Dodaj do ulubionych

Największe obciachy

• funny_game Re: Największe obciachy 30.09.11, 10:42
      dlug.opis napisał:

> Co jest Waszym zdaniem aktualnie największym obciachem?

Aktualnie to wczorajszy mecz Polek z Serbkami.
      Nie wiem, czego się tak bały.
      Nie wiem, co robiła na boisku Agnieszka Bednarek.
      Nie wiem, co robił Świderek.
      Nie wiem, dlaczego prawie wcale nie grała Ania Podolec.
      • ka-mi-la789 Re: Największe obciachy 30.09.11, 13:36
        Dodałabym jeszcze: nie wiem, dlaczego piłka leciała w aut po każdym dotknięciu jej przez Kaczorowską i dlaczego połowa naszych zagrywek lądowała w siatce. Nie wiem, gdzie się nagle podziała forma Kosek i dlaczego dziewczyny nie odróżniają piłki od główki dziecka (głaskać można główkę, piłkę się uderza, i to możliwie najmocniej).
        • funny_game Re: Największe obciachy 30.09.11, 15:22
          Święte słowa. Obciach pogłębiony ;)
          Ale z tym uderzaniem jak najmocniej, to przykład Manon Flier vs. Włoszki pokazuje, że nie zawsze. Co nie znaczy, że z kolei zawsze głaskać.
          • ka-mi-la789 Re: Największe obciachy 30.09.11, 16:05
            > Ale z tym uderzaniem jak najmocniej, to przykład Manon Flier vs. Włoszki pokazu
            > je, że nie zawsze.

Tyle, że jak już decydujemy się na pieszczoty z piłką, to należy ją kierować w nieobsadzoną strefę boiska, a nie prosto w ręce przeciwnika.

> Co nie znaczy, że z kolei zawsze głaskać.

Ano. Serbki wybrały wersję niegłaszczącą i zdecydowanie dobrze na tym wyszły.
            • funny_game Re: Największe obciachy 30.09.11, 16:35
              Jak miło w końcu z babą o siatkówce pogadać :)
              Brakuje mi wśród komentujących Małgorzaty Niemczyk. Ona potrafi mówić tak hermetycznie, branżowo, że trzeba ją sprawdzać, żeby zrozumieć i się człowiek 2 razy więcej uczy :D

Oglądałaś baraż Rumunia-Serbia?
              Rumunki tak nie drżały przed przeciwnikiem i choć technicznie są słabsze, niż Polki, to nadrabiały zacięciem, duchem walki. Zupełnie inaczej się ten mecz oglądało.
              Sztuczne uśmiechy naszych zawodniczek mnie nie przekonują.
              Przegrały, ok, ale w jakim stylu?

No dobra, dziś trzeba zobaczyć, co tam słychać w Plus Lidze i czy faktycznie 3miasto buduje potęgę ;)
              • ka-mi-la789 Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:00
                > Brakuje mi wśród komentujących Małgorzaty Niemczyk. Ona potrafi mówić tak herme
                > tycznie, branżowo, że trzeba ją sprawdzać, żeby zrozumieć i się człowiek 2 razy
                > więcej uczy :D

Zgadza się, w końcu fachura :). Tylko mogłaby sobie darować "łaaał".

> Brakuje mi wśród komentujących Małgorzaty Niemczyk. Ona potrafi mówić tak herme
                > tycznie, branżowo, że trzeba ją sprawdzać, żeby zrozumieć i się człowiek 2 razy
                > więcej uczy :D

Nie oglądałam, ale wierzę, bo widziałam, jak grały z naszymi.

> Sztuczne uśmiechy naszych zawodniczek mnie nie przekonują.
                > Przegrały, ok, ale w jakim stylu?

Polacy cierpią na genetyczną chorobę zwaną "niedasie". Przez lata choroba objawiała się niedasiem wygrania z Rosją (w wersji męskiej), teraz trzeba było znaleźć kolejnego niedasia, została nim Serbia w wersji żeńskiej.

> No dobra, dziś trzeba zobaczyć, co tam słychać w Plus Lidze i czy faktycznie 3miasto buduje > potęgę ;)

Zraziłam się do ligi z krzyżykiem po jej zamknięciu, ale obejrzę, bo nie mam nic innego do roboty :). Za potęgami klejonymi szybko za pieniądze sponsorów nie przepadam, wolę te budowane latami z własnych wychowanków, takie jak niegdyś Częstochowa. Wielka szkoda, że akurat ten klub ma problemy finansowe, bo za szkolenie młodzieży zasługuje na lepszy los.
                • funny_game Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:20
                  ka-mi-la789 napisała:

> Zgadza się, w końcu fachura :). Tylko mogłaby sobie darować "łaaał".

Oj tam, aj tam. Ona dodaje do komentarza EMOCJE. Od naszych, świetnych zresztą, komentatorów siatkówki tego za bardzo nie uświadczysz. Zresztą może te emocje to zzzzzuuuuoooo, ale ja to lubię. Nosz włoscy czy hiszpańscy czy południowoamerykańscy komentatorzy piłki nożnej albo taki Zimoch, ach! :DDD

> Nie oglądałam, ale wierzę, bo widziałam, jak grały z naszymi.

No jak oglądać turniej, to oglądać. Łyknęłam chyba wszystko do tej pory, o ile mi gorączka pozwala w tym momencie stwierdzić.

> Polacy cierpią na genetyczną chorobę zwaną "niedasie". Przez lata choroba objaw
                  > iała się niedasiem wygrania z Rosją (w wersji męskiej), teraz trzeba było znale
                  > źć kolejnego niedasia, została nim Serbia w wersji żeńskiej.

Panowie pokonali niedasia, to i one dadzą radę.
                  Szkoda, że nie spróbowały :)

> Zraziłam się do ligi z krzyżykiem po jej zamknięciu, ale obejrzę, bo nie mam ni
                  > c innego do roboty :). Za potęgami klejonymi szybko za pieniądze sponsorów nie
                  > przepadam,

Chcę na Trefla popatrzeć jak na ciekawostkę przyrodniczą. Eksperyment.
                  Jeny, jak dobrze, że gbur Waldemar Cudowny Niesamowity Wspaniały nie jest już trenerem Delecty, Ci mówię, tak z innej mańki.

wolę te budowane latami z własnych wychowanków, takie jak niegdyś Cz
                  > ęstochowa. Wielka szkoda, że akurat ten klub ma problemy finansowe, bo za szkol
                  > enie młodzieży zasługuje na lepszy los.

Ba.
                  Ale "szkolenie młodzieży kuleje", że zaczerpnę z mądrości PZPN :DDD
                  • ka-mi-la789 Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:36
                    > Oj tam, aj tam. Ona dodaje do komentarza EMOCJE.

Emocje są gites, chodzi mi o sposób ich wyrażania. Nie lubię łała, bo nie lubię hamerykańskości z komediowych seriali. Z tej samej przyczyny jadam obiad, a nie lancz, i piszę życiorys, a nie siwi. Gdyby ryknęła "aaaa", słowa bym jej nie powiedziała :).

> No jak oglądać turniej, to oglądać.

Mnie wpadło trochę roboty i sporo spraw urzędowych, z czegoś trzeba było zrezygnować.

> Szkoda, że nie spróbowały :)

Na mnie sprawiły wrażenie, że są na boisku za karę.

> Jeny, jak dobrze, że gbur Waldemar Cudowny Niesamowity Wspaniały nie jest już t
                    > renerem Delecty, Ci mówię, tak z innej mańki.

Na Wspaniałego mam alergię. Za to do Irka Mazura czuję jakąś irracjonalną sympatię. A na Panasa mogę się gapić godzinami :).

> Ale "szkolenie młodzieży kuleje", że zaczerpnę z mądrości PZPN :DDD

A potem jest tragedia, kiedy Marysia Wlazła wali focha na kadrę, bo w czterdziestomilionowym kraju nie ma atakującego na przyzwoitym poziomie :(. Właśnie dlatego takie kluby jak AZS czy moi Czarni powinny być bardzo mocno wspierane przez PZPS, bo odwalają kawał porządnej roboty z dzieciakami.
                    • funny_game Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:44
                      ka-mi-la789 napisała:

> Emocje są gites, chodzi mi o sposób ich wyrażania. Nie lubię łała, bo nie lubię
                      > hamerykańskości z komediowych seriali. Z tej samej przyczyny jadam obiad, a ni
                      > e lancz, i piszę życiorys, a nie siwi. Gdyby ryknęła "aaaa", słowa bym jej nie
                      > powiedziała :).

Znowu masz rację, już mnie tym wkurzasz :DDD

> Na Wspaniałego mam alergię. Za to do Irka Mazura czuję jakąś irracjonalną sympa
                      > tię. A na Panasa mogę się gapić godzinami :).

Piąsia za tożsame reakcje na Wspaniałego i Mazura :)
                      Panas mnie ani grzębi ani zieje.

> A potem jest tragedia, kiedy Marysia Wlazła

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :DDD
                      Marysia Wlazła i Krystynka Ronaldo, nosz się zaraz zacukierkuję nad dziewczątkami :D

wali focha na kadrę, bo w czterdzie
                      > stomilionowym kraju nie ma atakującego na przyzwoitym poziomie :(. Właśnie dlat
                      > ego takie kluby jak AZS czy moi Czarni powinny być bardzo mocno wspierane przez
                      > PZPS, bo odwalają kawał porządnej roboty z dzieciakami.

Dobra, co odwalają w ramach tej roboty, bo nie wiem?
                      W końcu trafiłam na kogoś, od kogo się pouczę :)
                      • ka-mi-la789 Re: Największe obciachy 30.09.11, 20:41
                        funny_game napisała:

> Znowu masz rację, już mnie tym wkurzasz :DDD

Luuubię to :).
                        >
                        >
                        > Piąsia za tożsame reakcje na Wspaniałego i Mazura :)

Klep, klep ;).

> Panas mnie ani grzębi ani zieje.

Panas ciacho jest. Bardzo w moim typie.
                        >
                        > Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :DDD
                        > Marysia Wlazła i Krystynka Ronaldo, nosz się zaraz zacukierkuję nad dziewczątka
                        > mi :D

Takie lale porcelanowe. Z tym, że lale są ładne :).
                        >

> Dobra, co odwalają w ramach tej roboty, bo nie wiem?

Czarni Radom prowadzą wiele grup młodzików, kadetów i juniorów. Juniorzy Czarnych są aktualnymi mistrzami Polski (i to po raz drugi z rzędu, obronili tytuł w marcu tego roku w finale z AKS Resovia). Kadeci też regularnie stają na podiach imprez w swojej kategorii wiekowej. Wychowankiem Czarnych jest Wojtek Ferens (w tym sezonie chyba w Olsztynie gra). Podobnie Kacper Gonciarz, którego chciał zakontraktować w zeszłym sezonie Kędzierzyn (PZPS to zablokował, ale na pewno jeszcze o nim usłyszysz) i Szymon Romać. Obu właśnie mija wiek juniorski. Za dwa-trzy lata kluby będą się o nich bić. AZS Częstochowa oficjalnie grup młodzieżowych nie ma, funkcję szkoły pełni w Częstochowie klub Delic-pol Norwid, ale kiedy juniorzy tego klubu dorastają, zwykle idą właśnie do AZS-u, który uczy ich gry na seniorskim poziomie. Wystarczy powiedzieć, że właśnie w AZS dorosłą grę zaczynali Gołaś i Winiarski (obaj akurat nie z Norwida, ale gwiazdami zostali w Częstochowie).

> W końcu trafiłam na kogoś, od kogo się pouczę :)

Polecam się na miarę moich skromnych możliwości :).
                        • funny_game Re: Największe obciachy 30.09.11, 22:22
                          Oooooooo, koleżanko, Kamilo, Trenerko, Nauczycielko (walnij, jak przesadzę) :DDD widzę, że muszę sobie przygotować notesik.
                          Ale postaram się o coś lepszego (dla mnie w sensie nauki, a dla Ciebie w sensie rozmowy) i poproszę starego dobrego FP o włączenie się do wątku :)
                          Niniejszym, itd. :F
      • o_ma_tko a to byla obciachowa reklama 01.10.11, 09:31
        Twojej strony
    • czarnysmaczek Re: Największe obciachy 30.09.11, 10:45
      Dla mnie najwiekszym obciachem jest to,że pisze na tym wątku.
      smakizdrowia.blogspot.com
      • mariela1987 Re: Największe obciachy 30.09.11, 17:59
        czemu egipt jest obciachem ? Ja bym chciala tam pojechac ponieważ nigdy nie byłam a nie dlatego,że to modne czy coś...
      • dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:09
        czarnysmaczek napisał:

> Dla mnie najwiekszym obciachem jest to,że pisze na tym wątku.
        > smakizdrowia.blogspot.com

Obciachem jest zdrowa żywność i pisanie o niej. To się w pale nie mieści. Smaki zdrowia. To dopiero obciach.
    • lulukrecja Re: Największe obciachy 30.09.11, 10:45
      Największym obciachem jest gdy osoba takiego pokroju i o takim sposobie myślenia jak ta, która założyła wątek, przejawia nad wyraz wielkie mniemanie o sobie.
      Podróże kształcą. Wszystkie. Nawet te do Zapierdzia Górnego;) WSZYSTKIE to jednak nie znaczy, że WSZYSTKICH!!! jak widać powyżej....
      • dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:07
        Obciachem jest taka głupia, obiegowa gadka, że podróże kształcą.
        To coś jak ptaki przyrody.
    • e-no-kolego Obciach obciachów 30.09.11, 10:52
      dlug.opis napisał:

> Moim zdaniem nurkowanie w Egipcie. Jeśli do tego dochodzi umieszczanie zdjęć z
      > nurkowanie na NK, to jest to obciach obciachów i sam obciach. :))

Obciach obciachów to zakłądanie takiego wątku i szukanie obciachów ośmieszających innych.
      • marguy Re: Obciach obciachów 30.09.11, 11:19
        Dodam jeszcze, ze najwiekszy z mozliwych obciachow, to wlasciwe nowobogackiemu pospolstwu myslenie i osadzanie innych wedlug kategorii "drogo - tanio".
        • funny_game Re: Obciach obciachów 30.09.11, 11:23
          Oj, ten wątek to chyba podpucha jest, gruba podpucha :)

Margusia, a mówiłam Ci już, że kocham Twojego Jazza? :D
          I pokazałam go M.!
          • marguy Re: Obciach obciachów 30.09.11, 12:04
            funny,
            mowilas i wspanialomyslnie wybaczam tobie to grzeszne uczucie,
            bo wiem, ze trudno mu sie oprzec :)
    • surfen Re: Największe obciachy 30.09.11, 11:50
      Żenujące komentarze. Dzisiejszy Egipt nie ma nic wspólnego ze starożytnym Egiptem poza pozostałościami architektonicznymi tamtej cywlizacji. Drugą bzdurą jest pisanie, że jak w Egipcie budowano piramidy, to w Europie przodkowie kogoś tam skakali po drzewach... Albo to marna prowokacja albo skrajna głupota...
    • kniazwitold Re: Największe obciachy 30.09.11, 12:23
      @ dlug.opis

Sadze, ze masz problemy z samoocena, skoro intersuja Cie opinie innych ludzi na twoj temat - to czy cos jest "obciachowe" czy nie jest i to czy robisz cos "obciachowego" czy nie.

• dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 13:49
        kniazwitold napisał:
        > Sadze, ze masz problemy z samoocena, skoro intersuja Cie opinie innych ludzi na
        > twoj temat - to czy cos jest "obciachowe" czy nie jest i to czy robisz cos "ob
        > ciachowego" czy nie.

Interesuje mnie tylko, czy zgadzacie się z opinią, że nurkowanie w Egipcie i chwalenie się tym jest obciachowe.

• ikcort Re: Największe obciachy 30.09.11, 13:09
      1) Chodzenie w gumiakach
      2) Mianowanie tychże gumiaków "kaloszkami"
      3) Wpuszczanie w owe gumiaki vel "kaloszki" spodni
      4) Wpuszczanie spodni w jakikolwiek inny obuw zresztą też
      5) Wiara w reinkarnację, homeopatię i "energię"
      6) Oraz w ogóle w różne nadnaturalne byty
      7) Mówienie "ta perfuma"
      8) Mówienie "niejafnie", "niefajne", "niefajny", "niefajna" itd.
      9) Prowadzenie konta – przepraszam za wyrażenie – "na fejsie"
      10) Ogłaszanie na tymże koncie, z którym aktualnie użytkownikiem jest się w związku
      11) Informowanie o charakterze tego związku (np. "to skomplikowane")
      12) Skoro mowa o związkach: nazywanie związku "relacją"
      13) I w ogóle stosowanie wszelkiej nowomowy
      14) Studiowanie europeistyki lub politologii itp.
      15) Chodzenie do Starbucksa
      16) Zachowywanie papierowego kubeczka ze Starbucksa celem wielokrotnego szpanowania
      17) Popisywanie się związkami z zagranicą: "facetem", znajomymi, wakacjami, pobytem
      18) Zwierzanie się na forach z problemów sercowych
      19) A szczególnie bycie kochanicą przy jednoczesnym łykaniu tekstów o rychłym rozwodzie
      20) I rzekomej fikcyjności małżeństwa też

A poza tym uważam, że moderacja "forum społeczeństwo" jest beznadziejna.
      • kotbehemot6 Re: Największe obciachy 30.09.11, 13:41
        Obciach- to tak bardzo interesować się czyimś życiem żeby wytykać, co ktoś robi "obciachowego" a co nie.
      • dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 13:51
        Jaka pokaźna lista. Wow! Fajna. W Egipcie mówią "ten perfum".
        • ikcort Re: Największe obciachy 30.09.11, 14:14
          > Jaka pokaźna lista. Wow! Fajna. W Egipcie mówią "ten perfum".

Kiedyście się tacy dowcipni zrobili, obywatelu?
      • gazeta_zydorcza Starbucks ..... 30.09.11, 14:15
        ikcort napisał:

> 15) Chodzenie do Starbucksa
        > 16) Zachowywanie papierowego kubeczka ze Starbucksa celem wielokrotnego szpanow

Chodzenie do Starbucksa po kawe nie jest obciachem obciachem moze byc odpalenie MACA i szperanie po necie przez 7 godzin w tymze Starbucksie.
        Wszedzie POZA Polska Sbx to normalne miejsce a kubek i owszem, siem zachowuje, bo refill w USA na przyklad kosztuje tylko 50 centow a nie $2.50.Kapisz ?
      • funny_game Re: Największe obciachy 30.09.11, 14:57
        ikcort napisał:

> A poza tym uważam, że moderacja "forum społeczeństwo" jest beznadziejna.

I należy ją zburzyć?
        • ikcort Re: Największe obciachy 30.09.11, 15:06
          > > A poza tym uważam, że moderacja "forum społeczeństwo" jest beznadziejna.
          >
          > I należy ją zburzyć?

Tak właśnie. Uważam, że należałoby ją zburzyć. ;)
      • ap_u Re: Największe obciachy 30.09.11, 20:44
        > 4) Wpuszczanie spodni w jakikolwiek inny obuw zresztą też

za to "wypuszczanie" rurek na kozaki to szczyt elegancji? :P
    • gazeta_zydorcza Re: Największe obciachy 30.09.11, 14:10
      Coz, szeroka, owalna twarz Polaka, ozdobiona szypulkowata glowa osadzona na krotkim karku i ozdobiona od gory popielato - szrymi , rzadkimi i przetluszczonymi wloskami.
      Troche nizej ta kamizelka, ta z obowiazkowymi 50 kieszeniami a na parterze sandalki zalozone na biale skarpety. Przykurzone pylem letnim. Albo szary polgolf, bez koszuli pod spodem, w cieply dzien przepocony po paru godzinach i wydajacy specyficzny fetor.
      Albo garnitur, szary, polyskujacy , ktory dobrze wygladal na wieszaku ale po dwugim ubraniu mnie sie jak szmata a prasowac sie nie chce tych portek co rusz.
      Calosc bywa owiana zapachem trzydniowego potu oraz skwasnialego tytoniu. Czasem przypryskanego jakas akurat modna woda toaletowa, co tylko maskuje ale nie usuwa fetoru. Przy wydechu czuc zimnego Lecha, jakkolwiek kto tam sobie chce to interpretowac.
      Oczywiscie, jest juz postep i to spory ale prosze, nie mowcie mi ze znaczny i masowy. Sama widzialam mrowkoajady zdobiace stopy weselnikow w centrum Gdanska w tym roku.
      To jest obciach. gdziekolwiek sie nie pojedzie, do Egiptu, Paryza, USA, LA to zwsze jest ten sam obciach.
    • mhm6 Re: Największe obciachy 30.09.11, 15:27
      obciachem są:
      - wycieczki objazdowe, z przewodnikiem, zwłaszcza autokarowe
      - nieznajomość języków obcych
      - chwalenie się ignorancją
      - wycieczki do krajów typu Korea Północna, Birma, czyli wspieranie reżimów totalitarnych pod pretekstem "obejrzenia skansenu"
      - skarpetki do sandałów i klapek
      - źle dobrane ciuchy do wagi (nie, ciuchy rozmiar-dwa za małe nie spowodują, że będzie się szczuplej wyglądało)
    • takajatysia Ale czemu?? 30.09.11, 15:40
      Mi to by się marzył tydzień w Egipcie, może nie na nurkach, ale na snorklowaniu. Nie zgadłabym, że to obciach. W końcu najbliższe ciepłe miejsce z (podobno) fajną rafą...
      • dlug.opis Re: Ale czemu?? 30.09.11, 19:05
        Juz samo takie marzenie jest obciachowe. Nie masz jakichś fajnych marzeń?
    • 3-sowa Re: Największe obciachy 30.09.11, 15:51
      obciach to mieć konto na fb albo nk
    • mumia_ramzesa Re: Największe obciachy 30.09.11, 16:17
      Dac ciala i nie umiec sie do tego przyznac oraz szczycic sie wlasna glupota.
    • zeberdee24 Re: Największe obciachy 30.09.11, 16:28
      dlug.opis napisał:

Oddawanie moczu i kału w miejscach w których powoduje to szkody społeczne.

> Moim zdaniem nurkowanie w Egipcie. Jeśli do tego dochodzi umieszczanie zdjęć z

Moim zdaniem nie.
      Fajny wątek tak w ogóle.
    • byly-kadi Szeroka polska twarz to obciach 30.09.11, 17:24
      Coz, szeroka, owalna twarz Polaka, ozdobiona szypulkowata glowa osadzona na krotkim karku i ozdobiona od gory popielato - szrymi , rzadkimi i przetluszczonymi wloskami.
      Troche nizej ta kamizelka, ta z obowiazkowymi 50 kieszeniami a na parterze sandalki zalozone na biale skarpety. Przykurzone pylem letnim. Albo szary polgolf, bez koszuli pod spodem, w cieply dzien przepocony po paru godzinach i wydajacy specyficzny fetor.
      Albo garnitur, szary, polyskujacy , ktory dobrze wygladal na wieszaku ale po dwugim ubraniu mnie sie jak szmata a prasowac sie nie chce tych portek co rusz.
      Calosc bywa owiana zapachem trzydniowego potu oraz skwasnialego tytoniu. Czasem przypryskanego jakas akurat modna woda toaletowa, co tylko maskuje ale nie usuwa fetoru. Przy wydechu czuc zimnego Lecha, jakkolwiek kto tam sobie chce to interpretowac.
      Oczywiscie, jest juz postep i to spory ale prosze, nie mowcie mi ze znaczny i masowy. Sama widzialam mrowkoajady zdobiace stopy weselnikow w centrum Gdanska w tym roku.
      To jest obciach. gdziekolwiek sie nie pojedzie, do Egiptu, Paryza, USA, LA to zwsze jest ten sam obciach.
      • dlug.opis Re: Szeroka polska twarz to obciach 30.09.11, 19:03
        byly-kadi napisał:

> Coz, szeroka, owalna twarz Polaka, ozdobiona szypulkowata glowa osadzona na kro
        > tkim karku i ozdobiona od gory popielato - szrymi , rzadkimi i przetluszczonymi
        > wloskami.

Wypisz, wymaluj JP II.
    • sselrats Najwiekszym obciachem jest mieszkac w Polsce 30.09.11, 18:11
      zamiast gdzies wyemigrowac.
      • zeberdee24 Re: Najwiekszym obciachem jest mieszkac w Polsce 30.09.11, 18:22
        Mylisz się.
        • dlug.opis Re: Najwiekszym obciachem jest mieszkac w Polsce 01.10.11, 20:37
          Emigracja jest obciachem. Emigranci siedzą na socjalu i piszą bzdety na forum Gazety.
    • milfur Re: Największe obciachy 30.09.11, 18:37
      dlug.opis napisał:

obciachem jest zgrywanie intelektualistki na forum kobieta
      • dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:00
        Obciachem jest już samo pisanie na forum.
        To gorsze niż kryształowa kula na kominku.
      • funny_game Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:37
        milfur napisał:

> obciachem jest zgrywanie intelektualistki na forum kobieta

Ja tak mam!!!
    • szerszen0 Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:28
      <Moim zdaniem nurkowanie w Egipcie>
      a moim marzeniem jest nurkowanie (i nie tylko, ale i zwiedzanie) w Egipcie
      3 razy próbowałam i 3 razy wycieczka nie doszła do skutku (ostani raz z powodu wulkanu - wycieczka się "skończyła" to i wulkan ucichł)
      cóż mam zrobić kiedy nurkowanie to jedna z moich pasji (mam stosowne uprawnienia), ponoć rafy są prześliczne:)
      i co jestem obciachowa? i dobrze (by było gdybym moga spełnić swoje marzenie:) )
      • dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 19:52
        Nawiększy obciach, to pokazywanie zdjęć z pasowania na nurka np. OWD, czyli jak arab walił Cię płetwą po dupie a inne araby miały ubaw.
        Arabka nie da się bić płetwą po tyłku. Ma swój honor i zasady.
        • zeberdee24 Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:22
          > Arabka nie da się bić płetwą po tyłku. Ma swój honor i zasady.

To nieprawda, kluczem do szczęścia jest uświadomienie sobie iż prawie każda kobieta na świecie marzy o satysfakcjonującym współżyciu, czy też mówiąc kolokwialnie o 'porządnym dymaniu'.
          • dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:30
            zeberdee24 napisał:
            > kluczem do szczęścia jest uświadomienie sobie iż prawie każda kob
            > ieta na świecie marzy o satysfakcjonującym współżyciu, czy też mówiąc kolokwial
            > nie o 'porządnym dymaniu'.

Kobiety sie dymają dla mania dzieci, więc rzadko maja na to ochote. Powiedzmy kilka razy w zyciu. Reszta jest udawaną ochotą albo wynikiem niezdrowej reklamy seksu.
            Zresztą seks jest obciachowy i niezdrowy.
    • porucznik.rzewski Egipt, Tunezja, Turcja...i 30.09.11, 20:39
      cała reszta last minute dla miejskiej hołoty.
      • dlug.opis Re: Egipt, Tunezja, Turcja...i 01.10.11, 20:39
        Last minute na październik trzeba zarezerwować w styczniu.
    • ap_u Re: Największe obciachy 30.09.11, 20:58

Komentarz "Lubię to!" jako odpowiedź na post, który nam przypadł do gustu. Spotykane zwłaszcza u tzw.wyluzowanych starszych nastolatków :P
    • timurek1 Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:16
      myślę, że jeden z największych obciachów ostatniego czasu, to takie prymitywne zapytanie jak Twoje. jeden z kolegów napisał, że cywilizacja egipska to fenomen. a jak ty tego nie rozumiesz, to trudno. to forum- szanowne forum Gazety Wyborczej- jest za poważne na takie bzdety. a jak tego nie rozumiesz, to napisz do faktu. chce mi się rzygać na takie teksty.
      • dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:22
        Cywilizacja egipska fenomenem nie jest i nie była.
        Fenomenen jest obciachowe nurkowanie w Hurghadzie.
      • zeberdee24 Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:40
        No ale jakby tak użyć naszych potężnych umysłów(mam na myśli głównie swój oczywiście), to co przemawia za fenomenalnością cywilizacji egipskiej ? Pismo wynaleźli kiepskie, piramidy zbudowali ale z powodów dosyć irracjonalnych, w sumie nic z tego z stworzyli nie ma jakiegoś większego wpływu na główne nurty rozwoju cywilizacji.
        • dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 22:03
          A nic nie przemawia. Państwo gospodarczo istniało dzięki wylewom Nilu.
          Religie mieli najdurniejszą z durnych. A wszyscy wokół ich dymali.
        • mumia_ramzesa Re: Największe obciachy 30.09.11, 22:23
          Przeczytaj Ksiege Umarlych, to bedziesz wiedzial jaki mieli wplyw na cywilizacje europejska.
    • timurek1 Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:17
      a ty jestes babą? to wszystko rozumiem.
      • dlug.opis Re: Największe obciachy 30.09.11, 21:32
        timurek1 napisał:

> a ty jestes babą? to wszystko rozumiem.

Ja jestem baba, ale mam w jednym chromosomie X ułamaną nóżke. Nazywają go niesłusznie Y.
        • olewka100procent Re: Największe obciachy 30.09.11, 23:16
          panie noszące materiałowe bojówki, obszerne kurtały typu wiatrówka i trapery, uważające że fajnie wyglądają, a te w szpilkach to pustaki myślące tylko o wyglądzie
    • starchaser obciachem to jest narzekać i żalić się.. 01.10.11, 09:09
      ..tyle ile narzeka i żali się dlug.opis
    • o_ma_tko Re: Największe obciachy 01.10.11, 09:17
      Zastanawiam sie czy obciachem jest nie wyczucie prowokacji i jazda po osobie która i tak ma z tego ubaw:) a moja lista jest taka:
      1) skarpety w sandalach
      2) foliówka zamiast torby/plecaka
      3) dla wieku 40 i mniej zwlaszcza mezczyzn: brak prawa jazdy i brak umiejętności pływania w pław
      4) wulgarne i wsiciekle wypowiedzi o tolerancji
      5) mezczyzna z komplekasmi które powodują ze zachowuje się jak mały zakompleksiony facecik
      6) mega pomarańcza na skórze po solarium
      7) poszarpane i dzurawe jeansy noszone jako spodnie wyjściowe
      8) zachłanne wyjadanie na promocjach w marketach tych malutki porcyjek w ilościach dużych
      9) zdjecia na fb i nk które ktoś robi sobie sam komórką i przy tym jakiś dziwny dziubek z ust się układa a spojrzenie imituje smutnego psiaka
      i coś mi się zdaje że tu sporo osób było w owym Egipcie i sporo osób ma to zdjęcie na NK, konto na NK też obciach :
      • o_ma_tko o i przypomnialam sobie 01.10.11, 09:28
        jeszcze obciachem dla mnie jest mowienie o niemowlętach "maluszek", o pokarmie "mleczko", o brzuchu matki "brzuszek" itd to mnie wrecz odstrecza brrrr. Sama mam dziecko wiec wiem.

... chyba sie tu niezle bawie na tym watku :) i pewnie sama
    • play100cen Re: Największe obciachy 01.10.11, 09:50
      dlug.opis napisał:

Trafić na główną gazeta.pl ze swoim postem, być trollem i dalsze w tym guście.
    • rekin.finansjery NAjwiekszym obciachem jest glosowanie na PO. 01.10.11, 10:15
      A tak poza tym to wszytsko wchodzi, a obciachem jest wsadzanie nosa w nie swoje sprawy i szukanie obciachow.
      • dlug.opis Re: NAjwiekszym obciachem jest glosowanie na PO. 01.10.11, 14:49
        Obciachem jest głosowanie po mszy.
        • rekin.finansjery Re: NAjwiekszym obciachem jest glosowanie na PO. 01.10.11, 19:50
          > Obciachem jest głosowanie po mszy.

A dlaczego? Lepiej przed?
          • dlug.opis Re: NAjwiekszym obciachem jest glosowanie na PO. 01.10.11, 20:29
            Po mszy głosują miłośnicy PiSu. Kiedyś po mszy głosowano na LPR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka