11.07.07, 10:00
Niedawno pisałem o żagańskiej młodzieży wysiadującej na oparciach ławek na
Warszawskiej. I oto okazuje się, że czasem mam rację a i "lubuszczyna" czasem
coś z z sensem wydrukuje.
www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070711/POWIAT17/70710007/-1/powiat17
najbardziej podoba mi się wypowiedzieć dwudziestolatka: Niedługo to miasto
trzeba będzie zamknąć na kłódkę, bo niektórzy chcą spać. No cóż pieniactwo to
polska specjalność. A wystarczy zamontować plastikowe okna. Wygląda jednak na
to, że dyskoteki trzeba będzie organizować na Karlikach - wojsko ostatnio coś
mniej ćwiczy. Tylko co na to Zieloni? :-(
Obserwuj wątek
    • dj_dlugi Re: Impra 11.07.07, 10:20
      ale numer trafiliśmy na ten sam artykuł :D tylko ze ja 10 minut po Tobie:D
      zatem zgadzam się. a może by tak w ogóle godzina policyjna, najlepiej tuż po
      mszy wieczornej ;/
    • sliders Re: Impra 11.07.07, 10:34
      Dawny Hades ma się niedługo ożywić. W kwietniu Regionalna donosiła że "nowa"
      Jama ma zostać otwarta w okolicach czerwca, ale jak się przechodzi obok, to
      wydaje się że nawet do jesieni się nie wyrobią ;/
      • dj_dlugi Re: Impra 11.07.07, 13:55
        hades?
        • sliders Re: Impra 11.07.07, 22:30
          Na przeciwko sądu, <dawny teatr> był kiedyś Hades, o ile mnie pamięć nie myli.
    • mercin.brezan Re: Impra 11.07.07, 14:09
      proponuje wam kupić tam mieszkania i potem za wlasne pieniadze zakupic plastikowe okna :)))
      słowem, ciekawe czy gdyby hałas dobywał się pod wasze okna też byście tacy "cwani" byli, ja rozumiem mieszkańców, oni moze od czasu też chcą się bawić - podajcie adresy cos zorganizujemy w pobliżu :P
      • cancro Re: Impra 11.07.07, 14:16
        No nie poznaję kolegi! Zawsze zwolennik imprez i balang a tu nagle foch?!
        Rozumiejąc poniekąd problemy mieszkańców powiem,ze takie są koszty mieszkania w
        mieście. Zawsze rozwalają mnie tacy, co najchętniej chcieliby mieszkać na
        wrocławskim rynku, bo wszędzie blisko i jeszcze do tego mieć spokój i ciszę, a
        przed kamieniczką działeczkę, na której kwilą słowiki, kwitnie rozmaryn i
        dzięcielina...
        • mercin.brezan Re: Impra 11.07.07, 14:22
          otóż cancro
          Wrocławski Rynek i generalnie rynki miast są dla rozrywki stworzone i są ich
          naturalnym miejscem - tutaj mieszkancy powinni się liczyć z niedogodnościami
          lokali rozrywkowo-restauracyjnych

ale ów lokal z GL znajduje się na osiedlu, miejscu raczej przeznaczonemu do
          odpoczynku
          oto moje zdanie
          • dj_dlugi Re: Impra 11.07.07, 20:23
            tyle tylko, że specyfika żagańskiego rynku (ogromny parking na którym nigdy nie
            ma miejsca) nie pozwala na organizowanie "zabaw"...
            • mercin.brezan Re: Impra 11.07.07, 20:47
              miasto wymaga uporządkowania w wielu kwestiach
              wymieść różne schabiki i dewocjonalia z rynku a "wstawić" tam lokale, nawet la
              scale wroclawską ;)
              wrocławski rynek (choć to skala nieporównywalna) żyje całą noc jednak nikt nie
              zaprzeczy ze osiedla po 22 śpią
              p.s.

koło vegi tez nie ma wielkiego parkingu
              • sliders Re: Impra 11.07.07, 23:03
                Oczywiście, to co się dzieje w Rynku i jego okolicach jest miejscami żałosne.

Mieszkańcom osiedla przeszkadza chyba jednak nie hałas,a grupki podpitych osób
                szwędających się wokół dyskoteki.
                • voicer Re: Impra 12.07.07, 11:17
                  ja mieszkam w blokach na nocznickiego i nawet tam dochodza halasy, czasami
                  zastanawiam sie nad zakupem wiatrowki, zeby ustrzelic z okna w nocy nachlanych
                  wyrostkow lazacych cholera wie po co na bismark, dracych pyski pod samym oknem
                  :) fakt, impreza impreza ale wulgi pod oknem prosto z przepitego gardla, gdy o 5
                  rano trza wstac do pracy, to nic milego :P
                  • dj_dlugi Re: Impra 13.07.07, 14:30
                    Viocer przesadzasz :D nie jest tak tragicznie na naszym blokowisku ;) kiedyś
                    było gorzej.

ale skoro wszystkim przeszkadzają młodzi bawiący się to słucham propozycji. Bo
                    narzekać każdy potrafi, a rzeczowego rozwiązania nie daje nikt ;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka