Dodaj do ulubionych

Farbowanie pomóżcie :DDDD

20.04.10, 12:48
machnęłam sobie szamponetką włosy( błąd życiowy zdarza się :P) mogę
sobie teraz farbom z londy ( ciemnym brąz )strzelić na i tak ciemne
włosy ?

1. boję się po szamponetce farbować farbom ( może bez potrzeby ,nie
wiem nie znam się )

2.w życiu nie farbowałam włosów ile mam wlać tej emulsji aktywującej
do miseczki ?

3.Włosy muszą być wilgotne czy suche.

AAA do fryzjera poki co nie pojde bo moja fryzjerka pojechała w swiat
a jak poszłam do innego to mi tak zapierniczył, że na razie sama się
pobawię
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 12:53
      strzel se drugą szamponetkę
      a jeśli już musisz zmienić kolor to kup casting
      • izabella9.0 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 13:00
        strzeliłam już drugą ale kolor nie wyszedł bo tamten poprzedni
        przebija i jest nieciekawie - dowiedziałam się ze szansonetką mi tego
        nie pokryje - kolor się zmiesza i ze tylko farba..nieważne

kupiłam już londe - za późno :DDD

a i byka strzeliłam farbą oczywiście a nie farbom :P
    • bell82 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 13:02
      akurat szamponetki jakies grozne nie sa..moze zamiast od razu kłasc farbe, kup
      sobie jakis szampon przeciwłupiezowy, ktory bardzo dobrze zmywa kolor z
      głowy..moze sprobuj zmyc to troche na poczatek..
      co do farby - wszystko zalezy od długosci włosow, jednak najlepiej rozrobic cała
      farbe i jezeli cos zostanie poprostu sie tego pozbyc, gdyz takie przechowywanie
      resztek raczej nie jest wskazane, co nawet pisze na ulotce..
      teraz farby są róznorakie - ja uzywam takiej która nakłada sie akurat na mokre
      włosy, ale oczywiscie sa takie które nakłąda si ena suche, wszystko rowniez
      powinno pisac na ulotce...
      • izabella9.0 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 13:11
        Powiem tak: zmywanie koloru mnie nie interesuje , chce sobie nawet
        tą farbę założyć żeby uzyskać taki kolor jak chce szamponetka prawie
        mi go dała ale poprzedni przebija i jest nieciekawie.:DDDDDDD Na
        ulotce pisze żeby nie farbować po wcześniejszym użyciu henny wiec się
        trochę boje.

No dobra powiedzmy ze rozrobię całą farbę z tubki a ile mam dać tej emulsji , też całą ? bo mi sie wydaje ze to za duzo
        AAAA no i na suche czy wilgotne włosy ?:DDD

• bell82 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 13:14
          izabella9.0 napisała:
          > No dobra powiedzmy ze rozrobię całą farbę z tubki a ile mam dać tej emulsji ,
          > też całą ? bo mi sie wydaje ze to za duzo
          > AAAA no i na suche czy wilgotne włosy ?:DDD
          >

no skoro pisze na ulotce, ze na cała farbe dac cała butelke emulsji to tak
          trzeba zrobic, inaczej ci wyjdzie jakis koszmarek bo farba nie bedzi emiala
          odpowiednich własciwosci do wytworzenia koloru na głowie..
          • izabella9.0 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 13:20
            No własnie ,że nie pisze DOKŁADNIE :DD jakby pisało to bym dała i
            olewka - niech się dzieje wola nieba :P ale pisze ze wycisnąć zawartość tubki do miseczki i dodac emulsje aktywującą a za cholerę nie
            pisze ile.
            • bell82 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 13:30
              izabella9.0 napisała:

> No własnie ,że nie pisze DOKŁADNIE :DD jakby pisało to bym dała i
              > olewka - niech się dzieje wola nieba :P ale pisze ze wycisnąć zawartość tubki
              > do miseczki i dodac emulsje aktywującą a za cholerę nie
              > pisze ile.

no dla mnie to oczywiste ;]
              • izabella9.0 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 13:37
                "no dla mnie to oczywiste ;]"

No to mnie oświeć mówiłam ,że jestem tępa w te klocki :P
                • bell82 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 13:54
                  izabella9.0 napisała:

> "no dla mnie to oczywiste ;]"
                  >
                  > No to mnie oświeć mówiłam ,że jestem tępa w te klocki :P

wymieszaj wszystko, jezeli emulsji miałabys dodac połowe, czy 1/4 to byłoby to
                  zaznaczone na ulotce
                  • izabella9.0 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 13:58
                    no tak zrobię..a ma to jakieś znaczenie czy włosy są suche czy mokre
                    ja Ty robisz?
                    • bell82 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 14:01
                      izabella9.0 napisała:

> no tak zrobię..a ma to jakieś znaczenie czy włosy są suche czy mokre
                      > ja Ty robisz?

powaznie nie ma takiej info???? zazwyczaj farbe kładzie sie na suche włosy,
                      jednak ja uzywam farby casting loreal i ja wyjatkowo kładzie sie na
                      mokre..pisałas ze farba to londa - obstawiałabym suche,jednak poszperaj w
                      googlach, bo nie chce miec Cie na sumieniu ;] wydaje mi sie ze jezeli miałyby
                      byc kładzione na mokre tez by to było napisane na ulotce..
                      • izabella9.0 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 14:14
                        pisało na nie umytych , tyle tylko ze pytam czy to ma znaczenie bo
                        moja koleżanka robiła na mokrych bo twierdziła ze lepiej się
                        rozprowadza i się zastanawiam czy to istotne.:D

spoko jakie sumienie , jeszcze nie wiem czy się zdecyduje sama w to bawić , chce się po prostu rozeznać w temacie .

• margie Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 17:26
              WSZYSTKO!!!!! wszystko musisz wycisnac.... inaczej wyjda ci cuda:)
              • izabella9.0 własnie ,że nie wycisnęłam 20.04.10, 17:29
                całości ani nie wlałam całej emulsji bo jakoś mi się za dużo wydawało -
                starczyło mi na całe włosy i kolor mam jaki chciałam ;)
    • gr.een a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 13:08
      • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 13:15
        na ulotce nie ma napisanego tego co chce wiedzieć <ooo >jakby było to
        bym się nie pytała nieeeeee? to takie dosyć logiczne jest.
        • gr.een Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 13:19
          bo to nie wszystkie ulotki zawierają wszystkie informacje,
          jesteś pewna, że o ulotka od farby?
          • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 13:24
            nie , nie jestem pewna moze to ulotka od maści na hemoroidy :DDDD

chodzi mi o sprecyzowanie czegoś co w ulotce nie jest jasne dla laika
            bo dla kogoś kto się zna to pewnie zadna zagadka ;PPP

• gr.een Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 13:43
              no tak, ulotki są przygotowywane z założeniem,że użytkownik mysli samodzielnie.
              • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 13:50
                dobra , weź idź pobredz sobie gdzie indziej.

Czy to kuźwa jakaś zbrodnia ,że chce się dopytać o sprawy które nie do końca są wyjaśnione i na które laik może nie ogarniać ? Masz jakieś
                problemy emocjonalne , na silę chcesz udowodnić jaka jesteś mądra ?
                Skoro tak to odpowiedz mi na pytania które zadałam a które nie są wyjaśnione w ulotce..
                • gr.een Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 13:54
                  a co ja, Google jestem?
                  • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 13:55
                    to po "hoja" sie wpieprzasz ze swoimi mądrościami , idź dowartościowuj się gdzie indziej ;/
                    • gr.een Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 13:58
                      rozumie,że nie szukałaś w googlach
                      no cóż do tego ulotki nie dołaczyli
                      • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:00
                        nie , nie dołączyli bo wiedzieli ze zawsze oświeci mnie jakiś
                        nawiedzony wredny babsztyl który mimo ze się nie zna będzie się mądrzył
                        : DD

skończyłaś już ?

• ursyda Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:05
                          lmgtfy.com/?q=farba+londa+spos%C3%B3b+u%C5%BCycia
                          pomogłam?
                          • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:15
                            sory ale nie , za tępa jestem ;/

a teraz odpowiedz mi na pytanie po co mi to dajesz? no po co ?
                            • gr.een Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:18
                              izabella9.0 napisała:

> sory ale nie , za tępa jestem ;/
                              >
                              > a teraz odpowiedz mi na pytanie po co mi to dajesz? no po co ?

abyś mogła wyciągnąć właściwe wnioski?
                              • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:19
                                nie ciebie się pytam , czytać nie umiesz? myślałam ,ze jesteś myśląca
                                osoba i potrafisz się zorientować do kogo jest skierowany post.. cóż
                              • ursyda Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:22
                                prożny trud:)
                                • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:31
                                  faktycznie próżny trud zgrywać z siebie wszechwiedzącą kretynkę

Wyjaśnię ci żebyście jedna z druga pojęły :
                                  Mogłam szukać na goglach każdego zagadnienia które mnie nurtuje z
                                  osobna, przeczytać X stron mniej lub bardziej przydatnych informacji
                                  ale po co skoro jest szansa ,że na forum ktoś się na tym zna i mi pomoże a jakby co będę mogła się dopytać - znalazła się jedna mądra
                                  bell , która szybko i zwięźle mnie oświeciła.
                                  No i,żeby nie było za łatwo znalazły się tez dwie kretynki które się mądrzą ( szkoda ,że nie na temat ) i pastwią ( szkoda ,że nie mając
                                  nic do powiedzenia )na zmianę w imię pokazania "mądrości " wyższości
                                  , w imię wyżycia się - mam nadzieje ,że ulżyło - cóż wredne babsztyle
                                  są wszędzie :DDDDDDD
                                  • gr.een Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:37
                                    czy ja nazwałam cie głupią , tępą idotką?
                                    nie
                                    sam wyciągnełaś takie wnioski, więc na coś się przydałysmy
                                    • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:43
                                      skończyłam już a teraz poszukaj sobie kogoś innego na kim będziesz
                                      mogła się wyżyć tylko z łaski swojej wybierz sobie taki watek w którym będziesz mogła błysnąć wiedzą a nie taki w którym wymądrzasz się nie mając o czymś pojęcia - powodzenia
                                    • ursyda Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 15:37
                                      :))
                            • ursyda Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:22
                              broniłam się przez cały wątek ale teraz muszę faktycznie stwierdzić,
                              żeś tępa - nie obrażaj się, przyznaję ci rację przecież.
                              i odpowiadam na pytanie. Dałam ci to po to byś mogła poczytać jak
                              rozkminić tak skomplikowaną rzecz jak użycie farby do włosów.
                              jak będziesz potem chciała umyć włosy i weźmiesz do ręki szampon i
                              oczywiście nie będziesz wiedziała co z nim zrobić to damy ci też
                              instrukcję użycia.
                              • gr.een Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:27
                                :)
                              • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:35
                                A kto ci kazywał czytać ten wątek ? twoja wredna natura ?

dziękuje ale ktoś mądrzejszy mający coś do powiedzenia a nie udający
                                ,że ma już mi wytłumaczył nie jak używać farby do włosów tylko
                                doprecyzował jak używać farby do włosów.

Jak będę chciała umyć włosy szamponem specjalnie dla ciebie i twojej
                                głupawej koleżanki założę watek żebyście mogły pokazać jakie
                                jesteście mądre i żebyście mogły sobie w swej wredocie - może być
                                ?

• izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:36
                                  ulżyć
                                • alexa0000 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:41
                                  Mam nadzieję,że powiedział ci,że na suche? Farby działają inaczej
                                  niz szampony koloryzujące(te się stosuje na wilgotne).Trzeba
                                  sprawdzic, czy jest to trwała koloryzacja, czy tez "ton w ton".
                                  Zapewne ta pierwsza, nawet nie wiem, czy londa robi szampony
                                  koloryzujace .
                                  • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 14:52
                                    wiesz ja stosowałam pierwszy szampon koloryzujący na wilgotne drugi
                                    na suche włosy bo łatwiej mi było nakładać i różnicy nie zauważyłam
                                    w efekcie.

co do farb moja koleżanka farbę londe np nakłada na wilgotne bo jej z
                                    kolei lepiej rozprowadza , dziś czytam na ulotce ze na suche znaczy
                                    nie umyte i dlatego się zastanawiałam się jakie to ma znaczenie.

• alexa0000 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 15:00
                                      Izabello, to ma bardzo duże znaczenie. Szampon nie jest środkiem
                                      wnikajacym we wlos, tylko sie na nim osadza. Powstaje to na drodze
                                      przyciagania sie ładunków , dlatego ważne jest aby włos był wilgotny-
                                      inaczej czasteczki szamponu nie przylepia sie do łodygi włosa. Nie
                                      jestem specjalistka ani fryzjerka, ale wiem, że o cos takiego
                                      chodzi,moze bardziej obeznani sie wypowiedzą. Z kolei farba nie
                                      osadza sie na powierzchni, lecz wnika we włos. Po jej nałożeniu
                                      otwierają się łuski włosa i wtedy ona sobie tam włazi, a potem
                                      pozostaje. Dlatego farby sa trwalsze niz szampony. Łatwość
                                      nakładania nie ma tu nic do rzeczy, lecz efekt farbowania jak
                                      najbardziej.
                                      • alexa0000 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 15:06
                                        A farbe na suche dlatego,że jesli nie myjemy głowy, zbierze sie na
                                        skórze warstwa ochronna substancji przez nia wydzielonych.
                                        Nakładanie farby na swieżo umyty łeb moze zaowocowac wilekim
                                        pieczeniem skóry.I podobno tez włos moze zostac bardziej zniszczony
                                        (przy nakładaniu na mokre).
                                        • izabella9.0 Re: a umiesz czytać ulotki? 20.04.10, 15:48
                                          w sumie to się na tym nie znam - pisze jak zrobiłam , może jakaś
                                          różnica była ale jej nie zauważyłam :P

dzięki za info - w sumie dlatego chce przejść na farby - bo są trwalsze
    • figgin1 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 16:25
      Po szamponetce możesz spokojnie arbować, szamponetki nie niszczą włosów.
      Niektóre farby nakłada sie na mokro, inne na sucho, jedne na brudne włosy, inne
      na czyste, różnie to bywa. Najlepiej poczytaj instrukcję obsługi.
      • figgin1 :O 20.04.10, 16:39
        Teraz doczytałam cały wątek. Izabelo, bycie kretynką z wtórnym analfabetyzmem
        nie jest wprawdzie w dzisiejszych czasach niczym wyjątkowym, ale chwalić się tym
        na forum uważam za lekką przesadę.
        • izabella9.0 Re: :O 20.04.10, 16:57
          w dzisiejszych czasach można robić co się chce , wole być
          niedoinformowana kretynka niż mądrzącą się na wszystkie 4 strony świata, paniusią , która w zasadzie nic nie wie ale musi pokazać ze
          jest lepsza , mądrzejsza, która musi gdzieś wylądować swoja frustracje
          i która jakoś musi się dowartościować jak zwykle na forum
      • gr.een Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 16:48
        Najlepiej poczytaj instrukcję obsługi.
        ups :)
        • izabella9.0 Re: Farbowanie pomóżcie :DDDD 20.04.10, 16:59
          upss jeszcze się nie dowartościowałaś i nie wyżyłaś ?
          upss dalej będziesz się wypowiadać nie na temat ? mama cie nie uczyła
          ,ze jak się czegoś nie wie to się milczy ?
        • ursyda gr.een!! 20.04.10, 18:12
          właśnie popłakałam się ze śmiechu:))
      • izabella9.0 juz sobie przeczytałam 20.04.10, 16:53
        i dowiedziałam się co chciałam nawet machnęłam sobie kolor i siedzę z już zrobionym :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka