Dodaj do ulubionych

kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie please

10.12.11, 14:18
Czesc,
Wpadam jak zwykle do brata na swieta i chcialem jego narzeczonej sprezentowac pare ksiazek,
uwielbia czytac i pochlania tonami a z drugiej strony moze to byc ryzykowne,
bo cholera wie co lubi he he
na razie przejrzalem internet i fora i mam pare pozycji ale nadal nie jestem pewien:
"Jezdziec miedziany" Simons, "Gry w klasy" Cortazar, "Luk triumfalny" Remarque,
ewentualnie - "Karpie, labedzie i Big Ben" Martynowska albo
"Opowiesc dla przyjaciela" Poswiatowska, "Kwiat pustyni" Dirie, "Zielona mila" King
zadnej z nich nie czytalem oprocz Remarque'a wiec prosze o oceny i sugestie
co laska he he
Obserwuj wątek
    • wacikowa Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 10.12.11, 14:41
      Dla mnie proszę - by Walter Isaacson "Steve Jobs".
    • maitresse.d.un.francais Otworzyć gębę i zapytać? 10.12.11, 15:34
      Narzeczonej lub brata - CO NARZECZONA LUBI???

Znacznie prostsze i skuteczniejsze niż dyrdymały o "kobiecej literaturze". Zwłaszcza że kobiety niekoniecznie czytają tzw. literaturę kobiecą, a jeśli myślisz, że CAŁA literatura da się podzielić płciowo, to jesteś w ZASADNICZYM błędzie.
    • miau_weglowy Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 10.12.11, 15:55
      juz zdazyla na narzeczona awansowac, a Ty jeszcze nie wiesz, co lubi czytac?
      • sdfsfdsf Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 10.12.11, 17:06
        no sorry jestem facetem, wiem ze jak dalem pachnidlo na urodzino
        to byla zadowolona
        • miau_weglowy Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 11.12.11, 18:15
          w czym przeszkadza bycie facetem?
    • 83kimi Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 10.12.11, 16:08
      Jeśli uda Ci się dostać (w grę wchodzi raczej allegro niż księgarnie) "Zazdrość i medycynę" Choromańskiego, to szczerze polecam. Jestem kobietą i jest to moja ulubiona książka.
      • khadroma Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 10.12.11, 16:11
        Michel Houellebecq "Możliwości wyspy", dla kobiety ambitnej. :)
      • zloty_piasek Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 10.12.11, 16:15
        Kup te Jeździec i Łuk.

• zloty_piasek Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 10.12.11, 16:16
          zloty_piasek napisała:

> Kup te Jeździec i Łuk.
          >

Będzie fajna dla kobiet i nie tylko Błękitna tiara Nefretete in press;)
          • mycha879 Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 10.12.11, 16:25
            Dallas'63 Stephena Kinga:) Książka ciekawa w wcale jak dla kobiety to nie musi być typowo babska:) chociaż wątek miłosny w niej jest:)
    • 2szarozielone Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 11.12.11, 16:40
      jak czyta tonami, to zapewne kupowanie "klasyki" może być podwójnie ryzykowne - no bo już może mieć i znać. Więc nie wiem czy jest sens kupować poświatowską, cortazara czy remarque'a (ja np. czytałam jeszcze w liceum, jakbym dostała teraz, to bym się miło uśmiechnęła i potem ustawiła wysoko na regale). Chyba że wiesz, że jeszcze nie czytała, a by chciała.
      Najlepiej spytaj brata.
    • black_anorak Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 11.12.11, 17:24
      1. Tom Bradby - Pan Deszczu
      2. Tom Bradby - Biały Rosjanin

w skrócie: sex, przemoc, lęk i niemoc - świetne ksiażki :)
      ---
      Find a Better Way of Life!
    • spiwor Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 11.12.11, 17:48
      LLOYD C. DOUGLAS - "Szata"

Tytulowa szata nalezala do Chrystusa, ksiazka przedstawia dzieje Rzymianina ktory ukrzyzowal Chrystusa.
      Nie jestem katolikiem - ksiazke czyta sie wysmienicie.
      • zloty_piasek Błękit tiary Nefretete 11.12.11, 17:52
        szatę czytałam w 1994... przepiękna książka. Ciekawa na każdej karcie. stoi dumnie na półce.

Błękit tiary Nefretete mniej więcej w tym tonie:) Ciekawa na każdej stronie. Piękne opisy.
        • spiwor Re: Błękit tiary Nefretete 11.12.11, 18:11
          Zaciekawilas mnie. A kto jest autorem, bo google i allegro sie poddaja po samym tytule...
          • zloty_piasek Re: Błękit tiary Nefretete 11.12.11, 19:37
            To miłe:)
            Książka dopiero wyjdzie. Niebawem, ale autorka ją dopieszcza:) zapamiętaj tytuł.
    • znana.jako.ggigus książka kuchenna, 100 makijaży, 1000 fryzur 11.12.11, 17:50
      i coś o urządzaniu domu i album o kotach
    • funny_game Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 11.12.11, 18:56
      Zawsze, wszem i wobec polecam niełatwą książkę Eny Lucii Porteli "Sto butelek na ścianie".
      Z lżejszych, ciekawych lektur pisanych kobiecą ręką "Saga Sigrun" Elżbiety Cherezińskiej.
    • lonely.stoner Re: kobiece?? ksiazki pod choinke - sugestie plea 11.12.11, 20:24
      moze lepiej wybierz cos ze swiatowych bestsellerow, ja zreszta nie rozumiem za bardzo co to znaczy: literatura kobieca, chodzi o harlequiny ;P?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka