Dodaj do ulubionych

nie chce seksu bo boi sie ciąży

21.11.10, 20:40
wkur... mnie to strasznie. Powiedzcie mi jakie jest rozwiazanie tego problemu ? Zabezpieczamy sie : kochamy sie tylko w dni niepłodne i to z prezerwatywa. On chce bym jeszcze dodatkowo brała tabletki ( no paranoja). Ja nie chce się truć i brac zadnych tabletek , globulek nie mam zamiaru :/
Obserwuj wątek
    • teletoobis Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:43
      przerzuccie sie na anal
      • usunelamkonto Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:46
        ja bym powiedziala swojemu ze z seksu nici dopoki nie zmadrzeje i nie pomysli logicznie
        • six_a Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:49
          przecież myśli logicznie: seks waginalny = ciąża.
          logisz chyba?
        • permanentne_7_niebo Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 18:22
          ja bym tak powiedziała Kasiaczkowi.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:44
      Boi się ciąży? W dupie miej takiego faceta!
      • six_a Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:46
        czyli zgadzasz się z tubisiem?
        :)
        • kasiaczek181987 Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:48
          nie chce zadnego analu. Tu nie chodzi o to,że on tego seksu nie chce tak fizycznie bo widze ze go podniecam bardzo ale powstrzymuje sie żeby nie miec dzieci. Jetem wkur... ze szok. Przed chwilą o to była kłótnia. Nie mówię,że ten seks ma być codziennie ale do ch... no kiedys tez bym chciała ten seks uprawiać :/
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:50
            No to w takim razie powiedz że w razie czego usuniesz. Przestanie się bać.
            • leonardadikarpia Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:54
              Skunksowaty tchórz z niego. Nie moglabym z takim nic;-) Może Ty też się porozglądaj za męskim facetem;-)
          • six_a Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:51
            a oral?
            • teletoobis Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 13:56
              Podejrzewam, ze nie bedzie ani orala, ani anala, bo chlopina pewnie boi sie ciazy pozamacicznej :)
              • raohszana Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 18:53
                Ta, on się boi chyba, że on zajdzie!
                • teletoobis Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 19:58
                  Dla mnie jakas paranoja.
                  Skoro sypiam z baba, to musze do siebie dopuszczac ewentualnosc konsekwencji takich zabaw
                  • raohszana Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 22:25
                    No nie, co Ty, zakładasz, że to dwoje dojrzałych, świadomych ludzi się wzięło za seks? Co Ty - jedna już ma chcicę i cieszy michę jak jej się spóźnia, a drugi panicznie boi się obowiązków - no, dzieciaki, co to dla nich słowo "konsekwencja" jest czymś między konserwą a frekwencją.
                    • volga_jasnowidzaca Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 01:13
                      > No nie, co Ty, zakładasz, że to dwoje dojrzałych, świadomych ludzi się wzięło z
                      > a seks? Co Ty - jedna już ma chcicę i cieszy michę jak jej się spóźnia, a drugi
                      > panicznie boi się obowiązków - no, dzieciaki, co to dla nich słowo "konsekwenc
                      > ja" jest czymś między konserwą a frekwencją.

O to, to, tez bym na jego miejscu sie bala. Niby wszytko pod kontrola, a jednak jednak stres jest, nie dzwie mu sie.
                      Tylko jedno z thych dzieci przynajmniej zdaje sobie sprawe z wlasnej niedojrzalosci i nie chce miszac w to bogu ducha winnego plodu.

Moim zdaniem trujace wlasciwosci tabletek wg autorki, to w gruncie rzeczy ich wysoka skutecznosc i mniejsze szanse na wpadke. Ot tyle.

• raohszana Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 01:18
                        volga_jasnowidzaca napisała:

> Moim zdaniem trujace wlasciwosci tabletek wg autorki, to w gruncie rzeczy ich w
                        > ysoka skutecznosc i mniejsze szanse na wpadke. Ot tyle.
                        No wiesz, tak ją podsumować - a ona by chciała mieć dzidzi, takie słodkie, cudne, ah, oh, cieszy się jak jej się spóźnia? Co z Ciebie za kobieta, że nie rozumiesz? :P
                        A facet widzi, że jej wali i stopuje jak umie. Szkoda, że pani widzi tylko swoje przekonania i do woza nie rozsądek zaprzęgła.
                  • a1ma Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 09:23
                    teletoobis napisał:

> Dla mnie jakas paranoja.
                    > Skoro sypiam z baba, to musze do siebie dopuszczac ewentualnosc konsekwencji ta
                    > kich zabaw

Dokładnie. A partner autorki wątku TAK BARDZO nie chce mieć z nią aktualnie dziecka, że aż powstrzymuje się od seksu. Też bym się wkurzyła, nie o sam brak seksu, ale o powody, które za nim stoją.
          • soulshunter Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:55
            to do buzi, najwyzej ci sie cera poprawi
            • pompeja Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 14:18
              Bulszit, bo może się zepsuć! ;)
              • permanentne_7_niebo Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 18:23
                taaaaak? :> powaga pytam :>
        • usunelamkonto Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:55
          mam zapytanie kasiaczek - mierzysz tempke i sprawdzasz sluz ze wiesz kiedy masz nieplodne? ja bym na twoim miejscu raz numer wyciela i powiedziala po fakcie dokonanym ze mialas jednak dni plodne :D

ale serio moja rozmowa z misiem tez byla niezla
          obecnie z racji tego ze mam operacje i dr kazal odstawic hormony w pazdzierniku jedziemy na samej gumce, nie mierze tempke i tak uwazam ze co za roznica czy dni nieplodne czy plodne jak nie ma racji bytu zaciazenie na gumce z finiszem. misio zadowolony z metody ale zapytalam z zaciekawieniem

j- kochanie a jak bede po operacji to moze bede brala hormony i wtedy gumka nie bedzie potrzebna
          o - nie kochanie, ja bym uzywal gumki
          j- ale jak to, nie wierzysz w hormony? przeciez sa skuteczniejsze niz gumka, sam widziales i zaczynam tu moja historie jak ja bralam hormony
          o- no nie wiem....ale nie bede powtarzal, gumka i koniec
          j- no to w takim razie po co mam brac hormony jak i tak gumka ma byc
          o- no wlasnie, nie wiem, ty sobie cos ubzduralas, ja jestem zadowolony
          mija czas pokazuje watek o hormonach i gumkach i mowie misiowi popatrz a on czyta o tym ze laska i facet uzywaja hormonow i on zaklada gumke
          o- ja pierdzie*le co za zjeb..y
          j- ale ty sam powiedziales ze bez gumki na hormonach nie da rady

• zloty.strzal Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 13:46
            usunelamkonto napisała:

Ty jesteś zabulinką vel aggie, która się wreszcie trochę pisać nauczyła? Bo coś jej dawno nie widziałam, a tak swojsko twoje posty wyglądają.
            • usunelamkonto Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 18:22
              to jestes tak tepa ze jeszcze nie dostrzeglas mojego postu w ktorym napisalam dlaczego zmienilam nick. a jesli chodzi o moja polszczyzne - zachowam ja dla siebie. jak cie raza moje posty to ich nie czytaj
              • zloty.strzal Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 18:32
                usunelamkonto napisała:

> to jestes tak tepa ze jeszcze nie dostrzeglas mojego postu w ktorym napisalam d
                > laczego zmienilam nick. a jesli chodzi o moja polszczyzne - zachowam ja dla sie
                > bie. jak cie raza moje posty to ich nie czytaj

Nic dodać, nic ująć- lecisz do nieprzyjaciół.
    • leonardadikarpia Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:49
      Paranoik i dziwoląg jakiś-Ty odczuwasz jeszcze jakąś przyjemnosć z obcowania z nim?hi
    • berta-live Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 20:55
      Niech się wysterylizuje, wtedy nawet gumka nie będzie potrzebna.
      • usunelamkonto Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 21:05
        berto to nic nie da. wcale bym sie nie zdziwila jakby kasi kazal liczyc dni plodne na hormonach.

ja bym zaniechala seksu z takim dopoki sie nie doksztalci. moj chociaz reaguje panicznie i zloscia na slowo ciaza ale wie ze u niego jak i u mnie to nie jest mozliwe :D moj tez nie chcial konczyc, rodzice i rodzina mu skutecznie mowili : uwazaj, zeby nie wpadka
        ale sie zmusil . wytlumaczylam to i owo, i ze nie zamierzam swojego naciagac na dziecko i nie chce tracic figury i nie ma kasy, w kawalerce nie da rady na bobasa. powiedzial ze namawialby mnie na usuniecie(mam to samo zdanie w tej kwesti) w ost by oddal dziecko (ale ja mowie ze to zly pomosl bo rodzina bedzie psioczyc) i postara sie o pomoc psychologiczna gdyby mnie aborcja przerosla

gdyby zobaczyl ten watek to by powiedzial ze chlop kasi to zj*b :D sory :P

• tylko-pralka Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 08:41
          Ale Ty głupia jesteś, każdy Twój post, to mistrzostwo głupoty, naiwności, infantylizmu i raku wiedzy. Wdanie się w taką relację jak ta Twoja z "misiem", to też wynik chyba niskiej samooceny.
          • usunelamkonto Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 18:20
            przepraszam cie bardzo, a co cie obchodza moje relacje z misiem? pilnuj swojego
          • usunelamkonto Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 18:26
            jesli myslisz ze mnie sprowokujesz to sie grubo mylisz, a jesli raza cie moje posty i poglady na zycie to ich poprostu nie czytaj
          • permanentne_7_niebo Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 18:27
            rak wiedzy - dobre :D coś może być w tym niezamierzonym środku stylistycznym:D
      • kasiaczek181987 Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 21:09
        potrzebowałabym takich komentarzy konretnych bez takich typu : w razie czego usuniesz :/ Ja dziecko chciałabym miec bardzo. Może to troche moja wina,ze mowie o tym dziecku za czesto i on mysli że to już, w tym momencie ?

Niestety nie jestem jedyna osoba ktora ma ten problem ( kilka koleżenek tez ma). Kur !!!!!!!!!!!
        • leonardadikarpia Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 21:13
          Nie ufa Tobie czyli? Tak źle i tak nie dobrze
          • usunelamkonto Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 21:17
            pytanie czy ty chcesz teraz czy w ogole, czy mowisz co miesiac jak sie okres spozni - o jak fajnie moze ciaza bedzie(teoretycznie). ja powiedzialam swojemu ze teraz nie chca ale moze bede chciala za x lat.

chlop mowi jednoznacznie nie chce, a ty mu sygnalizujesz to na tak. nic dziwnego ze sie boi, kazdy by sie bronil przed niechcianym
        • berta-live Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 21:18
          Ale ta sterylizacja to bardzo dobry pomysł. Wcześniej może zdeponować spermę w banku nasienia i w dowolnym momencie zostać ojcem. Nie mówiąc o tym, że w dobie postępu mikrochirurgii, sterylizacja jest zabiegiem odwracalnym. Takie rzeczy nawet w PL są ogólnodostępne i wcale nie takie drogie.
          • kasiaczek181987 Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 21:32
            ostatnio okres mi się spóxnial 2 razy. On m dokładnie wyliczone kiedy mam go miec wiec sie zapytal. Ja nie robilam z tego powodu wielkiej paniki ale jak zwykle nie spoźnial mi sie nigdy a tu się spóxnil 2 razy prawie 2 tygodnie to sie zaczelam zastanawiać ( cieszyć) a on... w sumie nie wiem jak mozna opisac jego reakcje, cieszył sie z tej teoretycznej ciąży dlatego tym bardziej ie rozumiem jego zachowania. Ale w sumie on tak zawsze mial ze bal sie ciązy jak ognia..
            • usunelamkonto Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 21:55
              moze sie boi ze nie podola? a moze pomyslal sobie trzeba sie wziac w garsc, stalo sie i juz?

moj prosto mowi z mostu - musi doroslec, nie przy tych zarobkach i nie w kawalerce i nie w polsce, a ze nie znamy cyklow, ja tymbardziej jak odstawilam hormony to on nie panikuje. ale pewnie wystarczyloby ze powowiedzialam ze nie ma @ i chce zrobic test to pewnie sie mega wk..wi :D

ja uprawiam seks z gumka do konca, w kazdy dzien (nie wybiorczo dni plodne- nie plodne) i okres dostawalam normalnie z poslizgiem kilka ni , moze powinnas sie przebadac na hormony i ogolnie, bo 2 tygodnie to moim zdaniem za dlugo. mnie sie okres przedluzal i okazalo sie ze mam torbiel
    • tehuana Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 21.11.10, 22:13
      Facet sie boi, ze chcesz go zlapac na brzuch. Ja bym tam zToba wogole nie chciala-gdybym byla w jego skorze.
      • madzioreck Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 00:57
        A doczytałaś, ze używają prezerwatyw?! Gdyby tylko pigułek, to jeszcze by mógł posadzać o oszustwo...
        A w ogóle, to jak się tak boi - niech se zrobi wzektomię i po kłopocie, a nie kobicie każe brać hormony i nie obchodzi go, że ona nie chce :/
    • eastern-strix Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 09:26
      ja mu sie nie dziwie.

u mlodych dziwczyn nie mozna obliczyc dni plodnych i nieplodnych, bo sie nawet zdazaja dwa jajeczkowania. to wynik a tryb zycia, mlodego organizmu itp. kalendarzyk jest dobry dla gospodyn domowych o super uregulowanym trybie zycia. a i tak zawodzi.

prezerwatywa peka, zsuwa sie itp. jej wskaznik skutecznosci wcale nie jest taki super.

moim zdaniem facet ma racje. ale oczywiscie Ty nie musisz brac tabletek. z tym,ze wtedy powinniscie sie chyba rozstac, bo nie wiem, jak to pogodzic.
    • nothing.at.all Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 09:46
      Podeślij mu strony o antykoncepcji naturalnej i prezerwatywie. Zabierz do lekarza, który mu wyjaśni jak to działa. A może jakieś globulki?
    • ankh_morkpork Wazektomię niech zrobi. Dlaczego z nim jesteś? 22.11.10, 13:52
      Dlaczego z nim jesteś? Tylko dla seksu? A dlaczego on jest z Tobą w związku?

Nie ma w 100% skutecznej metody antykoncepcji, chociaż połączenie kilku czynników np. NPR (śluz, temperatura, szyjka itp) + prezerwatywy naprawdę zmniejsza ryzyko do minimum. Jednak mimo wszystko możecie miec pecha i wpaść. I co on wtedy zrobi - naprawdę możesz na niego liczyć?

Jeśli NPR + gumki dla niego to za mało, niech przetnie sobie nasieniowody, skoro tak panicznie boi się, że Cię zapłodni. Chce mieć w ogóle kiedykolwiek dzieci? Chce, ale nie teraz? Czy chce, ale NIE Z TOBĄ?
    • brzydal-is-me Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 14:33
      Hehe, ale fajny koleś.

No po prostu pozazdrościć!!
    • firlefanz co zrobi jak zajdziesz w ciążę? 22.11.10, 14:55
      czy rozmawiałaś z nim przy okazji co zrobicie w razie wpadki? Przecież nawet tabletki hormonalne nie dają 100% pewności!

Jeśli nie bierzesz pod uwagę aborcji, a Twój chłopak nie wyobraża sobie, że możecie zostać rodzicami to nie wiem czy ten związek ma przyszłość... Ja bym w takiej sytuacji nie miała poczucia bezpieczeństwa.

• kasiaczek181987 odpowiadam 22.11.10, 18:19
        1 gdybym była w ciaży to chcialby zebym urodziła
        2. ja uwazam,że uprawianie seksu w dni niepłodne ( okres w 99% mam co do dnia obliczony, kilka razy w życiu mialam spóźnienia) + prezerwatywa to jest wystarczające zabezpieczenie, nie chce popadac w paranoje
        3. nie chodzi o to że on nie chce dziecka sameo w sobie tylko twierdzi ze go na to nie stac ( oczywiście znam ludzi w orszej sytuacji finansowej którzy dzieci maja ale mniejsza z tym..). Ponadto uważa,ze chcialby zapewnic dziecku lepsze warunki do życia niż on mial. Ja to wszystko rozumiem ale nie wiem jak rozwiazac proble, z seksem, dla mnie brak sesku to nie jest rozwiazanie
        4. nie jestem z nim tylko dla sesku ale jestesmy tylko ludźmi... Ja seks uwielbiam
        • usunelamkonto Re: odpowiadam 22.11.10, 18:30
          no to kaszana.

czym ty go poisz? bo moj chociaz uwaza ze nie utrzymamy sie, a dziecko to najwieksza kara i przeklenstwo to trzezwo mysli :)

jesli twoj facet ma mniej na zycie niz ja i moj chlop lacznie 1700 zl to rzeczywiscie nie zapewni warunkow na zycie dla bobasa
      • usunelamkonto Re: co zrobi jak zajdziesz w ciążę? 22.11.10, 18:24
        a gdzie jest powiedziane ze kazdy zwiazek z dzieckiem sie utrzyma? a ile jest rozwodow gdzie walka toczy sie o opieke nad dzieckiem?
        • kasiaczek181987 Re: co zrobi jak zajdziesz w ciążę? 22.11.10, 18:54
          Nie jest powiedziane ze zwiazek , gdy pojawi sie dziecko sie utrzyma. Mnie raczej martwi jak to bedzie wygladao kiedy seks bedziemy uprawiac nie wiem... za 4 lata kiedy sie zdecydujemy na dziecko :/
          • jack20 Re: co zrobi jak zajdziesz w ciążę? 22.11.10, 19:21
            ..za 4 lata..?
            on cie pusci kantem znacznie wczesniej jak mu sie znudzisz. To zaprogramowane w jego postepowaniu
    • eva_belter Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 22.11.10, 22:02
      no wielkie mi trucicielstwo z tabletek antykoncepcyjnych
      a tyle chemii wpier....sz w żywności, że głowa mała
    • cloclo80 Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 00:58
      Chcesz go złapać na dzieciaka? Odwieczny polski standard...
      • mariko8 Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 01:18
        to ten sam co nie sprząta ? i jeszcze nie chce seksu ?
        a pisałaś na forum że macie razem zamieszkać :P
        no to fajnie się zapowiada
        • mariko8 Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 01:21
          wczytałam się w oba tematy :P
          i już razem mieszkacie razem... no to już po sprawie :/
          • raohszana Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 01:27
            Cicho, ale ma chłopa, nie? Nie jest starom pannąm i tylko teraz misia trzeba zmienić, żeby był jak ona chce i będzie dobrze :D
            • mariko8 Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 01:35
              ; D
              domyślam się jaki będzie dalszy ciąg tej bajki
              ale cicho sza ...
              • usunelamkonto Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 01:39
                a jak ona go naciagnie na dziecko?
                jesli bylby glupi polegalby na samym nmpr alboi na obietnicach - polykam pigulke. w tym drugim przypadku jest inny problem - dlugosc cykli, tabletkowe sa 28 dniowe, co jakis czas pojawia sie w czasie przerwy krwawienie. facet pewnie wyczuje ze ze dlugosc nie zgadza sie za kazdym razem

ona gumke moze co najwyzej gumke przepic

• raohszana Re: nie chce seksu bo boi sie ciąży 23.11.10, 01:40
                Można by się o zakłady pokusić, ale to jest tak oczywiste, że nie byłoby to nawet hazardem a wykorzystywaniem naiwnych :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka