cus27 20.11.09, 08:41 ...o wielu nick-ach,kim sa? Zakompleksionymi klamczuchami...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hunter82 Re: Osoby... 20.11.09, 08:51 najwidoczniej. internet wszystko przyjmie, dowolność słowa, anonimowość, to dla takich osób raj :) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Osoby... 20.11.09, 09:04 Nie dopisywałabym do tego filozofii, moim zdaniem takie osoby po prostu się bawią możliwościami internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Brawo za głos rozsądku 20.11.09, 11:27 Od razu zakompleksionymi trollami, potworami, mordercami, psychiczni co do jednego. Na moim przykładzie: Jak się stykasz z internetem pierwszy raz to cie to fascynuje, ja nie zapomnę swojego pierwszego wpisu w internecie. Otóż natknęlam się na recenzję jakiejś książki, którą właśnie (prze)czytałam. I była tam opcja 'dodaj komentarz' czy cos w tym stylu. To ja klik. Pole do pisania. To ja napisałam. Przycisk "wyslij" to ja klik. O, jakież byłomoje zdumienie, pomieszane z przerażeniem, dumą, fascynacją i niedowierzaniem, gdy oto ujrzałam na ogólnodostępnej stronie internetowej wydrukowane czarno na białym slowa własnego autorstwa, które tyle co napisałam!!! Byłam w szoku. Podobnie zresztą szok przeżyłam, gdy nieco później, napisałam maila do pewnej redakcji, był to pierwszy email napisany przez mnie w życiu, a było to wydawnictwo ksiązki "Windows95 dla początkujących" i autorzy tego dzieła ni mniej ni więcej, tylko odpisali mi, również mailem!!!! Tych emocji nigdy nie zapomnę :) Teraz już stara d.upa jestem i nawet trochę czasem żal,że tych emocji nigdy więcej nie mam szans przeżyć. :) A nicków, których za młodu uzywałam, nie zliczę. stare dzieje, głupota jest prawem młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Osoby... 20.11.09, 10:59 Ja aktualnie posługuję się dwoma, bo chcę się przestawić na drugi, tylko forumowy, ale że mam zapisane dwa hasła i jestem nieprzyzwyczajona to mi się czasem wciśnie nie ten ;). Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Osoby... 20.11.09, 11:56 nie wiem jak ty,ale ja twój nik widze po raz pierwszy w zyciu. zastanawiam sie czy nie ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Osoby... 20.11.09, 13:58 Dwa,to niewiele.Niektore osoby w jednym watku,zmieniaja po kilka razy nick-i,tworzac tym samym...niekonczacego sie tasiemca,w jakim celu? Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: Osoby... 20.11.09, 14:22 A to takie ważne kto jest kim tutaj??życia realnego nie macie?? Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Osoby... 20.11.09, 15:29 cus27 napisała: > Dwa,to niewiele.Niektore osoby w jednym watku,zmieniaja po kilka > razy nick-i,tworzac tym samym...niekonczacego sie tasiemca,w jakim > celu? a skad ta pewnosc?? na swoim przykładzie? Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 Re: Osoby... 20.11.09, 15:33 > ...o wielu nick-ach,kim sa? Wyrobnikami. Robią ruch na FK, co przekłada się na oglądalność reklam. Polecam AdBlock. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Osoby... 20.11.09, 16:08 Mysle, ze - jesli zadajesz takie pytanie - mylisz swiat realny z wirtualnym. Anonimowosc netu i umownosc w nim panujaca polega miedzy innymi na tym, ze mozna byc, kim sie chce, zakladac wiele kont, i jest to calkowicie legalne. Przykladanie do tego tej samej miary, co do udzielania falszywych informacji w realu to IMHO nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Osoby... 20.11.09, 17:43 -Nie myle "swiatow"(spokojna glowa).Moze masz spora doze racji ,croyance,ale mozna sie ,chyba, zastanowic nad aspektem moralnym wystepujacego problemu,ktory "powiewa"...nieuczciwoscia wobec forumowiczow! Odpowiedz Link Zgłoś
gondra Re: Osoby... 20.11.09, 17:58 > ale mozna sie ,chyba, zastanowic nad aspektem moralnym wystepujacego > problemu,ktory "powiewa"...nieuczciwoscia wobec forumowiczow! Lol. Wyluzuj.;) Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Osoby... 20.11.09, 18:26 Ale my tu nie wystepujemy jako 'my', tylko jako wirtualne twory z nickami :-) Uczciwosc forumowa zaczyna sie i konczy na nicku, nie jestesmy zobowiazani do np. opowiadania forumowiczom prawdy o naszym zyciu poza forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrotka1 Re: Osoby... 20.11.09, 20:37 >I po co zmieniac nick-i? W wielu przypadkach po to, aby nie zostawiać śladu całodobowego dyżurowania na forum :D Bo to zmniejszyłoby nieco wiarygodność niektórych specjalistów/ek od wszelkich problemów - ktoś, kto nie ma życia poza netem nie powinien kreować się na wyrocznię :D Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Osoby... 21.11.09, 06:28 Przynajmniej... jedno logiczne wyjasnienie !Caly dzien przed komputerem...chore! Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: Osoby... 21.11.09, 08:10 cus27 napisała: > ...o wielu nick-ach,kim sa? Zakompleksionymi klamczuchami...? -------------------------------- Nie. Są raczej osobami nad wyraz wesołymi wyluzowanymi, traktującymi raczej niepoważnie i z ogromną dozą humoru takie bzdety jak forum. Bo z forum nikt nie znika. Zmienia tylko nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: Osoby... 21.11.09, 08:22 Nie. Problem mają osoby tworzące swój netowy wizerunek z większą dbałością niż relacje z osobami obok, osoby przywiązane tak do nicków, że jak pojawia się ktoś o podobnym, to są oburzone jakby odebrał im tożsamość. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: Osoby... 21.11.09, 08:31 cus27 napisała: > -Oj,jasnowidza mamy! ---------------- Raczej osobę stąpającą pewnie po realnym świecie i traktującą we właściwy sposób świat wirtualny. Odpowiedz Link Zgłoś
beret_a Re: Osoby... 21.11.09, 11:50 Oczywiscie, tow.ortalion vel krupniok_pl, vel polonews5 vel mr_kagan vel prawdziwystarywjarus vel iluzja-w-zagrodzie vel wiele innych. Choc w twoim przypadku nad wyraz zakompleksionym, znerwicowanym starym dziadem, ktory zmienia nicka, by sam ze soba toczyc dyskusje lub gdy go ktos mocno osmieszy. Hahahahahaha! > Nie. Są raczej osobami nad wyraz wesołymi wyluzowanymi, traktującymi raczej nie > poważnie i z ogromną dozą humoru takie bzdety jak forum. Odpowiedz Link Zgłoś
007lenka Re: Osoby... 21.11.09, 09:38 A nie pomyliłaś/eś forum internetowego z Forum Romanum?!Ludzie to mają problemy... Naprawdę takie rzeczy jak udzielanie się innych na forum internetowym traktujesz z taką śmiertelną powagą? nie zauważyłam, żeby były jakieś podstawy, by doszukiwać się związku między internetową ksywką a cechami osobowości(i to takiego kalibru!) w prawdziwym świecie. Ja mam co najmniej dwa nicki - na pewno jestem zakompleksionym kłamczuchem, lol - ponieważ często na niektórych forach pisze się o jakichś elementach życia prywatnego, choćby między wierszami, a ja nie mam ochoty na budowanie spójnej tożsamości internetowej i nie życzę sobie, by np. istniała możliwość poznania szczegółów mojego życia seksualnego albo historii chorób przez ludzi, którym zadaję tylko pytanie o przepis na zapiekankę albo o najlepszą nagrywarkę DVD. Nie życzę sobie też, by ktoś mi wytykał: "w poście z dnia... pisałaś, że ... , a dziś twierdzisz że...." - zauważyłam, że zdarza się to nagminnie w dyskusjach,a ja nie mam ani czasu,ani ochoty stawać pod sądem jakichś internetowych bytów - bo tym dla mnie są uczestnicy forum, niczym więcej.nie interesuje mnie, kto się kryje pod nickami i czy jest konsekwentny.Skupiam energię raczej na relacjach z ludźmi w realnym świecie.W życiu nie przyszłoby mi do głowy (i chyba większości ludziom zdrowo traktujących Internet), że ma to coś wspólnego z kłamstwem i kompleksami. Tego typu anonimowość w sieci to moje święte prawo.Przecież Intenet,a zwłaszcza takie umilacze wolnego czasu jak forum, to zabawka i narzędzie pracy,nic poza tym,ledwo dodatek do życia.Nie podchodzę do tego emocjonalnie,nie przypisuję uczestnikom forum jakichś szczególnych cech,nie przeszkadzają mi wielonickowcy,trolle,zazwyczaj nawet nie sprawdzam,czy ktoś odpowiada na moje posty,bo zaraz po naskrobbaniu na forum zapominam co,gdzie i o czym,chyba że czekam na jasną odpowiedź w konkretnej sprawie.mam dosyć ciekawe życie i relacje z innymi w realu,nie potrzeba mi sztucznie napędzanych emocjji:-)Pozdrawiam i życzę więcej dystansu! Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Osoby... 21.11.09, 10:09 -A,ktory to...nick... z kolei(w tym watku)? Odpusc sobie,kobito ! Powodzenia w zyciu...realnym! Odpowiedz Link Zgłoś
007lenka Re: Osoby... 21.11.09, 10:28 Uspokój się... bo Ci żyłka pęknie :-) to tylko Internet:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: Osoby... 21.11.09, 10:44 cus27 wyluzuj.:) Jakie to ma znaczenie czy ktoś ma jeden nick czy 20? Na durnia wychodzi jak się wyda w wątku,że pisze sam ze sobą i tyle. Jednonickowym łatwiej dopierniczyć bo większość kontroluje co pisze i pisał kiedyś. Wtedy łatwiej czepiać się nicka bo nic innego w głowie takiego rozmówcy nie ma:)Ubaw po pachy jak sobie osobnik taki przekręci nicka i już może śmiać się z własnej głupoty. Ja tam nie pamiętam co kto kiedy pisał i jak się wypowiadał. Jest jakiś temat ciekawy to napiszę. Nie ma to omijam i nawet nie otwieram. Jest tu parę osób jedninickowych i fajnie jest ich poczytać. Powinnaś mieć mur chiński na to i traktować bycie tu jako zabawę. Jeśli chodzi o Cię to nawet nie wiem jakie masz poglądy i czy jesteś tu długo czy krótko.Takim sposobem traktuje Cię sprawiedliwie bo nie pamiętam czy miałaś coś do mnie czy nie:) To nie ignorancja. To luzackie podejście do forum takiego jak to. Funny uwielbiam czytać i od pewnego czasu jana_hu:) waniliowa też mądra babka chociaż czepialska:D alpepe też postrzelona jest i też potrafi dopieprzyć ale w sumie w miarę normalna. To tak na szybkiego opisałam znanych tu piszących i wpadających. Jest ich trochę więcej tych których pamiętam i lubię czytać/dyskutować. Wielonickowi nie mają w mojej głowie miejsca bo są dla mnie tylko parorazowymi nickami. Ale ich święte prawo bronić własnej prywatności i tożsamości. Odpowiedz Link Zgłoś
007lenka Re: Osoby... 21.11.09, 10:49 Święte słowa Pani Dobrodziejki :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Waniliowa... 21.11.09, 11:18 przeciez,ja sie wogole tym nie denerwuje! Zadalam proste pytanie po co i dlaczego ,i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś