Dodaj do ulubionych

oszusci internetowi

03.09.11, 15:05
ostrzegam przed oszustem internetowym . jest na wielu portalach randkowych jego wiek 45 lat jest fotografem zbiera zdjecia kobiet i umieszcza je w internecie jego niki to iala1966, 40-latek , ropcio , miroslaw.miroslaw .iala1 i bog wie jeszcze jak . zawsze pisze ze z checia posluzy . na pierwszy rzut oka wydaje sie ze jest bardzo kulturalny i gra barzdzo grzecznego faceta wyksztwlconego, ale to jest sciema
Obserwuj wątek
    • wro7ja Re: oszusci internetowi 07.03.12, 22:05
      A ja ostrzegam przez Holendrem mieszkajacym we Wrocławiu. Nazywa sie S. van Veen, przedstawia sie jako Stuart lub Stu.
    • 40beti Re: oszusci internetowi 06.11.13, 13:42
      Ja natrafilam na oszusta na portalu randkowym; zakochana polska: Przedstawil sie jako KELVIN SLYKY i ze pracuje jako inzynier na statku CARGO jego NICK to KELVIN nie oszukal mnie ,ale udalo to mu sie z inna kobieta na 6000 zl.pisze po polsku i po angielsku,chcial mi wyslac paczke niby z duza iloscia pieniedzy ,oczywiscie ja za ta paczke musiala bym zaplacic o to co mi napisal:
      Baby I know that you would be very worried about me it was due to the Somali Pirate's alert threat's we are receiving in the ship for some days now, the captain of the ship has finally stopped/anchored the ship in Labuan Island somewhere in South Malaysia and just informed us that the pirates are waiting ahead of us to hijack the ship, so we are doing our best to dispose our cash and valuable belongings and stay alert because they might come closer to us.

Baby as i earlier informed you, the pirates are group of evil men that seize ships in the sea and kill people also steal valuable belongings that belong to people in the ship. I am really scared and worried about this situation most especially for my Valuables and You....The Somali Pirates are about 312 KM away from us and we have been receiving warning alert regarding the dangers..The captain of the Ship have announced that all goods should be offloaded for another means of transportation as the Ship will duck here for a while until its safe to continue sailing.

Now I am worried with the large amount of money which I have with me of $460,000.00 (FOUR HUNDRED AND SIXTY THOUSAND UNITED STATES DOLLARS) to buy AU metal (Gold) to supply to my Business Associate in Australia...I am also carrying some important valuables with like my traveling international passport and my working documents....This money is my entire funds which I have earned during my years of service in the shipping industry and would like to entrust it to you as my proposal...The banks in Labuan Island, Malaysia only operate local transfer they don’t operate international transfer but there is a Trust Worthy and Reliable Security Company that can be useful to me now.

Meanwhile, I will deposit the funds and Belongings in a Consignment with the Security Company here in Labuan Island, Malaysia to assist me lodge the Consignments on my behalf through their Diplomats to you immediately. As soon as the consignments has been deposited finally, I shall give you necessary detailed information of the security company to enable you contact them and proceed with the claims of the consignments as my sole beneficiary until my arrival in UK....Please, pray for me, things are really tough for me here and I am afraid to lose my life and my hard earned money and as the Operator Engineer in this Ship, it’s not possible for me to move along
      with the passenger because I have to take care of this ship until all Cargoes are completely discharged.

This is my first experience ever in my life and I think its God grace for us to meet this soon. For some security reasons, I am thinking of sending this consignments out from this Island to a Security Firm with instruction to deposit it in your custody.I love you so much honey and at this time I want to plead for your great assistance to help me receive this consignment and keep safe for me until I have the chance to make my trip and meet you soonest. Honey, I know it’s not quiet long we meet but at this point of my confusion I just have to trust and rely fully on you. This is really a dream come true and I have learnt to take life as it happens as I remember everything happens for a reason.

Now, I have arranged with one of the security firm and they will be responsible to deliver this consignments to you via their diplomats and however i would like you to act as my sole beneficiary of the consignments so that it can be deposited in your name and address...Please, kindly send to me the following information as stated below to enable me lodge this consignments now..As soon as I receive your information I shall quickly go to the security company to carry out all necessary applications to facilitate the deposit of the consignments in your name and shall forward to you all the instructions and advice needed to claim it.....

kindly send to me the following information as stated below

Your full name: ---------
      Address: --------
      Postal/zip code: ------
      City: ------
      State: --------
      Country: -------
      Telephone number: -------

Honey, this is very urgent and your quick response towards this matter will be greatly appreciated. I will conclude the process of sending this consignments to you once I receive the above information. I am sitting by the sea shore now with my Palm-Top and i am waiting for your urgent response to my email.....I wait the information from you
      today. Please, hurry up to contact me.

I Love you so much and always,

Hugs and Kisses,
      • 15mala Re: oszusci internetowi 09.11.13, 01:50
        Mam pytanie, a co się stało z tą kobietą którą oszukał na 6000 zl?
        Zapłaciła mu za te paczkę i odebrała? A może kontakt się urwał....
        Jak to było z Tobą, że nie dałaś się mu oszukać.....
      • 15mala Re: oszusci internetowi 11.11.13, 08:18
        Mam pytanie, a co się stało z tą kobietą którą oszukał na 6000 zl?
        Zapłaciła mu za te paczkę i odebrała? A może kontakt się urwał....
        Jak to było z Tobą, że nie dałaś się mu oszukać.....

40beti napisał(a):

> Ja natrafilam na oszusta na portalu randkowym; zakochana polska: Przedstawil si
        > e jako KELVIN SLYKY i ze pracuje jako inzynier na statku CARGO jego NICK to KE
        > LVIN nie oszukal mnie ,ale udalo to mu sie z inna kobieta na 6000 zl.pisze po p
        > olsku i po angielsku,chcial mi wyslac paczke niby z duza iloscia pieniedzy ,ocz
        > ywiscie ja za ta paczke musiala bym zaplacic o to co mi napisal:
        > Baby I know that you would be very worried about me it was due to the Somali P
        > irate's alert threat's we are receiving in the ship for some days now, the capt
        > ain of the ship has finally stopped/anchored the ship in Labuan Island somewher
        > e in South Malaysia and just informed us that the pirates are waiting ahead of
        > us to hijack the ship, so we are doing our best to dispose our cash and valuabl
        > e belongings and stay alert because they might come closer to us.
        >
        • 3marika12 Re: oszusci internetowi 20.08.14, 22:47
          witam sprawcie na skeype jest Greg Miller ktory podaje sie pod roznymi nazwiskami i operuje roznymi fotkami np; lekarz ,mezczyzna w okularach w zielonej marynarce siedzacy przy monitorze skeype itp. na skeype jest jako James 64427 fotke ma z kobieta.
      • gruszka_g_pl Re: oszusci internetowi 08.02.14, 09:24
        Mnie próbował oszukać na faceboku. Jego profil to Noah Joshua Andrew. Też inżynier na statku.List podobny:
        Noah Joshua Andrew

My darling,

I have tried calling you several times but proved abortive.

Whatever situation i found my self i always give glory to God. Please my wife i need your prayers.

We have been having some issues with our ship for someday also making effort to trace the problem.

Now we are in a serious problem. We have detected that our ship can not sail fast as the acceleration dropped drastically. We are yet to trace the fault, though serious work is going on this issue.

We all seems to be confused right here, because we just received information from the satellite house that, there are sea pirates from Indonesia parading the sea and they are about 312KM away from us, so we have to look for the nearest place where our ship can anchor, this place is Perhentian Island somewhere in South Malaysia.

Darling, i must tell you that, we are no longer safe because we are scared of pirates' attack, the ship is very slow now. We have called for a rescue team but we have not gotten response from headquarters, The captain here have announced that all passengers should offload goods for another means of transportation leaving behind containers in the ship in Perhentian Island, as the ship will bath here until its safe to continue sailing.

Darling , i am so much gripped with fear, i have along with me some money which is met for the purpose of purchasing drums of Metal Oil from Japan and then deliver to some mini companies as i told you before, its my personal business which i do in addition to my official function. I have (£250000 Great British Pounds) in my cabin safe box right here in the ship and don't want it stolen by the sea pirates. I am so scared my love.

My dear, as the Chief Engineer in this Ship, it’s not possible for me to move along with the passengers on board, because I have to take care of this ship until all goods/products are completely discharged.

Now there are so some security companies stands at the seashore where our ship bath and i am thinking of what to do and at this time i need you to stand by me. Never mind our distance because, i don't know what to do at this moment; I want to quickly send you the box(money) so that you can help me to secure it in your place until i have the time to make my trip and meet you soonest. I know we are suppose to meet soon and i trust you and give you my whole heart so that life can move straight with us and i know you will never disappoint or hurt me because we are already two in one flesh. I have learned to take life as it happens as I remember everything happens for a reason.

I have discussed with one of the security companies here. They will proceed delivery immediately i get a confirmation from you to assist me in receiving this box because there is no bank here and I don't want to lose the money to sea pirates, its my hard earn money for my business in addition to my job which my company is not fully aware of.

Darling please quickly forward to me this below information as follows to enable the security company deliver the box to you immediately:-

Your Full Name:
        Your Receiving Address:
        Email Address:

I already have your phone number, so do not include it.

No matter what i am going through, i know i am going to make it to be with you soon.

I love you so much.

Please my wife i am waiting.

• foczka65 Re: oszusci internetowi 06.11.18, 20:55
        witam czy mogła bym poprosić o kontakt
      • foczka65 Re: oszusci internetowi 06.11.18, 20:56
        ja teraz mam z tym oszustem problem.
      • foczka65 Re: oszusci internetowi 06.11.18, 21:02
        jak mogę się skontaktować? z Panią 40beti w sprawie KELVIN SLYKY
        • klaudia2031 Re: oszusci internetowi 11.11.18, 17:45
          foczka65 napisała:

> jak mogę się skontaktować? z Panią 40beti w sprawie KELVIN SLYKY

Klaudia2031 prosi Panią foczkę65 o podanie kontaktu lub o informację, że odwiedza Pani tę stronę.
          Dziękuję - klaudia2031
          • kaska2310 Re: oszusci internetowi 13.11.18, 13:24
            ostrzegam przed oszustem Rafałem z Radomia. jak ktos miaL z nim doczynienia to prosze o kontakt
          • baby17 Re: oszusci internetowi 07.02.19, 14:59
            Nie znam Kelvina ale znam od dłuższego czasu Sengeno Valstybesa 😉 Bardzo podobna historia. Jeśli są jakieś zdjecia proszę o kontakt
    • gringo9 Re: oszusci internetowi 11.11.13, 06:42
      Panowie! Uważajcie również na Justynę C. lat 23! Jest studentką farmacji w Sosnowcu. Będzie Was mamić,że jej zależy, a tak naprawdę spotyka się z wieloma facetami za Waszymi plecami.Rozmawiałem już z paroma osobami,które oszukała. Kilku z nich nabawiło się chorób wenerycznych !! Uważajcie na łatwe dziewczyny !
    • 3dorotkaxxx Re: oszusci internetowi 18.08.14, 12:55
      Ostrzegam przed oszustem internetowym na Polish heart,pisze ze jest dyplomowanym zielarzem,ma wyzsze wyksztalceniue i mieszka w Niemczech.To WSZYSTKO jest nieprawda.
      Mieszka w Polsce,nie jest zadnym dyplomowanym zielarzem(bo zielarze nie maja dyplomu) i ma tylko srednie wyksztalcenie.
      Istnieje na Polish heart przez wiele lat,ostatnio zmienil swoje zdjecie(teraz sie ukrywa pod okularami),ten Pan szuka jedynie zarobku i bogatych kobiet z Niemiec,ewentualanie z Polski.
      UWAGA !!!
      • janusiekbbb Re: oszusci internetowi 16.09.14, 11:09
        Hi, no wiem,wiem o tym.On tam jest na Polish hearts pod "natanael684",ja go tam
        zapznalam,pisal do mnie,podal swego maila abym odpisala na:natanael12@vp.pl.
        Jak napisalam tak pod naciskiem co robi,to skumalam ze jest nieprawdziwy,pisal bzdety na temat
        leczenia ziolami.Mnie taki facet nie interesuje,bo mieszkam w Niemczech,a on w Polsce,a nie
        jak podaje w Niemczech.Czyli buja na potege.
        Kobiety uwazajcie na takich dziwnych panow na tych portalach pisza prawie zawsze nieprawdziwe
        dane.
        • natanael11 Re: oszusci internetowi 17.10.14, 20:36
          Szanowni Państwo, w obronie mojego dobrego imienia przed szkalującymi mnie wpisami na różnych forach internetowych, dokonaliśmy z prawnikami analizy treści tych wpisów.
          Wpisy te wypełniają przesłanki:
          - zniesławienia - art. 212. § 1 i 2 Kodeksu Karnego ?Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.?
          - oraz zniewagi - art. 216. § 1 i 2 Kodeksu Karnego ?1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.?
          Ponadto obraźliwe maile wypełniają przesłanki stalkingu czyli art. 190a. Kodeksu Karnego Uporczywe nękanie - stalking § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozba?wienia wolności do lat 3.

Wszystkie te wpisy zostały notarialnie zabezpieczone i formułowany jest wniosek o podejrzenie popełnienia wobec mojej osoby przestępstw znieważenia, zniewagi oraz stalkingu.

Żądać będę przeprosin na wszystkich największych portalach internetowych Polski i Niemiec oraz wysokiej nawiązki na cel społeczny.

Szkalujące mnie osoby myślą, że są bezpieczne bo piszą z terenu Niemiec ale przypominam, iż jesteśmy w Unii Europejskiej i polski wymiar sprawiedliwości bez problemu radzi sobie z takimi sprawami.
          N.
          • 158karolina Re: oszusci internetowi 21.10.14, 18:26
            Aha i jeszcze jedno ci powiem,
            ta a twojaanonimowa firma w Koninie bez nazwiska i adresu to bardzo podobna stronka do tej wykasowanej ;natanael@eclipso.eu
            Ani tam,ani tu nie ma ani adresu,ani nazwiska.NORMALNIE ZAREJESTROWANE FIRMY ,to firmy z
            adresem,nazwiskiem,a nie takie dyrdymalskie stronki,jak twoje.
            1% od kupna,hej to prawie za darmo hi,hi,hi,hi !
      • janusiekbbb Re: oszusci internetowi 05.10.14, 16:03
        Tak jest ten niby zielarz z Polish heart,to OSZUST.
        Ma strone na necie : natanael@eclpipso.eu
        Niby jest zielarzem i leczy RAKA.
        Nie podaje swego nazwiska,adresu i telefonu.
        A na polish hearts pisze to samo o leczeniu raka.
        Kobiety !!! UWAGA na niego,on czycha na Kase i na bogate dziewczyny najchetniej z Niemiec.
        Wiem o tym od mojej znajomej z Niemiec,tam mu nie wierzyli i podali dalej wszystkim innym kobietom.Uwaga na Polish hearts ma nik: natanael684
        • natanael11 Re: oszusci internetowi 17.10.14, 20:36
          Szanowni Państwo, w obronie mojego dobrego imienia przed szkalującymi mnie wpisami na różnych forach internetowych, dokonaliśmy z prawnikami analizy treści tych wpisów.
          Wpisy te wypełniają przesłanki:
          - zniesławienia - art. 212. § 1 i 2 Kodeksu Karnego ?Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.?
          - oraz zniewagi - art. 216. § 1 i 2 Kodeksu Karnego ?1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.?
          Ponadto obraźliwe maile wypełniają przesłanki stalkingu czyli art. 190a. Kodeksu Karnego Uporczywe nękanie - stalking § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozba?wienia wolności do lat 3.

Wszystkie te wpisy zostały notarialnie zabezpieczone i formułowany jest wniosek o podejrzenie popełnienia wobec mojej osoby przestępstw znieważenia, zniewagi oraz stalkingu.

Żądać będę przeprosin na wszystkich największych portalach internetowych Polski i Niemiec oraz wysokiej nawiązki na cel społeczny.

Szkalujące mnie osoby myślą, że są bezpieczne bo piszą z terenu Niemiec ale przypominam, iż jesteśmy w Unii Europejskiej i polski wymiar sprawiedliwości bez problemu radzi sobie z takimi sprawami.
          N.
          • 158karolina Re: oszusci internetowi 20.10.14, 09:14
            Panie Leszku,czy natanaelu684,znam pana od dawna,ale niestety nie z tej dobrej strony.
            Tutaj rusza pan "do ataku" na wpisy zamieszczone przez wielu ludzi i na inne tematy.
            Ja tylko tyle panu powiem,niech pan zniknie z tego forum i z innych,tych zdrowotnych,gdzie pan
            podaje LECZENIE RAKA przez zastosowanie fitoterapii/ziola.
            Dziwi mnie fakt niesamowitej postawy,gdzie jest honor,gdzie jest moralne poczucie winy ?
            Nic z tych rzeczy nie ma u pana,jedynie dalsza agresywna strona pana charakteru,jak zastraszanie z zamiarem uzyskania komercjalnej "nagrody".
            Jestem pewna----otrzyma pan nagrode,ale nie w tej formie i nie na tej planecie.
            • malgosia.40 Re: oszusci internetowi 20.10.14, 13:43
              kolejna rozsądna dzielna kobieta :-)..wspieram was dziewczyny
          • 158karolina Re: oszusci internetowi 21.10.14, 18:03
            Hi, natanael11, 12, 684
            jak nie znasz kodeksu karnego,to nie pisz bzdur na ten temat.Twoja samoobrona jest
            idiotyczna.Wpadniesz sam w swoje sieci,które pròbujesz innym zastawic.
            Troll,to za delikatna ocena .
            -
          • 158karolina Re: oszusci internetowi 21.10.14, 18:16
            natanael11 napisał:

> Szanowni Państwo, w obronie mojego dobrego imienia przed szkalującymi mnie wpis
            > ami na różnych forach internetowych, dokonaliśmy z prawnikami analizy treści ty
            > ch wpisów
            > N.
            TROLL-nawet nie wie co pisze.Jak nie znasz kodeksu karnego to milcz lepiej !
            Ja jestem za ujawnieniem twego prawdziwego oblicza.
            Prosze poszkodowane,napiszcie do mnie tutaj

--
    • mala680 Re: oszusci internetowi 08.10.14, 14:49
      chciałam ostrzec przed rneal90@yahoo.co,uk ,aktualnie na fb ,próbuje wyłudzić pieniądze , że niby go okradli.jeśli ktoś cos wie na ten temat to proszę o odpowiedź
      • 3marika12 Re: oszusci internetowi 08.10.14, 17:17
        mozesz kodac jego profil jaki ma na fb
        • mala680 Re: oszusci internetowi 08.10.14, 17:34
          tak,rodney neal .praktycznie wszystkie informacje ma ukryte, nie wiem jak na innych portalach bo jeszcze nie zdążyłam sprawdzić
    • waltana Re: oszusci internetowi 21.10.14, 14:58
      Czy naprawdę jeszcze są osoby, które nabierają się na tego typu maile (czy wiadomości na portalach), które dotyczą przesyłania paczek czy zaiwestowania w jakiś przelew, a dzięki "drobnej wpłacie" (kilka tysięcy) można zyskać znacznie więcej? Ja rozumiem, że dawno temu, jak dopiero oswajaliśmy się z internetem, to można było w coś takiego uwierzyć, ale żeby teraz przelewać kasę nieznajomemu facetowi, to mnie mocno dziwi...

Mam pytanie do osób, które zostały tak oszukane lub znają kogoś, kto tak został oszukany: skąd te wiadomości dostawaliście? Czy od kogoś zupełnie obcego czy osoby, z którą wcześniej korespondowaliście? Bo dla mnie tacy oszuści na portalach to już inna sprawa, chodzi o gości, którzy ładnie kreują się w internecie, co to nie oni, później na spotkaniach też udają kogoś innego i wykorzystują kobiety, to dla mnie jest już bardziej zrozumiałe, że można dać się nabrać, dlatego jestem zwolenniczką ostrzegania się przed takimi oszustami na forach.

A czy miałyście kiedyś kontakt z jakimś oszustem na mydwoje? Ja tam założyłam konto w dużej mierze właśnie dlatego, że ten portal moim zdaniem jest pewny, bezpieczny. Poczytałam trochę opinii na ich temat, wydaje się naprawdę dobry, a że płatny i na poziomie, to oszuści chyba tam nie wchodzą, mają inne portale, na których polują na kobiety. Ale jakby któraś z Was coś słyszała o mydwoje, będę wdzięczna za informacje.
      • 158karolina Re: oszusci internetowi 21.10.14, 18:09

-Witam Ciebie,
        My dwoje to najlepszy portal,tam jest selekcja dlatego oszustòw raczej tam nie ma.
        A te Polish heart to jeden syf,tam zobaczysz stale te same twarze, i te same bujd
        • waltana Re: oszusci internetowi 23.10.14, 14:23
          Dzięki Karolina! To mnie utwierdziłaś w przekonaniu, bo właśnie też słyszałem, że na mydwoje jest dobra moderacja, dzięki której nie ma tam oszustów. Koleżanka mi mówiła, że kiedyś jak miała tam konto to nawet moderatorzy skontaktowali się z nią, bo jakiś facet, z którą ona miała kontakt, wysyłał spamowo wiadomości do wielu kobiet, więc moderatorzy zaczęli go monitorować, a osobom, z którymi się kontaktował, wysyłali wiadomość, żeby mieli się na baczności, jeśli o niego chodzi. Spodobało mi się to, od tej koleżanki też usłyszałam dobre opinie, ale chciałam się jeszcze Was o to podpytać. Dzięki raz jeszcze! :)
          • bilbona Re: oszusci internetowi 29.10.14, 21:53
            Potwierdzam, też byłam na mydwoje, miałam kilka ciekawych spotkań z facetami i powiem, że poziom tych spotkań pozytywnie mnie zaskoczył. W ogóle to jest chyba kwestia tych płatnych portali, że tam rejestrują się osoby, które faktycznie kogoś szukają, a nie tacy, którym bardziej zależy na oszukiwaniu czy wykorzystywaniu naiwnych kobiet. Inna sprawa, że moderatorzy tam faktycznie stają na wysokości zadania, bardzo dobrze wspominam kontakt z nimi. Także jeśli obawiasz się oszustów, to bardzo dobrym rozwiązaniem jest właśnie mydwoje, z doświadczenia z czystym sumieniem mogę Ci ich polecić.
    • babsy Re: oszusci internetowi 29.12.14, 15:10
      Poszukuję kobiet, które zostały oszukane przez oszusta matrymonialnego i zechciałyby o tym opowiedzieć w telewizyjnym programie dokumentalnym. Więcej szczegółów na adres nowy.program@onet.pl .
    • weroniczka2015 Re: oszusci internetowi 05.02.15, 11:33
      Czytam to wszystko i krew mnie zalewa. Piszą o nas głupie tylko dlatego że szukamy bliskości ciepła i zrozumienia co za k***stwo i nie ważne w jaki sposób sk***n nas wykorzystał ważne że to zrobił. Kula w tępy łeb dla takiego za mało bo nie będzie czuł tego bólu co my ślad po sobie taka świnia w psychice zostawia na całe życie. Ten któremu ja się dałam nabrać to KAROL lat 28 badoo to wyjątkowo wyrachowany pelant kolekcjoner lista zdobyczy jest już za długa a on dalej jest i szuka kolejnych ofiar. Każdy powinien ponosić konsekwencje swoich czynów a oni nas wykorzystując zastraszają i dalej robią swoje każda świnia powinna dostać porządną nauczkę . Ja się nie boje uważam że robactwo trzeba tępić. Jeśli któraś z was uważa że mogę w jakiś sposób pomóc zapraszam. oszukana@autograf.pl
      • skowronek326 Re: oszusci internetowi 02.03.15, 18:08
        MAREK PIŚKIEWICZ- OSZUST I MANIPULANT ! UWAŻAJCIE NA NIEGO!!!

Korzystałam z usług tego Pana i stanowczo wszystkim odradzam, gdyż to zwykły oszust i naciągacz, współdziała z swoim partnerem, oczywiście na spotkania w sprawie rytuału przychodzą razem, no nic może po krótce opiszę tryb ich działania, a więc; znalazłam na tym forum wpis polecający kogoś nie zawodnego, wpis był dodany przez nie jakiego Michała, chłopaka Piśkiewicza, ten e-mail to mich.kowalczyk@o2.pl. Napisałam tam i tak o to otrzymałam numer do Marka, umówiłam się z nim na spotkanie, gdzie był ten Michał, no nie spodobało mi się to no, ale ok, oczywiście przekonał mnie do rytuału mimo moich wątpliwości, z resztą nie obyło się na jednym, swoją droga dobrze manipuluje. Umówiliśmy się u niego na oczyszczanie białą szałwią, później robił jakąś analizę numerologiczną i stawiał Tarota, oczywiście zainkasował za to 400złotych, dodam tylko, że Tarot się nie sprawdził ani trochę, następnie jakoś za 2 dni umówił się ze mną na urok miłosny u niego na Górczewskiej 200a, cos tam szeptał pod nosem i palił świeczki z igłami, za to wziął 500złotych i kazał mi przez tydzień palić te świeczki jeszcze u siebie i odmawiać jakąś modlitwę, powiedział, że do miesiąca czasu będzie efekt, poźniej, że do trzech. bo tu trudna więź emocjonalna występuje, gdzie wcześniej mówił coś zupełnie innego, że ta sprawa to bardzo szybko pójdzie, bo on mnie kocha i takie tam podobne bzdury i, że nikogo ptrzy nim nie ma, co okazało się kolejnym kłamstwem Marka, facet już wtedy miał inną, czego dowiedziałam się trochę poźniej, po tym jak powiedziałam Markowi, ze jego czary nie działaja i chce zwrotu pieniedzy to próbował mi jeszcze coś wcisnąć spetanie bodajże, a jak powiedziałam, że zadam zwrotu pieniedzy i nie chce juz jego usług to zamilkł na wieki, ale telefon dalej ma włączony. Powiem tak, uważajcie na tych dwóch cwaniaków, bo naciągają w żywe oczy. Z czego widziałam to na Gumtree jeszcze mają ogłoszenia, marek taki szatyn, może lekki brunet, wysoki ok 30 lat, Michał niski opaloy, brwi wyregulowne, widac z daleka, ze innej orientacji, ma też "zajęczką wargę", także zalecam ostrożność z tymi dwoma kanciarzami.
    • weroniczka2015 Re: oszusci internetowi 17.02.15, 10:43
      Dziewczyny Wy Mi nie piszcie że on się nazywa n.p. stasiek i jest na sympati bo ja nie mam czasu na poszukiwanie go jesli nie umiecie skopiować i wkleić linku lub zdjecia napiszcie do mnie pomogę wam to zrobić.oszukana@autograf.pl
    • weroniczka2015 Re: oszusci internetowi 06.03.15, 00:42
      Witam strona już jest dostępna "oszukana.eu" mam drobne problemy techniczne z forum na stronie i jest ono jeszcze niedostępne. Zapraszam do przesyłania materiałów gwarantuję oczywiście anonimowość oszukana@autograf.pl
    • ibokserwis Re: oszusci internetowi 07.03.16, 01:37
      ja bym szybko takie osoby zniwelował kazde urzadzenie ma imeil mozna załozyc programy szpiegowskie a to jest proste i taką osobe szybko bym zniszczył Policja tego nie zrobi bo to przekroczenie prawa ale czy nie słusznie ibokserwis@wp.pl chetnie podejme sie kilku spraw
    • temidaklon Re: oszusci internetowi 09.03.16, 11:40
      Ja ostrzegam przed Pawlem, ktory naprawde ma na imie Bogdan. Mieszka w Niemczech, ale rowniez w Polsce. Udaje wdowca. Klamie i wciaga swoje ofiary w chory swiat fantazji erotycznych dotyczacych praktyk bdsm.Udwje, ze jest mily, dodatkowo przyciaga niebanalna uroda, probuje uchodzic za bogatego biznesmana. W rzeczywistosci szuka bogatych, atrakcyjnych kobiet, ktore bez poczucia winy uwodzi, spotykajac sie z kilkoma jednoczesnie. Nie wykluczone, ze czyms zaraza. Mozna spotkac go na portalu Bdsm pod nickiem wolf x.
      Kilka kobiet utworzylo bloga z jego zdjeciem, zamieszczonym kiedys na badoo.
      Jest wyrafinowany, chamski, rasistowski, calkiem mozliwe ze chory psychicznie.
      Podaje link do bloga.
      Moze ktoras go poznala i cos moze o nim dodac.
    • niedziu321 Re: oszusci internetowi 08.04.16, 13:39
      UWAGA! OSZUST I naciągacz! GRZEGORZ BĄK WYLUDZA PIENIEDZE PRZEZ INTERNET! JEGO MAIL : Grzegorzkce974@wp.pl. Proszę nie wpłacać mu żadnych pieniędzy. Oszukał mnie Wyłudzil pieniądze a ja niestery nie otrzymałam rzeczy za którą zapłaciłam.
    • xpitera Re: oszusci internetowi 12.08.16, 14:55
      Dziewczyny uwazajcie

urbanlegend.pl/przetanczyc-z-toba-cala-noc/
    • klaudia205080 Re: oszusci internetowi 15.12.16, 11:50
      Witam!
      Piszę w sprawie Piotra z badoo. Mężczyzna ma wpisane, że jest 40latkiem (na dole w linkach są zdjęcia profilu), według mnie na tyle nie wygląda. Jednak nie to stanowi sedno sprawy. Sęk w tym,że pisze on z moją dobrą koleżanką, mówi, że szuka stałego związku, często do niej dzwoni, rozmawiają godzinami. Postanowiłyśmy go sprawdzić - stworzyłam swoje konto i napisałam do niego. Oczywiście zmiana o 180 stopni, gdy napisałam, że nie interesuje mnie stały związek - on również to potwierdził ze swojej strony. Zaczął pisać sprośne rzeczy, od razu podał swój nr, chciał się umówić, oczywiście interesują go seks spotkania, hotele itd. Jest ktoś,kto kojarzy tego Pana? Może kogoś też oszukuje? W razie czego mam jeszcze zdjęcia rozmów, mogę podesłać.

wrzucacz.pl/file/9731481798704/15417750_1208693372500371_715060881_o.png?preview
      wrzucacz.pl/file/4161481798740/15540423_1208693799166995_679481234_o.png?preview
      • gattinex76 Re: oszusci internetowi 17.07.17, 13:40
        możesz przesłać mi zdjęcia tego Piotra?? Bo chyba myślimy o tej samej osobie...
    • grazynapo-sadowska Re: oszusci internetowi 18.12.17, 13:36
      czy któraś z was miała do czynienia z Baris
      emris z platformy wiertnicze w tekście , ma córkę Lise ponoć jest w szpitalu i prosi o kasę.
      • lilith1234 Re: oszusci internetowi 07.01.19, 20:44
        Dziewczyny uważajcie na Jarka 31 z Olsztyna .Ma zdjęcie w niebieskiej czapeczce z daszkiem i niebieski t shirt.To straszny oszust i cwaniak.Pięknie pisze o sobie jaki jest pokrzywdzony przez życie.Podrywa dziewczyny i piszę z nimi udając beztroskiego.Tak naprawdę ma żonę w ciąży i córkę. Pisze ze rozstal sie z zona i ona mu zycie utrudnia.Żonę bije i znęcał się nad nią. Rozmawiałam z nią widziałam papiery z obdukcji policyjnych i zdjęcia.W dodatku to alkoholik i nimfoman .Nie dajcie się nabrać!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka