Gość: Anka IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 24.06.05, 16:49 Co o tym sądzicie? Ostatnio ogladalam program ,gdzie dowiedzialam ze teraz mamy mode " na brzuski" kobiet w ciazy. Mi to w ogole się nie podoba a wrecz brzydzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagny1001 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 16:59 To spluń z obrzydzeniem albo najlepiej zwymiotuj Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka2 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:03 to seksem pewnie też się brzydzisz, bo z tego zo wiem to ma on związek z ciażą ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.icpnet.pl 24.06.05, 17:05 nie wiem, jaki ma to zwiazek z obrzydzeniem do seksu. chodzi przeciez o to, ze nagi brzuch wyglada nieestetycznie i to jest zdanie wiekszosci osob, ktore widza tego typu panie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:08 Gość portalu: mycha napisał(a): > tego typu panie. Rewelacyjne określenie kobiet w ciąży.Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.icpnet.pl 24.06.05, 17:10 to nie chodzi o bycie w ciazy. bardzo dobrze, ze ciesza sie ze zostana mamusiami. "tego typu panie" dotyczylo kobiet w ciazy, ktore chodza z obnazonym brzuchem. nie wszystkie to robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greta Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.jjs.pl 28.06.05, 22:41 Oczywiscie!!!!! powinny chodzic w namiotach tak, zeby nic a nic sie nie wymsknelo. Moze w ogole od razu zarzucic im czadory na glowy, zeby w ogole nie byly przez te 9 miesiecy rozpoznawalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.icpnet.pl 30.06.05, 22:00 ciaza to rzecz intymna i odslanianie jej na pokaz uwazam za nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou_krecja Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:57 nie tylko ciaza to rzecz intymna, d... tez, a niektore panie lubia stringi pod przeswitujacym ubraniem i co? to nie na miejscu? a moze niech kazdy nosi to, co lubi, a jak Ci sie nie podoba, to nie patrz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.icpnet.pl 08.07.05, 22:00 > nie tylko ciaza to rzecz intymna, d... tez, a niektore panie lubia stringi pod > przeswitujacym ubraniem i co? to nie na miejscu? masz racje. wystajace lub przeswitujace stringi wygladaja wrecz wulgarnie. nie naleze jednak do grupy ktora je pokazuje, wiec nie jest to dla mnie zaden argument. > niech kazdy nosi to, co > > lubi, a jak Ci sie nie podoba, to nie patrz:) to jest forum i mam prawo wyrazic swoja opinie podobnie jak Ty. odkryty brzuch uwazam za brak wyczucia co jest intymne, a co nie. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka2 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:13 nagi zgrabniutki brzuch kobiety w ciąży wygląda pięknie ! naprawdę nie wiesz co to ma z seksem wspólnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
rzepiszka Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 25.06.05, 08:30 Nagi brzuszek u Kobiety w ciazy jest po prostu ladny. Nie ma sie czego wstydzic a tylko chwalic. Jak bede w ciazy tez bede wystawaic moj brzuch i sie chwalic- radoscia w koncu trzeba dzielic sie z innymi. Zalozycielka watku chyba nawiedzona jest- pewnie ma brzydasny, pelen rozstepow brzuchol i sie go wstydzi, dlatego komentuje przyszle mamy bo im po prostu zazdrosci wygladu i formy. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIMI Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.devs.futuro.pl 07.07.05, 14:19 raczej mało intymna bo bardzo widoczna:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonooka Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:31 Zgadzam sie z Mycha. Co goly brzuch ma do seksu?? Osobiscie nie podoba mi sie to, uwazam tez, ze jezeli robi tak jakas slawna osoba, to jest to nic innego jak po prostu chec pokazania: ''patrzcie, jestem w ciazy, bede miala bobasa, moze przeprowadzicie ze mna wywiad??'". Oblesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.icpnet.pl 24.06.05, 17:02 w Polsce jest za niski przyrost naturalny i podobno wszystkie osobistosci wlaczyly sie w kampanie propagujace macierzynstwo i pokazuja, ze sa w ciazy. :) nie wiem, ile w tym prawdy. w kazdym razie mnie tez sie to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:02 Ja rzeczywiście o mało nie zwymiotowałam. Ogromny brzuch cały w rozstępach, spodnie biodrówki tak nisko , że było widać włosy łonowe bleeeeeeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:03 a gdzie majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_333 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:06 a majtki po co? Jak kobieta ma ładny,ciążowy brzuch to niech pokazuje.Jak ma trochę brzydszy to niech założy obcisłą podkoszulkę.Lepsze to niż workowato-namiotowe ubrania ciążowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 02.07.05, 12:25 > a majtki po co? "Ogromny brzuch cały w rozstępach, spodnie biodrówki tak nisko , że było widać włosy łonowe bleeeeeeeeee." - oto mi chodziło odnosnie majtek Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:05 Och, ciężarna kobieta, co za ohyda, mdleję, podajcie mi sole trzeźwiące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou_krecja Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:02 masz swieta racje, kobiety w ciazy powinny siedziec w domu! wygladaja okropnie i niepotrzebnie robia tlok :) Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka2 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:09 no brzuch z rozstępami to na pewno nie jest do pokazywania, ale mój nie miał ani jednego :-) dlatego chodziłam w ciąży w ubraniach przylegających do ciała i odkrywałam brzuszek. Jeśli kobieta jest zgrabna, niedużo ptzytyła i ładnie wygląda to czemu nie może pokazać brzucha, zwłaszcza w lato ? Wylewające się fałdy tłuszczu z obcisłych spodni, to jest to co mnie odrzuca. A niektóre komentarze są zwyczajnie zazdrosne, złośliwe i nieszczere. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stina Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.nycap.res.rr.com 27.06.05, 15:00 Zgadzam sie z Toba, ale szczegolnie latem chowalam moj, jak tylko sie dalo, bo balam sie o niego tak zwyczajnie. Balam sie slonca (?) uhmm.. No tak, ale bylam wyznawczynia unikania smarowidel wszelakich. TYlko tluste maselko do ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:16 Jak kogoś brzydzi niech się nie gapi, może się zawsze odwrócić. Nikt się nie kaze nikomu gapić akurat na brzuchy kobiet w stanie błogosławionym:))) Boże, do czego dochodzi, że kogoś brzydzi normalny ludzki proces... Odpowiedz Link Zgłoś
lindtt Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:21 Wszystko zależy jaki to brzuch, ale ogólnie bardzo mi sie to podoba. To raczej okropne są inne ciuchy ciążowe, ogrodniczki, spodnie ze stanem pod same piersi... to jest dopiero ohyda. Zwiewne tuniki, niskie biodrówki, to jest super w ciąży, szczególnie gdy oprócz brzuszka nigdzie więcej kobiecie nie przybyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finka79 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: 193.109.212.* 01.07.05, 16:01 cala ta dyskusja jest zalosna. ladna kobieta pozostanie ladna kobieta niezaleznie od tego czy jest w ciazy. piekny brzuch nadaje sie do pokazania, a brzydki nie. niezaleznie od tego czy jest to brzuch w ciazy czy nie. i tyle. pozdrawiam zazdrosne o radosc przyszlych mam. i cala reszte tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgorzata Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:10 Ale przecież nie chodzi o to, żeby chodzic w workach i namiotach albo o to, że kogoś brzydzi "normalny, ludzki proces", czyli ciąża. KObiety w ciąży wyglądają pięknie i kształtny brzuch można pokazać obcisłą bluzeczką lub sukienką, a nie od razu obnażać naciągniętą skórę i nabrzmiały pępek. Nawet jeśli taki widok wydaje się komuś piękny, to dlaczego od razu ma być wystawiony na widok publiczny? Są tysiące kobiet z pięknym, naturalnym biustem, ale jakoś nie chodzą topless bez stanika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrzydliwosc Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: 81.15.203.* 24.06.05, 17:20 plus ten okropny wystajacy pepek, brrr wiem, ze ciaza to stan naturalny, ale to juz przesada. kierujac sie tym tokiem rozumowania powinnysmy z golymi cyckami po ulicy ganiac, bo przeciez te sa takie naturalne.. =D Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:25 O, przepraszam. Brzuch kobiety nie jest miejscem które zakrywa się tak starannie jak piersi. W swojej wypowiedzi "wylewasz dziecko z kąpielą". Odkryty brzuch na ulicy nikogo nie dziwi, na plaży tym bardziej, odkryty brzuch w ciązy najwyraźniej szokuje autorkę wątku i parę innych (ale dlaczego....?), natomiast gołych piersi i pupy zwykle nie widuję nigdzie...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadinka Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: 81.15.203.* 24.06.05, 17:36 a widzialas brzuch kobiety w zaawansowanej ciazy? to naprawde nic pieknego. nawet jezeli nie ma rozstepow i jest opalony to i tak widac zylki i ten pepek, fuj.. taki wystajacy. mnie to nie gorszy, ale mi sie nie podoba, podobnie jak nie lubie patrzec na celulit tak samo nie lubie ciazowych brzuchow. ale jezeli ktos lubi - jego wybor. tylko nie robmy z tego misterium Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka7 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:26 jeśli można brzuch pokazywać nie będąc w ciąży, to dlaczego go nie pokazywać będąc w ciąży jeśli jest ładny ? Czy brzuch ciążowy to coś wstydliwego ? Ja się nie wstydziłam ... Mało tego ! moje krótkie bluzeczki były też wydekoltowane ! To już chyba szczyt obrzydliwości bo przecież biust w ciąży też rośnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka2 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:53 ja nie miałam zadnych zyłek , a mój pępek nie był wypukły tylko lekko spłaszczony. Nie miałam i do dziś nie mam ani jednego rozstępu. W ciąży w 9 m- cu ważyłam jedynie 63 kilo, co jest marzenieme niejednej dziewczyny nawet bez ciąży :-) Wyglądałam super i postanowiłam to podkreślić. Nosiłam też obcisłe super dżinsy, krótkie spódnice i sukienki i bluzeczki z dekoltem ! Sorry ale jeśli ktoś na mój widok pomyślał, że wyglądam odrażająco, to znaczy że sam ma niemałe kompleksy i marzy, żeby pokazać pępek, ale niestety warunków nie ma ... Przepraszam za tę drobną złośliwość. Aha ! w ciąży już nie jestem a brzuch też pokazuję, i to maszerując z wózkiem dzięcięcym ! Szczyt obrzydliwości ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 17:48 Zgadzam się.Widok nagiego brzucha jest wręcz rażący.Wyobraźcie sobie jak reagowałoby na to społeczeństwo,ludzie na ulicy ,w autobusie?Jak czuła by się ta kobieta gdyby wszyscy zaczęli ją obgadywać?Każdy by się tylko głupio gapił,nie wiem kto by się czuł z tym dobzre.Tyle się mówi i czyta o tym jak kobiety w ciąży są traktowane,zwłaszcza te młode-jak puszczalskie panny.Ostatnio czytałam o dziewczynia ,która opisała sytuację w autobusie,jak to wredne staruchy (nie mogę znaleźc innego określenia w tej chwili)zaczęły obgadywać głośno młodą kobiętę w ciąży i na tyle ją tym zraniły,że wybiegła płacząc z autobusu.A pzrecież mogła zostać zgwałcona,niekoniecznie "wpadła".Polacy nie są przystosowani po prostu do takich widoków(mam na myśli goły brzuch),może dlatego,że "te sprawy" są zwykle tematem tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 17:57 Uważasz że ta młoda kobieta swoją ciążą sprowokowała "staruchy" do obgadywania jej? Bo nie mogę się dopatrzyć o co chodzi w twoim poście, wytłumacz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 17:57 Oczywiście przedstawiłam to z punktu widzenia większości (chyba) ludzi,bo tak się zwykle reaguje.Oczywiście brzuch taki nie powinien nikogo brzydzić-ale takie mamy społeczeństwo,bo jest naturalny proces powstawania życia i do takiej kobiety każdy powinien się uśmiechnąć. Niestety nie w naszym kraju. Każda kobieta która odważy się tak pokazać na pewno będzie narażona na przykre koemntarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:00 I wydaje mi się że taki widok sprowokowałby osoby starsze to opowieście jak to się w ich czasach cnotliwością cieszyło i ubierało się schludnie.Ja nie mogłabym znieść głupkowatego wzroku tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:07 No to tylko wypada załamać rączki, usiąść na łąwce pod blokiem i dalej ponarzekac na nasz okropny kraj. Społeczęństwo nie jest martwym tworem, cały czas ewoluuje i się zmienia. Nie widzę powodu, czemu miałoby nie polubić kobiet w ciąży w dopasowanych ciuchach i z odkrytymi brzuchami. Więc lepiej nie martw się o społeczeństwo tylko zweryfikuj własny stosunek do sprawy:P To się nazywa "praca od podstaw':PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.rene.com.pl 24.06.05, 23:46 nie rozumiem o co Tobie chodzi... pierwsze slysze, ze kobiety w ciazy sa traktowane jak puszczalskie i co kogo obchodzi czy kobieta wpadla czy zostala zgwalcona czy moze zaplanowala swoja ciaze? kiedy widze kobiete z brzuszkiem to nie zastanawiam sie nad tym jak sie to stalo, z kim, gdzie i z jakich powodow. wiekszych bredni nie slyszalam dawno... znowu okaze sie ze jestem jadowita ale naprawde nie rozumiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
przemkowa.b Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 25.06.05, 21:28 No też nie mogę zrozumieć argumentacji Sylwii:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla ja bym nie odkrywała 24.06.05, 17:52 bo i teraz nie odkrywam. nie czuje takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: ja bym nie odkrywała 24.06.05, 18:01 odkrywam, bo mam niezły brzuch, jeśli dostąpię szczęścia i będę w ciąży i będę miała ładny brzuch - też go pokażę. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: ja bym nie odkrywała 24.06.05, 18:01 Brzuch ciążowy oraz brzuch nieciążowy acz tłusty - te dwie rzeczy raczej się nie nadają do publicznego pokazywania w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: ja bym nie odkrywała 24.06.05, 18:12 brzuch mam płaski, ale nie podobają mi się bluzki któe się kończą powyżej pępka. i nie podobają mi się kobiety ubrane w takie bluzki - bez względu na stan brzucha. kobieta w zaawansowanej ciąży z tym bardziej nie powinna się w coś takiego ubierać (chodzi mi tylko o estetykę). co nie znaczy, iż uważam iż ciężarna ma nosić tylko szerokie, brzydkie łachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyczułka Re: ja bym nie odkrywała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 13:07 zgadzam sie.tez jestem dumna ze swojego brzucha ale odkrywanie go na wiecej niz 10 cm jesli sie nie jest akurat na plazy uwazam po prostu za tandetne.nie wazne czy jest sie w ciazy czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:02 jak wiele rzeczy w zyciu .....nie kazdemu to przystoi u jednych kobiet mi sie to podoba u innych wyglada strasznie, podobnie jak same kobiety w ciazy - na jedne az milo popatrzec a patrzac na inne odechciewa sie wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
aretse11 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:03 ja nie moge sie na ten temat wypowiedziec..bo dopadl mnie instynkt macierzynski..i teraz nie uwazam by ciaza byla czym obrzydliwym....ale mimo wszytsko chyba ciazowe sukienki wygladaja lepiej... a dzis wlasnie na basenie byla babeczka w ciazy..pewnie z 8smy msc..bo miala wielki brzuch..i najlepsze bylo..ze takie chlopaczki w wieku 14-17 lat gapili sie na nia najwiecej..wygladala dla nich jak jakies dziwne zjawisko:) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:06 paskudne sukienki skutecznie oszpecają kobietę w ciąży. Na całe szczęście to sie zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
aretse11 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 21:29 ale ja mowilam o ladnych sukienkach..a nie paskudnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa ja nie lubie odkrytych brzuchów in general 01.07.05, 12:18 Czy w ciazy, czy nie. Niektórym moze sie wydawac, ze skoro brzuch jest w ich przekonaniu zgrabny to mozna. wg mnie nie ma w tym klasy i tyle. A ciemny pas na srodku ciazowego brzucha nie podoba mi sie, i nie chcialabym go ogladac mimowolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:09 I jak wszystko, to też kwestia gustu i smaku. Jeśli kobieta dobrze wygląda, to nie ma o czym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
marvellous Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:15 Jak to? Że niby one mają chodzić w króciótkich bluzeczkach i brzuch na wierzchu???????? Ooooo nieeeee :-(((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna aldona Piękny, ale tylko dla męża, nie dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:16 noszenie bluzeczki pod brodą i wystawianie brzucha publicznie jest dosyć żałosne. Nie mówię o bluzkach-namiotach, ale przecież można znaleźć jakiś rozsądny i estetyczny kompromis. Naprawdę, dla osób emocjonalnie nie związanych z ciężarną - widok obnażonego brzucha nie jest bynajmniej doznaniem piękna. To rzecz intymna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Merigold Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.05, 18:16 Ja tam chodzilam z brzuchem na wierzchu, nie mam zwyczaju przejmowac się dwotkami. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:20 zdecydowanie wolę popatrzeć na ładny ciężarny brzuszek niż na poteżny tłusty brzuchol z blizną po cesarce :-) jakiejś baby. Oczywiście w krótkiej bluzeczce Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa Brzydzi mnie to. 24.06.05, 18:20 Okropne, nieestetyczne, biało - fioletowe brzuchy, z włosami, rozstępami itp. Błe... Odpowiedz Link Zgłoś
lindtt Re: Brzydzi mnie to. 24.06.05, 18:31 Chyba mówimy o dwóch różnych sprawach... Ja pisząc odkryty brzuch nie mam na myśli całego na wierzchu, tak że bluzka kończy sie na piersiach... I bez ciąży wygląda to tandetnie, więc nie spodziewałam się że ktoś tak to odbierze... Podobają mi się kobiety w ciąży, którym wystaje dolna część nie cały brzuch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:27 Sama kobieta w ciąży wygląda pięknie, ale gdy wygląda jej brzuch spod przykrótkiej bluzeczki wygląda nie estetycznie i mało pociągająco. Nie zapominajmy, że dla niektórych kobiet taki widok może być przykry. Dlaczego? Co szóste malżeństwo w Polsce nie może mieć dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:30 i co w związku z tym, że inni nie moga mieć dzieci ma się ukrywać???????? Idąc Twoim tokiem rozumowania dziewczyny posiadające faceta nie powinny się obnosić publicznie z uczuciami do niego, bo przecież są inne, które są samotne??????? co za bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna aldona Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:32 wcale nie bzdury, tylko delikatność. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:34 delikatność???? czy przez delikatność np. ubierasz spodnie, aby nie pokazywać swoich zgrabnych nóg, bo jakiejś kobiecie z niezgrabnymi zrobi sie przykro????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna aldona Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:41 nie, to nie tak. Chodzi po prostu o pewne wyczucie, takt. Ciąża to rzecz intymna, miłość również. Dlatego zarówno pary uprawiające seks w tramwaju jak i obnażone dziewięciomiesięczne brzuchy to nie jest najlepszy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:45 a co w tym złego? Krępuje Cię widok odkrytego ciężarnego ciała? To potrafi być piękne, ba! nawet czasem bardzo seksowne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna aldona Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:48 masz rację - piękne, seksowne, ale przecież chyba nie dla obcych ludzi. Dla ojca dziecka, bliskich tej kobiety - pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 18:50 moga być jak najbardziej piekne dla innych mężczyzn, a i kobietom moga sie spodobać. Normalna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 19:01 No to wyobraź sobie, że mnie podobają się nierzadko tak ubrane kobiety w ciąży i uważam je za seksowne:) Żadna nie jest z mojej rodziny:P Nie sądzę, żebym była tzw. wyjątkiem potwierdzającym regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 19:04 mnie tez sie podobają ;-) lubię patrzeć na ładnie wygladajace kobiety. Na zgrabne, ładne i fajnie ubrane. To czy sa w ciąży czy nie nie ma dla mnie znaczenia. Rozumiem, że babie w ciąży nie wypada pokazac sie na basenie? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.4web.pl 24.06.05, 18:52 Mnie to wisi. Niech kazdy sobie chodzi jak chce, bo to nie MOJA sprawa. Ważniejsze jest dla mnie, żeby nikt na taką kobiete nie patrzył jak na zarazę, co sie w Polsce często trafia...w ogóle na tle tego oddzielania miłosci,antykoncepcji, seksu, ciązy, aborcji itp , więcej nam złego wyniknłęo niż dobrego i potem 14 latek gapi się na kobietę w ciąży jak na UFO, a jak skończy 19 lat to wstapi do LPR-u i bedzie wrzeszczał o zakazie aborji, robiac karierę na nieswoim brzuchu. Ciąza jak ciąza - stan fizjologiczny i nie mam nic pzreciwko temu, zeby było ją widać ----cholera kobieta to nie tylko wiecznie cielęcy wzrok i kretyńsko otwarte usta na plakacie. Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 01.07.05, 12:07 mnie brzydzi chamstwo i drobnomieszczaństwo,ładny odkryty brzuch ma swój urok bez względu na to czy ktoś w nim mieszka czy nie! Obrzydliwe jest wylewające się nad spodnie sadło,niedoprane staniki i zepsute zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 24.06.05, 20:13 przepraszam jesli kogos urazilam, nie chodzilo mi ze obrzydliwa jest ciaza...Bo to wspanialy stan. Ale poprostu nie podoba mi sie ta nowa moda. Nie mowie tu zeby kobieta w ciazy nosila worki bo to okropne ale widzialam naprawde ladnie i stylowo ubrane panie nie w worach ale tez nie w odkrytych bluzeczkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tall Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 21:30 Szkoda, że nie wiecie jak czuje sie kobieta która też by chciała być w takim stanie a nie moze. Fakt nikomu nie można niczego zabronić jeśli czuje się z tym dobrze to jej sprawa. Ale.... Nigdy syty nie zrozumie głodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 21:31 skąd wiesz, że nie wiemy? Znasz nas wszystkie i nasze dzieje? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tall Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:23 Tak się niektóre zachowują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 24.06.05, 22:29 Ta dyskusja podobna jest do tematu - czy brzuch kobiety w ciaży jest sexi, bo odkryty brzuch taki wlasnie jest i czy kobieta w ciązy chce byc sexi dla całej ulicy, czy tez może jednak tylko dla ojca dziecka. Mnie nie raża gole brzuchy, bo akceptuje swoją i cudzą kobiecość. Myslę raczej z troską o dziecku, o tym, że może powinien go chronic chocby kawałek materiału, na głosnej ulicy, w tłoku dużego miasta, w promieniach silnego slońca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:35 Myslę raczej > z troską o dziecku, o tym, że może powinien go chronic chocby kawałek > materiału, na głosnej ulicy, w tłoku dużego miasta, w promieniach silnego > slońca.... Zgadzam się w całej rozciagłości trochę mniej egoizmu nie zawadzi, bo przeciez dziecko jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 25.06.05, 00:52 Gość portalu: maja napisał(a): > Ta dyskusja podobna jest do tematu - czy brzuch kobiety w ciaży jest sexi, bo > odkryty brzuch taki wlasnie jest i czy kobieta w ciązy chce byc sexi dla całej > ulicy, czy tez może jednak tylko dla ojca dziecka. > Mnie nie raża gole brzuchy, bo akceptuje swoją i cudzą kobiecość. Myslę raczej > z troską o dziecku, o tym, że może powinien go chronic chocby kawałek > materiału, na głosnej ulicy, w tłoku dużego miasta, w promieniach silnego > slońca.... Padnę ze smiechu zaraz. Bo oczywiście powłoki brzuszne i wody płodowe to za mało, żeby ochronić dziecko. Jak natura mogła tak skaszanić kwestię ciąży!!!!! :-)))))) No, jeszcze raz się uśmieję. Hehehehehehehehehehehe:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka84 Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 24.06.05, 22:51 Ja jestem w 28 tygodniu ciązy i mój brzusio bardzo mi się podoba. Chyba nawet mam obsesję na jego punkcie, bo cały czas patrzę na niego. Co prawda nie chodzę w przykrótkawych bluzeczkach i nie odsłaniam brzucha, ale to tylko dla dobra mojego dziecka, gdyż w takie upały lepiej jak nie będzie w słońcu, a w chłodne nie lepiej, żeby mnie nie zawiało. Ja chyba podziwiałabym kobiety w ciąż, które odsłaniają brzuszki za odwagę. Bo moim zdaniem jest to troszke nieodpowiedzialne. Nie rozumiem jednak, jak może Cie brzydzić brzuszek przyszłej mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.chello.pl 24.06.05, 22:58 Nowa moda z tym pokazywaniem brzucha w ciąży.Dla mie wygląda to okropnie.Podobać się może tylko jego właścicielce bo wątpie by osoby postronne uważały pokazywanie ogromniastego kałduna za piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosa Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:08 Ja pewnie też bym patrzyła na swój brzuch z uwielbieniem, ale natura poskąpiła mi tego. Rozumiem kobiety które z takiego powodu na ulicy odwracaja głowę, wiem co czują. Ogólnie nie mam nic przeciw, ale widok kobiety z gołym brzuchem to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.4web.pl 24.06.05, 23:15 Kurde, ludzie, wy nie macie większych problemów??? Nad Amazonkaw szystkie kobiety w ciązy mają odkryte brzuchy i piersi jak tykwy i nikt nie robi z tego A)problemu B)kwestii mody C)kwestii tego,że obraża to czyjeś uczucia D)kwestii tego, że dzieciak się przeziębi, albo bedzie mu za zimno!!! Teraz ktoś mi napisze, że nie zyjemy nad amazoną, a ja odpowiadam na to od razu- ---> może to i szkoda, bo wiele można sie od tych ludzi nauczyć . Naturalności przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vita Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:54 Jeśli kobieta w ciąży nie ma zbyt dużo zbędnych kilogramów i ładnie wygląda jestem za i nie mogę uwierzyć,że są takie osoby,które piszą o tym aż z takim obrzydzeniem.To jest naprawde śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.icpnet.pl 25.06.05, 17:24 nie zyje nad Amazonka tylko w Europie. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:50 Też uważam, ze to jest nieestetyczne, prawie tak samo jak sadło wystające spod biodrówek. Ale teraz wywalanie tłuszczu na wierzch, straszenie cellulitem i zakladania szortów na wielgachne tyłki jest "trendy", więc brzuch w ciąży też mozna pokazać - im mniej estetycznie tym modniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vita Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:57 Wydaję mi się ,że osoby twojego typu mają problem ze zaakceptowaniem swojej cielesnośći.Jestem ciekawa co zrobisz na starość jak przestaniesz tak estetycznie wyglądać.Zlikwidujesz wszystkie lustra w domu,a kąpiel to tylko w opasce na oczy.No bo jak spojrzeć na takie mało estetyczne ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:22 > Jestem ciekawa co zrobisz na starość jak przestaniesz tak estetycznie > wyglądać.Zlikwidujesz wszystkie lustra w domu,a kąpiel to tylko w opasce na > oczy. Nie, będę chdziła w mini i staniku po ulicy, bo skoro ja będę dumna ze swojego starego, pomarszczonego ciała, to wszyscy inni też muszą na nie patrzeć.:/ Co mnie obchodzi, że kogoś może razić taki widok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 25.06.05, 00:04 Jesli kobieta jest młoda, to rzeczywiście może pokazać to i owo, ale jeśli ma już swoje lata to nie wygląda to najładniej, niestety. Najważniejsze aby matka czuła się swobodnie, nie należy jednak zapominać, że zarówno ona jak i inni nie żyje na tym świecie sama i powinna, jak i inni ludzie zastanowić się nad swoim wyglądem. rzeczą jasną jest też fakt, że nigdy wszystkich nie zadowoli, ale to już inna kwestia. Mając się wypowiedzieć jednoznacznie czy lubię widok kobiecych brzuchów powiem TAK, ale tylko wtedy kiedy są ładne. Czy lubie widok kobiet w ciąży NIE, bo po prostu nie lubie. Ale nic przeciwko nie mam, do wszystkiego trzeba podchodzić z głową, bo po coś ja mamy, tak samo zresztą jak brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzu ja bym się wstydziła, paradować tak po ulicy...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 00:11 nie rozumiem tych kobiet. Chory świat, rozmycie granic. Dlaczego by mężczyżni nie mieli paradować po ulicy z penisem na wierzchu??? Przecież to też jest piękne, ludzkie, naturalne i seksowne. No i co że mają wzwód?? To bardzo piękne. Kto sądzi inaczej nie akceptuje cielesności własnej i innych. :)))))))))) Jest dewotem i moherowym beretem. (W takiej właśnie żałosnej tonacji utrzymane są posty niektórych tutaj). Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 25.06.05, 05:53 jeszcze nie widzialam ciezarnej z brzuchem na wierzchu, nie oslonietym chociaz swetrem, w sytuacji miejskiej. Wyraznie jest to moda lokalna tego samego gatunku co oslawione tutaj tipsy, dzinsy z rozowymi cekinkami i tlenione blondynki po solarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrumru Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.05, 09:11 Zgadzam się że niektóre kobiety wyglądaja w ciąży pięknie i mają piękne brzuszki, ale odkrywanie brzucha nawet kiedy nie jest się w ciąży jest dla mnie tandetą, w ciąży również. To tak jak z tipsami we wzorki jednym się podoba a dla mnie są w złym guście i tyle. Widziałyście jak nosiła ciażę Zeta Jones, w życiu nie wyszła by z gołym brzuchem bo jest kobietą z klasą! No ale skoro są takie którym podobają się tipsy we wzorki czego tu wymagać! Odpowiedz Link Zgłoś
gomory Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 25.06.05, 10:29 Widywalem kobiety, ktore z duma obnosily ciazowy brzuszek. Coz, dla tej pani to pewnie spora radosc, wiec niech zaklada przykrotkie sweterki. Osobiscie uwazam ze kobiety w ciazy wygladaja mniej atrakcyjnie, a nabrzmialy, z nabieglymi zylami brzuch nie dodaje uroku. Slyszalem zachwyty kobiet nad jakas znajoma ciezarna, ze swietne wyglada. W tej ocenie moja opinia rozmija sie z kobieca DIAMETRALNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: 194.63.133.* 25.06.05, 12:23 I wląsnie dlatego kobiety powinny chodzić z brzuchem na wierzchu, aby facet , przeciętny facet na ulicy wiedział, że to też stan kobiety i ze ona też tak wygląda i modelka też tak bedzie wyglądać w ciązy, a nie nieustająco 90-60- 90.Że ciąza to wynik seksu i tak wyglada kobieta w ciązy i kobieta w tym stanie nie zamienia się w śpaślaka, ale wlaśnie nosi dziecko, np. Twoje. Jesli Twoja zona zajzie w ciążę - mam nadzieję , że zmieni się się nieco odejście i nie bedziesz przez 9 miesięcy patrzył na nią z obrzydzeniem, bo jest nieatrakcyjna i dzieciak w brzuchu cię denerwuje,,,Kobieta w ciązy to normalność i fizjologia, tak jak narodzinay i smierć i włąsnie tego powinni uczyć w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... 26.06.05, 09:13 Dlubanie w nosie, onanizm, wydalanie to tez fizjologia. Watpie bys chciala to ogladac w wykonaniu kazdego na ulicy :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: odkryty brzuch u kobiety w ciąży... IP: *.4web.pl 28.06.05, 19:43 Smierć to też fizjologia. Mamy zabronic umierania na ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś