chatka_ 02.02.05, 11:11 Rześki i higieniczny, w czystej postaci moglby byc meskimi perfumami. Ale wyczuwam go tez w Lacoste pour femme. Znacie inne zapachy, ktore kojarza Wam sie z zapachem farby drukarskiej i papieru? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perfumiarz Re: Zapach książki? 02.02.05, 15:27 Może jak wyciągasz w biblioteczce dziadka tom siódmy encyklopedii (zakres "fer- gin") w czarnej oprawie, z brunatną krawędzią kartek i przypadkiem z chrzęstem otwierasz na stronie 1977 (hasło: feromon płciowy" ;)) i czujesz to coś, co, rzekłbyś, Blackiem Bulgariego cokolwiek trąci... :))))) p. Odpowiedz Link
lune Re: Zapach książki? 02.02.05, 15:48 perfumiarz napisał: > Może jak wyciągasz w biblioteczce dziadka tom siódmy encyklopedii (zakres "fer- > gin") w czarnej oprawie, z brunatną krawędzią kartek i przypadkiem z chrzęstem > otwierasz na stronie 1977 (hasło: feromon płciowy" ;)) i czujesz to coś, co, > rzekłbyś, Blackiem Bulgariego cokolwiek trąci... :))))) p. A jeszcze starsza ksiazka ? taka z prapradziadkowej biblioteki w ktorej popalano cygara lub fajke, popijano kawe lub koniaczek ? :) lune Odpowiedz Link
elve Re: Zapach książki? 02.02.05, 16:04 ja mam kilka książek wygranych na licytacji od pewnego palacza - jadą fajami tak nieznośnie, że przy drugiej sie poddałam. coś jak firanki w domu, gdzie się kopci, po prostyu otwieram książkę i zapiera mi dech w piersiach. może kiedyś przesiąkną zapachem mojego mieszkania? Odpowiedz Link