Dodaj do ulubionych

Power Point - pomozcie :P

10.01.10, 19:00
Czy da sie wydrukowac slajdy tak, aby byly one wieksze, kosztem
marginesow? Zmniejszenie liczby slajdow na strone nie robi roznicy w
ich wielkosci. Troche powiekszyly sie kiedy zaznaczylam w opcji
drukowania "skaluj do rozmiaru papieru", ale nieznacznie. Nie zalezy
mi na marginesach, ani gornych ani dolnych ani tych po bokach ;)) Da
sie wydrukowac wieksze slajdy ich kosztem?
Obserwuj wątek
    • black-emissary Re: Power Point - pomozcie :P 10.01.10, 19:03
      Może zmniejsz marginesy? :|
    • zloty.strzal Re: Power Point - pomozcie :P 10.01.10, 19:38
      Ja kiedyś w Open Office robiłam tak, że drukowałam po 6 na stronę do pliku pdf i
      wtedy żadnych odstępów między slajdami nie było.
    • reina-de-mi-casa Re: Power Point - pomozcie :P 10.01.10, 20:36
      Hej,

nie jestem pewna, czy to o to Tobie chodzi..
      w PP w "opcjach drukowania"ustawić zamiast drukuj materiały informacyjne" (bo to tylko wtedy wybiera sie liczbę slajdów na stronę) "slajdy" + też zakliknąć ptaszka 'skaluj do rozmiaru papieru". Slajd wychodzi na całą A4, orientacja pozioma.
      • margulinka Re: Power Point - pomozcie :P 10.01.10, 21:30
        wiem, ze tak mozna, ale musze porobic kilka kopii i wtedy poszloby
        mi duzo papieru, gdyby jeden slajd byl na jedna strone. Chyba musze
        zmniejszyc marginesy, ale w PP nie widze takiej opcji jak w
        wordzie :/
        • pencerfum Re: Power Point - pomozcie :P 10.01.10, 22:10
          Nie wiem czy dobrze Cię rozumiem, więc sorry jeśli napiszę oczywistą oczywistość
          :-) ale na 1 stronie wydruku możesz zmieścić do 9 slajdów. Po prostu, gdzy
          klikniesz drukuj i pojawia się okno drukowania tam gdzie jest drukuj: zamiast
          slajdy wybierasz materiały informacyjne. I wybierasz liczbę slajdów na stronę.
          Z wielkością slajdów możesz pomanewrować w "ustawieniach strony"
        • reina-de-mi-casa Acha. no to jednak nie zrozumiałam Twojego opisu;] 10.01.10, 22:59
          Myślałam, że potrzebujesz JEDNEGO dużego slajdu na JEDNEJ stronie (jakąś mapę czy coś). a Ty chyba chcesz je poupychać na 1 arkuszu, ale żeby dało się jeszcze to czytać bez lupy, tak?

wydaje mi się, ze w PP zmiana marginesów nic nie zmieni,bo...ich tam po prostu nie ma :). każda strona projektu, łącznie z motywem, który czasami zajmuje sporo miejsca, jest jednym "obrazem", w którym od biedy mogłabyś powiększyć wybrane elementy.
          Dopasowywanie rozmiaru strony do szerokości ekranu, papieru itd, nie zmieni tego, że zawartość wydrukowanych na jedym arkuszu paru slajdów będzie trudna do rozczytania ;/

jedyne co mi przychodzi do głowy, to zapisać cały pokaz slajdów jako "jpeg", w wordzie ustawić wąskie marginesy i wstawić te wszystkie obrazy :I (wejść w "wstawianie", zaznaczyć wszystkie slajdy (teraz juz obrazy *jpeg)i wstawić do dokumentu). wychodzą tylko 2 slajdy na stronę, ale są większe (nie jakoś sporo większe ale zawsze coś :) ) niż te drukowane w PP ustawieniem "2 slajdy na stronę". czyli oszczędność papieru- 50% :)

uff ale się naprodukowałam
          • margulinka Re: Acha. no to jednak nie zrozumiałam Twojego op 11.01.10, 00:06
            eh, wybawilam sie tym pp i nic :/ chodzi mi o to, ze majac powiedzmy
            6 slajdow na stronie, na papierze mamy powiedzmy 2cm
            marginesu/czystej przestrzeni u gory, na dole i po bokach. Nawet jak
            damy 9 slajdow na strone to te marginesy nadal sa, a slajdy sa
            upychane - dostosowywuja sie do ustawien strony. - mialam nadzieje,
            ze da sie zlikwidowac marginesy i poszerzyc slajdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka