Dodaj do ulubionych

Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlosy)

• lejdizgaga Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 18.02.10, 23:36
      A ja mam długie włosy, które doprowadzają mnie do rozpaczy, nie cierpię ich!!
      Czasem po prostu zwinę je w jakiś pędzel i przynajmniej nie przeszkadzają. W
      krótkich fryzurkach wyglądam fatalnie,tragicznie i beznadziejnie, więc chyba na
      starość będę musiała nosić jakieś chustki na głowie, bo już sobie wyobrażam te
      wiszące siwe strąki, błeee....
      Swoją drogą, jak już ktoś napisał, jedne kobiety piękniej wyglądają w długich,
      drugie w krótkich włosach. Poznałam kiedyś dziewczynę, miała piękną twarz,
      szalenie wyraziste oczy, i do tego fryzurkę a la O'Connor. Na zapałkę,
      dosłownie, nie wiem, czy miała włosy długości pół centymetra? Wyglądała
      zjawiskowo, przepięknie, niesamowicie! Widziałam ją tylko raz w życiu, z
      dziesięć lat temu, a wbiła mi się w pamięć na amen i nigdy jej nie zapomnę. Z
      całą pewnością była to najpiękniejsza kobieta, jaką dotąd poznałam.
      Ehhh, gdybym tak była facetem :D
    • orange_tail Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 00:50
      mam zupełnie inne zdanie na ten temat. krótkie włosy dodają uroku, odmładzają,
      nadają charakteru. wspaniale w takiej fryzurze wyglądała
      Jean
      Seberg

po prostu klasyka w temacie.

o Twiggy już nie wspomnę. wiadomo o co chodzi.

• lu_bella Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 05:55
      He he :) Oszpecona to jest Rosati. Kobieta wielkości siedzącego psa, z łbem natapirowanym że...
      A widziałam wczoraj w TV Monikę Brodkę. Podobnej postury w króciutkiej fryzurce- super :)
      Oczywiści uwielbiam krótkie fryzury, chociaż teraz jestem na etapie dłuższych i jakoś szkoda mi zmarnować rok męczarni. No i babulinką jestem ;( chlip chlip.
    • menk.a Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 08:24
      <gest Kozakiewicza>
    • ygawa81 Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 08:36
      Ja również jestem za długimi/półdługimi włosami. Uważam, że włosy dłuższe dodają
      kobiecości i uroku.
      Włosy są ozdobą. Ileż pań które mają ładną buźkę i króciutkie włosy znacznie
      lepiej wyglądałaby w dłuższych włosach?-fajnie ściętych i wymodelowanych.

A najlepsi są w tym wszyscy fryzjerzy, im więcej mogą ściąć tym lepiej dla nich..
      pozdr
    • takajatysia Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 08:39
      przerobiłam długości włosów od 4 mm do pół metra. Najlepiej było mi
      w paziu chyba (do twarzy), ale noszę jednak długie, bo takie
      rozpuszczone i porządnie ułożone robią o wiele większe wrażenie a
      też wyglądam ładnie.
    • dzikoozka nieprawda 19.02.10, 08:43
      Nieprawda i jeszcze raz nieprawda.
      Niektórym pasuja właśnie krótkie, odsłaniają twarz, odwracają uwagę
      od włosów i powodują skupienie na rysach twarzy: wyraziste brwi,
      duze oczy, piękne usta - to klucz do powodzenia takich fryzur.
      W moim przypadku - chociaż nie jestem klasyczna pięknością ;) -
      każda fryzura półdługa lub długa - wyglada beznadziejnie (w wieku
      nastolatki długie włosy mi pasowały, obecnie zupełnie mi nie
      pasują). Mam włąśnie taką krótką, ciemną fryzurę, ciemnie brwi i
      oczy, i jest mi w niej po rpostu lepiej.
    • zofjawu Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 10:44
      Tylko kobieta bardzo pewna swojej kobiecości może zdecydować się na krótką
      fryzurkę. Wtedy nie musi chować się za stereotypami.
      Osobiście jestem zdania, że kobieta obcięta zupełnie króciutko może być dużo
      seksowniejsza niż taka, która od urodzenia nie obcina i przysiada sobie włosy -
      to nie kwestia fryzury, a samopoczucia i pewności siebie.
      Nic mnie bardziej nie denerwuje niż mówienie "dziewczynka powinna mieć długie
      włosy". Says who? Sądzę, że gdyby ktoś założył wątek o tym, że kobieta powinna
      nosić sukienki zamiast spodni, bo spodnie są mało kobiece - większość Pań by go
      zakrzyczała, a to wielce analogiczna sytuacja - może wymagająca odrobinę
      szerszych horyzontów, niemniej analogiczna.
      • kochamkobiety Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 10:59
        Sukienka wąska w talii do pół uda. To jest to:)
    • mahadeva Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 11:12
      kobiety to masochistki, rodza dzieci, obcinaja wlosy, taki jest nasz
      kulturowy status
      • sumire Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 11:24
        czy mogłabyś wyjaśnić, dlaczego krótkie włosy mają być dowodem kobiecego
        masochizmu? :)
      • lesialesia mahadeva 19.02.10, 12:06
        pomyłka- GŁUPIE kobiety są masochistkami. głupie kobiety rodzą dzieci bo tak
        trzeba, głupie kobiety obcinają włosy wyłącznie dla wygody i żeby się poczuć
        gorzej. mądre kobiety rodzą dzieci, bo chcą je mieć i doskonale wychować i noszą
        takie fryzury w jakich czują się świetnie.
        Twoje posty i życiowe problemy są tak idiotyczne, że nie chce mi się wierzyć, że
        to serio (chodzi oczywiście o poniżanie się dla 'Misia' i absurdalne wymówki, że
        tak jest najlepiej)
    • archeopteryx Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 19.02.10, 15:44
      > Jak mozna sie tak oszpecic krotka fryzura. Kobiety powinny miec
      zakaz obcinania
      > wlosow na faceta.

ZA przeproszeniem chrzanisz. Co Ci do tego jak kto ma obcięte włosy?
      Ja mam bardzo gęste i grube włosy w pięknym kolorze. Aktualnie
      obcięte na bardzo krótko z dyskretnym irokezem ;) Nosiłam wszystkie
      długości włosów, ale tę fryzurę pokochałam najbardziej. Przyznaję
      jednak, że żeby wydobyć z niej maksimum efektu najlepiej dobrze
      podmalować oczy i założyć długie kolczyki. Mój mąż - odwieczny
      zwolennik długich włosów - też uwielbia tę fryzurę chociaż
      początkowo słysząc o moich fryzjerskich zamysłach sprzeciwiał się
      jej. Teraz postrzegam długie włosy jako smętne.
    • potworski Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 16:00
      Wracając jeszcze na chwilę do kwestii fryzur i polemiki=krótko-źle,
      długo-dobrze=małe porównanie:

https://www.dailymakeover.com/appImages/galleryImages/all_womens_looks/Agyness_Deyn+Mar_17_2009.jpg

https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/22672.jpg
      • alpepe Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 16:04
        osobom z tak długą twarzą zawsze lepiej będzie w krótkich lub spiętych włosach,
        bo to optycznie poprawia proporcje.
        • zawszezabulinka Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 16:31
          ja mam takie krotkie wlosy i nie czuje sie oszpecona. to sa jej wlosy i z nimi
          robi co chce

gdyby polki mialy zakaz obcinania wlosow to fryzjer bylby zbedny :D no bo ktora
          polka pojdzie do fryzjera na farbowanie od 120 zl(zalezy gdzie)/? baa... ktora
          polka wytrzymalaby z 2 metrowymi wlosami - i kto by je farbowal :D?

oszpecona czulabym sie
          a) gdyby wypadalyby mi wlosy garsciami przez prostowanie
          b) a wlosy wywijalyby sie w rozne strony z powodu wilgoci po prostowaniu

a tak jestem zadowolona :D zaplacilam wczoraj 10 zl za przyciecie koncowek,
          farba wyniosla mnie 15 zl / co starcza na 2 uzycia, wlosy schna 1-2 minutki,
          mycie jest szybciutkie :D
      • aardwolf Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 16:38
        przecież ta dziewczyna 1000 razy lepiej wygląda na pierwszym zdjęciu!
    • sid.leniwiec Re: Samooszpecanie sie przez kobiety (krotkie wlo 25.02.10, 18:17
      Następna, co chce sobie świat uprościć.:P

Są kobiety, które nawet obcięte na jeża wyglądają świetnie. Ale do tego trzeba
      mieć idealne proporcje twarzy, a takie ma może 5% osób.
      A długie włosy wyglądają dobrze tylko, gdy są gęste, grube i wypielęgnowane -
      niestety to mniejszość, na ulicy widuję głównie cienkie/przesuszone strąki lub w
      najlepszym przypadku włosy przeciętne. Często najbezpieczniejsze i najbardziej
      twarzowe są fryzury do ramion, bo zdają egzamin i przy kiepskich włosach i przy
      niezbyt ładnej twarzy, do tego są praktyczne.

Ja miałam i włosy do pasa i 3 cm. Teraz mam do połowy pleców. Ale ja szybko się
      nudzę i jedna fryzura to u mnie najwyżej kilka miesięcy. No i jestem w tej
      mniejszości posiadaczek pięknych, gęstych włosów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka