Dodaj do ulubionych

Poszukiwany, poszukiwana cd

17.04.06, 14:58
Poszukuje Dolly Girl i Love Anna Sui, oraz Baby Doll YSL. Czy ktos z obecnych
na zlocie bedzie je mial?
Obserwuj wątek
    • rybkad Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 17.04.06, 20:03
      Ja mogę przytargać Baby Doll:)
      • kamilia5 Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 02.05.06, 18:27
        Baby doll jest w sklepikach intenretowych:)
        www.ceneo.pl/81872pozdro
    • arc-en-ciel light blue, sonia rykiel pomaranczowy sweterek 17.04.06, 20:33
      hej, kto moze odpsikac dla mnie kilka ml?
      w zamian oferuje np. addict 2 lub cos innego z moich zapachow
      • toula DZING - wiem, że prosze o wiele 17.04.06, 21:25
        ale chciałam tylko powąchać, zeby zarazic się tak, jak niemal wszyscy ci, ktorzy
        juz go poznali
      • lucapuka Re: light blue, sonia rykiel pomaranczowy swetere 17.04.06, 21:32
        U mnie sweterek zalega, prawie połowa z 50 ml
        I Light blue tez reszteczke mam...:)
        arc-en-ciel jesli pamietasz swoja propozycję (Premier Jour), to niestety nie...
    • nevada87 ,,L'' Lolita Lempicka , Dzing! , Amouge , Annick.. 17.04.06, 21:37
      Bardzo bym chciała powąchać , może znajdzie się jakaś dobra duszyczka - bardzo proszę ,chociaż kropelkę :). Będę bardzo uradowana i się na pewno odwdzięczę:).
      Pozdrawiam!
      • hispana Re: ,,L'' Lolita Lempicka , Dzing! , Amouge , Ann 20.04.06, 16:41
        jak dasz adres do Ci przesle resztki e'au de amouage - nic wiecej od nich
        narazie nie mam
    • anniehall78 Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 18.04.06, 02:49
      poszukuję:
      Flower by Kenzo Oriental - ok.10-15ml
      oraz w celu poznania - po kropli:
      Aoud Rose,
      Aoud Night,
      Nu,
      Zen,
      Yohji YY,
      Duel AG,
      Python....
      • anniehall78 cd listy poszukiwanych 20.04.06, 10:52
        Garage i Tar CdG
        Paname Keiko Mecheri
        Violetta Penhaligons
        Le Feu Light
        • maja1000 anniehall masz @ 21.04.06, 11:06
    • kasiulek Caron Fleurs de Rocaille - pare kropel nadal n/t 18.04.06, 10:03
    • roxi_hart kupie Noa, Dune, Beyond Paradise 20.04.06, 08:30
      poratujcie, moj portfel nie zniesie kolejnych zakupow na allegro.
      • kasiulek Re: kupie Noa, Dune, Beyond Paradise 20.04.06, 10:00
        roxi_hart napisała:

> poratujcie, moj portfel nie zniesie kolejnych zakupow na allegro.

Masz @ w sprawie Dune.
      • paniszprottka Re: kupie Noa, Dune, Beyond Paradise 20.04.06, 22:14
        hej, jesli chcesz moge wyslac Ci jakies 3 ml Noa, za darmo oczywiscie:) (wiem,
        malutko, tylko tyle mam, w probce po olejku migdalowym ;)) ). Jesli chcesz, to
        pusc mi maila z adresem:)
        • paniszprottka Re: kupie Noa, Dune, Beyond Paradise 20.04.06, 22:15
          ... zapomnialam dodac, probke mam od jednej z kochanych forumowiczek, miala byc
          dla mamy jednak ta,po chwilowej euforii, stwierdzila ze wraca do swoich dawnych
          perfumow, chyba juz tego nie wytepie ;)
    • marsiglia LOLITKA I GUCCI EDP II 20.04.06, 09:42
      nadal poszukuje, w wiekszej ilosci
      • arc-en-ciel cabotine 20.04.06, 09:46
        jestem ciekawa, czy jest to tak udany zapach jak grain de folie
    • wiolinka100 Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 20.04.06, 16:00
      Odkupię Noa Fleur w małej ilości- do 30 ml.

pozdrawiam
    • dixi Kupię Premier Figuier 21.04.06, 13:44
      bardzo pilnie :)
      jakos nie wierze ze ktos chcialby sie pozbyc, wiec powiedzcie chociaz, GDZIE TO
      SIE KUPUJE, nie ruszajac sie ze swojej miesciny ??
      a moze jakas spolka - znaczy sie odlewka??
      plisss....
    • jop DB, Dzing 21.04.06, 15:30
      Nieustająco poszukuję choć niucha Daim Blond i Dzing!

Mogę podesłać: Mira Bai, Un Jardin sur le Nil, Un Jardin en Méditerranée, Ambre
      Sultan, Au The Rouge, Eau Torride, Narciso Rodriguez.
    • graza4 Envy, Le Feu Light 22.04.06, 11:26
      Poszukuję Envy i Le Feu Light. Może być to wymiana atomizerków, albo
      jakas "grubsza" :), mniejsze pojemności mogłabym odkupić.
    • marsiglia ALL ABOUT EVE 22.04.06, 12:34
      KAZDA ILOSC, KUPIE WYMIENIE, BAARDZO POSZUKUJE
      • klaudynkac Re: ALL ABOUT EVE 22.04.06, 17:17
        jest na allegro tester
        www.allegro.pl/item99746414_joop_all_about_eve_75ml.html
        • rawita trochę Anisia Bella 23.04.06, 10:22
          Szukam tak 5-10 ml na największe upały. Całej butli nie zużyję, więc może ktoś
          ma ochotę na wymianę "odlewek", albo odsprzeda mi troszeczkę?
    • mangos Odleję;) 23.04.06, 11:27
      Odleję chętnie chętnemu/ej Carven Variations , Roma LB- szukam tylko fiolki, takiej 5 ml. Chętnie przygarnęłabym w takiej samej ilości Le Monde est beau , Mentafolię, Herbę Fresce.
      • maja1000 Re: Odleję;) 24.04.06, 10:25
        Mangosku, masz @
    • mangos Usilnie poszukuje Lovely SJP 23.04.06, 11:32
      oddźwięczę się;)
      • m23p31 Re: Usilnie poszukuje Lovely SJP 23.04.06, 12:18
        Hej, służę próbką:) Mnie interesuje Nu, a propos, co by Cie satysfakcjonowało
        za tę 50-tkę? Ps. Przeslij adres.

Pozdrawiam
        Marika
        • mangos Re: Usilnie poszukuje Lovely SJP 23.04.06, 12:19
          Piszę maila:)
          • m23p31 Re: Usilnie poszukuje Lovely SJP 23.04.06, 12:39
            odpisałam:)
    • paniszprottka ma ktoś na wykończeniu? 23.04.06, 21:18
      kupię 212 sexy Caroliny Herrery albo biala herbate Bvlgari ;)
    • addinka Eternity lub Eternity Moment szukam 24.04.06, 19:41
      kupię resztki lub wymienię na inne
    • roxi_hart szukam Angela i Addicta Fraiche 25.04.06, 13:18
      Moze ktos ma niewielka ilosc to chetnie odkupie.
      • chatka_ Le Chevrefeuille Annick Goutal 25.04.06, 18:08
        Oddam swoje najcenniejsze probki za ten wiciokrzew...Czy ktos sie orientuje
        sprowadzili je w koncu do Quality?
        • benita5 Re: Le Chevrefeuille Annick Goutal 25.04.06, 18:21

Chatko chyba myzle ze juz jest dostepny, bo widzialam probki juz na allegro.
          • mika_1 Kropelki szukam 25.04.06, 18:47
            Eau De Dali, Le Roy Soleil, a także White Linen i White Linen Breeze EL.
            Odwdzięczę się oczywiście.

Ponadto chętnie kupiłabym puste fiolki na próbki - wiem, że dziewczyny kiedyś
            gdzieś kupowały.
            Pomóżcie:)
            • regata fiolki na próbki:) 25.04.06, 18:52
              np. tu:
              www.allegro.pl/item98449226_m_m_fiolki_szklane_4_ml_10_sztuk_od_ss.html
              lub większe
              www.allegro.pl/item99791694_m_m_fiolki_szklane_6_ml_10_sztuk_od_ss.html
              • mika_1 thx n/t :) 25.04.06, 20:51

• urstina Ja też thx - a lot :-)) 02.05.06, 22:22
          • chatka_ Re: Le Chevrefeuille Annick Goutal 25.04.06, 21:59
            Widzialam i ja, ale jak pokochac niepiekne Beautiful?:)
    • roxi_hart kropelki Oriental Summer szukam, mam fiolke 25.04.06, 21:53
      wiec moge podeslac.
      • olga1974 fiolki, próbki i takie tam.... 26.04.06, 14:20
        sorry że pytam, bynajmniej nie ze złośliwości: po co to całe zamieszanie z
        wysyłaniem sobie próbek, kropelek we fiolkach...cały ten kram, kiedy można iść
        poprostu do perfumeri i rzetestować każdy zapach na miejscu a nawet poprosić o
        próbkę. To na allegro sprzedają te małe fiolki z perfumami? przecież one nie są
        przeznaczone na sprzedaż.
        • vanilia72 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 26.04.06, 14:25
          a bo np. 70 km na piechote to daleko ;)))
          • benita5 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 26.04.06, 14:28

vanilia72 napisała:

> a bo np. 70 km na piechote to daleko ;)))

:DDD
            • olga1974 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 26.04.06, 14:38
              ale nawet mieszkając dalek od większego miasta, raz na jakiś czas chyba bywacie
              w nich. przesyłki pocztowe chyba trochę kosztują?
              • lesbelles Re: fiolki, próbki i takie tam.... 26.04.06, 14:50
                Z pewnością znacznie mniej niż nieudane zakupy w ciemno :)
                A poza tym to, co jest dostępne w pefumeriach, to nic, wobec tego, co
                istnieje :)
                • lesbelles Re: fiolki, próbki i takie tam.... 26.04.06, 14:53
                  A już o przyspieszonym biciu serca, gdy otwiera się kopertę nie wspomnę ;)
                  • olga1974 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 26.04.06, 15:03
                    o tym nie pomyślałam...czyli dużo tracę mając to w zasięgu ręki (nie zawsze
                    portfela)
                • olga1974 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 26.04.06, 15:02
                  w ciemno z pewnością nie...nie zawsz to co niedostępne znaczy lepsze :)
                  ale większość o co pytają dziewczyny jest dostępne w perfumeriach. Nie czepiam
                  się, tak tylko z ciekawości pytam.
              • jop Re: fiolki, próbki i takie tam.... 27.04.06, 12:51
                > ale nawet mieszkając dalek od większego miasta, raz na jakiś czas chyba
                > bywacie w nich.

Ja np. cały czas bywam w większym mieście pt. Kraków, ale Etro i L'Artisan
                Parfumeur są tylko w Quality w Warszawie, w której bywam, ale rzadko i
                niekoniecznie akurat mam czas, żeby tam wpaść. A Lutens w ogóle nie jest
                dostępny w Polsce - tzn. można go sprowadzić, ale nie można nigdzie pójść i
                powąchać ani dostać próbki. Wyrzucenie 100 dolców w ciemno to trochę ryzykowny
                biznes.

> przesyłki pocztowe chyba trochę kosztują?

Stać nas.
                • olga1974 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 28.04.06, 08:43
                  ok, ok, nie chciałam nikogo zdenerwować. przyznaję, że ekspertem nie
                  jestem...tylko wydaje mi się, że tu nie tyle chodzi o sam zapach, co o
                  przeżycie pewnego dreszczyka emocji związanego ze zdobyciem tego, co jest
                  trudno osiągalne. Ale czy to co jest trudno osiągalne oznacza że jest lepsze,
                  czy też poprostu z jakiegoś banalnego powodu nie trafiło na wszystkie rynki,
                  czy też chodzi o indywidualizm, o chęć posiadania, czegoś, czym nie będzie
                  pachnieć pół miasta. tak sobie czytam te wszystkie wypowiedzi w celu lepszego
                  orientowania się ewtl. znalezienia inspiracji. sama szukam jakiegoś zapachu,
                  który dla mnie byłby idealnym.
                  • vanilia72 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 28.04.06, 08:57
                    czytaj czytaj, a jak coś Cię zaintryguje, a w pefrumerii nie będzie - pisz
                    śmiało na straganiku - tu zdarzają się cuda ;))
                    • olga1974 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 28.04.06, 09:50
                      a właśnie jak ma mnie zainteresować zapach, którego nie znam? na straganiku to
                      juz są konkrety, sprzedam, kupię, wymienię...trzeba najpierw wiedzieć czego się
                      chce. a ja nie wiem...sugerowanie się wyglądem flakonik bywa mylące...
                      poza tym jakoś sobie ten"poszukiwany, poszukiwana" upodobałam. być może ktoś
                      będzie pytał o coś co ja posiadam...ja narazie nic nie szukam, tzn szukam, ale
                      czegoś bliżej nieokreślonego.
                      • vanilia72 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 28.04.06, 10:12
                        a tu masz opisy ;))
                        www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=dd1c536dc0ad9a6d6501a92d3a100bdf&cmd=browse&category_id=35
                        • olga1974 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 28.04.06, 10:52
                          ok, przetstowałam, najpierw poczytałam opisy zapachów które znam - ale chyba
                          wyobraźnia mi szwankuje. Pozostają wizyty z perfumeriach, z których zazwyczaj
                          wychodzi się totalnie oszołomionym i nadal nie wie się - co??? im dłużej wącham
                          to na nadgarstku, tym większa niepewność.
                    • vanilia72 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 28.04.06, 11:47
                      uupss rozpędziłam się, jak Cię coś zaintryguje to pisz w poszukiwanym -
                      będziesz mogła potestować w domu, na spokojnie ;)
                  • jop Re: fiolki, próbki i takie tam.... 28.04.06, 16:16
                    Ale dlaczego właściwie doszukujesz się aż tak głębokich i ukrytych motywów? Ja
                    po prostu szukam nowych zapachów. Ładnych (czyli takich, które mi się podobają,
                    w których czuję się dobrze, które się dobrze nosi) albo ciekawych
                    (ekstremalnych wrażeń węchowych, zapachów niezwykłych, fascynujących).
                    Dostępność czy powszechność jest akurat dla mnie czynnikiem trzeciorzędnym
                    (uwielbiam Isseya Miyake, którym swego czasu woniało pół Polski), ale szukam
                    zapachów trudno dostępnych, np. niszowych, bo te powszechnie dostępne, w
                    Sephorach czy innym Marionnaud, mogę obwąchać bez problemu.
                • olga1974 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 28.04.06, 09:55
                  wygląda na to że trochę się orientujesz. mam małę pytanko...dostałam w
                  prezencie od mamy perfumy (kupione w arabskich liniach lotniczych) jest to
                  Guerlain "Love" w różowym pudełku, straszna landrynka. Czy Guerlain
                  kiedykolwiek coś takiego mógł stworzyć, bo wierzyć mi się w to nie chce - co to
                  wogóle jest?
                  • urstina Re: fiolki, próbki i takie tam.... 02.05.06, 21:57
                    Mam limitowankę Guerlain'a With Love, ale pudełko jest pomarańczowe, a napis w
                    kolorach czerwonym, różowym i białym. Czy Twoje perfumy to coś innego? Te moje
                    nie uważam za słodkie, dla mnie pachną lekko przywiędłą różą... Ale a propos
                    tematu postu - Twoje pytanie jest fajne i proste. Ja np. "uśmiecham się" do
                    Forumek z prośbami o próbki zapachów, które niekoniecznie są rzadkie czy
                    niszowe, ale w drogeriach w moim mieście (nie największym, ale wojewódzkim) nie
                    są dostępne. Poczytuję sobie opisy tu i tam, lub opinie posiadaczek i jak sobie
                    jakoś wyobrażę zapach na tej podstawie to zanim kupię, chciałabym skonfrontować
                    go z moimi nosem ;-) Dzięki uprzejmości Forumek kupiłam np. Apparition,
                    Cabotine Rose, a nie kupiłam Talisman, Caleche. Taka wymiana ma też aspekt
                    ściśle poznawczy - po prostu lubię poznaławać kolejne zapachy, choć
                    niekoniecznie z zamiarem nabycia. Poza tym cieszę się, gdy próbka ode mnie się
                    spodoba i może skusi na zakup lub też powstrzyma przed wtopą. Pozdrawiam i
                    życzę udanych poszukiwań zapachowych!
                    • olga1974 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 04.05.06, 08:32
                      Hej, sprawdziłam tego mojego guerlaina, nazywa się Love with all, pudełko jest
                      różowe z biało-srebrnym napisem. pachną dość słodko i intensywnie...butelka
                      mało atrakcyjna. nie wiem co z tym zrobić, nie używam tego bo mój mąż nie
                      toleruje tego zapachu.
                      Chwilowo przechodzę chyba jakiś kryzys, bo żaden zapach mnie szczególnie nie
                      wzrusza, sterta nudnych butelek na szafce i żadnego pomysłu....podczas wizyty w
                      perfumerii mogę przetestować co najwyżej 2 zapachy, perfumerie mnie
                      oszałamiają, po wyjściu jestem jeszcze bardziej zagubiona niż przed wejściem.
                      Mam kilka próbek, nic specjalnego, mogę komuś wysłać, jeśli byłby
                      zainteresowany.
                      Ja poczekam na lepsze czasy, chwilowo natchnienie mnie opuściło...ale żaden
                      kryzys nie trwa wiecznie.
                    • olga1974 Re: fiolki, próbki i takie tam.... 04.05.06, 12:50
                      znalazłam ! forever kiedyś o nim wspomniał. Nazywają się Love is All,
                      limitowany zapach roku 2005, a with love był limit. roku 2003.
                      Fajnie mieć coś limitowanego, mniej fajnie, że mi się ten zapach nie bardzo
                      podoba :(
      • mangos Piszę @ 26.04.06, 14:41

• kalia_t Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 26.04.06, 10:41
      Poszukuję próbeczki Euphorii, odwdzięcze się próbką z moich zapasów:-)*
      • olga1974 Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 26.04.06, 14:42
        dzisiaj pierwszy raz wylądowałam na tym forum. muszę przejrzeć swoje szuflady,
        u mnie zalega, a komuś może się przydać...hmm
    • elf.woman kropli lalique.. 27.04.06, 09:50
      le baiser i clair nilang (tudzież samego nilang). a gdyby ktoś uszczęśliwił mnie
      jeszcze odrobiną flora bella na przetestowanie, byłabym wielce zobowiązana..
      • rawita świeżaków Aqua Allegoria poszukuję 27.04.06, 10:02
        Chodzi mi o Anisia Bella lub Herba Fresca. Nie ma ktoś ochoty odpsikać kilka
        mililitrów do atomizerka w zamian np. za Birmane, albo czerwoną Dolce Gabbanę?
        Znajdzie się też coś innego :)
        • elf.woman Re: świeżaków Aqua Allegoria poszukuję 27.04.06, 10:06
          ..służę butlą anisia bella, jakieś minimum 75ml. bo chyba jej jednak nie
          zdzierżę. jakby co, pisz :)
          byle nie za birmane.. :-P
      • regata Re: kropli lalique.. 27.04.06, 11:01
        i ja się przyłączam do prośby...
    • olga1974 Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 27.04.06, 10:42
      czy wie ktoś kiedy się Tutti Kiwi na rynku pojawi?
      • roxi_hart Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 27.04.06, 10:59
        Wczoraj wachalam w douglasie.
        • olga1974 Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 27.04.06, 11:08
          merci...to się jutro do gdyni przejadę
      • jop Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 28.04.06, 16:20
        Tutti Kiwi średnie jest. Takie banalno-owocowe. Spodziewałam się czegoś
        ciekawszego. Grosselina lepsza, ale też nieporywająca. Pamplelune dalej rządzi.
        • olga1974 Re: Poszukiwany, poszukiwana cd 04.05.06, 08:11
          już wiem jak pachnie, zgadzam się, intensywnie pachnie ale zapach raczej
          średni...
    • wiolinka100 Kupie Foliflora 27.04.06, 12:04
      • wiolinka100 Re: Kupie Foliflora 27.04.06, 12:05
        Za szybko mi się wcisnęło :)
        Kupię AA Foliflora, w ilości koło 50 ml.

pozdrawiam
    • marsiglia Miracle 27.04.06, 12:50
      Poszukuje miniaturke, najlepiej ze sprayem lub jakas mniejsza ilosc
    • paniszprottka kropelki... 27.04.06, 17:59
      -Eau d'Hadrien
      -Cerutti Image
      -212 sexy
      -Eau de Rochas
      -cos cytrusowego,swiezego,wodnego i ladnego ;))

w zamian moge podzielic sie:

-Addict
      -En Jourdan the parfum
      -Violetta penhaligon's
      -Honeymoon
      -Red Edition Gery Webber
      -Stella
      -Stila Creme Bouquet
      -Ogrodek nilowy, jesli sie w koncu doczekam,zamowilam na allegro i juz mija 11
      dzien od mojej wplaty
      -Shalimar Light (ociupinke mam tylko)
      • agmusz Re: kropelki... 28.04.06, 09:57
        hej, mam dla Ciebie Eau de Rochas, Cerruti Image i obiecany słoneczny Dune:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka