lejdizgaga Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 18.02.10, 23:36 A ja mam długie włosy, które doprowadzają mnie do rozpaczy, nie cierpię ich!! Czasem po prostu zwinę je w jakiś pędzel i przynajmniej nie przeszkadzają. W krótkich fryzurkach wyglądam fatalnie,tragicznie i beznadziejnie, więc chyba na starość będę musiała nosić jakieś chustki na głowie, bo już sobie wyobrażam te wiszące siwe strąki, błeee.... Swoją drogą, jak już ktoś napisał, jedne kobiety piękniej wyglądają w długich, drugie w krótkich włosach. Poznałam kiedyś dziewczynę, miała piękną twarz, szalenie wyraziste oczy, i do tego fryzurkę a la O'Connor. Na zapałkę, dosłownie, nie wiem, czy miała włosy długości pół centymetra? Wyglądała zjawiskowo, przepięknie, niesamowicie! Widziałam ją tylko raz w życiu, z dziesięć lat temu, a wbiła mi się w pamięć na amen i nigdy jej nie zapomnę. Z całą pewnością była to najpiękniejsza kobieta, jaką dotąd poznałam. Ehhh, gdybym tak była facetem :D Odpowiedz Link Zgłoś
orange_tail Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 00:50 mam zupełnie inne zdanie na ten temat. krótkie włosy dodają uroku, odmładzają, nadają charakteru. wspaniale w takiej fryzurze wyglądała Jean Seberg po prostu klasyka w temacie. o Twiggy już nie wspomnę. wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lu_bella Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 05:55 He he :) Oszpecona to jest Rosati. Kobieta wielkości siedzącego psa, z łbem natapirowanym że... A widziałam wczoraj w TV Monikę Brodkę. Podobnej postury w króciutkiej fryzurce- super :) Oczywiści uwielbiam krótkie fryzury, chociaż teraz jestem na etapie dłuższych i jakoś szkoda mi zmarnować rok męczarni. No i babulinką jestem ;( chlip chlip. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 08:24 <gest Kozakiewicza> Odpowiedz Link Zgłoś
ygawa81 Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 08:36 Ja również jestem za długimi/półdługimi włosami. Uważam, że włosy dłuższe dodają kobiecości i uroku. Włosy są ozdobą. Ileż pań które mają ładną buźkę i króciutkie włosy znacznie lepiej wyglądałaby w dłuższych włosach?-fajnie ściętych i wymodelowanych. A najlepsi są w tym wszyscy fryzjerzy, im więcej mogą ściąć tym lepiej dla nich.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
takajatysia Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 08:39 przerobiłam długości włosów od 4 mm do pół metra. Najlepiej było mi w paziu chyba (do twarzy), ale noszę jednak długie, bo takie rozpuszczone i porządnie ułożone robią o wiele większe wrażenie a też wyglądam ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka nieprawda 19.02.10, 08:43 Nieprawda i jeszcze raz nieprawda. Niektórym pasuja właśnie krótkie, odsłaniają twarz, odwracają uwagę od włosów i powodują skupienie na rysach twarzy: wyraziste brwi, duze oczy, piękne usta - to klucz do powodzenia takich fryzur. W moim przypadku - chociaż nie jestem klasyczna pięknością ;) - każda fryzura półdługa lub długa - wyglada beznadziejnie (w wieku nastolatki długie włosy mi pasowały, obecnie zupełnie mi nie pasują). Mam włąśnie taką krótką, ciemną fryzurę, ciemnie brwi i oczy, i jest mi w niej po rpostu lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zofjawu Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 10:44 Tylko kobieta bardzo pewna swojej kobiecości może zdecydować się na krótką fryzurkę. Wtedy nie musi chować się za stereotypami. Osobiście jestem zdania, że kobieta obcięta zupełnie króciutko może być dużo seksowniejsza niż taka, która od urodzenia nie obcina i przysiada sobie włosy - to nie kwestia fryzury, a samopoczucia i pewności siebie. Nic mnie bardziej nie denerwuje niż mówienie "dziewczynka powinna mieć długie włosy". Says who? Sądzę, że gdyby ktoś założył wątek o tym, że kobieta powinna nosić sukienki zamiast spodni, bo spodnie są mało kobiece - większość Pań by go zakrzyczała, a to wielce analogiczna sytuacja - może wymagająca odrobinę szerszych horyzontów, niemniej analogiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamkobiety Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 10:59 Sukienka wąska w talii do pół uda. To jest to:) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 11:12 kobiety to masochistki, rodza dzieci, obcinaja wlosy, taki jest nasz kulturowy status Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 11:24 czy mogłabyś wyjaśnić, dlaczego krótkie włosy mają być dowodem kobiecego masochizmu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia mahadeva 19.02.10, 12:06 pomyłka- GŁUPIE kobiety są masochistkami. głupie kobiety rodzą dzieci bo tak trzeba, głupie kobiety obcinają włosy wyłącznie dla wygody i żeby się poczuć gorzej. mądre kobiety rodzą dzieci, bo chcą je mieć i doskonale wychować i noszą takie fryzury w jakich czują się świetnie. Twoje posty i życiowe problemy są tak idiotyczne, że nie chce mi się wierzyć, że to serio (chodzi oczywiście o poniżanie się dla 'Misia' i absurdalne wymówki, że tak jest najlepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
archeopteryx Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 15:44 > Jak mozna sie tak oszpecic krotka fryzura. Kobiety powinny miec zakaz obcinania > wlosow na faceta. ZA przeproszeniem chrzanisz. Co Ci do tego jak kto ma obcięte włosy? Ja mam bardzo gęste i grube włosy w pięknym kolorze. Aktualnie obcięte na bardzo krótko z dyskretnym irokezem ;) Nosiłam wszystkie długości włosów, ale tę fryzurę pokochałam najbardziej. Przyznaję jednak, że żeby wydobyć z niej maksimum efektu najlepiej dobrze podmalować oczy i założyć długie kolczyki. Mój mąż - odwieczny zwolennik długich włosów - też uwielbia tę fryzurę chociaż początkowo słysząc o moich fryzjerskich zamysłach sprzeciwiał się jej. Teraz postrzegam długie włosy jako smętne. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 16:00 Wracając jeszcze na chwilę do kwestii fryzur i polemiki=krótko-źle, długo-dobrze=małe porównanie: Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 16:04 osobom z tak długą twarzą zawsze lepiej będzie w krótkich lub spiętych włosach, bo to optycznie poprawia proporcje. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 16:31 ja mam takie krotkie wlosy i nie czuje sie oszpecona. to sa jej wlosy i z nimi robi co chce gdyby polki mialy zakaz obcinania wlosow to fryzjer bylby zbedny :D no bo ktora polka pojdzie do fryzjera na farbowanie od 120 zl(zalezy gdzie)/? baa... ktora polka wytrzymalaby z 2 metrowymi wlosami - i kto by je farbowal :D? oszpecona czulabym sie a) gdyby wypadalyby mi wlosy garsciami przez prostowanie b) a wlosy wywijalyby sie w rozne strony z powodu wilgoci po prostowaniu a tak jestem zadowolona :D zaplacilam wczoraj 10 zl za przyciecie koncowek, farba wyniosla mnie 15 zl / co starcza na 2 uzycia, wlosy schna 1-2 minutki, mycie jest szybciutkie :D Odpowiedz Link Zgłoś
aardwolf Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 16:38 przecież ta dziewczyna 1000 razy lepiej wygląda na pierwszym zdjęciu! Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 18:17 Następna, co chce sobie świat uprościć.:P Są kobiety, które nawet obcięte na jeża wyglądają świetnie. Ale do tego trzeba mieć idealne proporcje twarzy, a takie ma może 5% osób. A długie włosy wyglądają dobrze tylko, gdy są gęste, grube i wypielęgnowane - niestety to mniejszość, na ulicy widuję głównie cienkie/przesuszone strąki lub w najlepszym przypadku włosy przeciętne. Często najbezpieczniejsze i najbardziej twarzowe są fryzury do ramion, bo zdają egzamin i przy kiepskich włosach i przy niezbyt ładnej twarzy, do tego są praktyczne. Ja miałam i włosy do pasa i 3 cm. Teraz mam do połowy pleców. Ale ja szybko się nudzę i jedna fryzura to u mnie najwyżej kilka miesięcy. No i jestem w tej mniejszości posiadaczek pięknych, gęstych włosów. Odpowiedz Link Zgłoś