minasz 06.04.12, 10:46 jezeli sa modelki super size to dlaczego nie ma modelek do 1,60??? swiat jest dla mnie niezrozumiały Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znana.jako.ggigus ano fakt 06.04.12, 11:21 bo sie mowi o proporcjach, itepe. Bardotka miala cos kolo 1,60 i na zdjeciach miala doskonale proporcje. Dymna tez. Ale z drugiej strony fajnie byloby na wybiegu - Anja Rubik i dziewczyna 1,60. hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
lena.nocna Re: ano fakt 06.04.12, 11:25 Hmm, no tak. Rubik wyglądałaby jak kobyła. Wychudzona na dodatek. Taka nasza szkapa. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: ano fakt 06.04.12, 11:28 I jak tu się dziwić, że nie lubię ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.dziadyga Re: ano fakt 06.04.12, 12:57 > I jak tu się dziwić, że nie lubię ludzi. To samo mi przeszło przez myśl! Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: ano fakt 06.04.12, 11:28 niekoniecznie, Rubik ma tylko szerokie biodra, a poza tym jest straszliwie chuda. Wygladalyby pewnie troche smiesznie razem. Poza tym to jest uwarunkowane kulturowo, ze wysoka kobieta jest postrzegana jako atrakcyjniejsza. Mnie zawsze zastanawia, jak to bylo mozliwe, ze w latach 60, 70, 80 bylo tyle pieknych kobiet na ekranie i w gazetach bez chirurgii plast., bez trenera i bez oswietlenia. Teraz sie nie da? Zly material wyjsciowy? Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: ano fakt 06.04.12, 11:33 wtedy nie było aż tylu gejów, którzy promują anoreksję, a przynajmniej nie ujawniali się. kobiety same takiego stylu nie wykreowały. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: ano fakt 06.04.12, 18:44 A myślałam, ze tylko mi się Rubik nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: ano fakt 06.04.12, 11:29 lena.nocna napisała: > Hmm, no tak. Rubik wyglądałaby jak kobyła. Wychudzona na dodatek. Taka nasza sz > kapa. ;-) nie wyglądałaby. ona tak wygląda :) Odpowiedz Link Zgłoś
lena.nocna Re: ano fakt 06.04.12, 11:34 To był żart. Po prostu na wybiegu mielibyśmy modelkę (widzowie patrzyliby an ubrania) i kobietę (widzowie patrzyliby na kobietę, ubrania byłyby na drugim planie). To która z nich komu przypadałaby do gustu zależy od indywidualnych preferencji i potrzeb. Chciałam tylko powiedzieć, że w takim zestawieniu niekoniecznie Rubik byłaby tą naj. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: ano fakt 06.04.12, 11:36 lena.nocna napisała: > > Chciałam tylko powiedzieć, że w takim zestawieniu niekoniecznie Rubik byłaby tą > naj. ;-) zrozumiałam przekaz, ale nie mogłam się powstrzymać od skomentowania jej "idealnego" ciała :) Odpowiedz Link Zgłoś
lena.nocna Re: ano fakt 06.04.12, 11:41 DO pokazywania ubrań ma dobre ciało. Ciuchy nie mogą być obcisłe i podkreślać kobiecości, bot o nie one będą "gwiazdami" pokazu. Jak to kiedyś powiedział mój kumpel: Nagie piersi dwudziestoparoletniej modelki na wybiegu to jedyne młode piersi, które nie podniecają. Równie dobrze mógłby być tam jakiś wisiorek albo broszka - te same emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: ano fakt 06.04.12, 11:44 Lara Stone i jej pokazowe ( i piekne!) piersi tez nie podniecaja? oj tam, oj tam. Te w latach 90 modelki to mialy i cyc i pic i nie odwracaly uwagi od ciuszka Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: ano fakt 06.04.12, 11:50 znana.jako.ggigus napisała: > Te w latach 90 modelki to mialy i cyc i pic i nie odwracaly uwagi od ciuszka zgadzam się, cindy crawford, linda evangelista czy heidi klum - one miały wszystko na swoim miejscu, były piękne, szkoda że w modę weszło piękno anorektyczne Odpowiedz Link Zgłoś
lena.nocna Re: ano fakt 06.04.12, 11:50 Może rozpatrzymy konkretny przykład, a nie ogólnie. Bo ja kojarzę pokazy z lat 90., o których mogłabym powiedzieć - ciuchowe, a nie kobieca. ale kojarzę też sesje mody kobiece, a nie ciuchowe. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus zawsze sa jakies kampanie kobiece 06.04.12, 11:54 np. ta slynna reklama Naomi Campbell dla Triumpha. Ale Naomi miala/ma udzce jak nalezy, a nie jakies zapalki, niezaleznie od kampanii i zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
lena.nocna Re: zawsze sa jakies kampanie kobiece 06.04.12, 12:09 Ale chwila. My rozmawiamy o kampaniach wizerunkowych czy o modelkach na wybiegach? Bo kampanie wizerunkowe i dziś są kręcone z udziałem normalnie zbudowanych, ale przede wszystkim ZNANYCH kobiet. Poza tym bieliznę na ogół prezentują kobiety, które mają ją na czym trzymać. ;-) Nawet Rubik na pokazach Victoria Secret nie wygląda kosmicznie chudo. Zbliżona jest do Cambell w kampanii triumpha. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: zawsze sa jakies kampanie kobiece 06.04.12, 12:17 rozmawiamy o obu. Naomi reklamowala bielizne i maszerowala na wybiegu. I Anja Rubik tez miala pokazy bielizny, czy nie byl to nawet Victorias Secret bodajze? Swoja droga kolejna sztuczka specow od marketingu . ciuchy na chudej kobiecie, a stanik na cycatej. A kupujaca ma byc kameleonem i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
lena.nocna Re: zawsze sa jakies kampanie kobiece 06.04.12, 12:20 Własnie o tym piszę. Rubik dla VS pozowała i nie wyglądała anorektycznie. Nie można tego łączyć, bo za doborem modelek mogły stać inne założenia. Oczywiście, że sztuczka. Moja forma sprzedaje meble i stosujemy dokładnie te same sztuczki. W katalogach są transparentne, niezauważalne "nowoczesne panie domu". W kampanii wizerunkowej postawilibyśmy na kogoś znanego i rozpoznawalnego, a meble byłyby dla niego tylko tłem. Liczyłoby się nasze logo, ładne tło i ta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus no ale co innego meble, 06.04.12, 14:01 a co innego cialo. Raz masz miec cycki, a potem zeby sie ladnei ubrac, masz ich nie miec. to jakas paranoja. no i chyba latwiej ustawic chuda modelke, zeby nie trzepala kosci, niz normalnej modelce zrobic talie Anji Rubik. Bez photoshopa, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: no ale co innego meble, 06.04.12, 15:35 anka r, to dla mnie jakis fenomen. kobieta o wystajacej szczece i co za tym idzie wadzie zgryzu i strasznym wytrzeszczu oczu. jedyne co ma fajne to nogi i dobry wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: no ale co innego meble, 06.04.12, 16:39 simply_z napisała: > anka r, to dla mnie jakis fenomen. > kobieta o wystajacej szczece i co za tym idzie wadzie zgryzu i strasznym wytrz > eszczu oczu. A Linda Evangelista ma duzy nos, no i? Jak widac nie trzeba byc rownie doskonala jak ty, zeby komus sie podobac. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: no ale co innego meble, 06.04.12, 18:46 Linda jest piękna... a to coś nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: ano fakt 06.04.12, 12:11 > DO pokazywania ubrań ma dobre ciało. > Ciuchy nie mogą być obcisłe i podkreślać kobiecości, bot o nie one będą "gwiazd > ami" pokazu. I o to tu chodzi. Modelka to zawod. Taki wieszak do prezentacji ubran. Projektanci tworza ubrania wlasnie na te wieszaki, ktore sa w jakims przedziale rozmiarowym i wzrostowym, zeby ulatwic sobie zadanie. Pozniej tylko szybka przymiarka, kilka poprawek i stroj moze zostac zaprezentowany na wybiegu. Gdyby modelki byly roznego wzrostu czy o skrajnie roznej tuszy, stroje musialyby byc projektowane i szyte z mysla o konkretnej modelce, a przeciez nie o to tu chodzi. Kazda profesja rzadzi sie swoimi prawami. Tak jak baletnica musi byc chuda i rozciagnieta, tak modelka musi byc chuda i wysoka. Nie wiem czy byl ktos na przyklad na Moulin Rouge. Wszystkie tancerki wygladaja tak samo - szczuple, podobny wzrost, male piersi. Bo tak maja wygladac. One wspolnie tworza ten show, sa czescia calosci i wrecz nie powinny sie wyrozniac. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: a modelek 1,50? 06.04.12, 13:22 he he he to ja powiem wam, ze modelki są do 1,60 - wszak 1,40 mają dziewczynki, które jak najbardziej chodzą po wybiegu prezentując modę dziecięcą :D Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: modelki 1,60 06.04.12, 12:08 gdyż, iż, ponieważ patrząc pod takim kątem już każdy mógłby być modelką. a takie, któe mają 160 też są, tylko że foto, nie na wybieg Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: modelki 1,60 06.04.12, 13:19 chyba zartujesz trzeba byc zgrabnym powabnym i miec glamour Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: modelki 1,60 06.04.12, 14:43 minasz napisał: > chyba zartujesz trzeba byc zgrabnym powabnym i miec glamour hahah wcale nie trzeba być takim że ojej, nie przesadzajmy :D Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood "Wybieg" - 06.04.12, 12:14 moim zdaniem wyjątkowo obraźliwe w stosunku do modelek określenie. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: "Wybieg" - 06.04.12, 14:25 ranłej brzmi znacznie lepiej, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: "Wybieg" - 06.04.12, 14:45 The Getaway: McQueen and MacGraw: Hey, Dummy Kobiety z klasą to getaway. Z taką do Meksyku....ech... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: modelki 1,60 06.04.12, 13:39 minasz napisał: > jezeli sa modelki super size to dlaczego nie ma modelek do 1,60??? sa. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: modelki 1,60 06.04.12, 13:42 o chociazby tu: en.wikipedia.org/wiki/America's_Next_Top_Model,_Cycle_13 wygrala co prawda Nicole (1.7 m) ale byly duzo nizsze dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś