triismegistos 28.08.11, 19:28 Mam nadzieję, że jest tylko wybity. Cholera, boli, spuchł, a ja nie jestem ubezpieczona. Wie którać, ile wydam na leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_hus_na_stosie Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:38 jest różnica w bólu złamanego palca a wybitego oraz w wyglądzie, przypuszczalnie masz wybitego bo przy złamanym z bólu byś wyła nieraz sam sobie nastawiałem wybitego palca, jeśli jesteś z Wawy mogę za darmo Ci nastawić, w najgorszym wypadku urwę Ci palca ;) (tak wiem, nie jest Ci do śmiechu, ale to nie było złośliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:42 Gdyby to był ręczny palec sama bym sobie go nastawiła. Z nożnym niestety przewiuję problem. Nic to, dziabnę sobie tramal, łyknę palinki i do dziełaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:44 Niekoniecznie...ja jak złamałam małego palca u stopy to nie czułam bólu...ale jak wkładałam buta to po ścianie mogłam chodzić z bólu... Odpowiedz Link Zgłoś
samuela_vimes Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 23:21 No nie wiem, jak złamałam rękę ostatnio, to byłą ledwo spuchnięta. Malutki, tyci siniaczek, ale drętwiała mocno i siniała, więc odwiedziłam pogotowie i założyli gips na tydzień. Okazało się że była pęknięta. Wcale jakoś specjalnie nie bolała. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:39 a ja nie jestem ubez > pieczona. Hmm ale to na pewno nie Ty pisałaś o pracy w klubie go-go? :D > Wie którać, ile wydam na leczenie? O to pytaj Andrzejka4747. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:44 albo sama sobie spróbuj nastawić jeśli się nie boisz złap palca mocno drugą dłonią, mocno ściśnij i jednostajnym ale mocnym i stanowczym szarpnięciem spróbuj go nastawić (tak jakbyś chciała go urwać) Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:49 Ponieważ jestem aktywną kobietą miałam kilka razy wybite palce u rąk i nastawiałam je bezproblemowo. Ale u nogi... AłC! Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 20:53 jan_hus_na_stosie napisał: > albo sama sobie spróbuj nastawić jeśli się nie boisz > > złap palca mocno drugą dłonią, mocno ściśnij i jednostajnym ale mocnym i stanow > czym szarpnięciem spróbuj go nastawić (tak jakbyś chciała go urwać) Matko! Ty takie rzeczy robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:14 gr.eenka napisał: > Matko! Ty takie rzeczy robisz? jak pierwsze 2-3 razy jak wybiłem sobie palca, bodajże w 6 czy 7 klasie podstawówki, to nastawił mi go tata, potem nastawiałem sobie sam :) do tej pory wystającą kostkę w prawym kciuku mam tyć mniejszą (trzeba się dobrze przyjrzeć aby zauważyć), pozostałość dawnych kontuzji :) Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:25 jesu, a nie mogłeś uważać chłopaczyska Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 20:02 > Hmm ale to na pewno nie Ty pisałaś o pracy w klubie go-go? :D > Hmm, też ostatnio o tym wątku myślałam. To co, stawiamy dolary przeciwko orzechom?;) Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 20:15 Nie, ja poruszałam tematy znacznie kontrowersyjniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kiira_korpi Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 20:17 Ok, to ja tylko powiem, na wypadek gdybyś to była jednak Ty (choć uzgodniliśmy już, że to nie Ty), że jak kogoś lubimy, to nic i nikt tego nie zmieni. A co dopiero taka błaha sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:42 Zerknij na cennik jakiejś prywatnej przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:50 jakies 750. Ktory to palec? Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:53 ooooooooo pani, to 928,35 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 19:57 Serio piszesz, czy nabijasz się? Nie jestem w pełni władz umysłowych i nie odróżnię samodzielnie. Kurka, jestem spłukana po wakacjach, chlip... Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 20:05 60PLN www.euromedicus.pl/index.php?page=11 Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:30 berta-death napisała: > 60PLN > www.euromedicus.pl/index.php?page=11 dobry i pomocny z Ciebie człowiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 20:22 powaznie, powaznie. Bylo sie nie splukiwac lub jechac na tansze wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 20:10 triismegistos napisała: > ja nie jestem ubez > pieczona. a jak to możliwe? ps. oczywiście od razu przyleciałaś na forum, skąd się tacy ludzie biorą Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:10 > a jak to możliwe? normalnie, robi na umowy o dzieło ew. na czarno;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:13 za dwiescieilestam moze se wykupic ubezpieczenie w NFZ. No ale wtedy bedzie mniej na waciki. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:14 six_a napisała: > normalnie, robi na umowy o dzieło ew. na czarno;) no dobra, ale możesz opłacać samodzielnie lub być na bezrobociu, jak autorka nie ma ubezpieczenia to musi się liczyć z opłatami u lekarza, nie rozumiem jak można żyć w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:17 jak chcesz to możesz, ale widocznie w tym przypadku nie chcesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:14 > normalnie, robi na umowy o dzieło ew. na czarno;) Ale przecież z umowy o dzieło też trzeba (można?) odprowadzać ZUS. Ale kluby g-g chyba umów nie podpisują. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:18 nie odprowadza się zusu od umów o dzieło. to nie jest ta sama kobieta, weźcie się zlitujcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:44 > nie odprowadza się zusu od umów o dzieło. Zgodnie z ustawą o systemie ubezpieczeń społecznych, za pracownika, w rozumieniu ustawy, uważa się także osobę wykonującą pracę na podstawie umowy agencyjnej, umowy zlecenia lub innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia, albo umowy o dzieło, jeżeli umowę taką zawarła z pracodawcą, z którym pozostaje w stosunku pracy, lub jeżeli w ramach takiej umowy wykonuje pracę na rzecz pracodawcy, z którym pozostaje w stosunku pracy. Zatem zatrudniając własnego pracownika dodatkowo na podstawie umowy o dzieło: cywilnoprawnie będzie on wykonawcą dzieła; podatkowo (PIT VAT) będzie on wykonawcą dzieła; ZUS odprowadzisz jak od pracownika (w DRA będzie to po prostu dodatkowe wynagrodzenie ze stosunku pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:46 Sorry, tam była mowa o zatrudnianiu dodatkowo na umowę o dzieło pracowników etatowych. Ale to dziwne bardzo z tym zusem. Ciekawe skąd wynika ta 'ulga'. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:48 A czy mogę tak nieśmiało zapytać skąd hipoteza o klubie gogo? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:48 o nie doczytałam. pewnie stąd, że tzw. artyści tworzący "dzieła" i tak biedę klepią;) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:47 jakby u pracodawcy miała te umowy to tak, ale wtedy by miała też umowę umowę o pracę i zero problemów z ubezpieczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:22 kitek_maly napisała: > Ale kluby g-g chyba umów nie podpisują. ;) gdyby pracowała w klubie tego typu nie miałaby problemów z gotówką Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:29 Phi, skąd wiesz ile mi na te wakacje poszło? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:40 > gdyby pracowała w klubie tego typu nie miałaby problemów z gotówką No pisała, że super płacą i nikt nie dotyka. ;) Ale wiesz jak to jest, człowiek się szybko przyzwyczaja do pewnych standardów, poszalała sobie na wakacjach to teraz cienko z kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia.julian Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 21:50 kitek_maly napisała: > No pisała, że super płacą i nikt nie dotyka. ;) hehe nie dotyka? chyba nigdy nie była w klubie go-go Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Chyba złamałam palec. 28.08.11, 22:11 Przysłów nie znasz!!!!!!!!!! Nie pchaj palca między drzwi:/ Odpowiedz Link Zgłoś