niesubordynowana :) 22.03.13, 13:18 ja wziełam w wieku 23 lat, dziś mam 31- i nie żałuję, że za wcześnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Ślub przed czy po 30? 22.03.13, 14:20 Na to nie ma jednej słusznej odpowiedzi. Jeden dojrzeje do tego przed 30-tką, inny po, a jeszcze inny wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
sid.l Re: Ślub przed czy po 30? 22.03.13, 16:52 Tuż po albo tuż przed. PS. bawi mnie łączenie zamążpójścia z dojrzałością, tak jak decydowanie się (o ile decyzja miała w ogóle miejsce) na dzieci z owa cechą. No ale jeśli ludziom lepiej z takim podejściem.;) Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Ślub przed czy po 30? 22.03.13, 20:52 Fizycznie dojrzewamy wcześniej, ale "dorosłość" społeczną (w sensie: niezależnośc, stabilnośc materialną, jakośc relacji z innymi ludźmi, pewnośc siebie) chyba osiągamy coraz później. Wydaje się, że im starsi ludzie, tym trudniej im się dotrzeć, zwalczyc przyzwyczajenia "sprzed" związku, nagiąć sie do potrzeb drugiego człowieka i dotyczy to ogolnie wchodzenia w nowe związki, nie tylko nowożeńców. Nie ma żadnej reguły kiedy ślub, natomiast uważam, że łatwej sie buduje relacje wcześniej niż później. Odpowiedz Link Zgłoś