Dodaj do ulubionych

dyskryminacja niskich facetów przez kobiety

10.12.12, 00:41
dlaczego kobiety juz z gory odrzucaja facetow ponizej 165cm, mimo ze taki facet moze byc dobrze zbudowany, proporcjonalny, ineligetny ,zadbany, mozw miec ladna twarz , dobry samochod i zaplecze finansowe, a mimo to z gory sa skazani na porazke szczegolnie wsrod atrakcyjnych kobiet, a do cholery ze wzrostem nic nie moga zrobic juz
Obserwuj wątek
    • ganna_risatdinova Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 00:55
      Bo poniżej 165 cm u faceta to jest mikry wzrost, no co ja Ci poradzę. Kobiety lubią nosić do tego szpilki, więc jak będą wyglądały z facetem sięgającym im do ramienia?
      Ja jestem w stanie zaakceptować faceta o wzroście 175 cm, jeżeli będzie naprawdę fajny.
      Shit happens, get used to it.
      • krytyk-systemu-edukacji Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 01:12
        > Kobiety lubią nosić do tego szpilki, więc jak będą wyglądały z facetem sięgającym im do
        > ramienia?

Kobiety wyglądają w szpilkach tak paradnie i groteskowo, że już to, dokąd będzie im sięgał wybranek, nie ma większego znaczenia.

Zresztą sam wybranek też na ogół – i to niezależnie od wzrostu – wygląda dość zabawnie z taką kobietą na szpilkach, ponieważ sam niemal na pewno zdobny jest w… krawat. Ha! ha! :D

Doprawdy, nie pojmuję, jak można robić z siebie takiego pajaca.
        • ganna_risatdinova Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 01:19
          A to nie wiesz, że klient w krawacie jest mniej awanturujący się?

A co do szpilek, cóż, chyba nigdy nie miałeś przyjemności z kobietą ubraną w szpilki, pończochy i ... perfumy, wtedy raczej groteska byłaby ostatnim słowem, które by Ci przyszło na myśl;).
          • krytyk-systemu-edukacji Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 01:33
            > A to nie wiesz, że klient w krawacie jest mniej awanturujący się?

Wiem, i nawet można to łatwo wytłumaczyć: trudno się bowiem awanturować, wyglądając jak pajac. Kto miałby niby potraktować poważnie złość pajaca z kolorowym pędzlem przy szyi?

> A co do szpilek, cóż, chyba nigdy nie miałeś przyjemności z kobietą ubraną w szpilki,
            > pończochy i ... perfumy, wtedy raczej groteska byłaby ostatnim słowem,
            > które by Ci przyszło na myśl;).

Szpilki, pończochy i jednoczęściowa sukienka to najbardziej aseksualny zestaw, jaki potrafię sobie wyobrazić. I choćby to była Laetitia Casta, to…

A co do perfum: niektóre damskie perfumy bywają ładne, ale z reguły są niestety słodkie, duszące.
            • sootball Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 13:40
              > Szpilki, pończochy i jednoczęściowa sukienka to najbardziej aseksualny zestaw,
              > jaki potrafię sobie wyobrazić.

Nareszcie ktoś prawi rozsądnie.
              Ja czuję się kusząco i swobodnie przebrana za dżdżownicę i uwielbiam rzucać się w tym stroju na męża kiedy wraca z pracy i zdejmuje płetwy w przedpokoju.
              • g.r.a.f.z.e.r.o Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 13:48

> Nareszcie ktoś prawi rozsądnie.
                > Ja czuję się kusząco i swobodnie przebrana za dżdżownicę

Europejską czy australijską? :P
                • sootball Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 16:55
                  się wie, że australijską. Europejska nie uniosłaby orzecha.
                • aka666 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 23:36
                  g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

>
                  > > Nareszcie ktoś prawi rozsądnie.
                  > > Ja czuję się kusząco i swobodnie przebrana za dżdżownicę
                  >
                  > Europejską czy australijską? :P

afrykańską!
              • krytyk-systemu-edukacji Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 18:03
                > Nareszcie ktoś prawi rozsądnie.
                > Ja czuję się kusząco i swobodnie przebrana za dżdżownicę

Wydaje mi się, że pomiędzy tzw. szpilkami i „małą czarną” a strojem dżdżownicy (?) pozostaje do zagospodarowania pewna przestrzeń, w dodatku znaczna część kobiet doskonale się w niej odnajduje.

Podobnie zresztą jak pomiędzy „pantoflami garniturowymi” a płetwami. (Przekaż mężusiowi).

A poza tym mam prawo do własnych gustów. Zresztą doprawdy, kobieta stukająca na tych swoich śmiesznych szpileczkach nie musi koniecznie liczyć na moje akurat zainteresowanie, ponieważ ma na pęczki śliniących się bezgustnych (jest takie słowo?) prymitywnych kretynów, nierzadko nawet po studiach.

PS Najlepsze rewie mody są na wiejskich weselach. Ha! ha! :D
                • sootball Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 19:58
                  "pozostaje do zagospodarowania pewna przestrzeń"
                  Na przykład strój gąsienicy w dresie.
                  Albo osy w kapuście.
                  Albo kreta w kombinezonie.

"w dodatku znaczna część kobiet doskonale się w niej odnajduje."
                  Jakiś odsetek na pewno.

" A poza tym mam prawo do własnych gustów".
                  Ależ nikt Ci go nie odmawia.
                  Podobnie jak prawa do trollowania :)
                  • krytyk-systemu-edukacji Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 20:17
                    > Na przykład strój gąsienicy w dresie.
                    > Albo osy w kapuście.
                    > Albo kreta w kombinezonie.

Albo po prostu dżinsy i bluzka. Lub jakiś taki klimat etno, india czy jakiś inny, często reprezentowany, jak zauważyłem, przez studentki/absolwentki kulturoznawstwa. Zresztą w ogóle mnie bardzo się podobają kobiety z subkultur (np. gotki), oczywiście jeśli są ubrane z wyczuciem. Mainstream jest nie dla mnie.

> Podobnie jak prawa do trollowania :)

Nie jestem trollem. Owszem, nieraz może przyjmuję nieco prowokacyjną formę, ale nigdy nie zdarzyło mi się wygłosić na tym forum nie swojego poglądu. A szpilek naprawdę nie znoszę jak mało czego, wg mnie ten rodzaj obuwia jest zwyczajnie absurdalny.
                    • sootball Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 20:32
                      Jasne, tylko nie ogłaszaj swoich gustów jako nadrzędne, a facetów uznających kobiety ubrane w sukienkę i szpilki nie nazywaj... jak to było? "śliniącymi się bezgustnymi prymitywnymi kretynami". Bez względu na stopień Twojego offtopu modowego :) wyznaczasz w ten sposób wizytówkę samemu sobie. Bynajmniej nie offtopową, ale całkiem mainstreamową :)
            • josef_to_ja Ja wolę krótkie szorty i kuse bluzeczki. 12.12.12, 20:19
              Ale pończochy fajne są. :P
      • damka9 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 16:30
        nieśmiałek, ile masz wzrostu?
    • krytyk-systemu-edukacji Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 01:15
      > a do cholery ze wzrostem nic nie moga zrobic juz

A kto Ci powiedział, że kobiety muszą koniecznie eliminować „facetów” wyłącznie z powodu tych wad, nad którymi można pracować? To tak niestety nie działa.
    • maly.jasio no chca miec duze dzieci. 10.12.12, 01:31
      prosze o zamkniecie tematu - gdyz sprawa zostala wyjasniona.
    • kseniainc Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 01:42
      Z kurduplem czuję się nieswojo i mało bezpiecznie jakos
      • jan_hus_na_stosie2 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 07:37
        mój ojciec jest 15 cm niższy ode mnie i za młodu na brak powodzenia nie narzekał :)
        • wez_sie Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 09:19
          bo mial kilka hektarow
    • mirtillo25 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 02:10
      Większej hipokryzji w życiu nie przeczytałam! Hahaha! I jeszcze to napisał przedstawiciel gatunku facetów, którzy oceniają głównie po wyglądzie! Hahah! Najpierw powiedz nam, jak Ty wybierasz laski? :D To mówisz, że każdej dajesz szansę? Ciekawe, ciekawe... Pewnie skreślasz każdą, która wg Ciebie jest paskudna, zgadza się? A przecież ona też może mieć dobre zaplecze finansowe, zgrabne ciało i być niesamowicie zabawna?

Zacznij szukać kobiet w swoim wzroście i nie będziesz miał problemu. Jak masz 165 cm i podbijasz do laski, która już bez szpilek ma 170 cm, to jesteś z góry skazany na klęskę. Zwłaszcza że dookoła jest pełno wysokich i dobrze zbudowanych facetów. Faceci nie lubią kobiet - babochłopów, a kobiety nie lubią facetów - kurduplów.

To jest po prostu kwestia gustu.
    • facettt to zwykly rasizm. 10.12.12, 05:57
      niestety jednak - to zjawissko na swiecie powszechne.
    • jeriomina Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 06:49
      Ja nikogo nie dyskryminuję ale jak mi się trafił fajny 180cm to co mam z nim nie być żeby jakiś kurdupel się nie czuł dyskryminowany? :D
    • wez_sie niski facet to idealny kompan 10.12.12, 08:46
      niski facet to idealny kompan (dl akobiety) na impreze abnkietowa typu standing party bo mozna sobie talerzyk postawic na jego glowie i z apetytem palaszowac smakolyki
    • six_a Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 09:02
      jak przestaniesz dyskryminować te "nieatrakcyjne" czyli metr pięćdziesiąt pięć, to pogadamy.
      • wez_sie Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:17
        i co, pogadaliscie?
      • akle2 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 20:07
        I drugie metr pięćdziesiąt pięć w biodrach :D
        • six_a Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 20:59
          skąd się bierze przekonanie, że jak ktoś jest niski, to wygląda jak dolna część bałwana?
          ja w ogóle takich ludzi nie widuję, znam tylko jedną osobę bardzo niską, która jest jednocześnie gruba, ale ona ma jakieś 70 lat, za młodu też była drobna i szczupła.

normalnie jak ktoś jest niski to przeważnie jest drobnej budowy, jak herbuś albo okupnik.
          • akle2 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 22:27
            > skąd się bierze przekonanie, że jak ktoś jest niski, to wygląda jak dolna część
            > bałwana?
            >

Z obserwacji.

Może wychodzisz z domu tylko w parzyste dni miesiąca? :D
            Ja spotykam i takich i takich.

• six_a Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 23:39
              no może i spotykasz, ale jakoś przypisałaś 150 w biodrach tylko do wzrostu 150.

nie mam 150 ani tu, ani tu. więc mnie to personalnie nie tyka. osoby małe, mają wszystko małe i drobne. a jeśli są utyte, to nie jest to wina wzrostu. więc skojarzenie jest bez sensu.
              dziękuję:)
    • light_in_august Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 09:20
      Takie życie. Nie ma co biadolić, trzeba szukać kobitki 155-160cm wzrostu, od której wciąż będziesz wyższy - u takiej masz z pewnością sznase. Z wysokaśnią w szpilkach pewnie sam nie czułbyś się komfortowo.
      Mój ojciec do wysokich nie należy, ma ok. 170 i zawsze miał (i nadal ma!) wielkie powodzenie. Także nie tylko od wzrostu to zależy. Niższy musi po prostu włożyć więcej wysiłku w starania o kobietę.
      • princessjobaggy Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 09:55
        > od której wciąż będziesz wyższy - u takiej masz z pewnością sznase. Z wysokaśnią w
        > szpilkach pewnie sam nie czułbyś się komfortowo.

Nie tylko wysokim kobietom podobaja sie wysocy mezczyzni. To, ze autor bedzie startowal do niskich - a nie np. do takich sredniego wzrostu - wcale jakos strasznie nie zwieksza jego szans. Nie przy 165cm.

Znam tylko jednego mezczyzne, ktory ma ponizej 170cm i jego kobiety zawsze byly od niego wyzsze (bez szpilek). Najwyrazniej nie przeszkadzalo im to. Zreszta, par, w ktorych kobieta jest wyzsza lub rowna wzrostem z mezczyzna widuje sporo.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:00

> Nie tylko wysokim kobietom podobaja sie wysocy mezczyzni. To, ze autor bedzie s
          > tartowal do niskich - a nie np. do takich sredniego wzrostu - wcale jakos stras
          > znie nie zwieksza jego szans. Nie przy 165cm.

Dokładnie - musi szukać takiej dla której wzrost nie ma znaczenia zasadniczego.
          Niezależnie od tego ile ona ma wzrostu. No, chyba że sam ma kompleksy i z wyższą kobietą będzie czuł się źle.
          • akle2 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 11.12.12, 10:24
            Ale statystycznie bardzo mało jest kobiet, które chciałyby mieć niższego od siebie partnera. Dlatego bohater wątku powinien skupić się na szukaniu niższej od siebie, co może się okazać łatwiejsze, niż zadzieranie głowy.
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 11.12.12, 10:33
              akle2 napisała:

> Ale statystycznie bardzo mało jest kobiet, które chciałyby mieć niższego od sie
              > bie partnera. Dlatego bohater wątku powinien skupić się na szukaniu niższej od
              > siebie, co może się okazać łatwiejsze, niż zadzieranie głowy.

Moim zdaniem statystycznie kobiety nie chcą mieć niskiego faceta niezależnie od swojego wzrostu.
              I wśród niższych od niego będzie spotykał autora taki sam procent odmów co wśród wyższych. A wyższych jest więcej... :D
              • jowita771 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 11.12.12, 12:33
                > Moim zdaniem statystycznie kobiety nie chcą mieć niskiego faceta niezależnie od
                > swojego wzrostu

Nie zgodzę się. Kobieta 152 cm z facetem 195 wygląda równie fajnie, jak kobieta wyższa od partnera o 10 cm.
        • light_in_august Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:01

> Nie tylko wysokim kobietom podobaja sie wysocy mezczyzni. To, ze autor bedzie s
          > tartowal do niskich - a nie np. do takich sredniego wzrostu - wcale jakos stras
          > znie nie zwieksza jego szans. Nie przy 165cm.

A ja myślę, że mimo wszystko trochę zwiększa. Dla niektórych kobiet wzrost mężczyzny jako taki nie jest ważny, ważne, żeby był wyższy. Także bez biadolenia, nawet niski facet może sobie znaleźć partnerkę, a że ma trudniej... no cóż ;)
          • princessjobaggy Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:16
            > A ja myślę, że mimo wszystko trochę zwiększa. Dla niektórych kobiet wzrost mężc
            > zyzny jako taki nie jest ważny, ważne, żeby był wyższy.

Hmm, ale wyzszy majacy 170-175cm, to co innego niz wyzszy majacy 165cm i ponizej.

Wiekszosc moich niziutkich kolezanek ma partnerow sporo od siebie wyzszych - w przedziale od 180cm do ponad 190cm. Bardzo lubie czuc sie przy mezczyznie malutka, podoba mi sie to, kreci mnie, dlatego tez wcale mnie to nie dziwi.
            • light_in_august Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:23
              A ja znam wiele par, gdzie oboje są niscy (no, zwłaszcza w starszym pokoleniu, bo teraz to ludzie ogólnie są wyżsi ;)) i nie ma problemu.
              Ja sama lubię wysokich, gdyż ponieważ w butach mam w porywach do 180cm ;)
          • krytyk-systemu-edukacji Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 18:12
            > Dla niektórych kobiet wzrost mężczyzny jako taki nie jest ważny, ważne, żeby był wyższy.

O, to zupełnie jak z wykształceniem. :)
            • gr.eenka Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 19:17
              krytyk-systemu-edukacji napisał:

> > Dla niektórych kobiet wzrost mężczyzny jako taki nie jest ważny, ważne, ż
              > eby był wyższy.
              >
              > O, to zupełnie jak z wykształceniem. :)
              >
              wykształcenie jak wykształcenie ale na samochodach to mógłby się znać
              :)
              gumę dziś złapałam i musiałam kombinować co zrobić by nie zmieniać samej koła :D
              • krytyk-systemu-edukacji Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 19:28
                > wykształcenie jak wykształcenie ale na samochodach to mógłby się znać :)

To ja chyba nie mam szans na miłość, ponieważ nie mam ani wykształcenia, ani wiadomości motoryzacyjnych. :( O samochodach wiem tyle, co młody Kubica o gokartach: że mają cztery koła i silnik.
                • gr.eenka Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 19:41
                  eh nie przejmuj się z facetami tak zawsze jak są do czegoś potrzebni to się nie znają

kubica to sięchyba załamie po tym wypadku i urazie ręki
                  wprawdzie szuka dla siebie miejsca ale chyba mu to nie wyjdzie przy takim niedowładzie
                  • krytyk-systemu-edukacji Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 20:05
                    > eh nie przejmuj się z facetami tak zawsze jak są do czegoś potrzebni to się nie znają

A wiesz, co jest najlepsze? Że jestem informatykiem z zawodu, a trzeba mi pomagać przy komputerach. :D Tzn. oczywiście mam swoją specjalizację, którą, jak to się dzisiaj mówi, ogarniam, ale zainstalowanie Windowsa (którego zresztą nienawidzę) albo nowego sprzętu, że o konfiguracji sieci nie wspomnę przez wzgląd na własne nerwy – na ogół mnie przerasta. (Chociaż pod Linuksem jest ciut lepiej, mam na laptopie i gorąco polecam).

> wprawdzie szuka dla siebie miejsca ale chyba mu to nie wyjdzie przy takim niedowładzie

Ja się nie znam, ale ponoć w F1 potrzeba mieć całkowicie sprawne dłonie, co kwestię powrotu Kubicy czyni, jak sądzę, zamkniętą. Po takich urazach raczej pełni sprawności się nie odzyskuje.
                    • gr.eenka Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 11.12.12, 03:06
                      e tam, instalację Windowsa nawet dzieci ogarniają
                      co do kubicy to chyba rajdy też mu nie wyszły najlepiej
                      ciekawe czy się przekwalifikuje ? i na co/ kogo?
                      no może ten problem nie spędza mi snu z powiek, ale trochę jestem ciekawa
                      • nie.mam.20 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 11.12.12, 09:34
                        dzieci, tak, mamusie - roznie :)
                        poki co, to w rajdach szlo mu dobrze. Szkoda mi go, bo mial szanse na dobre wyniki w F1.
                        Mimo, ze z Krakowa, zycze mu jak najlepiej.
                    • nie.mam.20 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 11.12.12, 09:31
                      nie przejmuj sie, nie ty jeden. Programisci rzadko potrafia skonfigurowac system, o ustawieniu sieci nie mowiac. Daj takiemu kilka pudelek, zeby zlozyl do kupy jako pecet i zatelefonuje po faceta... ;p
                      Ja sam skladam swoje kompy, sam instaluje...
                      W robocie przy wymianie kompow, dostaje psw admina na 24 godziny, zeby zainstalowac specjalistyczne oprogramowanie i skonfigurowac. Spece IT potrafia tylko wrzucic disk image ze standardowym so i oficem. Jak sie zainstaluje okna kilka razy z rzedu (niedziela), to pozniej juz po ciemku leci. cwiczenie czyni miszcza :D
                      • gr.eenka1 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 11.12.12, 10:11
                        jakby co, to ja tam nic nie mówiłam:D
                      • krytyk-systemu-edukacji Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 12.12.12, 19:35
                        > nie przejmuj sie, nie ty jeden. Programisci rzadko potrafia skonfigurowac system,
                        > o ustawieniu sieci nie mowiac.

Nie przejmuję się jako nadmiernie. :) Po prostu mnie to dziwi: robiłem to mnóstwo razy, a zawsze mnie coś zaskakuje. Zwłaszcza konfiguracja sieci, która za każdym razem jest jakaś inna. :D Nie pojmuję.
        • maugorzata2008 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 12.12.12, 12:12
          > Nie tylko wysokim kobietom podobaja sie wysocy mezczyzni.
          Ja mam poniżej 155 i wszyscy moi faceci mieli 180 +- kilka cm. Niżsi mi się nigdy nie podobali (tacy powyżej 185 z resztą też nie). Większość moich koleżanek poniżej 160 też ma facetów powyżej 175. Kompletnie nie umiem wytłumaczyć tego fenomenu.
    • light_in_august Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 09:34

I w ogóle to jaka dyskryminacja?? Dlaczego w takim razie Wy, mężczyźni, dyskryminujecie grube, z małym biustem, krzywymi zębami i rzadkimi włosami?
      • soulshuntr Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 09:38
        Jak dyskryminujemy? Kazda potwora ma swojego amatora, jak kazdy towar ma swojego qpca. Po prostu zostawiamy je w spokoju dla wlasciwego im targetu. Przeciez nie mozna miec wszystkiego prawdaaaaaaaa?
        • light_in_august Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:06

> Po prostu zostawiamy je w spokoju dla wlasciwego im targetu.
          Czyli dla tych niskich? ;))
          • soulshuntr Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:20
            ale wredzioch jestes. To juz wysoki facet nie moze chciec niskiej kobiety za partnerke?
            • light_in_august Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:25
              Wredzioch?? Ja?? W życiu ;)
              Miałam na myśli, że te brzydkie kobiety zostawiacie tym niskim facetom :P
            • grassant Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:26
              jaka to partnerka, która nie musi klęknąć?
      • coffei.na LIA 10.12.12, 09:45

> I w ogóle to jaka dyskryminacja?? Dlaczego w takim razie Wy, mężczyźni, dyskrym
        > inujecie grube, z małym biustem, krzywymi zębami i rzadkimi włosami?

wstyd się przyznać,ale sama bym siebie zdyskryminowała jak bym tak wyglądała jak opisujesz...i to w przedbiegach...
        • princessjobaggy Re: LIA 10.12.12, 10:00
          :D

A powaznie - Soul ma racje, wiekszosc ludzi (komus, kiedys) przypadnie do gustu, niektorzy tylko musza dluzej szukac i bardziej sie starac.
          • princessjobaggy Re: LIA 10.12.12, 10:01
            *bez nawiasow mialo byc
        • light_in_august Re: LIA 10.12.12, 10:04

> wstyd się przyznać,ale sama bym siebie zdyskryminowała jak bym tak wyglądała ja
          > k opisujesz...i to w przedbiegach...
          Ja też ;))
          Ale chcę tylko pokazać, że kobiety i tak mają przeje..., bo nie tylko ich wzrost ma znaczenie, ale wieeele innych aspektów wyglądu, więc niech panowie nie marudzą, że ktoś ich dyskryminuje :P
          • sundry Re: LIA 10.12.12, 10:26
            No, u facetów też sam wzrost nie wystarcza, więc mamy równouprawnienie w tym:P
            • light_in_august Re: LIA 10.12.12, 10:38
              Sam wzrost na pewno nie, ale jeśli chodzi o wygląd, to jednak kobiety nie są takie wybredne. Inne rzeczy są ważniejsze niż śliczna buźka i czarne loki ;) Dla mnie wzrost u faceta jest ważny, w miarę fajna sylwetka, a reszta nie ma takiego znaczenia, jesli te "inne rzeczy" są w porządku ;)

Wyszła z tego dość dziwna dyskusja, z której mozna by wnioskować, że na świecie tylko piękni, wysocy i zgrabni się parują, i że w ogóle wygląd załatwia wzystko. A niscy brzydale i grube z małym biustem też przecież są w związkach i to często udanych.
      • grassant Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:25
        Dlaczego w takim razie Wy, mężczyźni, dyskryminujecie grube, z małym biustem, krzywymi zębami i rzadkimi włosami?

Bo to świadczy o zaburzeniach hormonalnych. I kto chciałby mieć w domu perukę, wypchane staniki i aparat na zęby:)))
        • maitresse.d.un.francais o zaburzeniach hormonalnych świadczy duży biust 10.12.12, 18:48
          przy szczupłej figurze (szczupłej typu Ally McBeal, mam na myśli)
    • princessjobaggy Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:05
      > facetow ponizej 165cm, mimo ze taki facet
      > moze byc dobrze zbudowany, proporcjonalny,

Obok tematu - ciezko mi uwierzyc, ze mezczyzna ponizej 165cm moze byc proporcjonalnie zbudowany.
      • kseniainc Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:09
        jak najbardziej jest w stanie byc o niebanalnej urodzie i proporcjonalnie zbudowanym do swojego wzrostu. Moze byc także swietnym przyjacielem, ale moim facetem niestety nie. Niscy przez dyskryminowanie bywaja zakompleksieni, stad też wielu wrednych(ktos dla nich oni dla kogos).Czasem wychodza te szkolne dokuczanki w życiu dorosłym.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:21
          > Niscy przez dyskryminowanie bywaja zakompleksieni, stad też wie
          > lu wrednych(ktos dla nich oni dla kogos).

To jest głównym problemem. Nie tylko niskich.
          Nie niedoskonałości fizyczne, ale ewentualne kompleksy i wady charakteru są naprawdę odpychające.
          • wez_sie Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:26
            i tak najgorszy jest syndrom grubasa
            • g.r.a.f.z.e.r.o Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:33

wez_sie napisał:

> i tak najgorszy jest syndrom grubasa

A czym się charakteryzuje?
              • wez_sie Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:45
                przede wszystkiem ma sie problem z dystansem do wlasnej osoby.
                na wiekszosc uwag reaguje sie fochem, wszystko musi byc po ich mysli.

przypomnij sobie jakiegos grubasa i zastanow sie nad jego zachowaniem.
      • soulshuntr Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:22
        uwierz mi ze moze byc. Mam kumpla wlasnie takiego. I juz nie jeden sie na nim przejechal bo krzepe ma jak łysek z pokładu Idy a wyglada na wymoczka.
      • coffei.na Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:29

> Obok tematu - ciezko mi uwierzyc, ze mezczyzna ponizej 165cm moze byc pr
        > oporcjonalnie zbudowany.

ooo moja miła :) poznałam niedawno takie ciacho...że mózg się lasuje..i jest mojego wzrostu
        (170) a te ciało...ech rozmarzyłam się...koniec pracy na dziś :P

co do kobiet-jest tyle kosmetyków,ubrań,które tuszują bądź uwydatniają figurę-zwyczajnie się kobietom nie chce jeżeli są zaniedbane-nic ich nie tłumaczy-żeby kudły umyć wystarczy biały jeleń..:)
        • coffei.na Princess to do Ciebie było 10.12.12, 10:31
          to wyżej :)
          >
          >
        • princessjobaggy Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:41
          > ooo moja miła :) poznałam niedawno takie ciacho...że mózg się lasuje..i jest mo
          > jego wzrostu
          > (170) a te ciało...ech rozmarzyłam się...koniec pracy na dziś :P

Wierze, wierze. Maz mojej kolezanki ma ok. 170cm i proporcje oraz cialo lepsze od niejednego wysokiego.

Ale to jest nadal 170cm, a nie ponizej 165cm. Ponizej pewnego wzrostu (jak i powyzej zreszta tez) po prostu coraz ciezej o niezachwiane proporcje.
          • coffei.na e tam 10.12.12, 11:01

kompaktowy model nie jest zły...najważniejsze żeby w szafie się mieścił-im niższy tym lepiej-wiesz jak ciężko upchnąć takie dajmy na to 190??
            • nie.mam.20 jak ma dlugie futro to moze niedzwiedzia 11.12.12, 02:11
              udawac, kladzie sie kolo lozka, maz nie zauwazy, tylko zgas gorne lampy. Ja moge za zlota rybke robic, tylko musisz miec akwarium z ciepla woda.
              • coffei.na problem był by... 12.12.12, 12:39
                lustro mam na suficie..a za dywanik a i owszem!tylko z takim grubym szorstkim włosiem...lubię czasem usiąść na podłodze u wezgłowiu łoża....
    • grassant Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:29
      a ile mają: Banderas, pacino, Hoffmann i tabun innych ogierów?
      • wez_sie Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 10:33
        ale w tv wydaja sie wyzsi
    • yoko0202 mężczyźni to za to chodząca tolerancja... 10.12.12, 10:35
      kobieta musi być oczywiście ładna, szczupła, wysportowana, żadnego celulitu itp., proporcjonalnie zbudowana, z konkretnymi cyckami, ładna cera, piękne włosy, ubrana 'kobieco', młodziutka ale nienajgłupsza, mało używana, bez pakietu w postaci exa i jakiegokolwiek potomstwa, do tego dobrze i chętnie gotować, nie pyskować za bardzo, i cierpliwie czekać w oknie na swojego pana itp itd.
      no to sorry, ale coś za coś.
    • georgia241 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 11:34
      Może mała kobieta taka 150 cm uzna taki wzrosta za ok? Ja mam 172 i minimum, jakie dałam dla wzrostu ewentualnego partnera wynosiło 175 cm, ale tylko raz się z takim umawiałam. Zwykle powyżej 180 cm mieli moi adoratorzy a mąż ma 185.
    • headvig Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 12:37
      przesadzasz. mąż ma 165 (choć mnie się wydaje że mniej, bo ja mam 160 a on jest ciut wyższy tylko) i jakoś go nie zdyskryminowałam.
      • szymi_mispanda może ma laser do kolan jak mistrz joda hehe 10.12.12, 12:48
    • szymi_mispanda ja mam 153cm wzrostu.... 10.12.12, 12:46
      .... ale dzieki swoim zajebistym butom na koturnie to mam prawie 165cm i mam zajebiste powodzenie
    • varia1 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 14:23
      no, ja osobiście znam jednego bardzo męskiego mężczyznę o niskim wzroście, bardzo go lubię, jego wzrost nigdy nie miał dla mnie wielkiego znaczenia bo to przede wszystkim świetny człowiek, no ale cóz poradzić na to, ze ja, nawet bez obcasów mam 176 i on sam się czuje skrępowany będąc w miejscu publicznym w moim towarzystwie?
      a istotnie, mój wzrok zaczepia się na mężczyznach powyżej 190 cm najczęściej, po prostu chyba nieświadomie kobieta szuka mężczyzny, z którym czuje się bezpiecznie
    • good_morning Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 14:39
      jak sa wyzsze to odrzucaja z gory, czemu tu sie dziwic
      a jak sa nizsze/rowne, to pewnie przyczyna jest inna, np twoja osobowosc, my dear ;P (ewentualnie tez uroda niestety)
    • swiete.jeze Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 14:50
      Ja mam poniżej 165 cm wzrostu, więc teoretycznie nie musiałabym stawać na palcach, żeby się z takim całować. Poznałam w życiu chyba tylko dwóch facetów niższych ode mnie i obaj z powodzeniem założyli rodziny, ale u judoków niski wzrost nie jest problemem, wręcz przeciwnie.
      • izabella1991 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 16:28
        Do NIESMIALEK-przestan chlopaku biadolic jak stara baba na jarmarku....
        Po pierwsze-znam mezczyzne ok 160 cm wzrostu(a moze i mniej) zadbanego,kulturalnego ,na poziomie i mimo,ze sama naleze do wysokich-to z miejsca bym sie w nim zakochala,gdyby on nie byl po raz drugi zonaty, a ja tez zakochana w innym.Ówże Jacek jezeli ma problem,to nie ze swoim wzrostem,nie z brakiem powodzienia,a predzej z jego nadmiarem.
        Uwiez mi,ze jezeli masz poczucie humoru(przede wszystkim na wlasny temat),zdrowy dystans do siebie,wlasne pasje,ciekawa prace no i urok osobisty-to problemu z dziewczynami nie bedzie....
        Sa mezczyzni bez reki,bez nogi(tez znam) i maja swoje zony/narzeczone ,a ty na niski wzrost narzekasz ???? czasu ci nie szkoda? To polecam wizyte chociazby w Centrum Onkologii-15 minut i kompleksy uchodza w sina dal raz na zawsze.No chyba,ze ktos lubi biadolic....takiemu juz nic nie pomoze.
        • swiete.jeze Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 16:45
          izabella1991 napisała:

> Do NIESMIALEK

To może podepnij się pod nieśmiałka, nie pode mnie, ok?
          • izabella1991 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 12.12.12, 13:56
            Kompleksy czy jad zmijii? A moze jedno i drugie...Pisze,jak mi wygodniej,post pod postem i nikomu nic do tego.n Poza tym wyraznie napisalam:do niesmialek....kurza mac!Czytac nie potrafisz???
    • leniwy_pierog Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 16:24
      Ja dyskryminuję wysokich. 180 cm to już maksimum.
      • princessjobaggy Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 16:48
        Ja tez, w pewnym stopniu. Baardzo wysocy mnie nie pociagaja.

Ale na palcach lubie stawac, usta na zblizonej wysokosci odbieraja polowe przyjemnosci. ;)
        • leniwy_pierog Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 17:32
          W moim przypadku wystarczy facetowi 170cm, żebym się wspinała mocno na palce:)
      • jan_hus_na_stosie2 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 19:25
        leniwy_pierog napisała:

> Ja dyskryminuję wysokich. 180 cm to już maksimum.

ufff, no to rzutem na taśmę się łapię :)

• jan_hus_na_stosie2 Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 19:34
      Justin Bieber ma 169 cm wzrostu, no ale to jeszcze nie facet więc w sumie się nie liczy

• anna_sla Re: dyskryminacja niskich facetów przez kobiety 10.12.12, 19:54
      no mogą, mogą, ale wiele kobiet naprawdę źle się czuje jako ta wyższa. Są kobiety, które potrafią to akceptować, ale niestety chyba większość nie potrafi. Zwłaszcza, że w naszym społeczeństwie jest to zawsze omawiane, czasem wyśmiewane. Wiem, bo sama miałam niskiego (wtedy jeszcze) chłopaka i byłam obiektem kpin. Presja wymusiła na mnie zerwanie i wiem, że biedak traumę przeszedł
    • eat.clitoristwood Zależy, w którym roku. 10.12.12, 20:15
      W tym każdy ma szansę, nawet jednooki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka