Dodaj do ulubionych

niemożliwa reklamacja w CCC

16.05.12, 09:58
Chciałabym wszystkich ostrzec przed zakupem w sklepie CCC. Kupiłam ostatnio sandały (Clara Barson), które po 20 minutach zafarbowały mi całe stopy! CCC reklamacji na farbowanie nie uwzględnia (i nie tylko na farbowanie - wogóle nie uwzględnia), gdyż w dołączonej drobnym druczkiem do butów (czyt. chłamu) karteczki napisali m.in. że "należy mieć świadomość ewentualnych zabrudzeń" i wiele innych rzeczy wykluczajacych praktycznie wszystko - nic nie można zareklamować. Reklamacji składanych w salonie nawet nie przesyłają dalej - na zapleczu przybijają pieczątke i wpisują: reklamacja odrzucona. Pozostają tylko przepychanki między nimi a rzecznikiem praw konsumenta.
Obserwuj wątek
    • kitek_maly Re: niemożliwa reklamacja w CCC 16.05.12, 10:03
      > napisali m.in. że "należy mieć świadomość ewentualnych zabrudzeń"

To co Ty chciałaś reklamować?
      Trzeba czytać, jak nie odpowiada to nie kupować.
      • malamiecia Re: niemożliwa reklamacja w CCC 16.05.12, 10:39
        Okazuje się że sprzedawca typu CCC nie poczuwa się do zadnego obowiazku. Wystarczy że zamieści na wszystkich swoich butach w drobnej ulotce, drobnym maczkiem, wszystkie wady jakie moze zawierać produkt i pozamiatane. Cokolwiek by Wam sie butami nie stało to nie zareklamujecie bo wszytsko umieścili w ulotce. Mój błąd - nie czytalam - ale w głowie mi się nie mieści ze można sprzedawać taki chłam. Takie buty nie powinny być dopuszczone do sprzedaży - po 20 minutach chodzenia w klimatyzowanym pomieszczeniu w sklepie nogi wyglądały jak twarz górnika po szychcie - z tym ze aby je doczyscic trzeba było szorować pumeksem do krwi.

• annajustyna Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 10:18
          Ale taka wada nawet w bardzo firmowych och-ach salonach nie podlega reklamacji!
    • trypel Re: niemożliwa reklamacja w CCC 16.05.12, 10:14
      a na jaki kolor?
      • male_pytanie LIDL 16.05.12, 10:25
        mnie przy zakupie w Lidlu uswiadomili przy kasie ze zwrotów nie ma. Kupiłam kamizelkę pikowaną i chcę ja oddać. Podobno tylko mozna wymienić albo za rownowartosc kamizelki wybrac inne zakupy. Z tego co wiem jest to niezgodne z prawami konsumenta. Dzisiaj pojade oddac i sprawdze jak to jest :)
        • trypel Re: LIDL 16.05.12, 10:42
          zwroty są obowiązkowe TYLKO w przypadku sprzedaży internetowej, w przypadku sklepow tradycyjnych zwrot jest oznaką dobrej woli sprzedajacego i obowiazkowy nie jest - jezeli produkt jest OK i nie ma żadnych wad oczywiscie.

Napis - zwrotów nie przyjmujemy w normalnym sklepie jest zgodny z prawem.
        • trusia29 Re: LIDL 17.05.12, 14:45
          To JEST zgodne z prawami konsumenta. Jeżeli towar nie ma wad zwrotowi nie podlega (chyba że jak zauważył poprzednik - kupiony był na odległość (w internecie).

Jeżeli towar ma wady można żądać naprawy albo wymiany na nowy. Tylko w szczególnych okolicznościach można żądać zwrotu (np. gdy naprawa lub wymiana na nowy jest niemożliwa lub naraziłaby klienta na znaczące niedogodności)
      • malamiecia Re: niemożliwa reklamacja w CCC 16.05.12, 10:40
        na czarny, zafarbowany spód stopy, wierzch, farbuje wszystko w tych butach, są to sandały. Nie chodziłam w nich długo - 20 minut w klimatyzowanym sklepie.
        • annajustyna Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 10:18
          MNie tak farbowaly salamandry i jest to normalne. Wkurzajace, ale normalne.
    • amancjuszka Re: niemożliwa reklamacja w CCC 16.05.12, 10:24
      Straszne, idz i kup u monolo blahnika za 3 tys, na pewno nie beda farbowac.
    • berta-death Re: niemożliwa reklamacja w CCC 16.05.12, 10:29
      Ale nie napisali o jakie zabrudzenia chodzi. Każdy sklep odrzuca reklamację, bo większość (70-80%) klientów odpuszcza i mają święty spokój. W takiej sytuacji należy reklamować reklamację i uderzać wyżej. Wtedy z reguły uznają każdą reklamację, bo im nie opłaca się szarpać z tą garstką klientów, którzy okazali się upierdliwi. Nawet jak wtedy odrzucą, to trzecie podejście jest już w 100% skuteczne.
      A odrzucają reklamację z każdego możliwego powodu, można sobie wyszukać w internecie, te najbardziej absurdalne. Np buty zimowe wg producenta nie oznaczają tego samego co buty na śnieg, więc nie uznali reklamacji z powodu, że na butach porobiły się przebarwienia po tym jak zetknęły się ze śniegiem.
      • malamiecia Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 08:42
        Wczoraj znowu odebrałam tzw podtrzymanie opini. Żadna z panieniek pracujacych w ccc łącznie z niekompetentną panią kierownik nie potrafiła mi wytłumaczyć dlaczego w instrukcji użytkowania tego badziewia napisali z "obuwie wykonane ze skóry naturalnej moze farbować" natmiast moje buty koło naturalnej skóry nawet nie leżały - a na ten zapis powołał się ich rzeczoznawca. Czyli jednak nie poinformowali mnie o wadzie, bo nie odnosi sie butów wykonanych ze sztucznego materiału.
        • annajustyna Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 10:21
          Aaa, jak nie sa skorzane, to co innego (chyba).
        • berta-death Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 11:06
          Odwołuj się wyżej, nie do tego sklepu.
    • senseiek Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 09:14
      Ja raz w Reeboku reklamowalem buty. Napisali odmowna notke, ale naprawili je na wlasny koszt, wiec mozna bylo ich dalej uzywac.
    • aszka_pelaszka Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 10:08
      a to dziwne, ja bez problemu reklamowałam buty w ccc, dzięki temu po zimie oddawali mi pieniądze za kozaki, ja je wymieniałam na letnie i tak ze 2 razy, nie trwałe te butki to fakt, ale za raz wydane 200 zł miałam kilka par butów :P
      • annajustyna Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 10:20
        Moze juz nie chca takiego cwaniactwa? A buty w CCC sa straszne :(.
    • brms Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 11:26
      W Deichmannie jest ciekawiej. Nie wiem, co mną powodowało, ale raz zdarzyło mi się tam kupić zimowe buty. Zepsuły się pierwszego dnia używania. Odniosłam, nie można było wymienić, więc wzięli do naprawy, która trwała tyle ile maksymalnie mogła trwać, bodaj 3-4 tygodnie. Następnie założyłam te buty i znów puścił szew. Odniosłam, naprawa trwała kolejne 3-4 tygodnie. Pamiętam, że od tamtej zimy do butów z Deichmanna trzeba kupić zamienniki w innym sklepie (bo w czymś trzeba chodzić, zwłaszcza zimą)
      Ale jako klientka stosuję zasadę, możesz oszukać mnie tylko raz. Którą i Tobie polecam.
    • lilyrush Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 12:52
      nie trzeba było reklamować tylko zwrócić. zwroty przyjmują bez mrugnięcia okiem.
      ja kiedys reklamowałam torebkę z której sie zaczął zamek wyrywać, na miejscu dostałam kasę jak za zwrot i kupiłam sobie ciut inna, która była na sklepie, bo mi sie bardziej podobała
      • malamiecia Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 13:31
        Nie przyjęli bo użytkowałam je przez te cholerne 20 minut
    • olewka100procent Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 14:13
      ja powiem tylko tyle, ta firma to najgorszy badziew jaki może być, jak już muszę to kupuje w daichmanie , jednak na buty nie powinno się żałować
    • kseniainc Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 14:32
      jakiś czas temu popełniłam zakup w sklepie firmowym........
      Buty dośc drogawe , bo ponad 600zł. Dopiero w domu zorientowałam się , ze między prawym , a lewym butem są różnice-krzywy szef na lewym. Pofatygowałam się .W sklepie poprosiłam o wymianę na inne(reklamowałam po 3 dniach).Nieuprzejma pani kierownik(jak się okazało później, bo tego dnia schowała się na zapleczu udając, że jej nie ma)uznała, że obuwie jest identyczne.Hmmm.Nie odpuściłam-wada była widoczna gołym okiem dla każdego, tylko nie tej pani;-/ Postraszyłam , że obsmaruję ją w lokalnych gazetach i radio .......Wykonałam telefon do dyrektorstwa. Nie cierpię chamstwa i wmawiania zdrowemu choroby;-p Dopiełam swego.Trochę nerwów, ale jaka satysfakcja(?) i buty wreszcie po tygodniu użerania ładne;-) Pani dostała naganę i miała po premii.
    • good_morning Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 14:42
      niby kraj w Europie...
    • trusia29 Re: niemożliwa reklamacja w CCC 17.05.12, 14:42
      Pozostaje jeszcze sąd a nie tylko rzecznik konsumenta.
      Kiedyś nie chcieli uznać reklamacji na torebkę Gino Rossi - 800 zł. Ktoś powie, ze nie warto ale ja się wkurzyłam - po dwóch tygodniach farba z rączki torebki zlazła a torba wyglądała jak śmieć.. Pozew wniosłam i nagle uznali roszczenie przed rozprawą, oddali kaes bez dalszych dyskusji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka