duzego "rynku zapachow" w Polsce i "ulica" pachniala dosc jednolicie ;)) teraz narzekamy ze pewne zapachy sa bardzo popularne a wtedy to byla prawie norma ze ktos kto przechodzil obok pachnial "moim" zapachem ; pamietam przed laty "fale" masumi, wild musk, blaise, chique ; to pol biedy jeszcze :)) bo byly "fale" curara (to byl straszliwy miotacz smrodu) Lune Odpowiedz Link
gocha221 Re: :) 21.07.04, 19:17 faktycznie kiedys byly fale zapachowe. szczegolnie ulica pachniala takimi sredni-nizszeopólkowymi zapachami. wspomnanym przez Ciebie Masumi, Vanilla Fields( to juz byla mania, nie znosilam tego zapachu) a takze tzw. "wykrzyknikiem" :-)) teraz chyba az takiej popularnosci żaden jednak zapach nie zdobył Odpowiedz Link
ashanti5 Re: Perfumy sprzed lat 21.07.04, 18:36 A wiecie, że w ciągu ostatnich dwóch dni poczułam dwa razy zapach Chic? Taki "staroć", ale ma chyba swój wielki come back :) Odpowiedz Link