Dodaj do ulubionych

stworzona na kobietę w domu????????????????

22.04.10, 13:11
Zawsze miałam poczucie, że w pracy nie robię niczego ciekawego, istotnego, ważnego, choć dla wielu ludzi miało to ogromne znaczenie. jakoś ja mam większą satysfakcję, kiedy moje dziecko czegoś nowego się nauczy, do tego uwielbiam gotować i piec, wielkogabarytowo, dla całej rodziny i znajomych. Przy garach odpoczywam, w pracy mam poczucie że marnuję czas. jednocześnie nie wyobrażam sobie, że miałabym spędzić resztę życia tylko w domu... W pracy myślę o tym co bym mogła zrobić gdybym była w domu. Jednak nie wyobrażam sobie powrotu do sytuacji z końcówki urlopu wychowawczego kiedy byłam w domu a dziecko w przedszkolu. Czy coś ze mną nie tak?
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:13
      mariilka napisała:

> Przy garach odpoczywa
      > m, w pracy mam poczucie że marnuję czas.

twój pracodawca ci nie płacił? jeśli płacił to szybciutko idź do psychologa,
      jesteś poważnie chora
    • cafem Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:17
      > Czy coś ze mną nie tak?

Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D
    • hermina25 Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:27
      jesteś mało ambitna,ot co....
    • kobieta_z_polnocy Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:28
      No bo chciałabyś mieć ciasto i zjeść ciastko :)

Lubisz krzątanie się po domu, ale nie na tyle by wypełniło ci to całe życie. W
      końcu dodatkowa pensja, wyrwanie się z domu, nowe towarzystwo też jest cenne.
      Tak naprawdę chciałabyś móc iść do pracy kiedy chcesz i na jak długo chcesz. Nie
      ty jedna tak masz ;) W końcu jak wiadomo, dzień spędzony w domu smakuje tylko
      wtedy, kiedy jest wyrwaniem się od pracy, a nie kolejnym dniem bezrobocia.

A jak cię stać, to może załatwisz sobie pracę na pół etatu?
    • rzeka.chaosu Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:34
      Musisz znaleźć równowagę pomiędzy przebywaniem w domu (gotowanie,
      wychowywanie dzieci), a pracą zawodową. Może praca na 3/4 etatu albo praca w domu?
      • gr.een a może restauracja 22.04.10, 13:41
        a może otwórz restaurację, hotelik, albo coś podobnego, może na tym właśnie ma
        polegaćtwoja praca.
        Może warto poszukać swojego miejsca na ziemi, nawet jeśli przez przypadek
        zajrzysz do piekła
      • hermina25 Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:44
        no właśnie,ja np kocham gotować i siedzieć przy garach,ale inne czynności
        domowe,takie jak sprzątanie czy zmywanie wywołują u mnie czystą frustrację :)
        Praca jest dla mnie najważniejsza,więc kiedy czasem przyłażę po 10 h pracy,to
        lubię zarzucić sobie jakiś dobry obiadek i robienie go to dla mnie odpoczynek i
        przyjemność :)
        Rzecz jasna garów nie chcę mi się potem zmywać(a nie dorobiłam się jeszcze
        zmywarki) i w efekcie takie naczynia zalegają mi w zlewie kilka dni :D
        ale jak zapraszam kumpli lub chłopa,to oni zmywają w zamian za pyszną wyżerkę :D
    • kadfael Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:44
      > Zawsze miałam poczucie, że w pracy nie robię niczego ciekawego,
      istotnego, ważn
      > ego,

No to zmień tę pracę! Ja też nie byłabym w stanie pracować w
      miejscu/zawodzie, który byłby dla mnie nudny, niesatysfakcjonujący,
      wykańczający. Trzeba lubic to co sie robi!
    • a_nonima Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:47
      Wszystko z Tobą OK!!!! Poprostu nie wszyscy muszą robić kariery
      zawodowe!! Spełniasz się jako żona, matka, kucharka i jest git!!!
    • dystansownik Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:48
      https://img213.imageshack.us/img213/6435/1247729143958.jpg
    • rosa_de_vratislavia Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 13:49
      mariilka napisała:

> Zawsze miałam poczucie, że w pracy nie robię niczego ciekawego,
      istotnego,

> Jednak nie wyobrażam sobie powrotu do sytuacji z koń
      > cówki urlopu wychowawczego kiedy byłam w domu a dziecko w
      przedszkolu.

Może po prostu masz nudną pracę? Widać,że samo "siedzenie"w domu Cię
      nuży.
      • 83kimi Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 14:37
        Może załóż własną działalność, pracuj z domu? Wtedy będziesz zarabiać, a
        jednocześnie będziesz miała więcej czasu na zajmowanie się domem?
    • ann_a_xx Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 14:43
      Witam w klubie :) Ja też nie pracuje, wolę zajmować się domem bo poprostu to
      lubię. Nie mam zamiaru niczego zmieniać. Tak umówiliśmy się z mężem i to nam
      odpowiada.
    • poznanianka78 Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 22.04.10, 15:00
      Ja mam podobnie. Też czasami czuje, że w pracy robię mało ważne rzeczy a
      pozostanie w domu nie wchodzi w grę bo bym umarła z nudów.
      W moim przypadku jest to ciągłe poszukiwanie dróg...i ciągłe rozbicie. Może
      gdybym trafiła na coś totalnie fascynującego, odjechanego to bym się w końcu
      zaangażowała i czuła bym się w końcu potrzebna i spełniona zawodowo.
      Bo to jest tak, że ja w pracy jestem bardzo potrzebna, w domu też....tak mówią
      pracownicy( w firmie) i mój maż ( w domu)....ale ja cały czas czuje się
      niespełniona....nie do końca "wykorzystana"( że tak to ujmę :-))
      A gotować też uwielbiam i też dla dużej liczby osób. Ostatnio mam ambicję zostać
      mistrzem serników...i co tydzień robię inny sernik ( mam książkę z
      sernikami)...nie mówiąc już o sałatkach, mięsach itd. też mnie to relaksuje :-)
      • mariilka Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 26.04.10, 13:31
        Dziękuję wszystkim za wpisy, za te niepochlebne też. Krytyka tez coś wnosi.
        Fakt, że mam teraz nudną pracę, i drugi fakt: piszę biznes plan i staram się o
        środki z unii na rozkręcenie własnego biznesu, z kuchnią związanego. Może to
        właśnie będzie to? Mam nadzieję że będę czuć satysfakcję. Bo to najważniejsze
        robić nie tylko dla pieniędzy ale również dla satysfakcji. Teraz niestety moja
        praca to taki pomost między urlopem wychowawczym a własną firmą.

A kariera? Czym właściwe jest? Bo w Polsce to znaczy być rozpoznawanym na ulicy
        i mieć forsy jak lodu. A moim zdaniem to dobra praca, która idzie w parze z
        zainteresowaniami człowieka i oprócz tego pozwala mu na godne życie. W
        angielskim CV czytamy przebieg kariery, co oznacza nasz rozwój zawodowy, kolejne
        stopnie wtajemniczenia. Coś w tym jest.

Wszystkim kobietom życzę żeby znalazły złoty środek i pracę idealną.;-)
    • mahadeva Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 26.04.10, 13:40
      ustalmy podstawowe rzeczy :) praca jest po to, zeby zarabiac, warto
      ja lubic i powinna byc ciekawa, ale trudno oczekiwac, zeby niosla
      wartosci rowne wychowaniu dzieci! jesli nie musisz zarabiac, bo masz
      inne niegasnace zrodlo kasy, to ok. tylko pamietaj, ze umysl trzeba
      cwiczyc, ciekawa praca cwiczy umysl, a tak to musisz znalezc
      alternatywe, zeby nie zamienic sie w warzywo
      • rach.ell Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 26.04.10, 20:01
        Praca w gastronomi w celu zarobienia pieniedzy jest tez malo
        ambitna, sprzedawanie jedzenia nie jest szczegolnie kreatywnym
        zajeciem. Wiecej myslenia wymaga sie przy grze w karty. Moze zacznij
        sie czegos uczyc, jezykow obcych, czegos trudnego, zeby sie rozwijac
        a nie jak wol tyrac i wracac do domu z wywieszonym ze zmeczenia
        jezorem. Musisz znalezc to co ci da satysfakcje, sprawi przyjemnosc,
        da poczucie spelnienia.
    • berta-live Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 26.04.10, 20:26
      Zmień pracę na ciekawszą, albo bardziej odpowiadającą twoim predyspozycjom
      psychofizycznym. Nie piszesz dlaczego wolisz siedzieć w domu. Dlatego, że lubisz
      gotować i sprzątać? A może dlatego, że w domu masz nienormowany czas pracy, nie
      masz nad sobą szefa i przed nikim nie musisz się tłumaczyć. I jeszcze możesz
      porozstawiać domowników po kontach bo czujesz się tam samicą alfa, której
      wszystko wolno? A może masz depresję i wszystko ci źle? Dopóki nie zdefiniujesz
      problemu, to raczej nie masz szans na pomyślne ułożenie sobie życia.
    • postponed Re: stworzona na kobietę w domu???????????????? 26.04.10, 21:11
      pracę może zmień
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka