Dodaj do ulubionych

Witam i pytam o cynamon

11.08.04, 07:27
Witam wszystkich, ja muszę jeszcze zgubić 5 kilo po ciąży, ale największy
kłopot to mam z brzuchem i z skórą na nim jest sflaczała, pępek dalej duży
rozciagnięty, a nad nim jakaś taka dziura, biust mi doszedł do formy a z tym
brzuchem to nie mogę sobie poradzić może ktoś ma jakiś sposób?
i pytaie o olejek cynamonowy z czego z liści czy kory?
Obserwuj wątek
    • kobieta.nad.wodospadem OLEJKI - pliiiizzz jeszcze raz :-) 11.08.04, 10:11
      ponieważ to jest NOWE forum, może dobrze byłoby jeszcze raz opisać szczegółowo
      co i jak z tymi olejkami się wyczynia
      Ne próbowałam, ale czytając te okrzyki entuzjazmu ...zaczynam ich (tzn.
      olejków) pożądać! ;-)
    • petrea Re: Witam i pytam o cynamon 11.08.04, 10:36
      Moniko, dołączam się do prośby.
      Nie zawracałabym Ci głowy, ale przeczytałam wszystkie wątki o olejkach i trochę
      się pogubiłam.
      Jakby Ci się chciało, daj znać króciutko, jakie mieszanki są najlepsze. Już
      wiem jakie olejki kupić, a nie jestem pewna co z czym mieszać...
      • moonika_l Re: Witam i pytam o cynamon 11.08.04, 11:23
        Olejki mieszam ze sobą dowolnie - nie dostałam jeszcze parchów ani liszajów :))
        Ale nie mieszam więcej niż 4. Świetnie działa mieszanka geraniowego i
        jałowcowego w połączeniu z cynamonowym (na buteleczce nie ma informacji czy z
        liści czy z kory, sory :). Ale podobno geraniowy źle działa gdy stosuje się
        antykoncepcję hormonalną. To znaczy działa dobrze na skórę, ale tabletki mogą
        przestać działać :( Więc można zamienić na paczulowy - też odchudza i
        odcelulitowuje, tyle że bardziej śmierdzi. Cynamon- to skarb. To właśnie on
        podwyższa temperaturę przy owinięciu się folią, więc - do dzieła. Ale (znowu) -
        trzeba zrobić próbę - bo niektóre osoby mogą być na cynamon uczulone. Próba
        polega na zastosowaniu odpowiedniej liczny kropelek w mazidle. Najpierw do
        kremu wlewamy 5 kropli - smarujemy kawałek ciała - najlepiej brzuch, bo skóra
        dość delikatna i od razu się poczuje jakby coś było nie tak. Jesli jest ok -
        mozna się smarować dalej. Jak zaczyna od razu piec i skora czerwienieje -
        dolewamy kremu i znowu mieszamy, żeby osłabić stężenie. Te inne olejki można
        wlać wczesniej. Ja stosowałam cytrynę i rozmaryn z cynamonem, ale podobno
        jeszcze lepiej działa grejpfrut. Zresztą poczytajcie na którejs ze stron www o
        olejkach. Tam jest wszystko, są nawet takie co zwalczają łupież :).
        M.
        ps. O body wrap całościowo w oddzielnym wątku.
        • petrea Re: Witam i pytam o cynamon 11.08.04, 11:28
          Acha, już wszystko wiem :) Dzięki!
          Lecę szukac olejków!!!
        • klg777 Re: Witam i pytam o cynamon 11.08.04, 11:47
          Geraniowy osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych?? Bosh.. a ja nie
          wiedziałam, i sie smaruje m.in tym geraniowym. I to juz od jakiś 6 zabiegów..
          czyli jakies 3 tygodnie.. nietopsz, stanowczo nietopsz.
          A ja się zastanawiałam skąd te nudności od kilku dni i zła tolerancja
          jakichkolwiek zapachów ;))

na stronie www.salsa.pl/~ola/aromaa.html , wyczytałam że "olejek
          geraniowy przywraca równowagę, reguluje, podnosi na duchu i uspokaja. Pomaga w
          sytuacji zakłóceń hormonalnych, takich jak zespół napięcia przedmiesiączkowego,
          menopauza, menstruacje o ciężkim przebiegu, a także na zatrzymywanie płynów"
          ..nic o osłabieniu działania tabletek, Monika Ty mnie nie strasz, bo inaczej
          ciocią zostaniesz :P

klaudia
          • moonika_l Re: Witam i pytam o cynamon 11.08.04, 11:59
            Info ze strony polleny aromy
            Pelargonum graveolens)*. Olejek przeciwdepresyjny, reguluje gospodarkę
            płynami.Pochodzi z delty Nilu. Ma piękny ziołowokwiatowy zapach znany z upraw
            doniczkowych.ŁAGODZI: cellulite, otyłość, depresje, napięcia nerwowe, lęki,
            nerwobóle, zaburzenia seksualne, problemy menopauzy, zmienne stany emocjonalne,
            bóle menstruacyjne, cukrzycę, zaburzenia w krążeniu, grypę, przeziębienia,
            katar, zaburzenia gastryczne, infekcje skóry, suche egzemy, przetłuszczanie,
            łupież, wrzody, rany.UWAGA: STYMULUJE ESTROGEN, NIE STOSOWAĆ RÓWNOCZEŚNIE Z
            PIGUŁKAMI ANTYKONCEPCYJNYMI!!!!
            Będę ciocią??
            M.
            • klg777 Re: Witam i pytam o cynamon 11.08.04, 12:39
              ups.. mam nadzieję że nie ;) olejek geraniowy idzie stanowczo w odstawke ;)
              a z testem poczekam, po tygodniu, dwóch to nie wiem czy by było możliwe
              stwierdzić ciążę.. poszukam jakiegoś info w necie lepiej.

klaudia
    • ulka_e Re: Witam i pytam o cynamon 11.08.04, 14:24
      Dziewczyny a co na tą skórę brzucha, tylko operacja mi została, czy ktoś ma
      jakiś pomysł?
      • klg777 Re: Witam i pytam o cynamon 11.08.04, 21:35
        sprawdź z tymi olejkami, może akurat nieco wessą tą skórę..
        hm.. a tak no to chyba standardowe brzuszki Ci zostają - bo trzeba coś zrobić na
        wzmocnienie mięśni brzucha. może kup sobie takiego bujaczka, pod głowę i
        ramiona, który ułatwia brzuszki robić, bo ma się wrażenie że to huśtawka na
        ramiona i łatwiej skłony robić. a już na pewno dobrze będzie jak połączysz np.
        spodnie czy pas neoprenowy, czy zawiniesz sie w worek foliowy i wtedy będziesz
        te brzuszki robić. najlepiej jest robić po 4-8 serii po 20 powtorzeń, unosisz
        się do wysokości łopatek, pamiętaj o napinaniu brzucha a nie przepony, inaczej
        kolka murowana.

klaudia
        • moonika_l Re: Witam i pytam o cynamon 12.08.04, 16:19
          ja też mam jeszcze tej skóry na brzuchu duzo, zwlaszcza, ze brzuch jeszcze dość
          wypięty mam :( Ale stosuję olejki i kupiłam sobie takiego motylka do cwiczen
          (zwanego tez agrafką). Dobrze cwiczy się brzuch leżąc w łóżku i cwicząc
          ramiona - brzuch sie wtedy swietnie spipna. Poza tym polecam www.fit.pl - tam
          mają cwiczenia na każdy problem.
          M.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka