Dodaj do ulubionych

Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :(

23.02.11, 15:50
Dziewczyny załamka! Mierzyłam juz chyba z 30 sukienek i nie wiem co zrobić Żadna nie byla "ta jedyną" W salonach niby duży wybór ale brakuje tego czego szukam Wszędzie te bezy i bufy Okropność! Podpowiedzcie gdzie znajde cos w tym stylu Czy lepiej nie szukac bo juz malo czasu i tylko szyć od razu? Chce cos prostego skromnego lekkiego żadnych halek na kole

img535.imageshack.us/i/s1111.jpg/
img171.imageshack.us/i/2222qs.jpg/
img213.imageshack.us/i/19216stella.jpg/
img33.imageshack.us/i/darllll.jpg/
img203.imageshack.us/i/86d65e47675afada26e9fc0.jpg/
img10.imageshack.us/i/7110bigbuku.jpg/
img641.imageshack.us/i/7984biggwqd.jpg/
img408.imageshack.us/i/8036bigdhpm.jpg/
img641.imageshack.us/i/8204bigefbp.jpg/
Obserwuj wątek
    • inka-inka-inka aktywne linki 23.02.11, 15:51
      img535.imageshack.us/i/s1111.jpg/
      img171.imageshack.us/i/2222qs.jpg/
      img213.imageshack.us/i/19216stella.jpg/
      img33.imageshack.us/i/darllll.jpg/
      img203.imageshack.us/i/86d65e47675afada26e9fc0.jpg/
      img10.imageshack.us/i/7110bigbuku.jpg/
      img641.imageshack.us/i/7984biggwqd.jpg/
      img408.imageshack.us/i/8036bigdhpm.jpg/
      img641.imageshack.us/i/8204bigefbp.jpg/
    • alpepe Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 15:52
      idź w spodniach.
      • inka-inka-inka Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 15:53
        Nawet nie wiesz jakbym chciala !
        • masher Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 15:59
          to w czym widzisz problem? pewnie jak dla faceta to i bys nawet gola mogla isc... nie cyrtol sie tak z tym, to tylko kilka chwil a nie cale zycie.
    • masher Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 15:58
      okiem faceta to nr 1 bo bez udziwnien :] jeszcze jakby ten tyl sie nie wlekl to by bylo to idealne. ktos cie z tylu nadepnie i gora zjedzie w dol lol
      • inka-inka-inka Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 16:03
        No to super :D dodatkowe weselne atrakcje Spoko "to z tyłu" to się podpina :D Też mi sie 1 podoba Ahhh
    • wikary.bis [...] 23.02.11, 16:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • berta-live Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 16:40
      Lepiej szyć, w sklepie znajdziesz tylko standardowe fasony. Z tym, że krawcowa też nie zawsze potrafi uszyć to co sobie zamarzysz i efekt końcowy może znacznie różnić się od zamierzonego.
    • fejbe Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 17:27
      z jakiego miasta jesteś?
      jesteś chuda czy normalna, a może raczej grubsza? od figury zależy jaki fason będzie dobrze leżał.

3 miesiące to nie tak krótko - ja sobie suknię kupiłam niecały miesiąc przed ślubem ;) na szczęście importer miał taki rozmiar sukienki, jaki był mi potrzebny.
      niestety nie pozostaje Ci nic innego, jak jeszcze pochodzić i mierzyć aż trafisz na "swoją" - tak szczerze mówiąc, to z perspektywy czasu wydje mi się, że właśnie zbyt emocjonalnie podeszłam do znalezienia sukni i mogłam się ogarnąć z tym dużo szybciej, no ale muszę przyznać, że co prawda późno, ale udało mi się trafić na taką wymarzoną i mimo kilkudziesięcu przymierzonych (niektóre kilkakrotnie), jak założyłam tę, to od razu wiedziałam, że to to ta :)
      • pompeja Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 17:35
        A ja zazdroszczę trochę tej bieganiny za suknią. Ja pojechałam sama, weszłam do pierwszego sklepu, wzięłam pierwszą, którą założyłam i nie zastanawiałam się, czy jest ona tą jedyną. Za to szału dostawałam z tortem i w głowie układałam sobie plan mordu na cukierniku ;)
        • princessjobaggy Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 20:45
          > Ja pojechałam sama, weszłam do
          > pierwszego sklepu, wzięłam pierwszą, którą założyłam i nie zastanawiałam się,
          > czy jest ona tą jedyną.

Mialam podobnie. Pierwszy sklep, przymierzylam dwie, przy czym po przymierzeniu pierwszej juz wiedzialam, ze to ta i ze nie chce mi sie szukac dalej. Mam nadzieje jeszcze kiedys gdzies w niej wystapic, bo nie jest biala i nadal mi sie podoba. :)
          • inka-inka-inka Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 22:05
            A wiecie ze to często wśród moich znajomych że założyły pierwsza jedyną sukienkę i twierdziły ze tak to Ta! i dlatego troche mnie dziwi ze ja po zmierzeniu tylu sukienek nie potrafię się na nic zdecydować :/ Albo wyglądam bardzo poważnie elegancko troche księzniczkowato albo jak worek albo zbytnio opina mi talie i uwypukla biodra Albo jest zbyt cięzka itp.
            Moja suknia powinna mnie wyciągać w górę tzn sprawiać ze bede wydawala się na wyższą i wyszczuplać Wiec żadnych księżniczek nie chce Wiem w jakich fasonach mi ok ale naprawde jak na lekarstwo takich sukienek Super gdyby góra miała dekold w serce i ładnie wiazany gorset który zebrałby porzadnie talie a dół żeby był lekki zwiwny jakiś szyfon lub muślin
    • pompeja Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 17:39
      Tyle jest sukien przecież. Weź kilka głębokich wdechów i w pierwszym napotkanym salonie wybierz jedną. Uwierz, że jest właśnie Twoja. Powodzenia.
      • donnaanna Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 18:48
        moze zamiast kupowac wypozycz?
    • vandikia Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 19:13
      musiałabyś chyba dać fotę swojej sylwetki, ważne jaką masz karnację itd..
      inaczej się nie da dopasować, jeśli faktycznie oczekujesz porad

ja weszłam do jednego sklepu, przymierzyłam jedną suknię i wiedziałam, że to ta.. nie chciałam nawet mierzyć innych, a obok były 304 duże salony ślubne
      może jednak jedź do salonów i coś przymierz, w sieci większość wygląda ładnie
      • vandikia Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 19:14
        3-4 a nie 304 :D
      • salma75 Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 19:18
        Też tak miałam :).
        Zaproponowano mi kilka do przymiarki, założyłam pierwszą i to byłą TA :).
        • 1.41421356i Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 19:29
          sraty taty
          ja też nie lubię mierzyć ciuchów, też bym opowiadała ze to jest ta i żadna inna, jakby mi kazali gorsety i inne cuda wkładać na siebie, raz, drugi, trzeci, czwarty... dziesiaty
          jestem pewna, ze jak juz przymierzę swoją kiedyś tam, to będzie ta :)
          • salma75 Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 19:58
            1.41421356i napisała:

> sraty taty
            > ja też nie lubię mierzyć ciuchów,

Ale ja lubię mierzyć ubrania :).

> też bym opowiadała ze to jest ta i żadna inna
            > , jakby mi kazali gorsety i inne cuda wkładać na siebie, raz, drugi, trzeci, cz
            > warty... dziesiaty

Ufff... Chwała bogu, że ty wiesz lepiej jakiej sukni szukałam, że gorserty preferowałam :).
            Ja tam wprawdzie widziałam w tej wybranej jedno sznurowanie na plecach, gorsetów nie było, ot prosta, śliczna, właśnie TA, ale nie będę się kłóciła, wiesz lepiej ;).
            • 1.41421356i Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 20:01
              oj Salma, żartowałam przecież
              chciałam tylko napisać, ze ja nie lubię mierzyć, moze niezbyt dobrze ujełam to wszystko, nie łap za słówka tylko:)
              pozdrawiam :)
    • 1.41421356i Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 19:17
      jeszcze nie kupuj
      kup za 2,5 miesiaca, bo do tego czasu brzuch Ci jeszcze urośnie
    • ritsuko Re: Za 3 m-ce ślub a ja nie mam sukienki :( 23.02.11, 20:39
      A ja durna kupiłam pierwszą lepszą przez neta ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka