soffica 11.07.04, 14:19 Czy któraś z Was ma pomalowane ściany którymś z tych kolorów? Interesuje mnie jakie dobrałyście dodatki kolorystyczne. No i jak te kolorki wyglądają na ścianie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenha Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 12.07.04, 15:26 Ja mam pomalowane drzwi magnolią pół mat. Wygląda ładnie choć ciut inaczej niż na opakowaniu. Taki jasny kremowy kolorek. no i to nie zawsze prawda że wystarczy raz pomalować (Dulux once). Drzwi były wcześniej pomalowane na pomarańczowo-czarny kolor i konieczne było malowanie 2 razy. Ale jak na ścianach nic nie masz to spoko. Co do dodatków to do magnolii pasuje prawie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_tchrzanowska Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 13.07.04, 15:24 Mam pastelową magnolię w kuchni - meble naturalna olcha, dodatki wiklinowe, dekoracyjne firanki (bo niczego nie załaniają, tylko ładnie wyglądają) pomarańczowe, a sprzęty kuchenne inox Odpowiedz Link Zgłoś
joana123 Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 14.07.04, 08:53 Ja również mam magnolie w kuchni-meble białe z bukowymi wykończeniami(blat)w oknie roleta w takim pomarańczowo-ceglastym kolorze.W ogóle wydaje mi się ,że do tego koloru pasują wszystkie odcienie pomarańczu,brązu,może bordo,czerwienie.Magnolia to takie mleko z odrobiną kawy( a pastelowy jaśmin planuję w salonie).pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
selavi77 Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 05.08.04, 10:48 Witam, ja mam w kuchni i przedpokoju ściany pomalowane magnolią. Kolorek wyszedł super. I tak jak piszecie wyżej wszystko do niego pasuje. Natomiast ściany w pokoju pomalowałam pastelowym jaśminem. Jak tylko ściany wyschły po malowaniu nie podobał mi się ten kolor.On wygląda jak brudny biały. Miałam nadzieję, że jak kupimy wypoczynek i komodę on nabierze jakiegoś wyrazu. No i kupiliśmy oliwkową kanapę. Kolor wygląda jeszcze gorzej niż przed zakupem mebli. I w związku z tym właśnie jestem na etapie wyboru nowego koloru ścian do mojego saloniku. Może ktoś coś doradziłby mi w tej sprawie. Jakim kolorem pomalować ściany? Proszę o pomoc. Za każdą rade będę wdzięczna. Pozdrawiam, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
wmacyszyn Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 20.08.04, 22:22 Spróbuj pomalować kolorem Ananas (troszkę jak ciepła cytryna) albo Słoneczna Pszenica (troszkę jak ciemy słoneczny, taki żółto-pomarańczowy, ale tą drugą proponuje trochę rozbielić),nie wiem jaką masz podłogę, ale powinno byc super o ile nie jest sosnowa - bedzie za żółto. Oba wyglądają super, są bardzo ciepłe i powiększają pomieszczenia. Aha, to nie są kolory Duluxa - szkoda na niego kasę. To są kolory Ekonowinki (albo Nobilesu) - któregoś z nich,nie pamietam, a nie mam juz wiaderka z farbą :-) Ale na pewno nie był to Dulux. Pozdrowienia. Daj znać jak wyszło o ile się zdecydujesz. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemontea Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 05.08.04, 13:51 Magnolię polecam z czystym sumieniem. Mam ją od kilku lat w pokoju dziennym. Meble w kolorze ciemnym trochę jak teak. Kanapa i fotele kremowe (już mają kilka lat więc krem troszkę zszarzał). Generalnie kolor nadaje się i do wykończenia pomieszczenia jasnymi meblami i ciemnymi a dodatki mogą być złote/patynowane. Duży wybór. Odpowiedz Link Zgłoś